Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Deranjam, ...... huh???

mergioricrapa

Postări Recomandate

Re: Deranjam, ...... huh???

Nu sunt bani??? Pai cum asa, ca eu ii dau pe toti care treuie sa ii dau

Si atunci CUM SA FACETI O ALUZIE MACAR ca eu nu as avea voie sa ma plimb cu masina mea, pe motorina mea pe un drum public din tara?

Asa este. Ai dreptate!

Spune-mi, te rog, daca eu cumpar unul din cutitele tale, apoi incerc sa tai cu el piatra, e normal sa se strice? Imi repari cutitul gratuit? Mi-l schimbi? Ca doar am platit pretul, nu ??

Sau imi vei spune ca acel cutit nu a fost facut pentru a taia piatra, drept pentru care e normal sa se strice si s-a stricat din vina mea ?...

Despre asta spunea si colegul mai sus. Drumurile trebuie folosite pentru ce au fost ele concepute, in regimul de exploatare pentru care au fost concepute.

Aici vorbim despre drumuri nemodernizate.

Stim cu totii ca altii distrug, dar de ce trebuie sa ne purtam si noi la fel?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu ma intreb care drumuri...?

Parca aici, pe forum,e vorba de OFF-road.

Glumesc... Am folosit si eu pseudo-drumurile existente prin paduri dar nu am facut sleauri. De fiecare data cand merg incerc sa nu rup nici macar o ramura de copac.

Eu zic ca toti din comunitatea asta avem bun simt si articolul scris de 'madam' nu ni se aplica. Mai degraba sunt de parere ca deranjam (cum e si titlul discutiei).

:h5

S-o rin!

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

Nu cred ca iesind in offroad, pe drumuri judetene, comunale, forestiere, le-am facut inpracticabile. In momentul in care ne afundam cu rotile in drum, inseamna ca ala nu e drum.

Luand din dex, cea mai simpla definire a drumului: "DRUM, drumuri, s. n. 1. Cale de comunicație terestră, alcătuită dintr-o bandă îngustă și continuă de teren bătătorit, pietruit, pavat sau asfaltat".

In momentu in care ala cu tafu care trage lemne (legal sau ilegal), poate sa mearga pe ceea ce unii numesc drum, inseamna ca pot sa merg si eu cu masina (atata timp cat nu exista bariera cu accesul interzis sau zona protejata). Sau gresesc? Soimu o zis tare bine cu ceea ce platim. Doar daca dam cheie la masina, bagam in bugetul celor care trebuie sa faca drumuri cativa lei sau bani, in functie de cat de mare e ce ai sub capota.

Intradevar, nu trebuie sa ne batem joc de munca altora. Dar, daca e sa fim toti "virgini" in ceea ce facem, ne-am lua masini elecrice, am folosi doar asfaltul, si am privii la tembelizor ce frumos e afara si cum ploua dupa termopan

Link spre comentariu

Oamenii din aceasta comunitate se impart in doua categorii:

Prima categorie:

-cei care merg cu masina in teren accidentat sau in afara drumului civilizat adica cei care nu lasa mizerie pe unde trec, nu fac cerculete pe pasuni, merg incet cand intra in sate ptr a nu se ridica praful sau a stropi oamenii si gardurile cu noroi, cei care deschid si inchid dupa ei "poarta", cei care nu trec cu masina prin puietii de brad ... samd

si

ceilalti ...

Acum sa o luam si altfel ...sa ne punem in pielea oamenilor care intradevar au de suferit de pe urma unui "destept" cu un 4x4 ...cam cum ar trebui tratat ...in cazul in care ne-ar distruge o pasune sau o livada desi pe propietate exista un drum de servitute pe care nu s-a gandit sa-l foloseasca?

Domnilor, sunt de parere ca se poate face offroad fara a deranja pe ceilalti ...

Mai devreme sau mai tarziu ...vom ajunge sa nu mai postam nimic pe la iesiri ...ptr ca la un moment dat orice informatie de acolo (forumul e public) ne poate incrimina desi am facut totul exact ca la carte dar anumite persoane membre sau nemembre din comunitate au tinut neaparat sa-si faca foarte simtita prezenta pe unde au fost si nu in ultimul rand sa lase urme ....

Mersul pe orice fel de drum public, iese din discutie ...ptr ca aici avem cu totii drepturi si obligatii egale.

Inainte de orice fel de gand ar trebui sa reflectam si sa ne raspundem fiecare la urmatoarea intrebare simplu:

Eu in ce categorie ma incadrez?

Solutia pe care o vad eu in cazul de fata: o educatia si o informare corecta a celor noi, astfel incat sa se minimize orice derapaje care ne-ar putea putea baga la oala pe toti!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

deci, arunca o proasta o piatra in apa si ajung frumistii sa despice firul in patru sa vada ce a vrut sa spuna si care au fost intentiile ei bune sa arunce piatra

dar ea saraca, a vrut doar sa faca stropi si a prins momentul oportun sa o zvarle unde si cum a putut

ce tot va bateti capul cu un articol idiot, care ne infiereaza gratuit acolo unde stim ca altii sunt catastrofe iar noi abia lasam urme in bata drumui forestier.

Incepem acum sa cautam motive pentru care proasta aia ar avea dreptate, ca vezi Doamne oamenii din cauza noastra nu mai pot sa mearga pe drumurile platite din salarii de mizerie ca noi le sticam drumurile judetene si comunale...

Hai sictir!

Unde e un petec de padure se exploateaza legal sau ilegal cu utilaje mari si grele, cu tras lemne pe panta si adus jos TONE de noroi, si daca este drumul asfaltat (ba mai bine). Daca spune cineva ca noi stricam drumurile.... dragilor, care drumuri au voie sa se strice de la o masina?

Este cumva cu plug vreuna din masinile noastre?

Nu sunt ele facute sa circuli cu ele? Nu platesc de 3 ori taxele pentru drumuri? Ar fi normal sa imi interzica cineva sa circul cu masina personala pe un drum public "ca se strica"????

Voi nu sunteti normali la cap de puneti asa problema?

Sa repare drumul respectiv cu piatra sau beton sau asfalt pana pot sa circul si eu si Ferari pe el ...ca deaia dau 6 lei pe litru de motorina si mai imi ia si rovigneta si impozit pe masina.

Daca se strica ca ploua afara si trec eu pe acolo...ghici....NU EU SUNT DE VINA, ci ala care la facut sau nu la facut.

Iar daca il stica altii ca il exploateaza necorespunzator.... ghiciti... EI SUNT DEVINA si cine administraza drumul ar trebui sa ia masuri, atat de limitare a celor care abuzeaza cat si de reparare.

Nu sunt bani??? Pai cum asa, ca eu ii dau pe toti care treuie sa ii dau

Si atunci CUM SA FACETI O ALUZIE MACAR ca eu nu as avea voie sa ma plimb cu masina mea, pe motorina mea pe un drum public din tara?

Subscriu la cele spuse mai sus. Cu atit mai mult, cred ca drumurile ( indiferent de starea lor ) ne ajuta sa ajungem cu "monstrii" nostri la locurile de "joaca". Doar atit. Cum p... mea crede aia ca facem offroad pe sosea??? Pe mijlocul soselei sau a drumului imi intzepenesc masina de bot si de cur si ii dau forja la roata sa fac transee? In general masinile le fortam pe o ravena, pe portiuni foarte accidentate, care nu le gasesti in mijlocul drumului. Ce ar putea intr-adevar sa li se reproseze anumitor offroad-eri este ca stirnesc mult praf prin sate sau ca fac drifturi pe pasunile oamenilor. Daca s-ar renunta la "obiceiurile" astea, cred ca am avea numai de cistigat si nici taranii nu ne-ar mai vedea ca pe niste daunatori. Hough!!!

Link spre comentariu

Daca vreti sa va dati pumni in cap, uitati-va duminica pe ProTV la Romania, te iubesc! Pe aia "nu-i vede" nimeni. Asta e tot din seria "masinile de teren polueaza natura", in loc sa vada cat polueaza industria. Comparativ, e ca paiul vs. barna din ochi. Caz tipic de manipulare mediatica, se creeaza false probleme si se concentreaza atentia asupra acestor nimicuri. Cum am mai zis, vine an electoral, este nevoie de "subiecte" de dezbatut...

Deci, fiti inteligenti!

Link spre comentariu

Nu cred ca s-a inteles interventia unora dintre forumisti . Nu da nimeni cu parul si nu condamna nici o actiune . Este doar vorba de a deveni constienti, ca in anumite cazuri in care "ramatul " drumurilor pare o idee buna , aceasta distractie a unora inseamna de fapt tristetea altora.

Nu acuzam , nu aratam cu degetul in nici o directie. Nu inteleg de ce se grabesc unii colegi sa se disculpe sau sa isi argumenteze " distractiile " , atata timp cat nimeni nu a aratat catre ei .

Fara suparare , cam multe frustrari si cam multa agresivitate pe acest topic.

Nu zice nimeni ca nu au voie sa mearga pe drumuri pasionatii de 4x4. Era vorba doar despre acele situatii in care , din pura distractie , sau din dorinta de a testa niste dotari noi ale masinilor , se insista pe largirea sleaurilor , pe distrugerea pasunilor imbibate de umezeala .

Acelora care va clamati drepturile , fara a va asuma responsabilitatile , nu doresc sa va raspund in nici un fel .

Refuzul de a accepta realitatea nu va face nici mai inteligenti si nici mai placuti . Va face doar mai copilarosi ( a se sesiza faptul ca nu am folosit alte cuvinte sinonime ) .

Link spre comentariu

@ Jurasik...asa ca si offtopic pentru a ma lamuri,daca vrei binenteles, imi poti spune ce categorii ai trecute pe permisul de conducere ?

Nu de alta dar ideile exprimate de tine se confunda cu "altcineva de pe forum " ...dar poate ma insel eu :wink:

On topic !

De cand si pana cand o mucoasa, in goana ei dupa senzational, reuseste sa provoace atatea discutii ?

Nu cumva accesul in zone dificile cu masini, care mai nou au instalate la bord camere performante, deranjeaza?

Nu cred ca merita atata atentie, cum de altfel nu cred nici macar 10 % ca drumurile ce duc spre zone izolate din Romania sunt distruse de masini 4x4. Inainte de a distruge un drum...TREBUIE SA EXISTE UN DRUM !!!!

Daca sunt cativa care cu adevarat distrug in goana lor dupa adrenalina , nu cred ca este corect sa judecam o comunitate pentru acestia .

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Link spre comentariu

pantzeroww , te inseli cu siguranta daca presupui ca as fi altcineva :grin:. Si eu care credeam ca sunt inimitabil :sh2.

Nu sunt profesionist , daca asta doreai sa afli. Sunt ( doar ) sofer amator . Ideile imi apartin si mi le argumentez asa cum vad eu lucrurile . Nu lupt in razboiul nimanui , nu tin partea nimanui , nu am nimic de castigat sau de pierdut din aceste discutii. Merg atat cu masina pe munti , in calitate de sofer , cat si pe jos ca si turist . Imi plac ambele situatii la fel de mult si mi-as dori sa nu se creeze vreun conflict intre cele doua stari ( de conducator auto si de turist "per pedes " ) .

Nu stiu cum percepi tu parerea mea dar eu nu am judecat comunitatea in nici un fel. Respect comunitatea pasionatilor de 4x4 , dar consider ca unele genuri de activitati sunt perfectibile , pentru a nu intra in conflicte cu alte genuri de pasionati .

• Like 1
Link spre comentariu

Tipic românesc. Circ, învrăjbire, învălmășeală -> (rezultă) haos general. Discuția a derapat.

Deranjăm ... huh???

Ăsta e titlul, în caz că cineva a uitat. Cine i-a rupt drumurile domnișoarei, trebuia să-i rupă și capu`. Ca să nu mai scrie ea, la ordin, articole scornite, care acoperă interesele meschine ale unora.

Da, există și dobitoci care se dau în spectacol cu mașinile lor 4x4 (=16, CORECT!:ha:)... dar nici măcar ăia nu rup drumurile.

Și prin golurile alpine, există drumuri. Românu` e tot român și dacă plăcerea lui e maneaua dată la maximum, berea ieftină, grătarul cu mici și să-și lase gunoiul în natură - atunci asta face. Indiferent că are Logan sau 4x4, cocalarul de-aia pleacă de acasă. Să se simtă bine. Fiecare, așa cum înțelege să o facă, majoritatea fără să încerce măcar să nu deranjeze pe cei din jurul lor, ori să nu distrugă mediul înconjurător.

Dar de aici și până la a se scrie, la comandă, articole de acest gen, țintite clar, împotriva unei vaste comunități ... e cale lungă. Se dă dovadă de "cel mai mare tupeu", tupeu de borfaș, aș completa eu.

Și ca să răspund la întrebare: Clar deranjăm. Pe cine? Rămâne de văzut ...

Toate cele bune!:h5

• Like 1
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

[ATTACH=CONFIG]196469[/ATTACH]

Ghiciti ce e in sacul ala negru atarnat deasupra rotii de rezerva?

Era plin cu sticle de plastic de la diverse bauturi alcoolizate sau energizante, conserve, sticle si ambalaje de la medicamente de uz veterinar, pachete de tigari goale aruncate aiurea.... toate astea adunate de pe platoul M-tilor Tarcu ... si nu sunt lasate de turisti, ci de ciobanii care pasuneaza pe acolo.

Sa mai zic ca sus pe platou erau masini pe la fiecare stana cu care se aduna laptele/branza, si o fac zilnic...

Cu toate astea, asta vara cand am urcat acolo impreuna cu inca 2 colegi de forum, pe drum spre Tarcu, o turista (mergea pe jos pe drumul respectiv) ne-a aratat :fg1 cu toate ca drumul ala este pe harta, nu e inchis, nu e bariera, nu mergeam pe drum... daca individa pica si isi luxa glezna oare s-o fi dus cu masina pana la spital sau sa-i arat si eu :fg1 si sa-l las pe prietenul ei s-o care in spate? .... sau iarna cand doar cei cu 4x4 au putut razbi la localitatile izolate cum suntem ?....cu toate astea suntem vazuti ca "distrugatori ai naturii", aia cu "gipurile" ...da suntem distrugatori, asta e adevarul, fie ca ne place sau nu... adevaru-i ca exista printre noi destui care contribui in mod activ la aceasta imagine de "distrugatori ai naturii", nu cred ca poate contesta nimeni acest lucru.

Eroziunea solului e un fenomen la care contribuim cu succes (mai ales pe pasunile alpine)...

Aer curat la munte? da, este, doar daca oprim hardughiile noastre non-euro.... etc...

Ideea e ca aceasta "amprenta" pe care o lasam in urma noastra sa fie cat mai discreta.

Mai are rost sa zic de enduristii care taie muntele ?

Ce ma deranjeaza, cu toate cele de mai sus spuse, ciobanii care merg zilnic pe acolo nu sunt distrugatori ai naturii... :uameni

Cei care defriseaza masive intregi nu sunt vazuti mai mari distrugatori ai naturii... de fapt aia nu sutn vazuti deloc fiindca inchid drumurile cu bariere... nimeni nu ajunge la ei... doar noi cu 4x4 :wink:

Spunea un coleg de "articol scris la comanda"... consider si eu ca acest reportaj se inscrie cu brio in aceasta categorie de "scris la comanda"...sunt de parere ca daca s-ar inchide accesul auto pe forestiere si pe platourile alpine, ar avea de castigat unii cu interese financiare foarte puternice (adica da, cei care taie lemne si care distrug padurile/muntii cu adevarat).

Pe la TV o sa mai vina diversi oameni cu diverse pareri, trebuie "sa mananca si gura lor" ceva.

Ideea e alta... noi (adica noi ca utilizatori de 4x4) putem sau nu sa respectam muntele si ce ne ofera el... aici cititi va rog printre randuri... totul depinde de fiecare.

DSCF8566.thumb.JPG.32e60d811b7204bd0b08e275133f3c67.JPG

Editat de l_stoian79
  • Like 1

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Acum un an si vreo luna, plin de inconstienta, am parcurs traseul Secaria-Busteni cu Freelanderul, singurel doar cu sotia si pustoaica. Traseul l-am identificat pe G iar pe GPS era o varianta de DJ101.

Am aflat mai apoi ca pe o parte din acest traseu s-ar face marea sosea "TransBai".

Ba inca s-a anuntat cu surle si trambite ca se va inaugura in vara 2013.

intamplator, am un hogeac in Busteni, fix langa liziera padurii prin care ar trece aceasta nemaipomenita sosea si, in afara de niste gigei cu un parc de distractii in padure (Adventure bla bla) nu am vazut fier pe 4 roti sa treaca pe acolo! Cu atat mai putin utilaje de asfaltare.

Autoritatile au fost facute de ras iar povestea data in vileag tocmai de nebunii care mai trec pe acolo, cu masini off road sau cu mountain bike.

Interdictia de a mai trece ar arunca o plapuma pe tambal...

Aici este ridicolul: Smenul cu Trans-Baiul/

Daca doriti pot posta filmuletul tras cu ocazia traseului cu un dashcam pentru edificare, desi cred ca este cunoscut majoritatii celor de pe acest forum.

Eu ma consider de doua ori jignit... Prima, ca as fi "corporatist" desi sunt un freelancer si a doua, ca m-as da cu Mitsu. La asta ma mai gandesc daca sa ma simt jignit...:old

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare