mihai1975 Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Salutare, am rugamintea sa ma ajutati sa estimez costurile pentru repararea unui Opel Frontera 2.2 benzina. Din ce estimez eu, va trebiu sa schimb amortizoarele, bielete directie, bucsi, pivoti etc. Am si o problema electrica: nu merg ceasurile din bord decat daca aprind farurile. Motorul merge decent, este posibil sa fie nevoie de ambreiaj si tobe. Daca ma poate sfatui cineva cum e mai bine: sa cumpar piese noi sau sa caut la dezmembrari. Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Andrei_vl Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 (editat) Re: costuri reparatie frontera 2.2 benzina Un amortizor de fata costa ~250lei si ~200lei spate, ambele de la Monroe. Pivotii costa ~100lei bucata inferior si ~150lei superior, ambii de la Moog. Capetele de bara costa 100lei bucata de la Lemforder. O bucsa de brat de la Ashika ( din pacate singurul producator OEM) costa ~30lei si ai 8 bucsi daca nu ma insel, reparatie la care ai mai multa manopera decat cost al pieselor... As mai adauga pe lista ta semi- caseta in care sigur ai joc daca nu a fost schimbata recent si la ea avem singurul producador bAshika si costa ~200lei. Si as mai verifica franele care ar suna cam asa: placute frana pt. fata ~200lei si pt. spate ~ 150lei, de la Ferodo. Mai adaugi manopera si iti iei inca o Frontera :grin: P.S. CONSUMABILELE se cumpara NOI. Si nu uita de revizie: - 5l de ulei de motor pt. motor, inca 5l pt. cutie viteze si reductor ( tip 10W40 sa zicem in medie 30lei litru; inca 3/ 4l pt. grupuri in medie 40lei litru ( 80W90 pt fata 1l si daca ai G80 80W90LS pt. spate- 2l . - filtru aer ( ~50lei de la MANN) + filtru ulei ( ~50lei de la BOSCH) + filtru combustibil ( ~50lei de la MANN) As mai schimba antigelul ( 9l ori 20lei) + lichid frana si lichid ambreiaj ( sa fie ambele 3l ori 40lei). Deci iti poti lua o Frontera in stare buna! :ha1 Succes! :h5 Eu cam asta tot incerc sa fac de cand am masina, dar am luat-o usor usor :h5 Editat Noiembrie 3, 2013 de Andrei_vl ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Re: costuri reparatie frontera 2.2 benzina Salutare, am rugamintea sa ma ajutati sa estimez costurile pentru repararea unui Opel Frontera 2.2 benzina. Din ce estimez eu, va trebiu sa schimb amortizoarele, bielete directie, bucsi, pivoti etc. Am si o problema electrica: nu merg ceasurile din bord decat daca aprind farurile. Motorul merge decent, este posibil sa fie nevoie de ambreiaj si tobe. Daca ma poate sfatui cineva cum e mai bine: sa cumpar piese noi sau sa caut la dezmembrari. Multumesc! Tu iei masina numai pentru motor? Cat dai pe motorul asta, cu tot cu ambalaj ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Re: costuri reparatie frontera 2.2 benzina Daca ma poate sfatui cineva cum e mai bine: sa cumpar piese noi sau sa caut la dezmembrari. Multumesc! :wink: ce tare..Afara de pivoti si placute (in rate si alea) nu prea ai ce sa cauti la magazin.. 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gui michel Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 Re: costuri reparatie frontera 2.2 benzina salut, scuze pt offtopic dar nu as dori sa incep o noua discutie pt o intrebare simpla. daca stiti sa imi spuneti la frontera B 2.2 benzina dif central e blocabil au ba? multumesc anticipat. mitsubishi pajero SWB/ opel vectra. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Mai 10, 2014 Partajează Postat Mai 10, 2014 Re: costuri reparatie frontera 2.2 benzina Niciun model de Frontrea avand transmisia montata de fabrica nu are diferential central blocabil. Optional, se poate gasi pe unele modele LSD pe spate. Toate modelele sun 4x2 permanent. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat Mai 10, 2014 Partajează Postat Mai 10, 2014 Re: costuri reparatie frontera 2.2 benzina Bre,esti sigur ca are diferential central..?O fi vreunul foarte mic,ca eu nu l-am vazut..Eu am impresia ca neavand deloc,e ca si cum ar fi "pe direct",deci cred ca se comporta ca si cum l-ar avea blocat.Ca d-asta nu putem vira noi pe asfalt in 4x4 decat cu lacrimi in coltul ochilor,sau merge cu gume diferite fata/spate.. Zic si eu,poate bat campii.. 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
219CXR Postat Mai 10, 2014 Partajează Postat Mai 10, 2014 Re: costuri reparatie frontera 2.2 benzina Bre,esti sigur ca are diferential central..?O fi vreunul foarte mic,ca eu nu l-am vazut..Eu am impresia ca neavand deloc,e ca si cum ar fi "pe direct",deci cred ca se comporta ca si cum l-ar avea blocat.Ca d-asta nu putem vira noi pe asfalt in 4x4 decat cu lacrimi in coltul ochilor,sau merge cu gume diferite fata/spate.. Zic si eu,poate bat campii.. Nu bati campii. Frontera (A sau B) nu a avut (si nici nu va avea ca nu se mai fabrica...) montat diferential central (doar LSD spate pe unele modele, cum bine a spus si Stelea) 0724066100 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flavicx Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 (editat) Re: costuri reparatie frontera 2.2 benzina Referitor la ceasurile de bord, care nu functioneaza decat cu pozitia pusa - trebuie desfacute ceasurile pana ajungi la placa de baza (in 15 min poti sa o faci singur) si refacute toate lipiturile de pe placa, inclusiv benzile pentru mufa principala (la mufa poti chiar scoate tot cositorul de acolo sau sa lasi foarte putin) insa nu si lipiturile din jurul celor 2 circuite integrate de pe placa (pentru refacerea lipiturilor doar se incalzeste fiecare punct de cositor pana devine lichid, nu se adauga sau inlocuieste cositorul ... un electronist cu o statie de lipit pe aer cald poate face asta in 5 minute ... chiar si gratis ... in cazul meu :grin: ) Editat Mai 11, 2014 de Flavicx Opel Frontera B, 2.2 Diesel, 4 usi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rdk84 Postat Mai 13, 2014 Partajează Postat Mai 13, 2014 (editat) Re: costuri reparatie frontera 2.2 benzina Am vazut in Buftea langa primarie un Opel Frontera Sport, adica modelul scurt (scria ceva de Edition 2000 pe ea - motor parca era ceva de 2.2 litri) si am vazut doar doua pozitii: - Hight - Low Ceva de genul asta, ca si cum ar fi 4x4 permanent. Stie cineva ceva de chestia asta? Daca da, au controlul tractiunii? Pana acum stiam ca Frontera nu are diferential central, ci numai cutie de transfer. Editat Mai 13, 2014 de rdk84 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flavicx Postat Mai 13, 2014 Partajează Postat Mai 13, 2014 (editat) Re: costuri reparatie frontera 2.2 benzina Frontera B nu are diferential central, nu are nici 4x4 permanent si nu are nici controlul tractiunii. Culparea 4x4 se face de la butonul de pe bord. Mutarea manetei reductorului pe pozitia Low se poate face numai daca 4x4 este cuplat (din buton). Unele Frontera B au fost dotate cu LSD (diferential cu alunecare limitata) pe spate, insa majoritatea au diferentiale deschise pe ambele punti. Editat Mai 13, 2014 de Flavicx Opel Frontera B, 2.2 Diesel, 4 usi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rdk84 Postat Mai 13, 2014 Partajează Postat Mai 13, 2014 Re: costuri reparatie frontera 2.2 benzina Frontera B nu are diferential central, nu are nici 4x4 permanent si nu are nici controlul tractiunii. Culparea 4x4 se face de la butonul de pe bord. Mutarea manetei reductorului pe pozitia Low se poate face numai daca 4x4 este cuplat (din buton). Unele Frontera B au fost dotate cu LSD (diferential cu alunecare limitata) pe spate, insa majoritatea au diferentiale deschise pe ambele punti. Acum am inteles sistemul. Multumesc pentru clarificare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kriu Postat Mai 15, 2014 Partajează Postat Mai 15, 2014 Re: costuri reparatie frontera 2.2 benzina cu riscul de a ma "certa" radu @stelea, dar sunt si eu de aceiasi parere ca si dragos @superdragos: cuplajul 4x4 la frontera este exact ca un blocant central, adica in momentul cuplarii puterea si turatia este impartita 50:50 fata/spate.... nu asta inseamna blocant central? sistemul de blocant central se gaseste doar la unele masini care au 4x4 permanent; parerea mea... gresesc? scuze, vreau lamuriri daca gresesc! frontera A 2.0 sport - de off road :tr_____________:jp1 frontera B 2.2 16v sport - de plimbare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Mai 15, 2014 Partajează Postat Mai 15, 2014 Re: costuri reparatie frontera 2.2 benzina Pai ce lamuriri? Ca ai explicat singur ... 4x4 permanent inseamna ca are diferential interaxial (central) cu posibilitate de blocare manuala. 4x2 permanent, poate avea sau nu dif. central (ex. Pajero) Cand se blocheaza dif. central. se comporta ca o masina fara dif., 50 % fata, 50 % spate 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
111lsd Postat Mai 19, 2014 Partajează Postat Mai 19, 2014 Re: costuri reparatie frontera 2.2 benzina Deci 4x4 e de fapt 4x? Nu cred ca e chiar asa. Si fata si spatele au sistem autoblocant care nu-i tot una cu dif. open. LSD-ul, care-l are ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat Mai 19, 2014 Partajează Postat Mai 19, 2014 (editat) Re: costuri reparatie frontera 2.2 benzina Deci 4x4 e de fapt 4x? Nu cred ca e chiar asa. Si fata si spatele au sistem autoblocant care nu-i tot una cu dif. open. LSD-ul, care-l are ... ..... ? Vb de ce masina?Inafara de faptul ca suntem total :off Cred ca am putea continua acilisa.. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?54171-probleme-4x4-frontera Editat Mai 19, 2014 de SUPERDRAGOS 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Mai 19, 2014 Partajează Postat Mai 19, 2014 Re: costuri reparatie frontera 2.2 benzina iar se confunda cutia de transfer cu diferentialul... in definitiv de ce nu, amandoua transmit miscarea, restul ce mai conteaza ?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate