night bird Postat Iunie 23, 2008 Partajează Postat Iunie 23, 2008 O mai veche pasiune, nehranita si neslujita, care a ars mocnit muuulti ani, a rabufnit acu, ca sa vezi, chiar cand aveam v-o doi bani pusi d'oparte. Probabil ultimele vacante din Croatia(un mic paradis al ambarcatiunilor de agrement) au fost picatura care a umplut paharu. Daca stiti careva cum sta treaba cu inmatriculatul barcilor(cu motor) aduse din ..Germania-NL-B .... second hand, ce acte tre sa am, unde tre sa "aplic" pt inmatriculare(cred ca TurnuSeverin) Dupa aia, pt barcile noi, care sunt produse in SUA si nu au fost inmatriculate in EU, ce acte tre sa am, si daca se pot inmatricula in RO. Si ultima problema, ca sa ma pot da pe "Sfanta Dunare" si nu numai, tre sa am un permis, cat de complicat este obtinerea lui? Hai fratilor, ca tot off-road este si asta... :grin: "De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani "Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vbh Postat Iunie 24, 2008 Partajează Postat Iunie 24, 2008 Re: Barci,barcute.... http://www.barci.ro/legislatie.php Inainte de toate ai nevoie de permisul de conducere, care il obtii prin examen la orice capitanie care organizeaza examen.Mai aproape de tine ar fi Timisoara, Moldova Noua sau Severinul.Tot la capitanie vei inmatricula si barca si motorul pe baza facturii de achizitie. Daca te dai cu barci sub 7m si motorizare mai mica de 15KW (20CP) nu trebuie sa inmatriculezi acareturile. Pe Dunare trebuie sa ceri aprobarea de la Politia de Frontiera din zona unde vrei sa te dai. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
night bird Postat Iunie 24, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2008 Re: Barci,barcute.... Mersi d-nu Bruno, m-am apucat de citit legislatia, o sa mai revin cu intrebari pe parcurs... "De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani "Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Iulie 10, 2008 Partajează Postat Iulie 10, 2008 Re: Barci,barcute.... Eu am o salupita de 4,7 cu 1,5 si 25 de cai... Trebuie sa faci cursuri cu examen pentru carnet de conducator ambarcatiune...fluvial sau (si) maritim +curs salvare pe mare(unde este cazul). Pentru ape interne sau sub 1 mila marina nu este nevoie de nici un act dar pe Dunare in zona de granita sunt alte conditii. O salupa la casa omului merita cu siguranta.Eu am luat intii salupa...si acum caut 4x4. Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
night bird Postat Iulie 11, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2008 Re: Barci,barcute.... Da, pana la coada m-am inscris la cursul YachtClubRR si sper sa invat si sa obtin toate cele "trebuincioase" de p'acolo. Cu alegerea barcutei, astept sa vad cum ma inteleg cu velele(cu vantu sunt prieten vechi-de la parapanta) si apoi sa ma hotarasc, mai in cunostinta de cauza... Numa bine... "De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani "Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Iulie 11, 2008 Partajează Postat Iulie 11, 2008 Re: Barci,barcute.... Este cel mai frumos cu velele(dar trebuie sa fii si meserias)...Eu folosesc motor ca nu ma pricep cu velele deloc(si investitia este mare).Eu ma duc 3-4 ore cu salupa dupa mine imi fac damblaua si gata....Cu velele este virus greu ..ca si 4x4. Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate