bratu romeo Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 (editat) De vreo doua luni , aveam un scartait si un troznit la plecare de pe loc sau cand dadeam inapoi in partea dreapta spate Cu masina incarcata si pe drum accidentat se transforma in niste pocnituri serioase ca si cum ar bate un amorizor scurs. vedeti aici : http://freelanderowner.blogspot.ro/2009/08/cracked-chassis.html In buletinul tehnic fabricantul zice ca se schimba lomjeronul. Englezul din link l-a reparat. Cum am facut cu prieten la service. Nu decupati nimic in podeaua masinii, daca vreti sa verificati daca piulitadin poza din link este la locul ei , cea de deasupra lonjeronului este ok, vedeti ca sunt doua "gauri de vizitare pe fiecare parte, doar rabatati bancheta spate si trageti mocheta, in dreptul usilor din spate, scoateti capacele care sunt prinse cu mastic si va uitati cu lanterna. Nu demontati subframe-ul decat daca lonjeronul este rupt tare de tot si trebuie pusa placuta suplimentara, dar nici in cazul asta nu trebuie demontat cum a facut tipul in poza decat daca aveti timp destul sau vreti sa intariti toate cel 4 orificii , parerea mea. Noi am facut asa: Am scos surubul acolo unde se vedea fisura in lonjeron si cel de pe aceiasi parte cu el, am ridicat masina pe cric si s-a creat o distanta cam de 2-3 cm intre subramfe si lonjeron. Am slabit apoi cele doua suruburi de pe partea opusa, subfarme-ul este prins de lonjeroane cu 4 suruburi , doua pe o parte si doua pe partea cealalta, cativa milimetri si spatiul creat s-a marit la 7-8 cm indeajuns pentru ca fisurile sa fie sudate cu mig mag-ul si chiar pentru a suda o placa suplimetara daca ar fi fost necesara. Am constata ca teava de ghidaj a surubului prin lonjeron "a decupat" o portiune din lonjeron ca o saiba, din cauza vibratiilor cel mai probabil. Am sudat teava respectiva de lonjeron, am sudat fisurile radiale, erau mici , am uns cu vaselina sudurile ca nu aveam nimic altceva la indemana si am fixat totul la loc, intr-o jumatate de ora. Defectul trebuie remediat cat mai repede pentru ca fisurile respective se pot mari si crapa lonjeronul transversal, se poate disloca piulita de pe partea superioara a lonjeronului daca masina e incarcata si mergeti pe drumuri accidente si atunci trebuie decupata podeaua ca sa o poti fixa sau chiar sa trebuiasca sa schimbi lonjeronul. Era sa uit Defectul e greu de diagnosticat sau localizat de catre oricare mecanic care nu s-a mai intalnit cu asa ceva, de aceea o sa va spuna ca e ceva bucsa pe spate, ca e dus amortizorul sau stiu ce le mai trece prin cap. Insistati sa desfaca cele doua suruburi de la subframe de pe partea drepta spate, sa se uite cu lanterna si o sa vada fisurile. Nu cumparati amortizoare sau bucse care oricum nu rezolva problema. Editat Octombrie 28, 2013 de bratu romeo 4 Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Re: Defect clasic rezolvat....romaneste Multumim Romeo. Erau bune si niste poze cu lucrarea. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Octombrie 28, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Re: Defect clasic rezolvat....romaneste Poze mai bune ca in linkul din postare nu aveam cum sa fac oricum. 1 Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 (editat) Re: Defect clasic rezolvat....romaneste Pozele din link. Editat Octombrie 29, 2013 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eugengaf Postat Noiembrie 11, 2013 Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 (editat) Re: Defect clasic rezolvat....romaneste Pozele din link. multumesc tocmi am descoperit aceasta problema dupa 3 luni de cautari, multam.... miine ma duc la un atelier sa rezolv problema. Editat Noiembrie 11, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate