cos Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Se pare ca gasirea unui scaun de supapa , de reparatie , pentru chiulasa de RD28 TD nu-i chiar simpla , la prima vedere ... Prima mea optiune ar fi evitarea tatonarilor , si cumpararea scaunelor ca piesa de schimb . A mai incercat cineva sa geseasca si a reusit ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: Scaun supapa RD28 TD Dupa cautari aproape arheologice , n-am gasit nimic , sau macar ceva direct compatibil , Decat sa cumpar scaune mai mari si sa le reduc diametrul , mai bine le refolosesc pe cele originale . Oricum le stelitam pe etansari , le pot stelita si pe exterior , rectificate la +0,5 , ura si la gara ... Mai compatibile ca originalele , nu-s niciunele . Se poate inchide /sterge , elibera locu' ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: Scaun supapa RD28 TD am un baiat in galati la noi, care le face din fonta , le rectifica, pe loc cu bani putini. are o strungarie mica, lucreaza singur si e foarte serios si priceput. daca vrei numarul lui da un pm. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: Scaun supapa RD28 TD Multumesc , orice ajutor e binevenit , nu stii niciodata de unde apare o raza de speranta . Astept PM . Desi , cred ca lumea e al naibii de mica ... M-am gandit si eu la asta , dar ... am retineri . Scaune mai si recunoscute ca cele originale ( punctual vorbind , la ce-mi trebuie mie ) nu -s ... ( sau , imi lipsesc mie cunostintele - or fi ele pe undeva , dar nu am reusit sa le descopar . Si am tot cautat , comparat ... Din pacate , sursele sunt foarte putine , toata informatia se rezuma la cateva randuri fara compozitia chimica , fara detalii ... pot doar sa presupun ce si cum . Regret enorm ca nu stiu japoneza ... ) . Mare majoritate a scaunelor de reparatie in atelier se fac din fonta provenita de la axele cu came . Ca o rezolvare a unei probleme stringente , e oarecum ok - masina se repara , oldschool , nu se asteapta cu degetul in gura , sa cada piesa inexistenta din copac ... In cazul meu , acum , nu sunt deloc adeptul solutiei , din cauza ca nu poti avea garantia ca totul in regula . Mi-a cam ajuns partea de incercari si tatonari ... desi ar trebui sa fiu ultimul care sa zica asta ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: Scaun supapa RD28 TD sa nu te superi pe mine, da din baba batrana nu mai faci fata mare !:top Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2013 (editat) Re: Scaun supapa RD28 TD Adevarat . Doar pun niste piese noi in blocul si chiulasa veche . Toate noi ...pe cat posibil , sau aduse in starea de nou . Punctual si la subiect , am zis ce aveam de zis privitor la scaunele de supapa . Editat Decembrie 11, 2013 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: Scaun supapa RD28 TD inca mai cred si eu in reparatia perfecta insa dupa cum bine stii intotdeuana o sa existe ceva, la nivelul nostru de implicare financiara, care sa mearga prost gen un prezon care sa nu fie ok, o chiulasa care desi rectificata si alte alea in timp arata ca papa putin ulei , un injector care sa tuseasca la rece, in principiu iese dar nu lucru perfect asa cum ne am dori poate unii din noi. a repara un lucru vechi la perfectie implica costuri mai mari decat achizitia unui lucru nou! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: Scaun supapa RD28 TD In 2007, am schimbat chiulasa la un Y60. Am echipat-o de la zero: supape, scaune, ghid, culbutori, simeringuri, etc. Pot sa dau niste telefoane sa vad daca mai gasim scaune noi. Pe de alta parte, reconditionarea celor de pe masina poate fi o varianta. Ia uite ce a facut nenea asta: http://www.patrol4x4.com/forum/members-nissan-patrols-19/td42t-vnt-71146/index5.html I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: Scaun supapa RD28 TD treaba simpla , iti trebuie "cateva" scule in dormitor si iese brici. daca ce a facut nenea cu manuta lui se facea la un atelier atunci treaba aia costa $$$$$ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: Scaun supapa RD28 TD Lucrarile astea se fac cu manutele tale pt. tine. Adica, lucru manual ... Schimbatorii de piese din service-uri nici nu vor sa auda de lucrari de genul asta. Nu mai exista maistrii cum erau pe vremuri. Am vazut o cusatura la rece la o chiulasa de fonta ca am ramas tablou ... in citiva ani, nu va mai fi nimeni in viata capabil sa mai faca asa o lucrare ... din pacate. Scula aia de rectificat scaunele nu este iesita din comun. O tija care intra la fix in ghidul supapei, o mandrina pt. capul de aschiere si un sistem manual de invirtire ca la masinile de gaurit manuale. M-am jucat cu una pe vremea cind aveam dacia 1310 cu imbunatatiri. O sa trec pe la service sa vad daca a mai supravietuit. Poate nu-i trebuie la nimeni si o cumpar de la baieti pe bani marunti. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: Scaun supapa RD28 TD Scule am . Scaune n-am , si trebuie obligatoriu scoase . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 20, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 (editat) Re: Scaun supapa RD28 TD Problema depasita demult ... mai am ceva maruntisuri de facut ... genul polisat supape , carcasa de la termostatul nr 2 ... asamblarea finala ... si dupa aia ingramadit alternatorul nr 2 , pompa nr 2 , gasit un mod convenabil de a folosi portul EGR din galeria de evacuare pentru EGT ... Cel mai dificil e ca s-a belit iarna ...si automat ... cel mai greu de asamblat va fi de fapt de convins consoarta ca un motor diesel in bucatarie e tot ce trebuie pentru o casnicie implinita ... daca ma vrea in casa inainte de miezul noptii . Deci .. se poate inchide , sterge , elibera locu' ... Multumesc . Editat Ianuarie 20, 2014 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Re: Scaun supapa RD28 TD Cos ai uitat de sistemul farurilor care se misca dupa curba.:grin: Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 20, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Re: Scaun supapa RD28 TD Zici ? ...Nu ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Re: Scaun supapa RD28 TD Cos, nu inchide topicul, te rog. Nu stii de unde mai vinde vreo idee... aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 20, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Re: Scaun supapa RD28 TD Pai , zii tot , hai ... (io ma consider un tip intelegator , cand nu mi-e foame ... ) ! ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate