allroad Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 (editat) Salut, De vreo 3 zile sunt posesorul unei Lada Niva din 2008 Masina necesita ceva interventii la cutia de viteze si mai trebuie dusa la un salon de infrumusetare,avand in vedere ca de vreo 1.5 ani este nefolosita. In rest mici probleme,o revizie generala,schimburi facute si apoi noroi sa fie! Si acum vin cu urmatoarele intrebari: -Pot monta ca si anvelope de iarna 235/ 60/ 16 ? -Jantele originale de Niva pe 16 pot fi "intoarse" Editat Noiembrie 3, 2013 de allroad L 200 BMW F650 GS Dakar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Re: Inca o Niva pe forum Salut, De vreo 3 zile sunt posesorul unei Lada Niva din 2008 Masina necesita ceva interventii la cutia de viteze si mai trebuie dusa la un salon de infrumusetare,avand in vedere ca de vreo 1.5 ani este nefolosita. In rest mici probleme,o revizie generala,schimburi facute si apoi noroi sa fie! Si acum vin cu urmatoarea intrebare: -Pot monta ca si anvelope de iarna 235/ 60/ 16 ? salutare si bine ai venit printre noi :) posesorii de nive :) legat de intrebarea ta cred ca 235-ul e cam lat si cred ca iti va atinge in lonjeron la bracari maxime in rest diametrup nu cred ca pune probleme la un prim calcul la noroi la ce gume te orientezi? sau le ai deja? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Re: Inca o Niva pe forum salut, m-a interesat problema cu intorsul jantelor de niva, din pacate este o operatiune destul de anevoioasa avand in vedere ca jantele sunt sudate prin electronituri iar un alt inconvenient este acela ca nu castigi prin intoarcere decat 25 sau 30 mm. daca folosesti anvelope de 235/ 60/ 16 la flexari mari vor atinge pasajul interior. pentru iarna iti recomand Federal Couragia 205*80*16 (multumesc d-nului KAROLOKW pentru rabdarea cu care m-a ascultat::wink:) care pot fi montate pe jante de Suzuki Grand Vitara pe 16 care au ET 20 fata de cele de Niva cu ET 58. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
allroad Postat Noiembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Re: Inca o Niva pe forum Multumesc de raspunsuri! Am gasit niste jante de grand vitara cu anvelope iarna foarte bune si de aceea intreb,ma bate gandul sa le cumpar. Sper sa nu atinga asa grav. L 200 BMW F650 GS Dakar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dmx Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Re: Inca o Niva pe forum Orice anvelope mai mari decat cele standard vor duce la un sir de probleme interminabil. Recomand folosirea celor Voltyre de noroi, care sunt relativ ok, masina mergand foarte bine, fara sa cedeze una-alta prin transmisie. Omul este făcut să trăiască şi nu pentru a se pregăti să trăiască! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Re: Inca o Niva pe forum Orice anvelope mai mari decat cele standard vor duce la un sir de probleme interminabil. Recomand folosirea celor Voltyre de noroi, care sunt relativ ok, masina mergand foarte bine, fara sa cedeze una-alta prin transmisie. Ai dreptate cele mai bune sunt cele care respecta dimensiunile originale de fabrica dar sa stii ca diferenta de greutate intre cele rusesti si Federal curagia nu e mare,plus ca la alea rusesti folosesti si camera si masina e mult mai :dura datorita ranforsarilor laterale ale gumei...e un fel de C dar fara marcaj de C. legat de transmisie eu am mers 2 ani fara vaselina in planetarele fata si nu s-au rupt nici pe masina nici in concurs dar e drept ca uzurile au fost pe masura iar zgomotele asemenea :) si asta cu niste resapate de la BP pneus care in comparatie cu federal au cam 3-4 kg in plus :) parere personala pentru Niva eu nu as merge mai mult de 205 cu R16 dar fiecare face cum vrea. la 205 ai mici atingeri in lonjeron in partea de jos la bracari si flexari pronuntate plus ca daca vrei sa iti incapa si pe spate deja ai o problema daca nu decupezi acea margine de pe interior sau macar sa o "largesti"la contraaripa spate ma refer. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Re: Inca o Niva pe forum Salutare si bun venit printre noi!!!! Eu sunt de parere sa nu te grabesti cu achizitionarea anvelopelor si jantelor.Studiaza bine sectiunea "lada niva" cu discutiile despre sosoni si apoi sa treci la fapte.De ce sa nu masori de 10 ori si sa tai o data....asa fac nemtii ...) Invata din greselile colegilor....care au trecut cu natasele si prin bune si prin rele.Parerea mea este ca nu trebuie sa umblii prea mult la ET-ul jantei...la flexari mai mari o sa atinga cu siguranta anvelopa in aripi,cum au spus si colegii mai inainte ,anvelopele nu trebuie sa fie prea late....,din contra,inalte si inguste.Sa ne ti la curent! sanatate! Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Re: Inca o Niva pe forum Voltyre sunt excelente pe zapada si noroi moale, intr-adevar sunt cam dure si zgomotoase pe asfalt, dar isi fac treaba bine. Pentru situatii mai dificile ar fi indicate niste anvelope cu profil Simex, pe jantele originale, cu dimensiunile indicate de constructor. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eggbone Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Re: Inca o Niva pe forum Salut. Am intrat pe acest forum pentru a afla un raspuns la o intrebare. Zilele astea am condus o Lada Niva si m`am distrat tare de tot. Problema a aparut pe asfalt. Treapta a 5`a, 4000rpm = 70km/h :old nu stiu cum trebe sucite manetutzele de pe acolo dar sigur nare cum sa fie aceasta viteza maxima. si nici nu vreau sa trec peste 4000 de ture. Ma poate ajuta cineva cu ceva indicatizi de amestecat cu schimbatoare? Im cer scuze moderatorilor daca am postat aiurea si am dublat postul. :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Re: Inca o Niva pe forum Salut. Am intrat pe acest forum pentru a afla un raspuns la o intrebare. Zilele astea am condus o Lada Niva si m`am distrat tare de tot. Problema a aparut pe asfalt. Treapta a 5`a, 4000rpm = 70km/h :old nu stiu cum trebe sucite manetutzele de pe acolo dar sigur nare cum sa fie aceasta viteza maxima. si nici nu vreau sa trec peste 4000 de ture. Ma poate ajuta cineva cu ceva indicatizi de amestecat cu schimbatoare? Im cer scuze moderatorilor daca am postat aiurea si am dublat postul. :2dr ai trei manete aia mare schimbatorul apoi ai una langa schimbator care trebuie sa fie trasa spre tine iar cealalta trebuie impinsa spre casetofon sau bord ce ai tu acolo eu banuiesc ca daca nu ti se aprinde un bec in bord cand tragi de o maneta care e cea de blocare diferential central inseamna ca mergi in reductor :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Re: Inca o Niva pe forum Ai doua manete de dimensiuni mai mici. Cea mai mare dintre ele are trei pozitii. In prima pozitie, adica cea in care maneta este trasa in spate cit mai mult, rulezi in modul 4x4 normal. Pozitia intermediara, cu aceasta maneta la mijlocul cursei, este pozitia neutra, adica cea in care reductorul este "decuplat". Mai concret, cu maneta in pozitia asta poti sa bagi in orice viteza ca n-ai sa te misti nici un milimetru. A treia pozitie a manetei, adica impinsa la maximum in fata, iti permite sa rulezi in modul 4x4 redus, adica avind treapta cu demultiplicare mare cuplata. Maneta cea mai mica, aflata in fata, mai aproape de bord, are doar doua pozitii si iti permite sa blochezi diferentialul central. In mod normal, masina ruleaza cu diferentialul central liber, adica deblocat, pozitia manetei fiind spre bord. Pentru a bloca diferentialul central maneta mica se trage spre spate, iar in bord ar trebui sa se aprinda un bec de culoare portocalie, undeva in partea de jos a bordului, bec ce iti indica faptul ca diferentialul este blocat. In concluzie, in mod normal cele doua manete sunt departate la maxim, cea mica impinsa la maxim spre bord, iar cealalta trasa la maxim spre spate. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
allroad Postat Noiembrie 4, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Re: Inca o Niva pe forum Orice anvelope mai mari decat cele standard vor duce la un sir de probleme interminabil. Recomand folosirea celor Voltyre de noroi, care sunt relativ ok, masina mergand foarte bine, fara sa cedeze una-alta prin transmisie. Va multumesc pentru sfaturi! Cauciucurile Voltyre sunt M+S? Se pot monta fara camera? Momentan am niste Good year 185x75x16 C fara camera. L 200 BMW F650 GS Dakar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Re: Inca o Niva pe forum Orice anvelope mai mari decat cele standard vor duce la un sir de probleme interminabil. Recomand folosirea celor Voltyre de noroi, care sunt relativ ok, masina mergand foarte bine, fara sa cedeze una-alta prin transmisie. Va multumesc pentru sfaturi! Cauciucurile Voltyre sunt M+S? Se pot monta fara camera? Momentan am niste Good year 185x75x16 C fara camera. allroad intrebarea s epune altfel vrei sa schimbi cauciucurile sau vrei sa schimbi dimensiunea? si daca da la una din ele ce vrei sa folosesti cauciuc dedicat de iarna sau cauciuc MS cu care sa te dai si prin noroaie. daca vrei noroaie mergi pe ce permite bugetul pe ce dimensiune consideri tu in urma tuturor celor prezentate mai sus daca vrei cauciucuri de iarna di atat atunci orice la dimensiunea standard e foarte bun si mult mai bun decat voltyre care e un fel de cauciuc cum erau cele de pe aro pe vremuri. apropo cred ca avem un prieten comun :) si oricum ne-am vazut la iesirea din primavara a lui Robert "Cobra" :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
allroad Postat Noiembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Re: Inca o Niva pe forum Multumesc de raspunsuri! Vroiam sa schimb cauciucurile dar momentan vreau sa schimb toate consumabilele,ca asa este normal la inceput de drum. Am cautat pe forum dar nu am gasit,asa ca va rog sa-mi spuneti ce uleiuri recomandati si in ce cantitati pentru: Motor? Cutie de viteze? Grup fata? Grup spate? Cutie de transfer? L 200 BMW F650 GS Dakar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hermano Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Re: Inca o Niva pe forum Si acum vin cu urmatoarele intrebari: -Pot monta ca si anvelope de iarna 235/ 60/ 16 ? -Jantele originale de Niva pe 16 pot fi "intoarse" Cu anvelopele nu va fi problema daca le lasi pe jantele originale. Eu am unele mai mari (235/75/15, asa sint in cartea masinii) si nu au atins nicicum pina cind le-am pus pe jante de Vitara cu Et-ul negativ (nu stiu cit este dar ies in afara destul de mult), astfel ca a fost necesara decuparea (largirea) aripilor. Mie mi-a intors cineva jantele originale de Niva si au iesit in afara cu cica 45 mm. Inca nu le-am montat pe masina dar cred ca ma voi declara multumit de cit sint de "intoarse". "Terorismul nu ma ingrijoreaza. Sint casatorit de doi ani." Sam Kinison Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ubu Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Re: Inca o Niva pe forum Cu anvelopele nu va fi problema daca le lasi pe jantele originale. Ai uitat sa spui ca masina ti-e inaltata si ras-inaltata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Re: Inca o Niva pe forum Volumes Engine: 3.75 litres Gearbox (5-speed): 1.8 - 2 litres (this is an 'over-fill' - instructions here) Transfer-case: 0.75 litres Diff Front:1.15 litres Diff Rear:1.3 litres Steering: 0.215 litres cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Re: Inca o Niva pe forum Volumele de ulei sunt urmatoarele: 1. Motor - 3,75 litri 2. Cutie de viteze (5 trepte) - intre 1,8 si 2 litri 3. Reductor (cutia de transfer) - 0,75 litri 4. Diferential fata - 1,15 litri 5. Diferential spate - 1,3 litri 6. Caseta de directie - 0,2 litri Rog moderatorul sa sterga postarea anterioara, au aparut niste icon-uri care nu isi au locul acolo. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hermano Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Re: Inca o Niva pe forum Ai uitat sa spui ca masina ti-e inaltata si ras-inaltata. Asa este dar "inaltarea si ras-inaltarea" au avut loc dupa schimbarea jantelor originale cu alea de Vitara, odata cu largirea aripilor. :uameni "Terorismul nu ma ingrijoreaza. Sint casatorit de doi ani." Sam Kinison Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate