ar85gyl Postat Noiembrie 28, 2013 Partajează Postat Noiembrie 28, 2013 Am cumparat astazi un nissan navara si nu am observat ca nu merge kilometrajul mai mult de 40 km/h si inregistreaza doar un sfert din km parcursi,nu stiti este pe cablu sau electronic?care ar putea fi cauza?iar o intrebare referitoare la turatie de exemplu la 100 km/h ce turatie este normala ??? Rpm?eu am undeva aproape 3000,va multumesc si astept sfaturile voastre Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Noiembrie 28, 2013 Partajează Postat Noiembrie 28, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Daca zici ca ii din 2000 kilometrajul eu cred ca e pe cablu. (nu sunt 100% sigur) Legat de turatii specifica si tu in ce treapta esti ca altfel doar sa zici asa de 3000 nu stiu ce sa zic. Oricum cred ca esti in treapta 5 la 3000 rpm si 100 la ora sau ma insel? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar85gyl Postat Noiembrie 28, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Da in treapta 5 ma refeream,mi se pare totusi un pic turat la 3000 doar 100 km/h,sau e normal? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nisda Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Salut Oricum in momentul in care banuiesc ca ii vei schimba lichidele din cutia de transfer si cutia de viteze o sa vezi ,asa cum a mentionat si colegul Irod,daca e pe cablu sau cu tahogenerator.Faptul ca iti indica ceva ar fi de bun augur in cazul tahogeneratorului avand sanse mari sa fie doar pinionul de plastic.La mine nu indica nimic si s-a dovedit ca tahogeneratorul era dus si apucase sa distruga un pic si pinionul de angrenare. D22 King Cab Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Da in treapta 5 ma refeream,mi se pare totusi un pic turat la 3000 doar 100 km/h,sau e normal? Nu e turat :grin: e perfect normal. Asa sunt masinile astea. Fix asa e si R20 ul si pe la 140-150 km/ ora ajunge la 4500 ^^^^. De la 5000rpm incepe la R20 zona rosie. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Salut! Asa cum a spus si colegul nostru, este complet normal. Varianta pe care am condus-o eu, de 133 CP, avea la 100 in jur de 2500 de turatii/min. Ti-am scris si in celalalt topic, masina nu e de fuga, din acest motiv nu vroiam sa ti-o recomand. Daca o folosesti pentru munca si pe distante scurte e buna, daca vrei sa parcurgi drumuri lungi, nu e buna. Bafta si sa te bucuri de ea! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar85gyl Postat Noiembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Va multumesc pt sfaturi si parerile voastre,imi puteti spune cat ulei imi intra in motor ,cutie de transfer si ar mai trebui sa schimb?si ce ulei imi recomandati pentru fiecare?proprietarul mia spus ca masina are LSD dar cred ca sa inselat,mai astept sfaturile voastre Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar85gyl Postat Noiembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Deci saca e pe cablu e mai usoara treaba ca trebuie doar inlocuit si daca e cu tahogenerator cum imi dau seama ce trebuie sa schimb? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Salut! In legatura cu LSD-ul iti pot spune ca a venit standard pe variantele "full option". Pune niste poze cu masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar85gyl Postat Noiembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Nu am momentan dar la roata scrie automatic nu are fluturas de ala de mutat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar85gyl Postat Noiembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Masina are 4geamuri electrice,climaronic cand spui full la ce te referi? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Salut. Exact la asta ma refer. Cam asta iti ofera cel mai "luxos" nivel de echipare. Sansa este ca masina sa aiba dif. spate tip LSD. Se foloseste un alt tip de ulei, diferit de cel folosit pentru dif. fata. Ce te face sa crezi ca nu are LSD? Daca ai facut o proba sa nu te astepti la minuni de la el. Foarte multa lume are pretentii de super performante de la LSD, dar nu e asa. E mai bun decat nimic dar....e mult mai eficient un dif. blocabil sau chiar un sistem de control al tractiunii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Hub-ul rotii este automatic. Nu trebuie sa te dai jos din masina dupa ce cuplezi 4x4 din interior pentru a cupla si planetarele fata. Unii colegi care folosesc masinile foarte mult in off road inlocuiesc huburile automate cu unele manuale. Inlocuirea va depinde de starea lor actuala si de utilizare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar85gyl Postat Noiembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Nu ma astept la nimic doar ca nu stiam de care este,iar acum o intrebare la tahogeneratorul ala de la km,cum imi dau seama daca e doar chestia aia din plastic sau e tot tahogeneratorul ala ca e o caruta de bani,gasesc undeva ceva schrot de navara de unde sa iau ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar85gyl Postat Noiembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Daca il desfac cum imi dau seama daca e doar pinionul de plastic?se vede pe el?oare se gaseste separat? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nisda Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Salut In mod normal ar trebui sa iti genereze 0V-5V daca suspenzi masina si invarti rotile.Asa o sa vezi si daca LSD-ul mai are ceva de spus. Dupa cum ai spus iti indica totusi pana la 40 de km/h .In partea dreapta a cutiei de transfer ar trebui sa ai senzorul .O sa fie dificil de scos asa incat incearca in fiecare zi sa ii dai cu WD 40 si in momentul in care esti hotarat,(pentru ca se poate rupe si nu ai ce face decat sa iei altul),il lovesti un pic sa intre in interior 1-2 mm pentru a rupe stratul de coroziune depus si apoi inainte inapoi pana il scoti. Poti incerca cu 2 surubelnite sa faci parghie si sa il dai afara...nu este o pozitie deosebit de buna pentru asta.Asa ai sa vezi daca pinionul mai este bun. Se poate comanda separat pinionul numai ca nu din tara...ai nostri vor sa faca avere..iar tahometrul este in jur de 150 de euro cel putin.Eu l-am luat din SUA cu 70 de $ Inainte ar fi bine sa masori si rezistenta si sa ai aprox 250-330 de ohmi. Numai bine D22 King Cab Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar85gyl Postat Noiembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Si eu nu as putea sa il comand din sua?tu spui despre tija aia ca se poate comanda separat?nu merita sa il iau din scrot? Pe terano II NU ESTE LA FEL? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar85gyl Postat Noiembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 La LSD cum imi dau seama daca mai are ceva de spus?iar rezistenta unde sa o masor,va multumesc pt sfaturile utile Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nisda Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 (editat) Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Este obligatoriu sa faci rost de manual.Asa o sa identifici ce model de cutii ai,diferentiale,etc.E posibil ca eu sa bat campii si sa nu ai ceea ce am eu,masina mea fiind un D22 din 2002. Rezistenta o masori intre cele 2 borne ale mufei prin care este conectat senzorul ...de altfel tot acolo si voltajul.Senzorul ai putea sa il comanzi..eu l-am adus personal pentru ca am avut drum acolo. Incearca sa citesti cat mai mult din topicurile de aici utilizand functia ''cauta'' deoarece ajuta mult. Cand suspenzi masina daca invarti de o roata(spate)ar trebui sa se invarta si cealalta.Totusi nu este o garantie ca LSD-ul functioneaza in parametrii care sa te si ajute cand ai nevoie. Colegii de pe forum sunt amabili dar fiecare isi are propriile limite ale rabdarii asa ca sa nu te ''emotionezi'' daca te mai apostrofeaza careva.Suntem aici sa ne ajutam si eu personal invat o multime de lucruri chiar si din certurile lor.Unii sunt foarte capabili,destepti, cinstiti si deosebit de amabili.Altii sunt doar destepti..o sa iti dai seama singur.. Eu stiam ca am umparat un cotet stralucitor...dar asa mi-a placut si imi place in continuare sa surubaresc in limita cunostintelor.Trebuie sa intelegi din start ca masina ta nu este noua. Numai bine Editat Noiembrie 29, 2013 de nisda D22 King Cab Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar85gyl Postat Noiembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Da sunt constient ca nu e noua,mai are si ceva puncte de rugina dar asta e le vom rezolva in timp,acum problema cu,km vreau sa o rezolv si huruie putin rulmentul de presiune de la am breiaj,nu stiti ceva dezmembrari?se potriveste de pe modelul dupa 2002?sau are un unchi un terano 2 care e tras pe dreapta si as putea sa ii iau acest senzor daca ar fi acelas,multumesc, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Trebuie adaugat faptul ca la testarea LSD-ului cu masina suspendata trebuie ca rotile sa se invarta in acelasi sens atunci cand rotesti cu mana una din ele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar85gyl Postat Noiembrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Am pus si o poza cu senzorul de viteza care cica ar fi problema,dar nu inteleg cum a zis sa schimb doar pinionul,astept parerile voastre,multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Noiembrie 30, 2013 Partajează Postat Noiembrie 30, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Nu am momentan dar la roata scrie automatic nu are fluturas de ala de mutat Da ce legatura au MRL-urile cu dif. LSD? Daca e sa ai dif. LSD atunci ai pe spate. Pe fata ai un diferential normal si cu mecanism de roata libera automat din ce inteleg eu. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar85gyl Postat Noiembrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Eu nu stiam care e treaba cu mrl sau ce inseamna,sunt nou intre ale masinilor de teren sau 4x4. Am desfacut astazi senzoru iar pinionul este in regula,am facut niste poze pe care le-am pus sa le vedeti eu zic ca e in regula,daca imi merge pana la 40 la ora eu am tras concluzia ca nu este dus senzorul respectiv,ce ar putea fi altceva daca nu ala,bordu sau oare ce?multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nisda Postat Noiembrie 30, 2013 Partajează Postat Noiembrie 30, 2013 (editat) Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Salut Cred ca ai avut noroc cu pinionul. Asa arata al meu http://www.nissan-navara.net/viewtopic.php?f=3&t=32565 Daca l-ai masurat si ai obtinut valorile pe care ti le-am transmis din manualul masinii atunci trebuie sa urmaresti semnalul.Daca aveai manualul puteai urmari schema electrica si sa fi facut urmatorii pasi .Din cate am inteles in functie de potentialul electric produs in timpul rotatiei ai ''traducerea'' vitezei dar nu mai retin daca mergea direct in bord sau intr-un echipament de traducere. De ce nu intri tu la sectiunea''Manuale'' si sa iti descarci manualul? Numai bine P.S. daca te hotarasti sa montezi senzorul ar fi foarte bine sa il izolezi foarte bine in exterior cu silicon din acela negru care se foloseste la geamurile termopan. Editat Noiembrie 30, 2013 de nisda D22 King Cab Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate