Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Deranjam, ...... huh???

mergioricrapa

Postări Recomandate

Intr-un cunoscut ziar de care am aflat doar in seara asta, o ziarista cu servici la ziar a scris un articol:

http://www.telegrama.ro/actualitate/item/16158-pasionatii-de-trasee-off-road-i-au-disperat-pe-localnicii-din-valea-doftane

Sa vadem unde bate (si de ce). Time will tell..........

Reality bites! :shrk
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Deranjam, ...... huh???

eeee mai mult indrumata sigur. se stie ca in aceasta perioada asa zisi exploatatori forestieri care doar la sf de saptamana scot marfa la negru lucreaza din greu si nu in ultimul rand braconierii cu ceva spate care de atfel sunt deranjati de la a face ceva cumva tot la sf de saptamana. este veche treaba asta pe zona prahova si mai ales buzau

Link spre comentariu

O idioata care vrea sa fie bagata in seama sau nu are cine s-o f... si se leaga de o pasiune

De cate ori am iesit prin zona nu am intalnit un localnic care sa fie nemultumit,din contra am prieteni care merg cu o gramada de lucruri prin masina ptr copii, batrani si mai ales ptr animale.

NOI OFFROD-isti organizam actiuni umanitare prin aceste zone uitate de lume ,eu personal nu am auzit ca un grup de ziaristi sa fi facut asa ceva ,ei stiu decat sa muste de c.. pe alti.

Editat de Sabau Gigel
Membru club GTC Motosport:
Link spre comentariu

Numa' corporatist n-am stiu ca sunt... Vine an electoral, trebuie ca incompetentii de la guvernare sa aiba pe cine da vina ca-s proaste drumurile, si ca le trebuie bani sa niveleze in urma noastra. Interesanta totusi sugestia publica referitoare la plangerile din partea populatiei... Se poate gasi usor un tampit plictisit care nu are ce face...

Link spre comentariu

Eu sunt contaminat de microbul off-road-ului si personal gasesc ca este o pasiune super...dar , se mai intampla cateodata , ca luati de valul adrenalinei ...sa arati in toate directiile carte o pasune pe care un bade isi paste oile , de raman numai transee pe mandrete de gol alpin.

Este o realitate si probabil ca nu v-ati gandit ca acest lucru ar deranja pe cineva. Totusi , deranjeaza. Deranjeaza turistii care merg pe jos si sunt nevoiti sa se impotmoleasca pana la genunchi prin urmele ramase , ii deranjeaza si pe unii localnici pentru care deplasarea in acele locuri este o necesitate si nu o distractie.

Nu cred ca abordarea ziaristei a fost chiar deplasata.

Va rog ca inainte sa postati opiniile sa treceti prin filtrul gandirii si sa priviti putin si din punctul de vedere opus . Veti realiza ca acele actiuni care se inscriu la off-road extrem , pot aduce destul disconfort unor oameni care trec prin zona si nu beneficiaza de gume de noroi , cai putere si garda la sol marita.

Felicitari pentru cei care se implica in organizarea de actiuni umanitare .

Sigur ca se poate argumenta faptul, ca o multime de exploatatori forestieri strica drumurile in mai mare masura decat o faceti voi ( lucru perfect adevarat ) ...dar acestia niveleaza de obicei portiunile de drum afectate , intrucat au si utilajele necesare .

• Like 1
Link spre comentariu

Doar "corporatistii cu Mitsubishi Pajero" !!! :ha::ha::ha:

Ce imbecila......:pr

Asta mi-a sarit si mie in ochi.

Asta primavara unul din colegii de pe forum se rasturnase cu un Samurai parca pe o plaja din Mamaia. "Evenimentul" fusese surprins de niste reporteri si asa am aflat ca respectivul coleg, cunoscut pe forum, era de fapt un "smecher cu bolid de sute de cai putere":ha:

Totusi, de cand drumurile judetene sunt neamenajate ca lasa colegii urme adinci, functie de obrazul soferului?

Nu se feresc nici măcar de golurile alpine pe care le străbat cu cel mai mare tupeu.:bravo

Link spre comentariu

@Jurasik - no shit !!! Si cand calatorul cu rucsacul in spate isi suceste glezna si ajunge unul corporatist cu Pajero (sau un patron mai amarat cu Patrol :P ) sa-l care pana jos...cum e ? Drumurile le fac praf cei cu exploatarile forestiere, ala are zeci de tone "in spinare". Saracuta ziarista, de ce nu abordeaza si jafurile din padure cu asa patos cum face in articolul asta critica ?

Nu pot nega insa ca avem printre noi diverse specimene (nu intru in detalii), insa de aici si pana la a afirma ca "stricam drumuri" si "...deochem fauna si flora" e mult....

Mai nou, am vazut drumuri judetene care figureaza pe harti cu inscriptia "circulatia publica interzisa" pentru ca dupa cativa km sa dai de un frumos sat de vacanta....de vip-uri deh...care nu "vrea" sa fie deranjate...foarte fain nu ? Altii au munti intregi...cum i-or fi dobandit, nu stiu...dar jur ca as vrea si eu un munte al meu.

Daca dobitoaca cu articolul s-ar fi documentat nitelus, poate ar fi stiut ca pentru un "offroadist" din asta "suparat" provocarea nu-i mersul pe drum....In plus, pe unde am umblat cu al meu Urs, nu am vazut vreun indicator de "drum comunal, judetean"...asadar, ce ma impiedica sa circul pe acolo ? O pot lua de pasarica pe tanti si o pot duce pe un drum judetean cum nu am a mai vazut in viata ei (Sohodol - Valea de Pesti). O pot duce sa-i arat poduri betonate distruse intentionat de taietorii de lemne (alaturi au lasat 2 traverse metalice si au daramat doua dale) si pot continua bine mersi...lista e lunga.

Editat de Big.Ursu

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

j'man, nu mai departe de sambata am facut o tura prin Baiului si Grohotis singur, by myself. Singurii turisti din Baiului erau cativa biciclisti care au urcat cu gondola din Azuga si coborau creasta Baiului. Dar in Baiului in vara asta s-a bagat buldozerul si s-a nivelat, probabil pregatind asfaltarea Trasbaiului sau cum i-or zice.

Coborarea pe prislop in V. Doftanei e de logan acum. In Grohotis s-a bagat anul trecut la fel si s-a nivelat, dar acolo iarna e prietenul nostru si a lucrat.

Singurul numitor comun in toti muntii astia e taiatul padurii si vanatul, ca sa nu-i zic braconatul.

In octombrie am facut o tura tot singur la Pecineagu si am vrut sa incerc traversarea la Plaiul Foii.

Ce crezi? Am fost puternic sfatuit de padurari la baraj sa nu ma bag ca daca ma prind e rau. Ii intreb daca incalc limita Parcului National Piatra Craiului. Habar n-aveau. Cand coboram de la Pecineagu am vazut explicatia: Se taie padure de pe versanttii aia OHOHOHOHOHOOHOOH. Si se cara la ...... unde trebe!

Cam acolo cred eu ca se bate cu deranjul. Cum ziceam, time will tell.

LE: Tura mea a fost Duminica, scuze pt dezinformare.

Editat de mergioricrapa
Link spre comentariu

JurasikMan are totusi dreptate, nu am nimic impotriva. Libertatea de expresie e garantata, daca vrei sa critici o comunitate sau actiunile ei macar sa o faci inteligent. Cu ce contraargumente puteti veni voi hobbistii impotriva epitetelor enumerate mai sus? Stiam ca pe langa o masina buna i-ti trebuie si ceva experienta, indemanare, etc. pentru a aborda golurile alpine, nicidecum de tupeu.

Colegii radioamatori poate isi aduc aminte de circul de pe unul din posturile de televiziune care prezenta o persoana ce nu putea dormi decat invelindu-si capul in folie de aluminiu alimentar. Si asta pentru ca un vecin, radioamator bietul de el, o interfera pe timpul noptii. Sincer sa fiu mi-a fost :bleah si nu am avut rabdare sa vad nici primul episod. Circul a durat cateva episoade, din pacate nu am aflat pana acum indicativul paratului:ha1

Link spre comentariu

Aveti perfecta dreptate cei care dati o multime de exemple reale si negative in acelasi timp cu privire la activitatile unor autoritati prin alte zone montane , care activitati duc la distrugerea sau in cel mai fericit caz , doar afectarea naturii .

Totusi , acest lucru nu ar trebui sa fie de natura sa ne duca catre o pozitie de genul : " altii strica si mai mult ....noi nu putem ..macar asa putintel ? "

In lumea aceasta sunt o multime de legi care ne spun ce putem face si ce nu , unele drepte , altele strambe , altele in contradictie . Prima lege a convietuirii ar trebui sa sune cam asa : " poti face orice , atata timp cat actiunile tale nu aduc vreun deranj altor persoane " .

Intrucat toti avem drepturi , ar trebui sa ne respectam si sa ne desfasuram activitatile profesionale sau recreative astfel incat sa nu afectam negativ viata celorlalti .

Este doar parerea mea . Nu trebuie sa tineti cont de ea .

Link spre comentariu

Bah baieti ...va mai aduceti aminte de "episodul cu mierla"?

Numele asta de Frincu imi spunea ceva, nu mai stiam de unde ...de cand cu mierla ptr ca aveam cont pe alpinet primeam periodic de acolo stiri pe mail ...si sa vezi a naibii coincidenta ...exista acolo un Frincu ...Frincu Daniel daca nu ma insel ...

Asta este un articol care nu trebuie bagat in seama, nu cred ca este scris la comanda, este scris din considerente ce tin de "amintiri din copilarie" ...dar totusi daca doriti sa stiti pe cine "injurati" asta e tantia aia si este din cate am vazut jurnalist de investigatii ...:wink:

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/frincu_zps52f27def.jpg

Cam asta e ...:h5

LE ...no ashe ...corporatistii astia cu Mitsubishele lor ... :ha:

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

eiiii, vad ca ne-nmultiram fecioarele p-aici...

nici eu nu inteleg ce placere au unii de-nvart caucioacele alea de sare noroiu pan' la ceruri ... si raman in urma pajistile montane arate de vreo ceafa groasa cu simexuri... oare dac-ar fi pajistea de pe care animalele lor ar trebui sa pasca s-ar mai comporta asa? Oare daca ar bea ei apa din paraiele prin care intra aiurea si-ar mai spala sasiul in ele?

hmmm...

later edit: adevarat, si pentru motivul ala purtator de drujba deranjati... am vazut si eu asta de atatea ori.

Editat de u2_2
Link spre comentariu

Domnilor, nu bagati in seama aberatiile scrise de o fatuca in cel mai bun caz incompetenta. Este doar prost-informata si s-a apucat sa scrie un articol pt ca trebuia sa aiba activitate( sa mimeze ca munceste) 99% din jurnalisti sunt asa, scriu ceva pt ca trebuie sa justifice salariul. Daca sunt prost informati, incompetenti sau de-a dreptul PROSTI CU SPUME nu isi dau seama 90% din cititori. Nu e prima(ul) jurnalista care scrie de dragul de a scrie ceva, nu va fi nici ultima.

Din pacate, sau din fericire am intalnit un asemenea specimen care m-a facut subiect de articol in ziar fara sa stie nici 10 % din realitatea evenimentelor despre care scria. L-am dat in judecata si mi-a platit daune morale de 1 leu( atat am cerut, puteam sa-l jupoi ca pe berbeci), doar ca i-am scos leul pe nas si l-am obligat la dezmintire.

Editat de Cornel4x4
Link spre comentariu

are si ea dreptatea ei

daca erau offroaderi adevarati, nu corporatisti, luai si ei patrol, dar cu pajero nu poti sa nu te iei de ei si sa ii faci de rusine :ha:

ce sa zici, fata cu articolul a adoptat tactica veche a verzilor, "te iei de cei care poarta blana nu de cei care poarta haine de piele, ca e mai usor sa faci misto de babele bogate decat de bandele de motociclisti", nu se ia de cei care lasa muntii fara paduri si versantii distrusi, se ia de cei cativa care trec pe acolo cu masina de teren... de parca poti sa mergi pe acele drumuri cu altceva

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Lasand la o parte partea cu pajero , va intreb cati dintre voi ati vazut in padure trecand pe un drum 2 bucati de lemn ingropate de-a latul drumului -un mic canal creat sa se poata scurge apa de pe drum sa nu spele drumul,cati dintre voi atiu vazut locatari ai zonelor impadurite si greu accesibile carand cu caruta,remorca sau roaba balastru sau pietris pt a repara drumurile forestiere?

Sunt oameni care chiar au nevoie de drumurile alea pe care copii lor le bat zilnic pe jos in drum spre scoala,lucru pe care noi nu il sesizam. Eu nu spun ca toti offroaderii strica drumuri si ca ar fi o molima a drumeagurilor forestiere dar spun ca in mod cert marea majoritate nu constientizam cat de vitale sunt acele drumuri pt cei care le strabat de nevoie nu de placeri de weekend.

Prin natura meseriei am facut cativa ani buni drumuri forestiere cu buldozerul prin padure si am vazut oameni care din salariul lor mizer plateau bani grei sa isi faca drumuri practicabile sa poata ajunge la ei salvarea si cand e ud afara.

Ar fi bine sa privim lucrurile si din unghiul asta.

• Like 2
Link spre comentariu

Lasand la o parte partea cu pajero , va intreb cati dintre voi ati vazut in padure trecand pe un drum 2 bucati de lemn ingropate de-a latul drumului -un mic canal creat sa se poata scurge apa de pe drum sa nu spele drumul,cati dintre voi atiu vazut locatari ai zonelor impadurite si greu accesibile carand cu caruta,remorca sau roaba balastru sau pietris pt a repara drumurile forestiere?

Sunt oameni care chiar au nevoie de drumurile alea pe care copii lor le bat zilnic pe jos in drum spre scoala,lucru pe care noi nu il sesizam. Eu nu spun ca toti offroaderii strica drumuri si ca ar fi o molima a drumeagurilor forestiere dar spun ca in mod cert marea majoritate nu constientizam cat de vitale sunt acele drumuri pt cei care le strabat de nevoie nu de placeri de weekend.

Prin natura meseriei am facut cativa ani buni drumuri forestiere cu buldozerul prin padure si am vazut oameni care din salariul lor mizer plateau bani grei sa isi faca drumuri practicabile sa poata ajunge la ei salvarea si cand e ud afara.

Ar fi bine sa privim lucrurile si din unghiul asta.

Zep-ule, eu nu am vazut drumuri considerate judetene in care oamenii bagau bani ca sa le faca.

Daca au facut astfel de lucrari, au facut pe drumuri private sau care duceau doar la proprietatile lor.

Ne judecam prea aspru.

Nu cred ca 5-10 masini de teren distrug un drum mai mult decat TAF-urile si camioanele cu zeci de tone de busteni.

Atata timp cate platim taxe in tara asta, si noi cei cu masini de teren avem dreptul sa folosim drumurile.

Nu am nici o vina pentru ca eu ma duc pentru agrement iar altul merge pentru a cara lemnele (de cele mai multe ori furate).

De ce sa ma simt eu vinovat pentru asta?

Link spre comentariu

Zep-ule, eu nu am vazut drumuri considerate judetene in care oamenii bagau bani ca sa le faca.

Daca au facut astfel de lucrari, au facut pe drumuri private sau care duceau doar la proprietatile lor.

Ne judecam prea aspru.

Nu cred ca 5-10 masini de teren distrug un drum mai mult decat TAF-urile si camioanele cu zeci de tone de busteni.

Atata timp cate platim taxe in tara asta, si noi cei cu masini de teren avem dreptul sa folosim drumurile.

Nu am nici o vina pentru ca eu ma duc pentru agrement iar altul merge pentru a cara lemnele (de cele mai multe ori furate).

De ce sa ma simt eu vinovat pentru asta?

Max toate drumurile alea forestiere duc la proprietatea cuiva ,din pacate toti platim taxe in tara asta numai ca tu beneficiezi de un pic mai mult la oras decat nenea ala din varful muntelui , la el nu va merge niciodata masina de dezapezire nici iluminat public sau asfalt nu va vedea vreodata, tocmai de aia eu iti spun data viitoare cand mergi in teren priveste cu mai multa consideratie calea de acces acasa a lui nenea ala amaratu .

Tot o dati in taietori de lemne, da exista drumuri care duc la diverse exploatatii forestiere mai mult sau mai putin legale. procentual vorbind cat ocupa drumurile alea din reteaua de drumuri forestiere? iti raspund tot eu- putin .

La noi e practica nationala mostenita genetic sa gasim rapid unu la fel de vinovat sau mai vinovat ca noi . Schimbam rapid subiectul -''pe ala nu il vedeti strica mai mult ca mine ''. Tu nu ai nici o vina ca mergi de agrement ala nu are nici o vina ca merge la furat de lemne problema este ca fraieru care are vina va fi amaratu ala care locuieste acolo care ramane pe veci cu drumu praf -tu fericit ca ai platit taxe si ai drepturi ala cu lemnele fericit ca a furat destul si fraierul de motz fericit ca pruncii lui merg la scoala prin sleaurile adanci cu mocirla inghetata.

Am zis in primul post nu consider ca masinile de teren sunt un imens pericol pt drumurile forestiere atata timp cat vom deschide ochii si vom fi cu bun simt in plimbarile noastre.

• Like 2
Link spre comentariu

zep, articolul face referire concret la o zona anume, V. Doftanei. Nu se pune problema de drumuri pe care circula copii la scoala, satenii la oras, urgente, trasee turistice frecventate sau ceva de genul asta. Singurele "obiective sociale si economice" pe care le-ai putea intalni pe drumurile alea sunt cel mult cateva stane si fanete in zona de gol alpin. Iar la padure sunt problemele de care iti povestim, pt ca le vedem la fiecare iesire.

Nu e cazul sa plangi de mila cuiva, nu in cazul asta. Bafta!

Link spre comentariu

deci, arunca o proasta o piatra in apa si ajung frumistii sa despice firul in patru sa vada ce a vrut sa spuna si care au fost intentiile ei bune sa arunce piatra

dar ea saraca, a vrut doar sa faca stropi si a prins momentul oportun sa o zvarle unde si cum a putut

ce tot va bateti capul cu un articol idiot, care ne infiereaza gratuit acolo unde stim ca altii sunt catastrofe iar noi abia lasam urme in bata drumui forestier.

Incepem acum sa cautam motive pentru care proasta aia ar avea dreptate, ca vezi Doamne oamenii din cauza noastra nu mai pot sa mearga pe drumurile platite din salarii de mizerie ca noi le sticam drumurile judetene si comunale...

Hai sictir!

Unde e un petec de padure se exploateaza legal sau ilegal cu utilaje mari si grele, cu tras lemne pe panta si adus jos TONE de noroi, si daca este drumul asfaltat (ba mai bine). Daca spune cineva ca noi stricam drumurile.... dragilor, care drumuri au voie sa se strice de la o masina?

Este cumva cu plug vreuna din masinile noastre?

Nu sunt ele facute sa circuli cu ele? Nu platesc de 3 ori taxele pentru drumuri? Ar fi normal sa imi interzica cineva sa circul cu masina personala pe un drum public "ca se strica"????

Voi nu sunteti normali la cap de puneti asa problema?

Sa repare drumul respectiv cu piatra sau beton sau asfalt pana pot sa circul si eu si Ferari pe el ...ca deaia dau 6 lei pe litru de motorina si mai imi ia si rovigneta si impozit pe masina.

Daca se strica ca ploua afara si trec eu pe acolo...ghici....NU EU SUNT DE VINA, ci ala care la facut sau nu la facut.

Iar daca il stica altii ca il exploateaza necorespunzator.... ghiciti... EI SUNT DEVINA si cine administraza drumul ar trebui sa ia masuri, atat de limitare a celor care abuzeaza cat si de reparare.

Nu sunt bani??? Pai cum asa, ca eu ii dau pe toti care treuie sa ii dau

Si atunci CUM SA FACETI O ALUZIE MACAR ca eu nu as avea voie sa ma plimb cu masina mea, pe motorina mea pe un drum public din tara?

• Like 2
forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Spimule , singurele chestii demne de bagat in seama le-ai spus doar tu , in ultimele propozitii .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare