Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimbare de la Euro2 in Euro3

Vizitator turbo2007

Postări Recomandate

Re: Schimbare de la Euro2 in Euro3

Desi asa e (sau ar fi) normal se pare ca nu se foloseste aceeasi baza de date;mie mi-au acceptat transformarea cei din Bucuresti, desi intrebasem in mai multe judete inainte si toti mi-au spus ca asa ceva e imposibil, ca "n-are nici o legatura catalizatorul cu norma euro".

Cind am ajuns la desteptii de la mine din judet, cu CI eliberata de Bucuresti(cu Euro 3), au inceput sa zica ca am dat spaga, si ca ei nu-mi pot trece CO2-ul , si ca trebuie sa fac test dinamic(care costa 25 milioane)-bineinteles ca i-am sictirit si au facut ceea ce trebuie dar tot m-au tinut o saptamina pe la ei pina am primit CO2-ul.

De aceea zic ca trebuie mers la Buc, ca acolo ori sint mai bine intentionati(asa cred eu) ori le e teama de vre-un avocat pregatit care-i poate incurca.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 luni mai târziu...

dacă interesează pe cineva, tocmai am obţinut CIV cu E3 la un Galloper adus din Germania, modificat de la E2, daca va pot da info solicitaţi. Absolut legal fără fisuri sau şpăgi. Nu vă lăsaţi dreptul călcat în picioare.

Vasile Marginean 1977-2009
Link spre comentariu

Vizitator lutzu

dacă interesează pe cineva, tocmai am obţinut CIV cu E3 la un Galloper adus din Germania, modificat de la E2, daca va pot da info solicitaţi. Absolut legal fără fisuri sau şpăgi. Nu vă lăsaţi dreptul călcat în picioare.

Salutam . :1 Ma bucur ca ai reusit ,si mie au promis ca i-mi modifica cartea de la E2 la E3 dar ca nu i-mi vor trece emisiile de dioxid de carbon. Asa si la tine?

Vreu sa le multumesc lui Flay si Marcel pe care i-am deranjat cu telefoane.

Link spre comentariu

Dl lutzu dacă nu este încă înmatriculată încă în ţară trebuie să iţi treacă emisiile CO2. Se regăsesc în certificatul de conformitate european al catalizatorului montat, doar cu el poţi cere modificarea normelor de poluare.

Link spre comentariu

Zi-ne tot!

Pajero
Link spre comentariu

Nimic tendenţios nu?

OK, maşina era odată E2 (Galloperul II nu a fost fabricat E3 niciodată), dar în 2005 fostul proprietar a modificat-o prin montare de catalizator la Euro 3 (în brief 98/69 EG III A) deoarece in Germanica se plătesc taxe în funcţie de normele de poluare, nemailuând în calcul accesul diferenţiat în oraşe. Dovada modificării pe lângă ce scrie în brief (pe care RAR-ul de obicei îl ignoră că românii au inventat şurubul şi piuliţa) este certificatul de conformitate european al catalizatorului care vine cu valorile de CO2 pe tipuri de motoare (de ex acelaşi catalizator care il am eu poate fi montat pe motorul de 2.8), cu deviz de montaj şi cerea de reîncadrare la grila de impozitare (aşa le-am găsit eu în maşină). În Romania primul lucru mi-au scos-o E2, fuga la avocat cu hârtiile, înapoi cu o cerere cu final ,,în caz contrar vazându-mă nevoit a apela la o instanţă judecătorească", după aceea procedura de încadrare în norme de poluare prin cerere la Bucureşti (care nu s-a obosit nimeni să o facă prima dată) şi rezultatul victorie! E3. Poate sunt eu norocos că mi se recunosc drepturile civile? Voi ce ziceţi?

Link spre comentariu

Vizitator lutzu

Salut Horia,

in actele pe care le am eu nu scrie nimic de CO2. Cum arata acel certificat de omologare euorpean, sau cum i spune exact(pe germana)? De la ce firma este? Al meu este de la Oberland Gmbh si ca si acte am ABE, Factura, Instructiuni de montaj, si cererea de modificare a taxelor in Germania. Ma gandesc ca daca as avea si acel act mi-ar trece si mie Co2 . Poti sa faci o scanare sa vedem cum arata, poate gasim ceva indicii de unde i-l putem achizitiona. Daca ar fi de la aceeasi firma cred ca mi-ar fi de folos si mie si as scuti 10 mill la taxa.

PS Eu le-am scris si celor de la Oberland dar au zis ca nu au astfel de acte, si ca doar acel ABE(Algemaine Betrieb's Erlaubnis) este la ei necesar pentru a se face modificarea.

Sa auzim de bine!

Link spre comentariu

Si al meu este de la Oberland Mangold, am ABE, nr. 17004 tip OM4 EU 3/2, cerere de reimpozitare, cu ştampila serviceului care l-a montat, CO2 cred că l-au luat din brieful maşinii (288 g) încerc să le scanez. la mine taxa pentru euro 2 era de 152 milioane lei vechi :uameni

Link spre comentariu

CO2-ul e trecut chiar la E2 in brieful mic al masinii(te uiti la legenda pe el si vezi rubrica cu CO2);cei de la RAR trebuie sa aiba cantitatea de CO2 emisa de masina din COC-ul care a fost facut cind masina a fost omologata pentru a circula.Montarea catalizatorului nu modifica cantitatea de CO2 emisa ci doar celelalte noxe(CO,N0,HC,etc).

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Vizitator lutzu

Mda.. din nou noroc cu Flay ca ne mai deschide ochii. Intradevar in talon sunt trecute la V7 emissile de dioxid de carbon 288g/km in cazului Galloperului. M-am uitat la un prieten care are masina Euro 2 si nu scrie nimic la ceasta rubrica. Deci e clar ca atunci cand masina a fost recatalizata pe euro 3 au fost nevoiti nemtii sa treaca emissile CO2 pe care le-au si trecut in brieful nou. Ma gandesc ca s-au facut niste testari de serie pentru acest motor cu acest catalizator si ca nu au scris din burta aceasta valoare de unde rezulta ca si RAR ar trebui sa treaca. Iar va trebui sa duc munca de convingere la RAR.... slp

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare