Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Motor de Vitara pe Samurai.

boerumarius

Postări Recomandate

M-am hotarat sa schimb motorul de Samurai carburatie,cu unul de Vitara 1,6 i. Motorul nu l-am cumparat inca; parerile sunt impartite: unii spun ca-i mai bun 8v,altiii 16v, nu stiu care ar fi mai compatibil sau mai bun. Odata cu motorul as pune si servodirectia de la Vitara. De aceea astept sugestii de la cei ce au facut sau fac astfel de modificari. Mentionez ca nu ma inpac prea bine cu mecanica.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Motor de Vitara pe Samurai.

Salut Marius.

Mai bine deschideai topicul in sectiunea VITARA, acolo gasesti si pe cei care dezmembreaza vitare si le si modifica. Ei te pot ajuta mai usor si cu manopera transplantului. Pentru robustete iti recomand motorul cu 8v.

Succes!

Editat de yknot
4x4
Link spre comentariu

Este o flansa de adaptare între motor si cutie, este o altă flansa cu care adaptezi caseta pe sasiu, o flansa care prinde pompa pe motor, altă flansa pt fulie dublă si (daca e cazul ) altă fulie la alternator.

am trecut prin astea deci daca vrei detalii îţi povestesc pe pm sau la tel

Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage
Link spre comentariu

Ma intereseaza in mod special toate detaliile, deci astept detalii PM si eventual un nr.de tel.

boerumarius, nu o sa scrie nimeni un roman care sa ti-l dea pe pm.

sunt multe alte modificari de facut in afara de cele amintite de dragosd13.

ca sa te luminezi, mergi pe zukikrawlers, zuwharrie, difflock si citeste acolo ce implica treaba asta.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

decat sa te chinui sa pui motor de vitara de 8v care are 80cp,mai bine pui de jimny care are tot 80cp,dar se potriveste la fix pe cutia de samurai si la suporti motor,si caseta de directive merge de jimny fara nici o modificare doar ca in loc de pompa servo de jimny trebuie sa pui de vitara.

Editat de ionica77
Link spre comentariu

de ce vrei sa scimbi motorul?

nu ai destula putere?

sau este stricat?

daca nu ai destula putere schimba rapoarte in grupuri,schimba rapoarte in reductor.....

daca e bulit motorul efectiv il schimbi cu altul de samurai

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Putere am n-am viteza. E prea incet.

Defineste notiunea de "viteza"... la samurai este diferita mare fata de ce inseamna la alte masini :grin:

N-ar strica sa ne spui si in ce configuratie (rapoarte dif/transfer, dimensiune si profil anvelope) mergi cu masina.

ONTOPIC: daca ar fi dupa capul meu, iar bugetul n-ar conta, as pune direct swift 1.6 GTI

Cauta pe forum si o sa gasesti aproape orice legat de transplanturi... cu calculator, cu flanse, cu parte electrica... informatie este, iar useri care au facut-o, destui. Bafta in orice ai alege si spor la treaba :h5... DAR sa ne tii si pe noi la curent cu lucrarea.

Editat de rockshox
Link spre comentariu

Cutia de transfer va pica oricum (e mult prea puternica pentru ce-mi trebuie mie). Cred ca o sa umblu putin si la rapoarte, dar trebuie ceva cai in plus, in special pentru portiunile de drum unde nu e neaparat nevoie de reductor.

Link spre comentariu

Cutia de transfer va pica oricum (e mult prea puternica pentru ce-mi trebuie mie). Cred ca o sa umblu putin si la rapoarte, dar trebuie ceva cai in plus, in special pentru portiunile de drum unde nu e neaparat nevoie de reductor.

....inteleg... si eu mi-as dori ceva mai multa viteza (pe asfalt)

La mine e doar o fantezie swap-ul, dar, vad ca esti pe maini bune daca ti-a raspuns colegul @yknot, care a facut concret "miscarea" :h5

PS: pe 31'' niciodata sa nu zici ca "e prea redusa" :grin:

Link spre comentariu

nu este neaparat sa pice reductorul,pune 4,1 in punti sau chiar mai mic si atunci vei merge si pe portiuni fara reductor cu viteza mai mare

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

nu este neaparat sa pice reductorul,pune 4,1 in punti sau chiar mai mic si atunci vei merge si pe portiuni fara reductor cu viteza mai mare

e samurai nu vitara.

are 3,73 in punti. mai putin de atat este doar 3,4 raportul de samuraie diesel.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

parerea mea, si ti-o zic din proprie experienta, mai inainte ar trebui sa inveti ce ai pe sub masina si sa te familirizezi cu termenii si de abia dupa aceea sa te arunci la swap-uri pe samurai. Unu la mana, cutia de transfer nu e prea puternica si are rapoarte prea reduse, doi la mana, nu exista portiuni de drum unde sa nu ai nevoie de reductor, exista in schimbi portiuni de drum unde sa nu ai nev de greu(low) de pe reductor. Nu ai ce cauta cu 6.5 in reductor cu 31-uri, cu reductile astea pleci cu a 4-a de pe loc si te cateri cu a 5-a, schimba mai intai reductile din grup si pune 4.1 (sau chiar 2.6-le din reductorul de 410) cu reductii de vitara 5.1 in punti si ai rezolvat-o cu motorul. Swap-ul lasa-l pe mai incolo cand o sa ai alte punti sub masina cu roti mai mari si o sa tinzi catre abordari mai urate.

Link spre comentariu

{ @ silus } : Stiu ce am sub masina, nu stiu ce ti-a dat tie impresia ca n-as fi familiarizat cu termenii. Rapoartele reduse iti dau un plus de "putere", nu vad ce mare greseala am facut cand am zis despre cutia de transfer ca e prea puternica "pentru ce-mi trebuie mie", iar in al doilea rand nu am spus ca nu am nevoie de reuctor, ci doar ca va pica cel de 6.5 (adica va fi INLOCUIT).

Cu putina atentie ti-ai fi dat seama ce am vrut sa spun. Dealtfel am recunoscut mai sus ca nu ma inpac prea bine cu mecanica si termenii specifici astor modificari si cer scuze daca unele intrebari par banale pentru unii.

Link spre comentariu

Hai ca l-ati lamurit. nu mai bine fiecare ii sugereaza cate o varianta cu plusuri si minusuri si alege in functie de informatiile si bugetul pe care le are?

Sa lasam criticile si sa facem ceva constructiv din care se pot inspira si altii

Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Cu 4,9; BFG 215/75 ating 120 pe plat. Consuma pt ca sta in ture dar duce la nevoie. Cu franele e mai greu...

Pentru roti de 31 merge reductia de 4,9 sau 5,14. 6,5 este pentru 33uri.

Editat de andrei.mihailov

Samurai - pentru extrem

Patrol y60 LWB - pentru expeditii

Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare