ar85gyl Postat Noiembrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Cum adica daca ma hotarasc sa il montez?daca il schimb zc tu?de ce sa il izolez?am dat sa descarc manualul nissan d22 dar nu a mers,e ok ala sau trebuie altul?nu am avut cu ce sa masor,doar lam scos sa ii vad dintii,la mine merge pana la 40 km/h si acolo moare Ps:mam uitat si la uleiul din cutia dectransfer si trebuie schimbat stiti ce ulei ar trebui?daca nu o sa caut pe forum Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar85gyl Postat Decembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Am gasit pe ebay.com dar sunt doua modele cu tija scurta sau lunga,al meue cu lunga se merita sa il iau? Ajung in jur la 300 ron cu tot cu transport,aici cel mai ieftin am gasit doar original la 200 e,vreau sa descarc manualul de service pt d22 se potriveste si la mine chiar daca e din 2001?va multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nisda Postat Decembrie 1, 2013 Partajează Postat Decembrie 1, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Salut Daca ai cutie de transfer TX10A iti intra 2,2 lt de ulei pentru transmisie automata ATF sau ulei GL-4 Semnalul de la senzor merge direct in bord.Avand in vedere ca trebuie sa produca intre 0 si 5 V eu cred ca ai putea sa incerci sa simulezi la bornele mufei senzorului fractii din valoarea maxima si sa vezi astfel daca se schimba ceva in bord.( cauta un voltmetru ca o sa ai nevoie) Ar mai fi o varianta sa legi senzorul la o bormasina cu turatie variabila si in acelasi timp sa masori cat produce.Sa ai grija sa nu depaseasca 5 V. Daca vezi ca problema ta este bordul si montezi senzorul in cutie la partea exterioara(partea care este in afara cutiei) ai un plastic/cauciuc negru care in timp lasa apa sa intre si o sa iti distruga senzorul( cazul meu) Acolo cel mai bine e sa faci cum ti-am spus eu-imbraca-l in silicon dar nu sanitar ca nu tine mult.Bord am cumparat si eu de la dezmembrari din Cluj. Masina ta este D22?Ce motor ai? Te sfatuiesc sa te axezi pe un singur topic legat de masina ta si sa nu deschizi cate unul pentru fiecare problema. D22 King Cab Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar85gyl Postat Decembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 K nu o sa mai deschid alt topic,da masina in acte este d22 dar este modelul pana in 2001 altii spun ca nu e d22 decat dupa 2002,o sa incerc sa vedem daca merge cu bormasina nu trebuie sa ii dau plus sau doar bag tija in bormasina si ii dau turatie variabila dar cum imi dau seama sa nu depasesc 5 v,cam cat la ora inseamna 5 v ,pe mine ma induce in eroare ca merge pana pe la 40km/h,oricum multumesc pt sfaturile voastre foarte utile pe toate partile,iar pe senzorul respectiv nu am avut absolut nici un plastic decat senzorul direct dar a iesit relativ usor,pun si o poza sa vedeti senzorul direct si sa imi spuneti unde ar trebui silicon sau va referiti la oringul din interior? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Decembrie 1, 2013 Partajează Postat Decembrie 1, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 nu prea ai explicat bine ce se intampla la modul: pana in 40km/h totul merge bine adica e in regula, sau tu mergi cu 40 la ora si el abia se misca, iar cand ai 140km/h abia abia arata 40km/h? daca defectul se manifesta pe toata plaja de viteza atunci ar fi un bun inceput sa inlocuiesti acel senzor, e cam singurul lucru pe care ai putea sa il faci singur. daca defectul e din ceasuri atunci e mai greu daca nu esti de meserie. sfatul meu e sa faci asa : comanzi un senzor de la un magazin unde ai prieteni si il conectezi electric dar il invarti cu mana/bormasina(sa nu lasi urme de montaj pe senzor) si prin comparatie cu ce ai acum ar trebui sa apara o diferenta. daca nu exista modificari dai senzorul retur pe simplul motiv "nepotrivire cu originalul" si te axezi pe ceasuri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 1, 2013 Partajează Postat Decembrie 1, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Atentie la masurare , poate genera ca . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nisda Postat Decembrie 2, 2013 Partajează Postat Decembrie 2, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Din pacate legatura la net nu imi permite descarcarea pozelor ca sa iti indic exact.Noi modovenii i-am spune ''fund'' pozitiei senzorului ce trebuie etansata-deasupra intrarii cablurilor in senzor ,sectiune circulara-este infundat cu plastic sau cauciuc.Pe acolo intra apa in timp.Eu preventiv i-am pus si deasupra flansei de prindere. D22 King Cab Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar85gyl Postat Decembrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Sa explic mai bine,ceasul imi indica pana la viteza de 35-40km/h chiar daca eu merg cu 100 el mai mult de 40 nu imi arata,treaba cu bormasina sper sa apuc sa o fac saptamana asta,iar daca il invart cu bormasina si imi scoate valori de 2-3 volti inseamna ca este ok din ce am inteles,nu? Si problema ar fi din bord,la mine nici km pe carre ii parcurg nu imi arata corect in loc de un drum de 20km mia inregistrat doar6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Decembrie 2, 2013 Partajează Postat Decembrie 2, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 cand mergi cu 40 la ora cat iti arata? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar85gyl Postat Decembrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Cam 25 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Decembrie 2, 2013 Partajează Postat Decembrie 2, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 in sfarsit ai dat un raspuns edificator. bun, deci primu lucru baga alt senzor si vezi sa faca bine contact dantura aia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar85gyl Postat Decembrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 De unde sa bag alt senzor ca e 200e unul + pinion 50,asa le comand si le pun si daca imi e dus bordu am dat 250 euro aiurea,de aceea am cerut pareri sa vad cum se poate verifica sa stiu exact ce e Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Decembrie 2, 2013 Partajează Postat Decembrie 2, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 adevaru e ca nimeni nu o sa bage mana in foc ca e sigur senzorul , dar avand in vedere ca este singul element in miscare supus la uzura mecanica , sansele ca acel senzor sa fie cu probleme sant destul de mari. daca bugetul e mic , poti lansa o comanda la dezmembrari, intra pe dez.ro si vezi daca te suna cineva, de obicei te suna 2, 3 parcuri sa iti faca oferta de pret. unii accepta retur la piesa , trebuie stabilit dinainte cu ei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar85gyl Postat Decembrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 o sa vad sa il verific cu bormasina si eventual sa ii dau un impuls de vreo 3 v de la doua baterii,am fost sa imi comand ulei pt diferentiale si de la magazin mia zs ca intra ulei normal dupa seria sasiu adica nu lsd,cum pot afla sigur daca am lsd?manualul acum il descarc dar cu ce program se poate deschide power iso e ok?multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Decembrie 2, 2013 Partajează Postat Decembrie 2, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 cred ca nu e raspunsul pe care il asteptai dar in mod sigur este raspunsul de care ai nevoie: - uita te in manualul de service/mentenanta al masinii, daca nu il ai procura l. - trebuie sa ai cateva cunostinte de baza mecanice/electrice - daca ti se pare confuz apeleaza la un service/ cineva care se pricepe daca nu faci asa e posibil "cu bateriile astea doua" sa iti phooti masina mai tare!:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 2, 2013 Partajează Postat Decembrie 2, 2013 (editat) Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Baterii ...OK , dar poate ca in serie cu un potentiomeru , si un voltmetru ca sa-ti faci o idee ... ia-o mai grijuliu , daca tot incerci sa faci ceva in necunoscut ... Editat Decembrie 2, 2013 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar85gyl Postat Decembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Pai ceva habar am,dk voi spuneti ca suporta intre 0-5 v eu o sa ii dau 3 v si ar trebui sa imi indice vreo 70-80 zic eu,nu? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Decembrie 3, 2013 Partajează Postat Decembrie 3, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 parerea mea e ca ala nu e chiar dinam de bicicleta, in fine tu daca aplici o tensiune continua din baterii o sa faci un mare kk. acolo ai un semnal alternativ sau impulsuri de o anumita forma, nu te juca aiurea daca nu stii cu ce se mananca. ia si schimba senzoru, fa o rugaciune, lasa bateriile ca nici macar nu stii cum sa aplici acel semnal . majoritatea senzorilor de genu ala au 3 fire tu cum alimentezi de la o baterie care are 2 terminale? alba neagra? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar85gyl Postat Decembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Are doar doua fire din ce am vazut eu,prima data o sa incerc cu bormasina sa vad cati volti scoate ,iar dupa aceea o sa il bag la bord sa vad daca se invarte si in ultimul caz cu bateriile dar cred ca nu e nevoie ca daca nu scoate voltaj imi dau seama care e dus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar85gyl Postat Decembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Stie cineva sa imi spuna ce ulei trebuie in grupuri?fata spate ca sa nu mai deschid alt topic,cum imi dau seama daca are LSD scrie ceva pe grupul spate?va multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Decembrie 5, 2013 Partajează Postat Decembrie 5, 2013 Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Salut. Ti-am mai scris cum faci verificarea. Sunt sanse 90% sa ai LSD avand in vedere nivelul de echipare. Poti afla cu siguranta daca suni la reprezentanta Nissan sau mergi personal la ei si acestia iti introduc in baza de date seria de sasiu - atunci in mod sigur vei afla toata dotarile masinii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nisda Postat Decembrie 5, 2013 Partajează Postat Decembrie 5, 2013 (editat) Re: Kilometraj Nissan navara 2000 Tahometrul chiar este un ''dinam''.Este mai scump si dezavantajos un tahometru in AC decat in CC fara sa mai punem la socoteala faptul ca nu este usor de ,,interpretat'' diferenta de potential generata.Tahometrul este legat direct in bord si bobina de acolo misca acul indicator.Este o masina simpla . Semnalul alternativ -nu il poti avea atat timp cat ai tahogeneratorul pe CC. Impulsurile de o anumita forma le ai doar atunci cand ai ''pick-up ''senzor practic un camp magnetic influientat la trecerea unui gol sau a unei came prin fata senzorului...ceea ce din fotografii se vede ca nu este cazul si iti trebuie si un dispozitiv sa numere acele treceri care mai apoi sa fie''traduse'' in indicatiile din vitezometru. Spor la treaba Editat Decembrie 5, 2013 de nisda D22 King Cab Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Decembrie 5, 2013 Partajează Postat Decembrie 5, 2013 (editat) Re: Kilometraj Nissan navara 2000 acestea SUNT niste poze din adancurile unui senzor vitezometru de kinezarie aka hover. posibil la nissan sa fie alta jucarie insa la asta de pe hover vad ca baza e un senzor hall. parte buna e ca la hover se repara, apar fisuri in lipiturile senzorului, pe placa interna. in atasament se vede o reparatie cap coada, cu placa bordului relipita, senzor dezansamblat, apare si un senzor cu pinionul uzat, schema electrica, am pus mai multe poze pentru ca cineva care incearca o reparatie de genu asta sa aiba o sursa de inspiratie. unele imagini apartin chinamobil.ru, cu multumirile de rigoare. Editat Ianuarie 13, 2014 de Astral sUnt......http://in-cult.ro/2010/06/01/conjugarea-verbului-a-fi/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate