Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

pictura aerograf

Vizitator nr. 150

Postări Recomandate

Vizitator nr. 150

După cum o parte din voi ştiu deja, sunt artist plastic (pictor). Ceea ce aflaţi acum este că doresc să-mi lărgesc domeniul tehnic prin achiziţioarea unui aerograf. Rugămintea mea (la cei ce pot şi doresc să-mi ofere ajutor) este să-mi spuneţi ce implică această tehnică în cazul pictării pe maşini: cum se pregăteşte suportul de lucru (caroseria) pentru a putea fi pictat, ce tip de culori şi diluanţi se folosesc, cum se fixează sau lăcuieşte la sfârşit şi cu ce. De asemenea, sunt binevenite sfaturile referitor la tipul de aerograf şi compresor, inclusiv preţuri şi de unde le-aş putea achiziţiona.

Vă mulţumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: pictura aerograf

Incearca la http://www.alexart.ro , omul este din Oradea si este ok. Ptr. manuire si alte mici chichite , cauta in zona un grafician care a lucrat sau poate ca mai lucreaza afise. Sunt multe de discutat , iar un lucru foarte important va fi si realizarea sabloanelor sau mastilor. Succes !

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Vizitator nr. 150

Mulţumesc, pitonul. Îl voi contacta pe cel recomandat de tine. După prima pagină din sit pare un om pasionat de ce înseamnă aerograf. Totuşi, dacă aveţi orice onformaţii despre subiect, le voi aştepta în continuare.

Link spre comentariu

De pe net te-ai documentat insuficient. Despre Iwata sau Sata ce parere ti-ai facut? Mai sunt si alte marci, dar retine :nu exista o marca de aerograf minune. Exista aerografuri de diferite tipuri, la care in primul rand trebuie sa te intereseze diuza(marimea ei), sistemul de alimentare si foarte important usurinta cu care se curata. DAR, cel mai important lucru la un aerograf, INDIFERENT de marca, este mana celui care lucreaza cu el. Pe urma vine vopseaua si apoi marca aerografului. Cauta sa vada ochiul tau cum se lucreaza, caci dupa sfaturi te poti speria sau sa ti se para foarte floare la ureche. Succes !

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Vizitator nr. 150

Cele cu alimentare prin cădere îmi par a avea rezervorul prea micuţ şi ar cam incomoda la privire (deşi am găsit un model de la Paasche la care cică se poate da pe dreapta sau pe stânga la vreo 500 ron), iar cele cu rezervorul dedesubt mi se par ok dpv al privirii însă mă gândesc la centrul de greutate atunci când vin linii mai de precizie de trasat. La urma urmei, omul este o fiinţă extrem de adaptabilă prin definiţie, aşadar nu ar fi un capăt de ţară unul din argumentele negative de mai sus.

Un aspect important este şi cu-răţirea. Ce indicaţii ai avea pt o cu-răţire uşoară, căci, trebe să recunosc, sunt cam leneş.

Voi căuta şi mărcile ce mi le-ai spus. Am găsit chiar şi aerografe mai ieftine la vreo 150 ron. Voi pune lincurile imediat pt un mic ghidaj.

Link spre comentariu

Vizitator nr. 150

De pe adresa asta http://www.hobbyx.ro/produs.lista.html? ... 292&page=1 chiar nu am idee ce aş putea alege. Trebuie să recunosc şi că sunt şi la preţuri net mai mici decât alea americane. Dacă zici că mai mult contează mâna decât aerograful, atunci nu mă arunc pe aerografe scumpe. Totuşi, pe lincul de mai sus nu pricep care e diferenţa între ele, în afară de cea de preţ şi denumire. Îmi par la fel.

Link spre comentariu

scuze ca ma bag dar am incercat si eu si concluziile au fost:

- cel mai important e aerul - daca e umed sau are impuritati ai compromis lucrarea indiferent de tipul de aerograf sau vopsea folosite. daca n-ai presiune ai flescait-o. daca ai prea multa iar nu iese bine.

- aerograful - tine de mina ta, dar e important si el. o sa vezi ca unele sint mai usoare, altele mai greu de echilibrat in mina. eu am folosit devilbiss. atentie pentru ca exista aerografe ce nu merg pe auto.

- vopsea - in principiu din cea mai buna.

uite aici niste review-uri: http://www.airheadairbrush.com/vb/

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

De pe adresa asta http://www.hobbyx.ro/produs.lista.html? ... 292&page=1 chiar nu am idee ce aş putea alege. Trebuie să recunosc şi că sunt şi la preţuri net mai mici decât alea americane. Dacă zici că mai mult contează mâna decât aerograful, atunci nu mă arunc pe aerografe scumpe. Totuşi, pe lincul de mai sus nu pricep care e diferenţa între ele, în afară de cea de preţ şi denumire. Îmi par la fel.

Legat de preturi : ca si la masini ai optiuni, mai multe capete, cap metalic sau plastic, posibilitatea rotiri rezervorului(cel superior), rezervor mai mare sau mai mic, rezervor mare si mic, chei speciale ptr. desfacerea capului (apropos de curatat: folosesti chei sau numai mana). Pe urma , sunt foarte multe copii, unele sunt foarte , foarte reusite, altele din pacate 0. Partea proasta este ca nu prea stii de care ai nimerit decat dupa ce lucrezi. Nu insista sa-ti recomande cineva o marca sau un model anume. Tine foarte mult de temperamentul fiecaruia, basca de posibilitatile financiare si ceea ce vrei sa faci. Daca nu ai pe nimeni in apropiere care te-ar putea lasa sa te joci cu aerograful, ia-ti unul mai ieftin si joacate cu culori de apa pe hartie si vezi ce poate si manuta.

Ce spunea Edi cu aerul,nu stiu daca a folosit filtru si manometru, care sunt indispensabile. In nici un caz nu folosesti spray-uri cu aer care sunt pline cu apa si pe masura ce le folosesti scade presiunea. La aerografe de obicei se folosesc compresoare dedicate, care sunt mai mici si mai silentioase deorece volumul de aer consumat este mic. poti folsi si un compresor de 25 l luat de la un supermarket, dar NUMAI cu filtru. Manometre au mai toate. Filtru te costa cam jumatate din compresor. Bafta !

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

evident ca initial n-am folosit filtrele, decantoare sau regulator de presiune :ha: dar asta se invata pe parcurs. eu am ales varinata cu doua decantoare in serie + filtru de particule. in plus eu purjam instalatia periodic, pentru ca orice compresor condenseaza la interior.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

http://forum.4tuning.ro/forumdisplay.php?f=177 Discutii despre tot ce tine de vopsit. De la pregatirea marialului pana la polisharea lucrarii. Sunt si cativa meseriasi acolo, ai sa-i recunosti dupa lucrari.

Bafta multa :h5

Ti-am spus... eu sunt primul client. Iti dau capota de la Pajeros sa te joci pe ea :grin: La final dau si o :x

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Eu am o trusa completa de aerograf SATA. Pt cine nu stie, firma SATA este asemenea Bentley-ului in domenniu auto. Scule profesionale dar cumplit de scumpe. Paradoxal, un aerograf SATA este ieftin fata de alte produse cum ar fi pstoalele de vopsit ( de la 800 E in sus), si m-a costat pana in 400E.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

creionul de vopsit vine cu o bucata de hartie pe care a fost manual testat. El scoate de la linii asemenea celor trase cu pixul pana la dung de 10mm grosime. Se poare alimenta cu vopsea fie pric cana de 1cc sus sau borcanel de 3 cc jos, functie de consumul si pozitia de vopsire

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

ce trebuie stiut:

- il poti alimenta de la orice fel de compresor, preferabil fara ungere cu ulei. Eu folosesc unul de 25 litri luat de la METRO. Am dat 100 e pe el !

- e ff important sa ai un regulator de presiune precis. Variatia presiunii influenteaza catastrofal jetul de vopsea

- achizitionarea aerografului presupune si achizitionarea unui "mini jet" adica a unui pistol de vopsit in miniatura, cu duza de 0,6. El te ajuta la crearea fondului de vopsire si la formarea umbrelor mari, aerograful nefiind capabil sa faca asa ceva!

Iti atasez cateva poze cu prima "lucrarede antrenament", utilizand aerograful .

pt orice lamuriri suplimentare iti stau la dispozitie !

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

Vizitator nr. 150

Klez, mulţumesc de forumul acela. Eu nu l-am găsit în căutările mele de pe net.

Max, eu nu pricep germana dar am dat o căutare în situl acela la "air brush" şi am găsit un sg kit. Dacă e cel din imaginea de mai jos înseamnă că e acelaşi cu cel găsit de tine. Nu pare a fi dual-action (aşa parcă i se spune). Plus că nu sunt convins care mi-ar fi mai util: unul cu alimentare de sus, sau cu alimentare de jos cu vopsea.

Nissan4x4, nici al tău nu-mi par a fi dual-action. Am dreptate? La compresor am înţeles că diferenţa dintre cel de metro (generic vorbind) şi cel special pt aerograf este mărimea, greutatea dar mai ales zgomotul. Acuma tu-mi poţi spune mai bine pt că sursa informaţiei nu-mi fu prea de încredere (avea interese comerciale).

Link spre comentariu

Vizitator nr. 150

Parcă l-aş cumpăra pe ăsta în cele din urmă pt că are incluse în pachet mai multe piese şi rezervorul cu vopsea poate fi rotit pe o parte pt a nu obstrucţiona câmpul vizual.

http://www.picturaonline.ro/shop/aerogr ... d_190.html

Mai rămâne de văzut un compresor...

Nissan4x4, dacă-mi cumpăr (cel puţin pt început) un compresor ce nu este special pt aerografie cum fac cu filtrul de aer, de umiditate şi regulatorul de presiune? Toate astea sunt standard, deci pot fi anexate fără nici un fel de problemă ori improvizaţii? Pt început ar merge şi un compresor care face ceva zgomot că nu aş lucra acasă ci la garaj.

Link spre comentariu

http://www.guede.ws/home/start.html

Asa ceva te-ar tenta? Compresor cu kit aerograf.

Sa imi spui daca te-ar tenta ca sa obtin pret bun pt el.

Totul este copiat dupa electra-beckum si sunt de proasta calitate. Am testat utilaje de tamplarie.

Originalele sunt comercializate de firma metabo.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Klez, mulţumesc de forumul acela. Eu nu l-am găsit în căutările mele de pe net.

Max, eu nu pricep germana dar am dat o căutare în situl acela la "air brush" şi am găsit un sg kit. Dacă e cel din imaginea de mai jos înseamnă că e acelaşi cu cel găsit de tine. Nu pare a fi dual-action (aşa parcă i se spune). Plus că nu sunt convins care mi-ar fi mai util: unul cu alimentare de sus, sau cu alimentare de jos cu vopsea.

Nissan4x4, nici al tău nu-mi par a fi dual-action. Am dreptate? La compresor am înţeles că diferenţa dintre cel de metro (generic vorbind) şi cel special pt aerograf este mărimea, greutatea dar mai ales zgomotul. Acuma tu-mi poţi spune mai bine pt că sursa informaţiei nu-mi fu prea de încredere (avea interese comerciale).

Majoritatea aerografelor ereau folosite cu ani in urma de catre graficieni. Compresoarele, care nu se gaseau pe toate drumurile, ereau facute din compresoarele de frigider. Aerograful, care nu necesita un volum mare de aer ( la orice scula pneumatica ai nevoie de un anumit consum de litri/minut) si se folosea in spatii inchise, erea normal sa aiba un compresor mic, discret, silentios. Nimeni nu te poate opri sa folosesti un compresor de 100 - 1000 de litri si cu nu stiu ce debit pe minut. Dupa cum ti-a mai explicat si don Luigi, regulatorul de presiune (manometrul) si filtrele sunt mult mai importante decat provenienta compresorului, iar accesoriile se potrivesc in 99,9 % din cazuri. Nu ai avut si colegi care au facut grafica ? De ce nu iei legatura cu ei ?

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Vizitator nr. 150

Nu ai avut si colegi care au facut grafica ? De ce nu iei legatura cu ei ?

Am avut chiar la pictură în facultate un coleg ce lucra cu aerograf însă pe atunci nu m-a interesat deloc tehnica asta, iar ceva contact de-al lui nu am.

Asupra aerografului pare-mi-se că m-am hotărât şi-mi voi face comanda de pe picturaonline. Compresorul plus filtrul de aer, manometrul... nici nu mai ştiu dacă sunt toate un sg lucru ori ba... cu toată sinceritatea spun că sunt ameţit de cap ca o domnişoară în extaz. Pe situl mai sus amintit nu am găsit regulator de presiune şi dat fiind faptul că nu ştiu ce presiune ar trebui nu am nici cea mai vagă idee ce anume să caut.

Fac mai jos o listă cu ce am preceput io despre compresor, rogu-vă cu plecăciune să mă îndrumaţi: :)

a) Ce am văzut de cumpărat era cu răcire cu ulei, însă înţeleg că nu sunt de recomandat. Ce altă variantă este?

b) De pe net am aflat că trebuie să fie cu rezervor pt un flux continuu

c) E musai filtru de apă sau aşa ceva-i spune pt a usca aerul trimis spre aerograf

d) Regulatorul de presiune

e) şi foarte important, ce presiune îmi trebuie, bineînţeles, în funcţie de vâscozitatea culorilor folosite, măcar nişte valori aproximative atâta cât să-mi fac o idee.

Link spre comentariu

Nu ai avut si colegi care au facut grafica ? De ce nu iei legatura cu ei ?

Am avut chiar la pictură în facultate un coleg ce lucra cu aerograf însă pe atunci nu m-a interesat deloc tehnica asta, iar ceva contact de-al lui nu am.

Asupra aerografului pare-mi-se că m-am hotărât şi-mi voi face comanda de pe picturaonline. Compresorul plus filtrul de aer, manometrul... nici nu mai ştiu dacă sunt toate un sg lucru ori ba... cu toată sinceritatea spun că sunt ameţit de cap ca o domnişoară în extaz. Pe situl mai sus amintit nu am găsit regulator de presiune şi dat fiind faptul că nu ştiu ce presiune ar trebui nu am nici cea mai vagă idee ce anume să caut.

Fac mai jos o listă cu ce am preceput io despre compresor, rogu-vă cu plecăciune să mă îndrumaţi: :)

a) Ce am văzut de cumpărat era cu răcire cu ulei, însă înţeleg că nu sunt de recomandat. Ce altă variantă este?

b) De pe net am aflat că trebuie să fie cu rezervor pt un flux continuu

c) E musai filtru de apă sau aşa ceva-i spune pt a usca aerul trimis spre aerograf

d) Regulatorul de presiune

e) şi foarte important, ce presiune îmi trebuie, bineînţeles, în funcţie de vâscozitatea culorilor folosite, măcar nişte valori

aproximative atâta cât să-mi fac o idee.

a-la cel cu racire cu ulei , trebuie sa schimbi uleiul dupa un anumit ore de functionare. sunt cele pe care le folosesc "profesionistii". indiferent de sistemul de racire ai un rezervor(butelie) ptr. inmagazinara aerului.aici ai raspunsul ptr. b. La un aerograf nu se pune problema unui rezervor mare, neavand un cosum mare. Un compresor luat de la un supermarket, indiferent de sistemul de racire iti va satisfce dorintele, dar numai folosind regulator si filtru. Si aici, regulatorul ca regulatorul, dar filtrul este baza.Am ajuns la e: presiunea o reglezi lucrand. Regulatorul poate fi defect sau etalonat aiurea. Insurubezi sau desurubezi dupa cum vede ochiul tau jetul de vopsea.Pana acum, am crezut ca ai facut deja cateva lucrari !

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

http://www.guede.ws/home/start.html

Asa ceva te-ar tenta? Compresor cu kit aerograf.

Sa imi spui daca te-ar tenta ca sa obtin pret bun pt el.

Totul este copiat dupa electra-beckum si sunt de proasta calitate. Am testat utilaje de tamplarie.

Originalele sunt comercializate de firma metabo.

Chestia e ca si eu am niste scule de la Guede, inclusiv un circular de taiat in unghi de care sunt foarte multumit. Bineinteles ca nu sunt DeWalt sau Makita sau cine stie ce alta marca si implicit nici calitatea nu e aceeasi dar la preturile care se pot cumpara sunt super Ok.

Link spre comentariu

Vizitator nr. 150

Pana acum, am crezut ca ai facut deja cateva lucrari !

Am avut o perioadă în care nu am mai avut timp de studiat problema. Acuma oi face comandă de aerograf plus filtru de aer (care se montează pe furtun am văzut) şi voi căuta un compresor la supermarketuri dar şi regulator (ah, ce-mi place cum sună). :h5

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare