Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Samuraiul meu !

OVY

Postări Recomandate

Re: Samuraiul meu !

Daca il auzi si cand franezi, veifica piulitele de la placile cu care sunt prinse arcurile pe punti. Daca sunt slabite se poate roti puntea usor, la franare sau la plecarea sau brusca de pe loc.

Poate spun prostii, dar asta este singurul lucru care imi trece prin cap acum.

M-am uitat acolo dar nu is destranse piulitele respective;ma gandesc sa fie oare din cardan?Cum se compenseaza miscarea puntii cu cardanul?Are samuraiul ceva cuplaje elastice?Zgomotul facut e tac tac tac facut uniform,de exemplu la tucson cand mergeam prin iarba sau paie se prindeau in crucile cardanice si imi facea cam acelasi zgomot, dar aici nu-i cazu de asa ceva.

Salutari!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca puntea este puntin rotitta atunci si cardanul lucreaza la un unghi mai ciudat. Ceea ce-ti va nenoroci crucile.

Nu stiu daca poate fi de la cardan, ca nu vad legatura intre ridicatul pe cric si cardan.

Poti verifica si crucile va sa fi "safe" sa vezi ca nu au joc.

Cel mai bine ar fi sa mergi la un service, sa o sui pe elevator si sa- i dai drumu sa mearga te bagi sub ea si vezi de unde se aude.

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

Daca puntea este puntin rotitta atunci si cardanul lucreaza la un unghi mai ciudat. Ceea ce-ti va nenoroci crucile.

Nu stiu daca poate fi de la cardan, ca nu vad legatura intre ridicatul pe cric si cardan.

Poti verifica si crucile va sa fi "safe" sa vezi ca nu au joc.

Cel mai bine ar fi sa mergi la un service, sa o sui pe elevator si sa- i dai drumu sa mearga te bagi sub ea si vezi de unde se aude.

Mersi de sfat,pe elevator ii cel mai sfant lucru!Cat despre legatura intre punte si cardan ma gandeam ca daca puntea oscileaza in plan vertical si cutia de transfer e fixa ma gandeam ca trebuie sa fie o compensare undeva;de exemplu la dacie daca lipseste stiftul care leaga planetara de cutia de viteze,la ridicarea pe cric bratul rotii coboara si implicit distanta dintre cutie si butuc si iese planetara din caneluri.In sfarsit acum ma invat si eu cu masiutza asta si fac comparatii cu probleme de care m-am mai lovit "pe vremuri":old ,dar e bine ca zgomotul a disparut si pot face RAR-ul linistit ca oricum am vorbit in Cluj la o firma de tuning off road si ii schimb toate uleiurile si stau langa ei si mai fur meserie ca ii rau sa nu fii in tema.

Salutari!

Link spre comentariu

Gata m-am prins la ce te referi!

Se numesta "culisanta" . Cardanul la capete, are crucile cardanice. Si undeva pe el, vei vadea un burduf de cauciuc (sau cel putin ar trebui sa fie un burduf) sub burduful ala este culisanta. Care este un ax cu caneluri din care se lungeste un pic cardanul la flexari.

Asta este cea mai simpla explicatie care imi vine in minte acum.

Dar nu are cum sa fie de acolo, mai ales ca masina nu este inaltata. Culisanta permite destul " loc de manevra"

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

Gata m-am prins la ce te referi!

Se numesta "culisanta" . Cardanul la capete, are crucile cardanice. Si undeva pe el, vei vadea un burduf de cauciuc (sau cel putin ar trebui sa fie un burduf) sub burduful ala este culisanta. Care este un ax cu caneluri din care se lungeste un pic cardanul la flexari.

Asta este cea mai simpla explicatie care imi vine in minte acum.

Dar nu are cum sa fie de acolo, mai ales ca masina nu este inaltata. Culisanta permite destul " loc de manevra"

Pana la urma nu am reparat degeaba dacia de atatea ori:ha: Sigur e ce spui tu,la franare masina merge in bot,arcurile se comprima si comprima si cardanu si invers se intampla la ridicarea pe cricul hidraulic cand s-a produs alongarea maxima a cardanului;maine si verific poate e lipsa vaselina.

Mersi fain!

Editat de OVY
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Salutare tuturor! Si Sarbatori Fericite!

Vreau sa va intreb daca ati avut probleme cu apa in habitaclu atunci cand spalati masina? De cata ori o duc la spalatorie, sub mocheta fata am apa si nu stiu de unde provine.Intra prin grila de sub parbriz si picura prin aeroterma?

Va salut!

Link spre comentariu

Salut, curata scurgerile de sub capota, sunt lipite de panoul parafoc(tabla dintre motor si habitaclu) si arata ca niste trompe si sunt negre, din plastic, orientate in jos. Din cauza lor iti intra apa in habitaclu cand speli masina.

Cred ca prin aeroterma picura.

Spor.

Link spre comentariu

Salut, curata scurgerile de sub capota, sunt lipite de panoul parafoc(tabla dintre motor si habitaclu) si arata ca niste trompe si sunt negre, din plastic, orientate in jos. Din cauza lor iti intra apa in habitaclu cand speli masina.

Cred ca prin aeroterma picura.

Spor.

Multumesc!

Maine ma si apuc de treaba. Totusi a aparut mai nou pe site-urile de vanzari o "gura de aerisire capota suzuki samurai" dar pretul e cam piperat(nu il spun aici sa nu fie probleme), oare poate proteja mai bine in acest sens?

Daca dati pe google, imagini, ceea ce am scris intre cratime, va apare in prima imagine acest produs.(repet NU fac reclama doar intreb).

Salutari!

Link spre comentariu

Salut, intradevar pretul e stupid de mare, daca cauti aici pe forum gasesti posturi ale unor membrii care si le-au construit singuri.

Ajuta putin in privinta apei dar cand apa vine direct de sus, astfel nu intra in gura, daca vine din fata, de ex. Conduci pe ploaie tot intra asa ca incearca sa cureti acele scurgeri/trompe care le gasesti sub capota si scapi de problemele cu apa.

Acea "gura de aerisire" este mai mult pt frunze si crengute care, daca intra, ajung in aeroterma si te trezesti dupa un timp ca nu mai sufla aer din cauza acestor mizerii adunate acolo.

Spor.

Link spre comentariu

Foarte frumoasa jucaria... Felicitari pentru achizitie si sa o stapanesti sanatos!

Cam cat te caosta imatricularea la ea?

Multumec frumos.

Referitor la inmatriculare chiar ieri m-am uitat pe chitanta si taxa a fost 2056 RON. Restul cu RAR si nr. preferentiale si alte taxe si taxuletze inclusiv asigurare inca 950 RON.

Salutari!

Link spre comentariu

Salut, intradevar pretul e stupid de mare, daca cauti aici pe forum gasesti posturi ale unor membrii care si le-au construit singuri.

Ajuta putin in privinta apei dar cand apa vine direct de sus, astfel nu intra in gura, daca vine din fata, de ex. Conduci pe ploaie tot intra asa ca incearca sa cureti acele scurgeri/trompe care le gasesti sub capota si scapi de problemele cu apa.

Acea "gura de aerisire" este mai mult pt frunze si crengute care, daca intra, ajung in aeroterma si te trezesti dupa un timp ca nu mai sufla aer din cauza acestor mizerii adunate acolo.

Spor.

Salut,intr-adevar erau infundate scurgerile,acum le-am curatat,sa vedem la urmatoarea spalare.Oricum o sa le spun la spalatorie sa nu mai spele cu jetul dinspre parbriz in grila. Cat despre pret sa speram ca daca nu are trecere in timp poate il mai reduce,ca arata bine ca design grila respectiva.

Cu multumiri,te salut si un An Nou Fericit!

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salutare tuturor!

In primavara vreau sa schimb suspensia samuraiului, suspensia actuala fiind cam obosita. Masina va fi folosita la drumetii si off road soft si mediu, exclus competitii si concursuri, cu anvelope 205/70(75)/15 si 195/80/15. Bugetul alocat este de 1000 euro.

M-am gandit, dupa cate am mai vazut pe forum, la OME si Ironnman pentru ceea ce imi trebuie mie, dar as dori sa mai aflu niste detalii de la voi cum ar fi:

-daca iau arcuri hd + 5 cm si cercei +2,5 cm in ce mod influenteaza comportamentul masinii?

-am nevoie de flanse la roti si amortizoare mai lungi?

Va salut.

Link spre comentariu

M-am gandit, dupa cate am mai vazut pe forum, la OME si Ironnman pentru ceea ce imi trebuie mie.

inainte sa te entuziasmezi prea tare de suspensia Ironman pentru Samurai, intreaba citiva utilizatori despre experientele pe care le-au avut cu acest brand.

desi nu-s fan OME, cred ca sunt o alegere mai buna.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Din cat m-am dat eu si cei din jurul meu, deci din experienta si nu din vorbite, OME am pe masina de 3 ani si sunt comode, fiabile, ok ca performante si arcurile si amortizoarele iar partenerii de iesiri au arcuri de wrangler, mai ok la bani si cu performante foarte bune. Minitehnicus le-a vazut pe amandoua la lucru, ba chiar si-a bagat coada prin unele suspensii. Am si cercei mai lungi, au permis rotile de 30 inch, probabil va trebui sa schimbi bucsele mai des, pentru fabuloasa suma de 3-4 roni. Probat tot ce ti-am spus, in conditii din cele mai variate :grin:

Editat de iulianul
Link spre comentariu

inainte sa te entuziasmezi prea tare de suspensia Ironman pentru Samurai, intreaba citiva utilizatori despre experientele pe care le-au avut cu acest brand.

desi nu-s fan OME, cred ca sunt o alegere mai buna.

Multumesc, atunci raman la OME, mai ales ca la Cluj este un service pt samuraie si persoana respectiva este si dealer OME. Eu am vrut sa ma asigur ca nu isi lauda marfa ca orice vanzator, de aceea am mai pus intrebari pe forum.

Si revin cu intrebarea, cu OME HD si cu cercei +2,5 cm mai trebuie sa fac alte modificari la masina?(ma refer la furtune de frana si altele). Amortizoarele merg pe dimensiunea originala sau trebuie mai lungi?

Va salut!

Link spre comentariu

Din cat m-am dat eu si cei din jurul meu, deci din experienta si nu din vorbite, OME am pe masina de 3 ani si sunt comode, fiabile, ok ca performante si arcurile si amortizoarele iar partenerii de iesiri au arcuri de wrangler, mai ok la bani si cu performante foarte bune. Minitehnicus le-a vazut pe amandoua la lucru, ba chiar si-a bagat coada prin unele suspensii. Am si cercei mai lungi, au permis rotile de 30 inch, probabil va trebui sa schimbi bucsele mai des, pentru fabuloasa suma de 3-4 roni. Probat tot ce ti-am spus, in conditii din cele mai variate :grin:

Salut,

daca spui 3-4 roni bucsele atunci cred ca vorbim de bucse de cauciuc. Sa inteleg ca cele de poliuretan se folosesc mai mult la masini de competitie? Referitor la bucse am mai avut discutii cu persoane care au lucrat la multe samuraie si unii nu vor sa auda de cele de poliuretan iar altii le recomanda cu caldura; ce sa inteleg? Oricum diferenta de pret e mare intre unele si altele. Multumesc.

Salutari!

Link spre comentariu

Eu am avut de poliuretan, OME, si le-am dat jos. Am pus de cauciuc si mi se pare suspensia mai comoda, mai elastica. Nu se prapadesc asa repede. Oricum, schimbarea lor e o chestiune de o bere intr-o dupa amiaza. Cred ca e chestiune de gusturi totusi, multa lume lauda poliuretanul.

Link spre comentariu

Eu am avut de poliuretan, OME, si le-am dat jos. Am pus de cauciuc si mi se pare suspensia mai comoda, mai elastica.

iar daca la cercei in loc de bucsele ashika, singurele disponibile in Romania, folosesti originale de Damas, or sa tina la fel de mult ca cele originale.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...

La multi ani !!

Pun si eu cateva poze cu masina in starea in care se afla ea acum. In cele din urma am montat suspensii OME, arcuri HD pe fata si normale pe spate, impreuna cu bucsi poliuretan si amortizoare. Jantele au fost vopsite electrostatic si au fost echipate cu anvelope Maxxis Trepador 205/70/15C, care se comporta foarte bine in toate conditiile. Am montat si MRL-uri AVM si un portbagaj din inox pe care am montat proiectoarele. Vreau sa va intreb, daca stiti cumva cum pot schimba parbrizul la masina asta, ca am o crapatura si nu gasesc dupa seria de sasiu si unii spun ca ar fi model lipit si e dimensiune mai mae decat cel cu cheder.

Multumesc!

IMG_4168.thumb.JPG.d34352b30a22b48f98f91d4d72e6521b.JPGIMG_4167.thumb.JPG.e1032bdebb1d967eebc3219de9ba0a28.JPGIMG_4163.thumb.JPG.2ec4f591bc5bcd941822c67aa068c62d.JPGIMG_4169.thumb.JPG.9895e0db2634cbd7785b3c0a7c6fae66.JPGIMG_4170.thumb.JPG.4001748e5561169fbf48807a9ea685a8.JPGIMG_4171.thumb.JPG.840d9e59dfcb33c67001521c7a679ef9.JPGIMG_4172.thumb.JPG.00e51d04e73c6f62aa6198418aded3da.JPGIMG_4173.thumb.JPG.34b37cc16e89c219f668a4fa35df9f6d.JPG

Link spre comentariu

La multi ani !!

Pun si eu cateva poze cu masina in starea in care se afla ea acum. In cele din urma am montat suspensii OME, arcuri HD pe fata si normale pe spate, impreuna cu bucsi poliuretan si amortizoare. Jantele au fost vopsite electrostatic si au fost echipate cu anvelope Maxxis Trepador 205/70/15C, care se comporta foarte bine in toate conditiile. Am montat si MRL-uri AVM si un portbagaj din inox pe care am montat proiectoarele. Vreau sa va intreb, daca stiti cumva cum pot schimba parbrizul la masina asta, ca am o crapatura si nu gasesc dupa seria de sasiu si unii spun ca ar fi model lipit si e dimensiune mai mae decat cel cu cheder.

Multumesc!

[ATTACH=CONFIG]255800[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]255799[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]255798[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]255801[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]255802[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]255803[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]255804[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]255805[/ATTACH]

Salut

Raspunsul e la Minitehnicus :wink:

Link spre comentariu

La anvelopele astea balesc si eu. Ai ceva filmulete cum se comporta? Mi-ar fi placut sa se fabrice varianta competition si pe masuri mici.

De unde le-ai luat?

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

La anvelopele astea balesc si eu. Ai ceva filmulete cum se comporta? Mi-ar fi placut sa se fabrice varianta competition si pe masuri mici.

De unde le-ai luat?

Le-am luat de la o firma din Bucuresti prin comanda telefonica la 570 lei bucata. Am intrebat si eu de modelul de competitie dar au spus ca sunt numai pe dimensiuni mari si nu prea sunt pe stoc in tara, dealtfel si astea pe care le-am luat sunt din depozit din Bulgaria, asa mi-au zis ei. Oricum sunt mai grele cu ceva decat R15 normal, dar nu se simte la putere si viteza, doar in rezervor, mi se pare ca ia cu aproape 1 l/km mai mult, dar cred ca influienteaza si portbagajul cu ceva.

Editat de Astral
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare