Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

este Freelanderul 4x4 permanent?

giurgiu

Postări Recomandate

va sal. imi cer scuze dar nu prea ma pricep cu cautarea avansata! ma poate lamuri cineva cum cupleaza TD4 pe modul 4x4 sau este permanent cuplat fata spate??? si atunci ce cupleaza butonasul magic de pe schimbator daca este 4x4 permanent ! si inca ceva ii motor de bmw,pe modelul din 2003 si citi cai are ? va multumesc frumos .
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: este 4x4 freelanderul permanent?

freelander 1 este 4x4 permanent, puterea motorului fiind transmisă 90% pe puntea față și 10 % pe puntea spate, putând ajunge, în funcție de necesități, până la un raport de 50-50

motorul diesel de pe TD4 este de la bmw (codificat M47) și are 1951 cmc sau 82 kw

Link spre comentariu

va sal. imi cer scuze dar nu prea ma pricep cu cautarea avansata! ma poate lamuri cineva cum cupleaza TD4 pe modul 4x4 sau este permanent cuplat fata spate??? si atunci ce cupleaza butonasul magic de pe schimbator daca este 4x4 permanent ! si inca ceva ii motor de bmw,pe modelul din 2003 si citi cai are ? va multumesc frumos .

Freelander este 4x4 permanent. In conditii normale de aderenta, cuplul este distribuit 90% fata-10% spate. Pe aderenta redusa, se ajunge pana la 50-50 fata-spate, funtia asta o face VCU.

Motoarele utilizate sunt:

• 1.8i benzina - 1997-2006
  • 2.0Di diesel - 1997-2000 (ambele de provenienta LR)
  • 2.0 diesel (Td4) - 2001-2006 - motor BMW cod M47R
  • 2.5V6 benzina (KV6) - 2001-2006 (Rover)

Nu stiu la ce butonas te referi, ar fi bine sa spui despre ce cutie e vorba (automata sau manuala)

LE: scuze Dacule, scriam in acelasi timp...

Editat de teddybear

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Cu butonasul galben de pe schimbator cuplezi HDC in treapta 1 si marsarier ,te ajuta la coborarea pantelor abrupte,trebuie doar sa tii volanul,nu prea mai ai treaba cu pedalele :grin:

Editat de DKW
If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

Freelander este 4x4 permanent. In conditii normale de aderenta, cuplul este distribuit 90% fata-10% spate. Pe aderenta redusa, se ajunge pana la 50-50 fata-spate, funtia asta o face VCU.

Motoarele utilizate sunt:

• 1.8i benzina - 1997-2006
  • 2.0Di diesel - 1997-2000 (ambele de provenienta LR)
  • 2.0 diesel (Td4) - 2001-2006 - motor BMW cod M47R
  • 2.5V6 benzina (KV6) - 2001-2006 (Rover)

Nu stiu la ce butonas te referi, ar fi bine sa spui despre ce cutie e vorba (automata sau manuala)

LE: scuze Dacule, scriam in acelasi timp...

imi cer scuze cutia este manuala nu automata, si ma refer la butonul de pe maneta .

imi cer scuze cutia este manuala nu automata, si ma refer la butonul de pe maneta .

spuneti-mi va rog si mie ce este acel VCU ?

Editat de Astral
Link spre comentariu

Apasa butonul si trage maneta de pe schimbator in jos. Trebuie sa observi:

- Indicatorul HDC, adica masinuta inclinata, (asistenta la coborare) din bord clipeste daca nu e cuplata in viteza sau este cuplata in treptele 2,3,4 sau 5.

- Indicatorul HDC sta permanent aprins daca ai cuplat-o in treapta intai sau marsarier.

Citeste neaparat Owner Manual pentru detalii. Daca inca nu il ai cauta-l, e manualul simplu de instructiuni al masinii.

VCU e bulumacul ala mare din mijlocul cardanului. Cauta pe forum, sunt tutoriale intregi despre piesa asta. Gasesti si filmulete pe youtube.

• Like 1
Link spre comentariu

Apasa butonul si trage maneta de pe schimbator in jos. Trebuie sa observi:

- Indicatorul HDC, adica masinuta inclinata, (asistenta la coborare) din bord clipeste daca nu e cuplata in viteza sau este cuplata in treptele 2,3,4 sau 5.

- Indicatorul HDC sta permanent aprins daca ai cuplat-o in treapta intai sau marsarier.

Citeste neaparat Owner Manual pentru detalii. Daca inca nu il ai cauta-l, e manualul simplu de instructiuni al masinii.

VCU e bulumacul ala mare din mijlocul cardanului. Cauta pe forum, sunt tutoriale intregi despre piesa asta. Gasesti si filmulete pe youtube.

multumesc frumos pentru nelamuriri numai bine , sanatate,

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare