Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

DUSTER ARMY

Tzuica

Postări Recomandate

Re: DUSTER ARMY

eu credeam ca 7.62 al nostru (ceva mai lung, am vazut) vine de la acelasi x35 al rusilor.

"x35" reprezinta lungimea tubului si dimensiunea corecta e "x39" (7,62x39) - e munitia folosita de celebrul AKM (romanescul PM),o munitie foarte buna pentru scopul ei.

Armamentul usor de infanterie folosit de NATO acum este in 5,56x45 (sau 223 remington,cum e cunoscut in civilie), s-a considerat ca un glont in calibrul asta e de ajuns pentru om (are viteza mare si dezvolta o energie medie de 1700 de joule la o greutate a varfului in jur de 4 grame ) iar soldatul poate cara mai multe.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cel mai longeviv 7,62 este 30.06 Springfield (7,62x63,3),lansat in 1906 si creat pentru noua carabina Springfield M1903 rebotezata M1906 .

Cartusul asta a dus 2 razboaie mondiale si a fost folosit inclusiv in Vietnam (la sfarsitul anilor'50 a aparut 308 wincester) iar in zilele noastre ramane cel mai folosit cartus pentru vanatoare.

Gurile rele spun ca americanii s-au inspirat din batranul neamt 8x57 Mauser.:grin:

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Si vorbeam de Duster....calibrul 1.5 dCi....

• Like 1

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Oare de ce nu pun pe masinile astea motorul de 1,9 dci? Si cutia in 6 trepte... de ce nu automata chiar... Motorul de 1.9dci si cutie in 6 trepte il am eu pe Megane HB si e o minunatie...

... in conditiile astea si eu mi-as lua Duster...

Revenind on-topic... asta avem, cu asta defilam! E foarte tare! Si in contextul asta si in cel civil! Mie imi place, nu foarte mult, dar imi place...

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Dupa cate stiu Renault nu mai fabrica motorul de 1,9. L-a inlocuit cu cel de 2.0l dci si acum mai nou cu cel de 1,6 dci. Motorul de 1,6 dci are cuplu la cel de 2.0l (respectiv 320Nm) si puterea de 130 Cp.

Ar fi fost mult mai bine daca l-ar fi pus pe cel nou de 1,6 pe Duster.

Dar, se pare ca un motor mai bun si o cutie automata nu vor echipa aceasta masina.

Nu ar mai fi ieftina!

Editat de mac01
Link spre comentariu

nu stiu de ce va trantiti atata de pereti ?:)

ideea e urmatoarea Dusterelul care e 4x4 are cutie in 6 trepte

cel care are 4x2 are cutie in 5 in general cel putin asa am vazut eu :) de ce sunt sigur este ca cel 4x4 este in 6 trepte.

si in alta ordine de idei exista pe Duster si motoare mai potente dar nu sunt pentru piata noastra pentru ca orice tara/zona are criteriile ei.

un exemplu la rusi si prin america latina exista un motor de 2000 benzina dar la noi acest motor nu e pe Duster...la un moment dat cochetam cu aducerea de la rusi a unui Duster cu acest motor dar ma linistit statul roman si RAR-ul in speta cand mi-a spus cate rahaturi trebuie sa indeplinesc si cat trebuie sa platesc sa fac asta ca ajungeam sa imi cumpar x3 nou la banii aia :):):)

Link spre comentariu

Dupa cum vezi nu se tranteste nimeni de pereti! Discutam si noi, asta bineinteles daca mai avem voie!

Ce va iubesc pe voi astia care ajungeti imediat la astfel de concluzii. Imi vine sa va iau in brate si sa va pup, de baieti buni ce sunteti!

In fine, sa revenim la subiect:

Cutie manuala este in 6 trepte si doar la diesel, dupa cate stiu. Transmisia este toata de la Nissan. Este o transmisie care o gasesti si pe Qashqai, si pe X-trail. Cutie de viteze, diferential central blocabil, grup spate, etc....toate sunt de la Nissan.

Eu vorbeam mai sus de motoare potente si cutii automate, ansamble care sa echipeze Duster-ul pentru noi, nu pentru rusi, malaezieni, vietnamezi, etc.... Ma refeream la faptul ca daca Duster ar fi fost echipat cu un motor puternic si o cutie automata atunci nu ar mai fi fost tocmai asa ieftin.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Dupa cum vezi nu se tranteste nimeni de pereti! Discutam si noi, asta bineinteles daca mai avem voie!

Ce va iubesc pe voi astia care ajungeti imediat la astfel de concluzii. Imi vine sa va iau in brate si sa va pup, de baieti buni ce sunteti!

In fine, sa revenim la subiect:

Cutie manuala este in 6 trepte si doar la diesel, dupa cate stiu. Transmisia este toata de la Nissan. Este o transmisie care o gasesti si pe Qashqai, si pe X-trail. Cutie de viteze, diferential central blocabil, grup spate, etc....toate sunt de la Nissan.

Eu vorbeam mai sus de motoare potente si cutii automate, ansamble care sa echipeze Duster-ul pentru noi, nu pentru rusi, malaezieni, vietnamezi, etc.... Ma refeream la faptul ca daca Duster ar fi fost echipat cu un motor puternic si o cutie automata atunci nu ar mai fi fost tocmai asa ieftin.

stimate mac01 probabil nu ai sesizat smili face-ul de dupa aceasta propozitie ...oricum nu conteaza fiecare cu parerea lui si toate celelalte iar tocmai mergand pe principiul libertatii de exprimare fara a aduce atingere unei terte persoane mi-am exprimat si eu parerea

acum revenind intradevar la Duster partea mecanica a tranmisiei si aici ma refer la diferential spate si modulul care face trecerea spre spate e de la x-trail

transmisia ce spui tu include cutia modulul de intoarcere si diferentialul spate care e un fel de lsd,iar ca o corectie diferentialul central nu prea e blocabil functia respectiva de 4x4 lock e pentru diferentialul spate,iar cutii in 6 sunt si pe benzina a se vedea dacia.ro pentru detalii :)

diferenta intre o cutie manuala si una automata e de vreo 25 de kg masa si cred aproximativ de vreo 4 ori pretul

iar motoare puternice si cutii are renaultul dar probabil ca cerintele de baza au fost altele si deaia probabil e aceasta cutie in 6 trepte.

Editat de KAROLOKW
Link spre comentariu

Tu vezi vreun emoticon cu smili? Eu nu vad.

Am un X-trail 2.0 l dci, 4x4, cutie manuala in sase trepte 2008. Cunosc transmisia.

http://www.e-automobile.ro/categorie-transmisii/118-dacia-duster-4-x-4-tractiune-integrala.html

Editat de mac01
Link spre comentariu

ideea e urmatoarea Dusterelul care e 4x4 are cutie in 6 trepte

cel care are 4x2 are cutie in 5 in general cel putin asa am vazut eu :) de ce sunt sigur este ca cel 4x4 este in 6 trepte.

si in alta ordine de idei exista pe Duster si motoare mai potente dar nu sunt pentru piata noastra pentru ca orice tara/zona are criteriile ei.

un exemplu la rusi si prin america latina exista un motor de 2000 benzina dar la noi acest motor nu e pe Duster...la un moment dat cochetam cu aducerea de la rusi a unui Duster cu acest motor dar ma linistit statul roman si RAR-ul in speta cand mi-a spus cate rahaturi trebuie sa indeplinesc si cat trebuie sa platesc sa fac asta ca ajungeam sa imi cumpar x3 nou la banii aia :):):)

asa e ai dreptate am pus cele doua puncte si paranteza dupa semnul de intrebare dupa cum poti observa si singur dar se pare ca acel emoticon nu apare...nu cunosc motivul anume dar intradevar nu e prezent semnul

legat de x trail si duster nu le compara ca sunt diferite chiar daca pot fi unele piese comune nu totul e preluat 100% crede-ma ca si eu stiu ce vorbesc ;)

tu in principiu daca ne bazam pe ce spui tu ai un motor R9M si o cutie TL8, linkul aferent nu il pot accesa asa ca tu stii mai bine ce e descris in el dar nu asta e important ce e important e ca xtrailul si dusterul nu au mare lucru in comun ianfara unor piese luate separat si apoi adaptate la nevoile necesare.

Link spre comentariu

Or fi tras cu ochiul la asta din poza atasata...

Doar ca nemtii i-au pus ceva blindaj usor, motor V10, mitraliera remote cu Night Vision samd.

Daca soldatul gigel apasa pe tragaci, fie dusterica o ia inapoi de la recul fie se smulge tabla ca la conservele de sardine!

Asemanarea se opreste la numarul de roti.

275737284_touaregmilitary.jpg.29356814e449b68d104b0d1e6f4b2dce.jpg

Link spre comentariu

Or fi tras cu ochiul la asta din poza atasata...

Doar ca nemtii i-au pus ceva blindaj usor, motor V10, mitraliera remote cu Night Vision samd.

Daca soldatul gigel apasa pe tragaci, fie dusterica o ia inapoi de la recul fie se smulge tabla ca la conservele de sardine!

Asemanarea se opreste la numarul de roti.

[ATTACH=CONFIG]197908[/ATTACH]

nu fii rau :) si la culoare un pic :)

apropo cine face acel rollcage? stie cineva ca tare ar fi tentant pentru o iesire in padure cand te sprijini cu pragul pe copac :)

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Pentru cine mai vrea ceva detalii: http://www.resboiu.ro/test-drive-cu-dacia-duster-army/

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Fiindca e doar o discutie de principiu, am sa-mi expun si eu parerea! Un autovehicol militar trebuie sa fie simplu, robust si rezistent (fiabil). Electronica complexa (indiferent ca asigura managementul transmisiei, motorului, etc) nu are ce cauta pe un autovehicol militar. Nu stai in toiul luptei sa astepti computerul de diagnoza ca nu mai ,,scainteieste" acaretul, sau ca nu mai ai 4x4 ca nu mai vrea electronica, sa nu mai vorbim de vulnerabilitatea in fata armelor cu impuls electromagnetic! In afara de asta solutiile constructive moderne gen suspensii independente (si/sau pe perna de aer) au avantajele lor, indiscutabil, dar la exploatarea intensiva in teren accidentat, fiabilitatea va fi net inferioara solutiei cu punti rigide de exemplu (sau suspensiei pe arcuri). Sa nu mai vorbim de sensibilitatea motoarelor moderne la calitatea combustibililor, lubrefiantilor si lichidelor de racire! Si exemplele pot continua!

Din aceste considerente consider ca nici Dusterul si nici macar Tuaregul de mai sus nu depasesc stadiul de proiecte, fiind achizitionate in nr limitat. In cazul nostru mentinerea uzinei ARO, cu imbunatatirea calitatii autoturismelor produse si diferentierea clara a variantelor militare fata de cele civile, ar fi fost de preferat si mi-ar fi dat mai multa incredere decat Dusterul Army (scuzele de rigoare fanilor Duster)! Cu stima! :wink:

Editat de Iulian G
Link spre comentariu

Placand de la dimensiunile interioare , exterioare , motorizare , tip constructiv ...mie mi se pare o gluma proasta la care ar putea sa rada doar cei care vizioneaza "Trazniti in NATO " .

Era in filmul Armaghedon o scena in care un tzacanit prezenta situatia cand decolau cu navetele spre asteroid si ala spunea : Zburam cu o naveta construita din .... " nu stiu cate milioane de componente " ...facute de cei care au licitat cel mai putin .

Asa o sa ajunga si Dusterul in armata. Daca este cel care a licitat cel mai putin.

Bine ati venit in capitalism !

Link spre comentariu

Ma bag si eu ca musca in ciorba: Actualmente, fortele de interventie rapida de tip Delta, SAS, SG9, SEAL samd folosesc derivate din Mercedes G Klass, de cele mai multe ori pastrand sasiul si atasand un roll cage.

Asta pentru a dezvolta viteza, capacitate tot-teren si masa transportata.

Da, ARO a fost un autovehicol gandit pentru depanare rapida in teren, cu capacitati 4x4 avansate si care ar fi putut fi un competitor in gama autospecialelor daca s-ar fi pus la punct capacitatea de deplasare cu viteza in camp de lupta. Aici avea un mare minus.

IFAV este clasa militara care desemneaza acest tip de masinute (Intermediary Fast Attack Vehicle) si sunt folosite, in general, pentru incursiuni rapide, de recunoastere, capabile de a sustine o rata mare de foc asupra inamicului pentru o perioada mica de timp, suficienta pentru o retragere si mai rapida.

O fi Duster o minune moderna dar are enorm de multe minusuri care nu il califica pentru acest rol. Parerea mea!

Totusi, sunt convins ca se vor gasi inconstienti care, pentru parandaratul de rigoare, vor pune in pericol vietile unor soldati trimitandu-i in actiuni reale in coji de ou care se rostogolesc lent sub soare :grin:

Adrian

Link spre comentariu

... treaba asta s-a facut deja de mai multe ori , si culmea , fara parandarat , numai din prostie ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

... Electronica complexa ... nu are ce cauta pe un autovehicol militar.

Corect, restul.

Componentele electronice ale tehnicii de lupta sunt proiectate si testate in conditiile campului de lupta (socuri, vibratii, socuri singulare-caderi de la inaltime pe suprafete dure- inclusiv impuls electromagnetic).

Azi nu se mai concepe tehnica de lupta fara electronica.Dar nu orice fel de electronica, si asta costa.

Cum si de ce a aparut D-army este o poveste pe care multi o intuim, fara sa-i cunoastem amanuntele.

Un an mai bun tuturor!

Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare