Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Filtre ulei by pass or inline,,,,,gen Frantz, or Parker,Amsoil,etc

RETI

Postări Recomandate

AM vazut la multe camionete in Usa filtre suplimentare de ulei, cine are asa ceva pe auto.Se mai pun si pe avioane mici genul asta de filtre, acuma vreau sa imi pun pe Land meu obisnuit.

Frantz e un filtru care merge cu suluri de hratie igienic asa numite toilet filter, ....Amsoil sau PArker vand separat sistemul filtrant...Cine are asa ceva sa imi zica si mie daca merita sau nu.

Mersi !

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Filtre ulei by pass or inline,,,,,gen Frantz, or Parker,Amsoil,etc

părerea mea este că e doar o găselniță de marketing pentru a vinde un produs banal - hârtie igienică

dacă te uiți la prețuri, o să ajungi la concluzia că mai bine folosești altfel banii...

Link spre comentariu

Eu am vazut si stiu de la avioane....acuma ca au adaptata alti de prin 1955 la masini nu e treaba mea, cu respect iti zic, ca in filtrul de ulei clasic tot hartie avem. atat si nimc mai mult, faptul ca Parker ...e un nume in hidraulica si nu numai a introdus si el acelasi sistem e ceva ...in rest cred ca treba cu marketingul e treba fiecaruia sa aprecieze....ce cumpara si ce Nu cumpara.

In toilet paper e aceasi celuloza. materie prima ....de inalta calitate..... ca de ne stergem la fund cu ea.

si daca mai si garanteaza filtrarea aia de ce nu?

Si nu despre preturi vorbesc aici ci de concept asa ..poti sa iti faci si singur asa ceva...nimic complicat...iti pot spune si cotele daca le vrei.Gasesti si pe beay cate vrei si second si noi si nu la bani aia.SI inca ceva in germania la frantz europe pretul ee in euro si mai mare .........

Editat de RETI

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

producatorii auto nu recomanda folosirea acestor elemente.

producatorii auto poate nici nu stiu cum functioneaza..hahahhahaha.....care producatorii ?Ai vreo nota interna a unui astfel d eproducator cu specificatia ...no bypass filter.?Or in Line? La camioane si autovehicule grele ee foarte folosit, cel putin Parker-ul am vazut o groaza de camionagii, in Europa.

In state alta poveste. Despre ce productori vb?

As vrea sa primesc review doar de la cine foloseste sau a folosit asa ceva nu povesti de imbalsamat...

Mersi anticipat. Nici carterul uscat nu e de folosit atunci....decat ce imi da uzina..dra poate ca am specificat la uzina s aimi fac un model de tractor.....cu un ''In line filter''.......

• Like 1

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

orice argument as aduce vad ca cineva e deja "setat" si o sa zica ca apa nu e uda.

in fine sa mi spun parerea:

- introducand in ecuatie un recipient , fitinguri, garnituri , kkturi, etc, maresti probabilitatea unui eventual defect, pierdere de ulei, etc. risc de incendiu marit.

- avand la un moment dat o cantitate de ulei stationara intr un recipient adiacent , montat ulterior inseamna dezechilibrarea circuitului , afectarea diamicii uleiului, lucru care poate fi contracarat cumva prin adaugarea de ulei suplimentar(cheltuiala)

- cel mai in regula ar fi daca tot e cineva dispus sa arunce niste bani , sa isi inlocuiasca uleiul si filtrul sau doar filtrul odata la 5000km sa zicem si ar fi mai protejat decat cu panarama respectiva , dar asta e asa ca sa avem o discutie.

- deasemenea timpul necesar ajungerii la temperatura optima a uleiului va fi marit prin acele circuite suplimentare inutile, noile motoare avand valve termostatice de ulei, iar temperatura uleiului are un regim extrem de riguros la motoarele cu tehnologie de regenerare pentru filtrele de particule.

- orice filtru din asta "consuma" presiune adica este necesara o diferenta de presiune pentru ca uleiul sa parcurga elementul filtrant, practic filtrul va "consuma" din presiunea uleiului din rampa si in loc sa protejeze , defapt e metoda sigura sa iti phooti motorul.

acest filtru suplimentar nu este inseriat este in paralel cu pompa de ulei adica un bypass care ia din uleiul ridicat de pompa si il arunca inapoi in baie, scazand presiunea sistemului.

Editat de comanr
Link spre comentariu

DA ...ce sa zic esti expert ,

1.Parker si amsoil produc acest filtru si In line cu presiune de lucru de 7 bari.

2. gaura de lucru nu este mai mare si este in limitele oricarei pompe puse pe automobil din fabrica...care oricum este calibrata sa dea mai mult si ca volum si ca preisune.Trebuie doar sa nu maresti gaurile respective sau iei alte coturi bune doar pentru intsalatiile de purificat ulei care sunt de alte dimensiuni.

3.Hartia tot hartie este .

4, Atunci ce mai zici de inventia unor americani care au construit filtrul doar din site micronice si are eceleasi dimensiuni ca cel din fabrica.se pune in acelasi lacas si are aceleasi filete, tu doar il speli in benizna si il sufli cu aer si sschimbi ulei ..e un pic mai scump dar e ppe viata.

Si producatorul KN are filtre tot in line din metal. atat pentru ulei cat si combustibil inclusiv metanol.aceleasi marimi de site.

La inceputuri masiniile nici nu aveau filtre de ulei.....zic si eu acuma ..nu ca as vrea sa renunt la uleiul din masina.

Da normal ca sa umpli vasul respectiv cred ca mai bagi cam un litru de

ulei...

Referitor la temperatura sunt unele dintre ele care au chiar un dispozitiv de incalzire electric sau prin aducerea apei.

Stai sa ne intelegem ai avut asa ceva ? ai asa ceva , sau esti doar un distribuitor de filtre de la romcarbon romania?Crede-am ca m-am facut inteles doresc parari doar de la cei ce au avut asa ceva sau au pe motoarele obisnuite atat.Exista binenteles tot in varianta de toilet paper dar mai desiri din ea fiindca arata exact ca filtrele obisnuite asa numitul StiIlko filter...Aia d ela Frantz baga asa mare pretul la hartie tocmai ca la ei nu se gseste dimensiunea aia la hartia de toaleta si isi permit sa umfle un pic pretul.

Mersi !

Eu nu ma plang de costuri ale mele cu 10 euro la kit le am acasa si ulei si motorina si aer......

Te mai intreb ceva, de ce esti asa de impotriva lor sau ai patit ceva ?

Editat de RETI

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

reti, tu ai intrebat dar nu vrei să auzi răspunsuri... :)

fii tu lider de opinie argumentată, pune filtrul ăla pe mașină și apoi te așteptăm să ne spui, prin prisma experienței tale, rezultatele bune sau rele

:wink:

Link spre comentariu

raspunsuri doar de la cei care au avut restul e poluare..............

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

nu am nimic impotriva acelor filtre, deja la multi fabricanti se schimba doar cartusul (vw opel, etc) deci nu stiu care e smecheria si de ce ar trebui sa mai punem acele filtre.

nu lucrez in automotive nici nu fac afaceri in acest domeniu, e la mintea cocosului ca e un rahat inutil care iti poate complica viata aiurea. O fi fost bun acum 40 ani cand nu erau uleiurile din ziua de azi.

Editat de comanr
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Va tin la curent eee pe drum dupa ce il montez am sa impartasesc impresii...din cate stiu e un filtru suplimentar care retine mai mult decat un filtru ordinar....uleiul astfel obtinut e mai bun si prelungesti viata motorului.Filtrul normal nu retine carbonul de exemplu.....nu e vb de hartie igeinica....e destul de mare in diametru...daca nu e bun il pun pe un generator electric. acolo e spatiu suficient.La mine la disco doar ii fac returul prin furtunul de la epurator... si asa ajunge in baie.Filtrele la Discovery au un pret derizoriu aduse din Uk.....

Sa auzim de bine.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

eu zic sa mergi cu masina si sa respecti intervalele de schimb de ulei recomandate de producator, stiu ca e trist pentru tine sa afli dar de cele mai multe ori in viata nu avem ce prelungi.:dr2

Link spre comentariu

eu zic sa mergi cu masina si sa respecti intervalele de schimb de ulei recomandate de producator, stiu ca e trist pentru tine sa afli dar de cele mai multe ori in viata nu avem ce prelungi.:dr2

Parerea mea e ca poate te pricepi la ohm si alte electrice....dar eu zic sa mai citesti ce ee cu filtrele alea si ce insemna miconul......ca doar nu degeaba au venit aia de la parker si amsoil cu filtre in line si bypass.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

filtrul asta trebuie schimbat periodic. sau verificat sa nu se infunde. am studiat si eu problema si merita pus pentru turbina, cu schimbare la schimbul normal.

la masinile fara turbo nu merita.

de pus, merita cel cu hirtie, filtreaza mai bine.

eu insa nu mi-as bate capul, consider ca nu se justifica. in schimb mi-as pune filtrul de ulei OEM sau mai bun decit OEM.

spor la treaba :x

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare