Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cauciucuri freelander 205.75.R15 , profil diferit

vali mirica

Postări Recomandate

Am citit toate topicurile despre anvelope dar nici unul nu spune daca in cazul cind un anumit tip de cauciuc este deteriorat si nu ai cu ce inlocui. Deci situatieste asa . Patru cauciucuri General Grebber AT2 205.75.R15 97 T din care unul este intepat lateral si trebuie schimbat ,dar nu se mai gasesc asa ca exista un alt tip General Grebber AT 205.75.R15 97 T care are alt profil. Intrebarea este pot sa folosesc la freelander 2 buc AT2 si 2 buc AT (diferenta de profil ) ?
miricavb
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cauciucuri freelander 205.75.R15 , profil diferit

profilul il alegi in functie de ce faci cu masina !

la freelander nui bai daca aia profile diferite in schimb ii bai mare daca nu au aceiasi dimensiune si aici ma refer la cea masurata de tine nu cea indicata de producator!

Astfel ca ai doar 2 solutii fie cauti cauciucul cu pricina sa fie de dimensiune ca si celelalte 3 ,fie le vinzi pe cele 3 si iei 5 noi de aceiasi dimensiune ! intotdeauna 5 marele avantaj fiind ca, in situatia relatata de tine era la fix roata de rezerva de la acelasi producator aceiasi dimensiune !

Atentie mare ca 2 mm la raza unui cauciuc este destul de mult la o rotatie ! dar asta s-a mai discutat pe aici!

O zi faina!:wink:

Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

Tot nu m-am lamurit si sunt la fel de nedumerit . Cum sa le masor daca nu am celalat profil pe aproape . Am patit acelas lucru ,din doi in doi ani cauciucurile care le cumpar vezi doamne nu se mai fabrica si trebuie sa cumpar altele patru. Comert si comercianti de .....

miricavb
Link spre comentariu

ca sa le poti masura ai nevoie de cauciucul pe care vrei sa il pui pe masina si de acolo cu o ruleta te uiti sa bata la mm !

Te corectez nu 4 cauciucuri ci 5 astfel ca daca ai nenorocul sa ciupesti unul pui rezerva in locul lui!

Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

Am cautat si eu toamna aceasta General Grabber AT2 (alta dimensiune) si peste tot am gasit AT simplu. Ba chiar in vreo doua locuri figurau in stoc AT2 si cand i-am rugat in mod expres sa verifice mi-au spus ca sunt AT de fapt. Din informatiile gasite se pare ca nu se mai fabrica acest model, fiind inlocuit cu AT in aceasta vara. Posibil pe undeva sa mai fie in stoc, dar e chestiune de noroc sa dai de ele.

Referitor le problema ta, este important ca toate anvelopele sa aiba acelasi diametru/circumferinta (ideal acelasi model si acelasi grad de uzura). Cred ca cel mai exact e sa masori circumferinta anvelopei tale in acest moment si sa cauti un sh cu exact aceeasi dimensiune. Spun circumfeinta pentru ca sansele de eroare sunt mai mici decat in cazul masurarii diametrului. Pune ruleta pe mijlocul benzii de rulare cu cauciucul umflat montat pe janta si la tine si la cel ce-l gasesti pe la sh. Pui sh-ul pe spate cu unul de-al tau si pe moment e rezolvata situatia. Daca/cand te hotarasti sa le schimbi pe toate, sfatul meu e sa iei 5buc, si ideal ar fi sa folosesti permutarea lor dupa aceeasi schema si la aprox acelasi rulaj, acest sistem pemitand uzura rezervei concomitent cu celelalte anvelope. Si intr-o situatie ca aceasta ai solutia la indemana! Succes! :wink:

Editat de Iulian G
Link spre comentariu

Am cautat si eu toamna aceasta General Grabber AT2 (alta dimensiune) si peste tot am gasit AT simplu. Ba chiar in vreo doua locuri figurau in stoc AT2 si cand i-am rugat in mod expres sa verifice mi-au spus ca sunt AT de fapt. Din informatiile gasite se pare ca nu se mai fabrica acest model, fiind inlocuit cu AT in aceasta vara. Posibil pe undeva sa mai fie in stoc, dar e chestiune de noroc sa dai de ele.

Referitor le problema ta, este important ca toate anvelopele sa aiba acelasi diametru/circumferinta (ideal acelasi model si acelasi grad de uzura). Cred ca cel mai exact e sa masori circumferinta anvelopei tale in acest moment si sa cauti un sh cu exact aceeasi dimensiune. Spun circumfeinta pentru ca sansele de eroare sunt mai mici decat in cazul masurarii diametrului. Pune ruleta pe mijlocul benzii de rulare cu cauciucul umflat montat pe janta si la tine si la cel ce-l gasesti pe la sh. Pui sh-ul pe spate cu unul de-al tau si pe moment e rezolvata situatia. Daca/cand te hotarasti sa le schimbi pe toate, sfatul meu e sa iei 5buc, si ideal ar fi sa folosesti permutarea lor dupa aceeasi schema si la aprox acelasi rulaj, acest sistem pemitand uzura rezervei concomitent cu celelalte anvelope. Si intr-o situatie ca aceasta ai solutia la indemana! Succes! :wink:

Multumesc! Cred ca este cea mai corecta .

miricavb
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare