Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

GC 2009 3.0CRD consum 13-14%, in afara orasului, la 90-120km/h ???

cosmins

Postări Recomandate

Salutare am o porblema cu a mea masina poate ma ajuta cineva.

Grand din 2009 CRD consuma 14-15 afara din oras la mers normal 90-120

la 200km/h urca la 18-20

culmea e ca in oras Bucuresti trafic, mers mai smucit mananca la fel 15-16

in rest motorul merge rotund, trage bine etc

toate revizii la zi. pe tester nu zice nimic dubios

any advice ?

multam

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Grand Cherokee 2009 3.0CRD consum mare in afara 13-14 la mers normal 90-120km/h

Salut Cosmin,

pot fi mai multi factori presiune cauciucuri, profil cauciucuri, tipu de motorina folosita, mers cu geamul deschis, incarcatura in masina e.t.c iar la partea cu testarul depinde unde si cine la facut. Iti dau exemplul meu pe un testar neoficial (adica cel originar) nu se vad prea multe pe cel de reprezentanta de exemplu am descoperit ca debitmetrul nu citea ce trebuie toate valorile erau eronate am inlocuit debitmetrul si am revenit la consum de 9-11 afara mers 90-120 km\h. Masina mercea perfect cu debitmetru decalibrat doar consumul era mare.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Re: Grand Cherokee 2009 3.0CRD consum mare in afara 13-14 la mers normal 90-120km/h

Salut,

Am verificat / schimbat senzori, MAF, curatat egr. Pe tester toate valorile sunt in limitele normale. Chiar am facut consumul de curand la pompa si mers normal in oras fara rupere a scazut la 12.5 . La fel arata si pe bord. Dar cum am iesit afara si ii dau 120km/h creste la 13-14. La 160 se duce la 15 si mai sus . Deci problema e in sarcina.

Mi-au mai ramas de verificat injectoare si pompa de inalta presiune

Link spre comentariu

Ai motor de 3L, pe caroserie grea si cu aerodinamica...discutabila...cat vrei sa consume? 4-5l/100km? 12.5L in oras mi se pare excelent, in special pentru iarna si Bucuresti...

Traznet de masini, goanga mea lipita de sosea consuma 8-9l/100km la mers foarte normal, cu jumatate motorul, jumatate greutatea si inalta cat rotile de pe Grand-ul tau. Daca trec de 130km/h consuma in draci...

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Salut,

Am verificat / schimbat senzori, MAF, curatat egr. Pe tester toate valorile sunt in limitele normale. Chiar am facut consumul de curand la pompa si mers normal in oras fara rupere a scazut la 12.5 . La fel arata si pe bord. Dar cum am iesit afara si ii dau 120km/h creste la 13-14. La 160 se duce la 15 si mai sus . Deci problema e in sarcina.

Depinde foarte mult si de cum faci cei 120-130kmh, poti conduce defensiv sau agresiv....vezi de cite ori depasesti 2000 -2100 rpm...acolo incepe consumul mare.

Vezi si cum sta cu zemurile din punti, cutie etc...

Alta abordare de scadere a consumului este sa stai cu turatia in zona de maxim cuplu cu turatie minima, adica pe la 1800 rpm la motorul asta.

15 la suta la 160kmh mi se pare un consum normal...

12.5 la suta in Bucuresti eu am reusit doar in vacanat de sarbatori de anul asta...

Eu, condus defensiv si autostrada mediu spre libera scot un 10-11 la suta la 120-130 kmh.

Condus ca mosul cu 80-90kmh pe drum liber scot si 7.3 la suta dar turometrul nu prea trece de 2000 rpm.

Motorul OM642 de 3l by MB e orientat catre fiabilitate si placerea condusului aka "power" si mie mi se pare ca isi atinge obiectivele foarte bine.

Vrei ceva economic?....uita-te in alta parte...la alta clasa sau la alta filozofie de motor.

Editat de georgei23
Link spre comentariu

Si mai este un aspect. Daca cei 120-130 de km ii faci cu 20-30 de opriri, adica 3-4 km pina la munca, dupa 8-9 ore plecat la cumparaturi(inca 2km), si tot asa... cam asta e consumul.Am un prieten cu un Astra 1.4 benzina care este exasperat ca ii maninca 15-16 litrii la suta.Dar merge 2km pina la munca si 2 inapoi acasa.

Oricum, pt un motor de 3L, nu mai zic de greutate si aerodinamica, mi se pare ok consumul.

Link spre comentariu

Eu am avut un Fiesta benzina motor 1100 cmc si papa in oras 12-13%.

Un rahat de masina care ma topea la buzunar cand venea vorba de alimentare.

Asa ca tu nu ai consum mare pentru asemenea "masinuta".

Link spre comentariu

consumul poate sta si intr-un etrier blocat nu doar in motor...

Desi nu suna ca ceva iesit din comun consumul indicat de tine. Verifica cu alti posesori de masini similare

jaguar X-Type 2.5

Mitsu L200

Jeep XJ 4.0

BMW R1200GS

HONDA CBR600RR

HUSABERG 450e

Link spre comentariu

Eu am avut un Fiesta benzina motor 1100 cmc si papa in oras 12-13%.

Un rahat de masina care ma topea la buzunar cand venea vorba de alimentare.

Asa ca tu nu ai consum mare pentru asemenea "masinuta".

Mirajul masinilor cu motor mic :D

In alta ordine de idei...etrier blocat, cauciucuri cu profil agresiv sau presiune mica, orice legat de aerodinamica (lift kit, proiectoare, portbagaj deasupra) o sa afecteze negativ consumul.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Salut,

Salut Cosmin, injectoarele tot pe tester se vad daca sunt in parametri iar pompa de inalta daca avea ceva sigur nu mai mergea, egr l-ai curatat doar ca sa-l vezi tu curat daca avea ceva nu mai functiona.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Salut. Acum am ajuns acasa dintr-un drum ce un grand wk 3.7 benzina si am mers pe polei cu. 50kmh de la bucuresti la buftea si inapoi cu un consum de 13.0 pe bord. Eram curios de consum pentru ca doresc sa achizitionez aceasta masina sa montez o instalatie gpl, masina are 63000 km. Cred ca ies la un consum mai mic decat una diesel.

:2dr:2dr L200 2007 :2dr:2dr
Link spre comentariu

Re: GC 2009 3.0CRD consum 13-14%, in afara orasului, la 90-120km/h ???

mda, multumesc de sfaturi.

Ideea e urmatoarea, grand cherokee 3.0 CRD in mintile lui trebuie sa consume normal un 9-10 afara chiar sub la mers constant pana in 90-100km/h si 13-14 in oras tot un mers normal. si doar cu sofer, portbagaj gol. Ideea de etrieri blocati samd iese din discutie, masina are totul nou franare si rulare.

Am citit pe toate forumurile jeep si cam astea sunt consumurile date de oameni.

La mine in oras e foarte OK sta chiar 12.5 la mers cuminte in cateva zile - media.

Cand ies din oras pe autostrada si merg la fel constant si pana in 60-100, consumul dupa 2-3 ore de mers nu se modifica. ramane tot ca in oras chiar daca resetez computerul.

aici e buba. Am purificat tot, mai putin injectoare pe banc pentru ca nu gasesc in Bucuresti un service klumea pt ele.

Recomanda cineva un service pentru asa ceva in Buc ?

thanks

Link spre comentariu

Re: GC 2009 3.0CRD consum 13-14%, in afara orasului, la 90-120km/h ???

Salut. Fara suparare , dar eu nu va inteleg.. Pai la 130 la ora cat vrei sa consume o masina de 2300 kg la gol cu motor de 3 litri si 4x4? Mie nu imi vine sa cred nici acel 12 % in Bucuresti sincer. Mi se pare extrem de putin. Un turism de 1500 de kg cu motor de 2.0 litri diesel consuma 10 in oras , chiar 11 iarna.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare