Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

HZJ 73 Aceste Cuvinte ma Chinuie

calinvas

Postări Recomandate

Dupa mult studiu aceste cuvinte

HZJ 73

ma Chinuie .

Ce parere aveti de aceasta masina , aveti idee motorul de 3.0 92KW este EUR 2 ?? sau EUR 1 .

Are cineva de vanzare asa ceva ???

Daca aveti ceva LINK poate mai adaugati .

Eu am gasit

http://www.buschtaxi.org/landcruiserj7.0.html

http://www.sk-handels-ag.de/ - pt Katalizator

http://forum.buschtaxi.org/land-cruiser-j7-f2.html

Salutari,

Calinvas

http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: HZJ 73 Aceste Cuvinte ma Chinuie

HZ73 are motorul de 4.2 diesel fara turbo. Eu zic sa iei KZJ73 daca vrei varianta lunga cu hardtop sau KZJ70. Motorul de 3000 este la fel ca cel de pe Toyota 95 numai ca nu are partea electronica deci "ii place apa adanca". Este mai usor motorul 1KZ-T dacat motorul HZ si cel mai important, suspensia este cu arcuri elicoidale. Am mers de curand cu o Toyota KZJ70 si trage foarte bine motorul, in offroad e mult mai buna decat LJ70 cum am eu. In viitor o sa iau un KZJ70 cabrio, am gasit prin Franta.

Link spre comentariu

HZJ 73 am inteles ca exista si cu 3.0 TD 92 KW .

Am mai inteles ca HZJ inseamna Heavy Duty , adica "tare ca piatra" pare tentant sa cumperi ceva mai rezistent din prima.

Din pacate sunt cam scumpe .....

Am gasit Toyota Surf mai ieftin dar este clar mai slaba.

Pt 4x4 pot sa ma descurc si cu volan pe Dreapta , dar atunci as vrea automata sa nu ma incurc , ceea ce cred ca este ff rar .

Astept si cuget ... sa vedem si taxa prostiei cum o sa ramina in final .

Salutari,

Calinvas

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu

Literele HZ vin de la tipul motorului adica 1HZ care este de 4.2l. KZ vin de la 1KZ-T cel de 3l. Este intr-adevar heavy-duty adica grupurile sunt putin mai mari. Insa si asa zisele light-duty tin foarte bine cu 35-uri. Stiu si KZJ73 cu 38-uri fara probleme. Dezavantajul principal la HZJ73 este suspensia cu foi de arc care este mult mai slaba in offroad decat cea cu arcuri elicoidale.

• Like 1
Link spre comentariu

Dezavantajul principal la HZJ73 este suspensia cu foi de arc care este mult mai slaba in offroad decat cea cu arcuri elicoidale.

Al meu este HZJ 73 ( reprezinta tipul caroseriei ), cu motor de 3000 TD ( 1KZ tip motor ) si are arcuri elicoidale

Link spre comentariu

Poate are motorul schimbat si suspensia. Modelul HZJ73 dupa 1999 are suspensia cu arcuri elicoidale in fata si foi de arc in spate si inca se fabrica. Si are motorul 1HZ de 4200cmc diesel. De exemplu in cazul seriei J8 este modelul HDJ80 cu motorul 1HD de 4.2l TD si FZJ80 cu motorul FZ de 4.5l benzina. Si asa mai departe. M-am uitat si in catalogul de piese Toyota si este la fel.

Tipul caroseriei este reprezentat de J7x adica poate fi varianta scurta J70,J71 sau varianta medie J73 si cea mai lunga pentru J75,J77,78,79 variantele pickup, 4-usi si troop-carrier. Iar J7 reprezinta seria de LandCruiser.

Link spre comentariu

Am inteles ca HZJ au diferentiale blocabile din fabrica fata si spate este adevarat ??

Buhu , poti pune o poza cu seria masinii (tablita) ??? am cautat pe net si am gasit HZJ numai de 4200 Cmc.

Salutari,

Calinvas

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu

sint foarte putine alea cu blocante... fooooooarte putine.

heavy duty nu-s toate. in general seria J7 este light duty. heavy duty sint cele cu punte FF pe spate.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

:grin:

Ups ... ce inseamna punte FF pe spate ???

Salutari,

Calinvas

full floating axle - uite aici

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Poate are motorul schimbat si suspensia. Modelul HZJ73 dupa 1999 are suspensia cu arcuri elicoidale in fata si foi de arc in spate si inca se fabrica. Si are motorul 1HZ de 4200cmc diesel. De exemplu in cazul seriei J8 este modelul HDJ80 cu motorul 1HD de 4.2l TD si FZJ80 cu motorul FZ de 4.5l benzina. Si asa mai departe. M-am uitat si in catalogul de piese Toyota si este la fel.

Tipul caroseriei este reprezentat de J7x adica poate fi varianta scurta J70,J71 sau varianta medie J73 si cea mai lunga pentru J75,J77,78,79 variantele pickup, 4-usi si troop-carrier. Iar J7 reprezinta seria de LandCruiser.

Corect, trebuie sa rectific, am scris gresit e KZJ 73 ( nu HZJ ) e din 1996 si totul e original pe el.

Link spre comentariu

Buhu masina ta este Super felicitari !

Pentru cine nu a inteles i-mi permit sa explicitez mai detaliat urmatorul link full floating axle - http://www.off-roadweb.com/tech/0112or_ ... index.html

Din cate am inteles eu :

1.Semi-floating axle : roata se sprijina numai pe "planetara" care descarca prin rulmenti pe puntea rigida EX Axle 01 .

IM000048.JPG.1f27346b542994f04533856f1f5dcc1f.JPG0112or_axle01_zoom.jpg[/attachment:2787wiy4]

2.FULL-FLOATER axle : roata se sprijina DIRECT prin rulmenti pe puntea rigida si nu implica "planetara" decit pentru forta de rotatie a rotii .(Exista Kituri de conversie am inteles) EX Axle 03

0112or_axle03_zoom.jpg[/attachment:2787wiy4]

Salutari,

Calinvas

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu

Din cate am inteles eu :

1.Semi-floating axle : roata se sprijina numai pe "planetara" care descarca prin rulmenti pe puntea rigida EX Axle 01 .

2.FULL-FLOATER axle : roata se sprijina DIRECT prin rulmenti pe puntea rigida si nu implica "planetara" decit pentru forta de rotatie a rotii .

Calinvas

cu alte cuvinte, la semi floater, daca se rupe planetara....cade roata????

si sigur se rupe inante de intrarea in punte... ca acolo se cumuleaza atat forta de torsiune (pe toata planetara) cat si forta de apasare asupra rotii (eventuale socuri)

cred ca e un concep ridicol de slab pt o masina de teren...daca am inteles eu bine..

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Si eu am inteles ca e preferat Flotingul - doar ca, atentie calinvas, ce ai postat tu ca exemplu de floating este de fapt un kit de conversie.

Uite o planetara tipica de la un Floating...

Link spre comentariu

Am vazut ca este Kit dar exemplifica foarte bine FULL-FLOATER axle

Poate ataseaza cineva o poza cu FULL-FLOATER axle in varianta Originala.

Ceea ce am scris EU zic ca este corect .

Salutari,

Calinvas

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu

cu alte cuvinte, la semi floater, daca se rupe planetara....cade roata????

si sigur se rupe inante de intrarea in punte... ca acolo se cumuleaza atat forta de torsiune (pe toata planetara) cat si forta de apasare asupra rotii (eventuale socuri)

cred ca e un concep ridicol de slab pt o masina de teren...daca am inteles eu bine..

Uite aici

Link spre comentariu

Dar asta nu e Toyota si la LandCruiser J7 nu este puntea chiar ca in poze, eu am vazut una demontata si practic de punte este prinsa planetara cu tot cu talerul de la fran si rulment, etc., nu are cum sa se rupa de acolo si sa cada roata, decat daca e prost rulmentul, dar asta vezi inainte.

Link spre comentariu

Iata o poza cu puntea de Toyota si se vede ca partea de la roata a planetarei este mult mai groasa deci nu prea se poate rupe de acolo. Singurul mod in care poata sa cada roata este daca este foarte uzat rulmentul, dar acest lucru este valabil si in cazul celorlalte punti.

Link spre comentariu

la tot ce nu e full floating poate sa plece roata. se rupe in satelit si usor, usor o ia la vale. eu n-am vazut pina acum planetara rupta linga rulment.

asa arata un FF de toyota. max poate pune si el o poza cu un SF de toyota.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare