Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ambreaj cu probleme

bogdan.sb

Postări Recomandate

Salutare, sper sa nu repet vre-un topic ...

Am o problema la Feroza care se manifesta cam asa:

- pedala de ambreaj este destul de tare;

- cand schimb vitezele, "agata", iar in viteza intai, se intampla sa caraie din cand in cand;

- am intins cablul, a rezultat o pedala de ambreaj si mai tare, dar intra mai bine in viteze;

- pentru ca, dupa intinderea cablului, ambreajul prindea foarte sus, am mai slabit putin, dar acum incepe iarasi sa "aghete" cand schimb ...

Ce pot sa-i fac ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ambreaj cu probleme

E clar din ce descrii ca la apasarea pedalei ambreiajul nu decupleaza complet, de aici simptomele tale. Nu am lucrat la Feroza, deci nu vizualizez situatia specifica, dar problema ta se poate datora sistemului de actionare (usor si ieftin de rezolvat) sau ambreiajului in sine (mai costisitor si cu mai multa manopera).

Referitor la sistemul de actionare verifica intai daca pedala i-si face cursa completa, pana la podea. De multe ori unul sau mai multe covorase impinse pana sub pedale impiedica acest lucru. Verifica apoi cablul, de multe ori acesta fiind sursa problemelor. Deasemeni elementele de fixare ale cablului trebuie sa fie rigide, in special extremitatile unde mantaua cablului se fixeaza. Pune pe cineva sa calce pedala pana la fund si examineaza vizual locurile de fixare, atat ale cablului cat si ale invelisului exterior (mantalei). Acestea trebuie sa fie rigide, fara manifestari ,,elastice". Eventual daca poti schimba-l cu unul nou.

Daca toate acestea sunt in regula, atunci problema ta e fie placa de presiune (diafragma uzata sau descentrata in zona de contact cu rulmentul, placa de presiune descentrata sau cu ceva corp strain intre placa si diafragma), sau discul descentrat din varii motive. Deasemeni parghia si/sau furca de actionare a rulmentului trebuie verificate. Astea fac parte din categoria dureroasa si costisitoare:sr

Ai spus ca ai mai incercat sa strangi cablul si a fost mai bine. Ai grija sa ramana un pic

de joc intre rulmentul de presiune si zona unde acesta calca pe diafragma placii de presiune cu pedala in pozitie de repaos, altminteri rulmentul de presiune se va invarti continuu si viata lui se va scurta considerabil. Succes!:wink:

• Like 1
Link spre comentariu

Daca cablul culiseaza in manta ( asta verifici inainte de toate ) e simptomul clasic de disc pe ultima suta de metri ( ma rog , de ore ... ) .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Si inca ceva! Daca se dovedeste a fi ambreiajul in sine, disc sau placa de presiune, te sfatuiesc sa schimbi tot kit-ul (placa, disc, rulment). Verifica deasemenea starea volantei (zona de contact cu discul, coroana), rulmentul/bucsa in care intra capatul arborelui primar al cutiei, si starea semeringurilor de palier (motor) si priza cutie. Ce nu-i corespunzator schimba! Pe langa pretul ambreiajului, pretul acestora e nesemnificativ! Dar scapi de potentiale dureri de cap ulterioare! Bafta! :grin:

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru sfaturi. De maine incep cu verificarea cablului, eventual sa il schimb cu unul nou. Pana la urma si daca ajung sa schimb ambreiajul, cablul nou nu strica... Dar. daca este ambreiajul ... o sa mai astepte putin si sper sa nu se "duca" inca de tot ...

Dupa ce termin cu cablul o sa revin cu detalii si constatari.

Link spre comentariu

Te astept cu info.Si eu am ceva simptome de ambreiaj pe duca dar inca nu sunt sigur 100%.Problema la mine este ca desi motorul se tureaza uneori daca-i dau si pana la 5000 turatii, putearea care ajunge la roata este foarte mica in conditile in care am gume pe 195.De urcat pe greu urca dar la fel doar in ture mari.Oricum daca este pe duca il las sa cada, la cablu am tot umblat...

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Te astept cu info.Si eu am ceva simptome de ambreiaj pe duca dar inca nu sunt sigur 100%.Problema la mine este ca desi motorul se tureaza uneori daca-i dau si pana la 5000 turatii, putearea care ajunge la roata este foarte mica in conditile in care am gume pe 195.De urcat pe greu urca dar la fel doar in ture mari.Oricum daca este pe duca il las sa cada, la cablu am tot umblat...

Daca se pierde puterea la roata din cauza ambreajului, ma gandesc ca, ar trebui sa patineze. Asta inseamna ca, dupa cativa metri ar trebui sa miroase a ars. Zic din deductie nu din stiinta :grin:

Si eu o sa il las sa "cada" de la sine. Nu am chef sa il schimb doar pentru ca "agata" putin...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare