Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Aplicatia " Colegu' "

Max

Postări Recomandate

Re: Aplicatia " Colegu' "

Ei, exact asta ar fi fost subiectul din urmatoarea mea intrebare. Prin ce mod se finanteaza waze?

Daca reclamele vor fi de genul celor de tip "google" (adica mai putin deranjante) cred ca sunteti pe drumul cel bun.

Sorin

Eu folosesc in sua waze si pot sa spun un singur licru ,,the best,, reclamele nu te deranjeaza in scimb vezi traficul,politie ,etc in fiecare moment .

Mitsubishi Pajero 3500 v6
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cred pentru că incerc aplicațiile care promit că te pot ajuta

si nu acasă, la birou, ci pe drum, in mașină...

și uite așa, tot pe drum, setup-ul meu a ajuns la iPad2 cu 3g, galileo ca soft de navigație și stația CB

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Ei, exact asta ar fi fost subiectul din urmatoarea mea intrebare. Prin ce mod se finanteaza waze?

Daca reclamele vor fi de genul celor de tip "google" (adica mai putin deranjante) cred ca sunteti pe drumul cel bun.

Sorin

Revin cu raspunsuri, dupa o mica absenta din varii motive. Sunt prins acum 24/24 cu serverul si mutarea domeniilor de pe vechiul pe noul server.

Intre timp, deja a fost demarata prima campanie publicitara pe Waze, in Bucuresti, o casa de avocatura specializata in accidente rutiere cu „autor necunoscut”. O sa pun mai indata un screenshot cum arata pinii cu reclamele pe harta..

Mitsubisji Pajero Sport 2.5TD din 2003

YO3INP Waze.RO

Link spre comentariu

Am instalat si eu apicatia si pare sa aiba potential, insa am o nedumerire: daca apartine Google de ce nu foloseste traseele/informatiile din Google Maps? Eu sunt Google Map Maker de cativa ani si dupa ce am depus multa munca in aceste harti vad ca nu se regaseste prea mult in Waze si e pacat pentru ca in google maps comunitatea este destul de activa si ar fi un real castig pentru aceasta aplicatie, zic eu.

De aici se poate descarca : itunes si Android

Salut icXu. Raspunsul e unul foarte simplu: Waze a inceput in 2006. Ani de zile utilizatorii au construit hartile, iar in 2013 Google a achizitionat Waze. Ar fi destul de greu ca in acest moment sa se faca o descarcare de drumuri din Google Maps in Waze, ar fi si considerente legale etc. Ei stiu mai bine, dar in acest moment, mai putin conteaza, pentru ca in mare harta exista si as spune, comparativ cu Google Maps, harta sta mai bine la capitolul sensuri unice, viraje etc., asta pentru ca editorul de harta Waze (WME - Waze Map Editor), desi e diferit de Google Maps Editor (de exemplu nu poti suprapune / incarca niste rute kml), dar in WME poti avea urmele/punctele gps (sub forma de sageti). Asta ajuta pentru a corecta un eventual offset intre imaginea satelitara si drumul in realitate. As zice ca marele avantaj al Waze este acela ca exista mecanisme automate si manuale de sesizare a problemelor pe harta: sensuri unice, viraje stabilite incorect. Utilizatorii pot raporta probleme pe harta, iar un editor le va corecta si chiar are posibilitatea de a initia o discutie cu raportorul (pastrand confidentialitatea utilizatorilor). Mai mult, exista mecanisme automate care detecteaza viraje incorect nepermise sau sensuri unice gresite.

Una peste alta, Google Maps e un produs ajutator in realizarea hartilor Waze. E un fel de referinta. Mai nou, de cand avem acces rapid la Street View, putem analiza rapid situatia din teren si face modificarile corespunzatoare.

Sunt cativa editori Google Maps care sunt foarte activi si pe Waze.

YO3INP Waze.RO

Link spre comentariu

Spooky ...

La mine telefonul nu e smart ci e mic si bou ...nici macar blushtutz n-are, E TELEFON si atat! ... :cr1

Pe tableta am instalat ... Dar sincer ori nu sunt eu obisnuit eu cu programul ori mi se pare ...destul de greoi ...si inaccesibil ...sa nu zic inutil ...Pana se anunta militia ...se numara deja spaga. Iar informatiile legate de trafic ...sunt apa de ploaie ...tot scurtaturile stiute de mine ma scot din cacat. :wink:

Nu spun ca incercati sa faceti un lucru maret acolo ...dar ... e ca si cum ai vrea sa pui un roaker satanist sa-ti cante la pian mozart si sa nu intelegi de ce o face folosind ranga ...cel putin in cazul meu ...

Cu respect, eu ma retrag din discutie ... directly in pestera mea ...in epoca de chiatra ...:grin:

Telefonul ca telefonul, dar tableta... :)

Politia si alte alerte sunt anuntat cu 500 metri inainte de a te apropia, as zice suficient. Poate singurul loc unde ar fi insuficient ar fi pe autostrada, dar cel putin poti vedea pinul pe harta cu cativa km dinainte fara sa faci ceva. Iar tu crezi ca Waze te va scapa de amenzi, eu zic ca nu judecam cum trebuie. Nici o aplicatie sau nici macar o statie nu te poate scapa 100% de amenzi. Intotdeauna exista un risc. acum, mai ales ca a devenit destul de des (zilnic) folosit pe drumurile nationale principale, eu zic ca posibilitatea de a fi anuntat de o politie e destul de mare. Pana la urma nu trebuie sa uitam ca tot utilizatorii anunta politia. E vorba doar de statistica. La un moment dat si tu va trebui sa raportezi politia. Cu cat mai multi utilizatori, cu atat probabilitatea mai mica.

Ceea ce ma intriga e ceea ce zici tu, cu informatiile de trafic. Vad ca esti din Popesti-Leordeni. Evident, daca arunci o privire asupra Bucurestiului o sa constati ca cel mai trafic e centrul si partea nordica a capitalei. Nu prea am vazut multi utilizatori in zona de S-E spre Popesti-Leordeni. Ceea ce vreau sa zic e ca Waze invata de la utilizatori. Nu are invata din alta parte. Gandeste-te ca Waze memoreaza timpul necesar pentru fiecare viraj imparte, pentru fiecare interval orar (cam la 30 de minute cred...) si pentru fiecare zi a saptamanii. Asadar, pentru orice nou traseu, Waze are nevoie de cel putin 2 saptamani pentru a intelege exact ce se intampla si ca rutele in functie de trafic sa aiba sens. De aceea e foarte recomandat ca tu de exemplu sa mergi pe traseul tau, chiar daca Waze te pune sa o iei prin alta parte. El va invata si in curand o sa iti dea chiar traseul pe care ai circulat tu. Evident... daca e mai rapid pentru ca de multe ori noi nu putem si nu vom reusi sa gandim asa cum poate Waze calcula. Ceea ce ni se pare noua cel mai scurt sau cel mai rapid drum, nu e chiar asa, si sincer, ma consider un expert in acest sens, al rutelor, al orientarii in spatiu, a evaluarii drumurilor si rutelor. Si am constatat de multe ori trasee pe care nu le-as fi luat in calcul, fie pentru ca eu consideram rutele mele mai bune, fie ca pur si simplu nu le stiam si Waze le-a invatat de la altii. Asa ca si eu m-as bucura ca Waze sa invete de la tine pentru ca voi beneficia de scurtaturile tale la un moment dat.

De multe ori calificam multe lucrui ca fiind proaste, inutile, fara sa intelegem exact procesul sau ce a dus pana la un moment dat. Asa cum au existat utilizatori care au imbratisat opensource-ul si au fost incapatanati si au crezut in el, cam la fel si cu Waze, e ca un proiect opensource, ceea ce a si fost pana la versiune 3.0. Si eu am fost si sunt unul dintre ei.

Eu, si nu numai, sunt asa de atasat de Waze, incat acum 99% din drumurile mele le fac cu Waze. Rareori mi se intampla sa mai deschid un Google Maps sau iGO pentru a naviga. Defapt, GPSul meu cu iGO e imprumutat unui prieten de aproape un an. Acum chiar si in europa cu Waze.

YO3INP Waze.RO

Link spre comentariu

Salut,

Am folosit cu succes waze cand a trebuit sa merg la Bucuresti pentru trialul umanitar.

Eu il am instalat pe o tableta cu acces la internet doar pe wireless (nu are GSM/GPRS/etc.).

Ca sa poata calcula o ruta are nevoie de internet - e de inteles. Cand am plecat din Sibiu, de acasa, am setat ruta de navigare si am plecat la drum. Desi pe drum nu am mai avut acces la net (deci nu am beneficiat de anunturile din trafic in timp real) s-a descurcat bine.

La intoarcere, insa cand am vrut sa pun ca destinatie Sibiul, neavand acces la net nu a putut calcula niciun drum... Preferam sa poata face asta, chiar daca nu era cel optim. Cu alte cuvinte, propun implementarea acestei functii.

Sorin

P.S. Spooky, unde salveaza ceea ce invata? Local pe dispozitiv sau in contul meu de waze?

Editat de Kibitz

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

Salutare

Am incercat si eu aplicatia "Colegu" si concluzia la care am ajuns ,aceeasi ca si a lui Yonutz este ca e o aplicatie destul de greoaie ... zic asta din simplul motiv ca se actualizeaza tarziu ,atat de tarziu incat dai nas in nas cu Politia... Asta am patit-o pe pielea mea in Bucuresti....

Cea mai buna metoda ramane tot Statia.

Scuze dar ma repet este doar parerea mea ...

Multa bafta :1100643094:

Link spre comentariu

Salutare

Am incercat si eu aplicatia "Colegu" si concluzia la care am ajuns ,aceeasi ca si a lui Yonutz este ca e o aplicatie destul de greoaie ... zic asta din simplul motiv ca se actualizeaza tarziu ,atat de tarziu incat dai nas in nas cu Politia... Asta am patit-o pe pielea mea in Bucuresti....

Cea mai buna metoda ramane tot Statia.

Scuze dar ma repet este doar parerea mea ...

Multa bafta :1100643094:

@Kmcdany - corect, numai că se vorbea despre altă aplicație și anume Waze. S-o încerci și pe-aia și să revii cu păreri.

Toate cele bune!:h5

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

@Kmcdany - corect, numai că se vorbea despre altă aplicație și anume Waze. S-o încerci și pe-aia și să revii cu păreri.

Toate cele bune!:h5

Scuze dar titlul acespui Post era Aplicatia Colegu... o sa incerc si waze si revin

Toate cele bune

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare