florin1 Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Salut .Imi cer scuze daca nu am deschis bine topicul. Vin cu o intrebare .Astazi pe ghetus fiind pe modul auto cu toate ca era activat asr esp si cred ca aveam viteza poate mai mica decit scrie in carte ca actioneaza masina intrind intr-un derapaj fortat dintrun viraj brusc nu a lucrat si nici nu a licarit nimic. Nu am calcat frina am accelerat ca sa o redresez .Daca am apasat pe buton inca odata vad ca ramine aprins in bord . Oare atunci lucreaza continu ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: A .s .r.-e.s.p Daca aveai viteza mica nu intra esp-ul. Daca ai apasat pe buton si ai aprins semnul in bord, programul este dezactivat. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florin1 Postat Decembrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2013 (editat) Re: A .s .r.-e.s.p Semnul in bord a ramas aprins nu sa stins .Am apasat in jos .Credeam ca daca apesi pe buton in sus se dezactiveaza ..Eu am mers pe ideea ca atunci cind pui contactul el se aprinde si se stinge . Editat Decembrie 11, 2013 de florin1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Re: A .s .r.-e.s.p In mod normal ( din cate stiu eu ) Atunci cand decuplezi ASR-ul , ti se aprinde martorul ca sa stii acest lucru. Cat timp este stins , inseamna ca este cuplat. In functie de modul in ca care era pusa masina fata de directia de mers ( in timpul derapajului ) , Daca rotile fata-spate nu se invarteau , sau se invarteau cu aceeasi viteza ( chiar si in derapaj ) ...ce putea sa faca bietul ASR ? El percepea o situatie de normalitate. Pentru a vedea ca lucreaza , da-i o talpa scurta la plecare de pe loc intr-o zona alunecoasa ...si va clipi in bord , semn ca face treaba. In aceasta situatie vei rupe aderenta si el va incepe munceasca , incercand sa egalizeze turatia rotilor . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florin1 Postat Decembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Re: A .s .r.-e.s.p Multumesc de raspunsuri .Este corecta informatia daca becul sta aprins continuu nu este activ .Dar de nu actioneaza cind vrem noi ci cind simte el . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Decembrie 14, 2013 Partajează Postat Decembrie 14, 2013 Re: A .s .r.-e.s.p Pentru ca omul nu are viteza de reactie a mechatronicii, si nici nu poate frana o singura roata. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tavi_ro Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: A .s .r.-e.s.p Buna ziua. Mai deranjez si eu cu o intrebare. De fiecare data cand urc o panta abrupta, in mod lock, cu ESP-ul cuplat, fara sa pierd aderenta, imi moare motorul. Sau daca incerc sa plec din panta cu ESP-ul activ iar moare motorul. Inteleg ca ESP-ul intra doar cand incepi sa pierzi aderenta, si atunci micsoreaza puterea motorului. Am fost si in situatia in care, am uitat ESP-ul activ, plecare in panta, turatie motor 3700, cand luam piciorul de pe ambreiaj murea instant motorul. Avand in vedere ca nu se misca de pe loc, de ce murea motorul ? ESP cu previziuni paranormale, se gandeste ca "o sa" pierd aderenta la un moment dat si atunci intra in actiune chiar daca nu e cazul? Sau gresesc eu ceva? In bord nu se aprinde nimic in plus. Multumesc pentru ajutor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: A .s .r.-e.s.p Salutare sa inteleg ca Dusterul cel mai scump are ASR (controlul tractiunii) si ESP.Asr am si eu pe turism si cam stiu ce face adica nu lasa masina sa patineze si sa se tureze in draci daca plec cu scart si pierde aderenta, daca este ud pe jos etc. Ce face ESP-ul? Lucreaza impreuna cu ASR-ul sunt integrate in acelasi ''modul'', se pot decupla, cupla separat? Stiu ce face la alte masini gen A4 allroad dar vreau sa stiu exact cam ce face la Duster, cat de destept este. Tavi_ro ciudat comportament, ori nu plecai tu bine din rampa ori era prea abrupta, totusi nu ar fi trebuit sa opreasca motorul, arunca si tu un ochi in cartea tehnica. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tavi_ro Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 (editat) Re: A .s .r.-e.s.p Salutare sa inteleg ca Dusterul cel mai scump are ASR (controlul tractiunii) si ESP.Asr am si eu pe turism si cam stiu ce face adica nu lasa masina sa patineze si sa se tureze in draci daca plec cu scart si pierde aderenta, daca este ud pe jos etc. Ce face ESP-ul? Lucreaza impreuna cu ASR-ul sunt integrate in acelasi ''modul'', se pot decupla, cupla separat? Stiu ce face la alte masini gen A4 allroad dar vreau sa stiu exact cam ce face la Duster, cat de destept este. Tavi_ro ciudat comportament, ori nu plecai tu bine din rampa ori era prea abrupta, totusi nu ar fi trebuit sa opreasca motorul, arunca si tu un ochi in cartea tehnica. Am un buton de decuplare ESP, dar din pacate aproape de fiecare data am uitat sa il actionez. Cel mai urat am patit cand am urcat in Ciucas, si un suzuki din fata mea a trebuit sa opreasca in mijlocul rampei. El a plecat pe reductor mai departe si eu am ramas intepenit. Plecatul in rampa l-am facut in felul urmator. Am turat motorul la 3700 de ture unde la Duster e cuplul maxim si am dat drumul la ambreiaj. Mai incet, mai rapid, nu a mers de nici un fel. Pur si simplu turometrul revenea la 0. Pana la urma am lasat masina sa alunce mai la vale, unde rampa era mai mica, am urcat la 2000-2500 de ture si cu chiu cu vai am luat-o din loc. Am tinut turatia undeva peste 2500 de ture si am urcat pana la cabana fara probleme. Abia sus mi-am dat seama ca am uitat iar ESP-ul cuplat. ESP-ul e integrat cu ASR-ul asa ca daca decuplez ESP-ul pierd si ASR-ul. Daca nu il opresc imi moare motorul chiar daca am aderenta. La ora actuala nu stiu cata incredere sa am in masina. Daca nu se poate trage singura, mai am curaj sa trag si pe careva dupa mine? In cazul in care era prea abrupta rampa nu trebuia sa inceapa sa invarta din roti si apoi sa intre ESP-ul? Si abia atunci sa moara motorul ? Mai ales ca anvelopele sunt cele originale din fabrica. Si eventual sa se mai aprinda si ledul de la ESP din bord? Mai e o treaba care nu o inteleg, odata ce am ajuns in mers la 2500 de ture puteam sa urc la 3000 de ture si peste fara probleme, chiar cu ESP-ul activ, si rampe cu inclinatie mai mare. Dar sunt sigur ca daca iar ma opream, iar nu mai reuseam sa plec de pe loc. Deci undeva gresesc. Dar ce anume ? E vorba doar de modul lock, treapta 1. Editat Mai 16, 2014 de tavi_ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 (editat) Re: A .s .r.-e.s.p Nu stiu ce sa zic, poate colegii care au Dustere o sa raspunda, poate ''intra'' prea repede ESP-ul.Totusi urcarea spre Ciucas nu ar trebui sa faca probleme unui Duster 4x4 echipat chiar si cu gume de fabrica.Nu iti face probleme masina este ok vezi bine pe unde se plimba alti colegi cu ea. Ma gandesc totusi ca urcarea pe Ciucas ar fi trebuit sa o abordezi in 4x4 auto, nu cred ca era necesar modul lock...zic eu Editat Mai 16, 2014 de Caphonne Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tavi_ro Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 (editat) Re: A .s .r.-e.s.p Masina e chiar faina, eu sunt mai putin experimentat in domeniul off-road. Din pacate cartea nu spune cum sa folosesti ESP-ul la abordarea unor rampe mai serioase. Fara ESP rotile incep sa patineze serios mai ales pe macadam, ca de sunt cauciucuri de asfalt. Poate si cuplul mai mic dat de benzinar isi spune cuvantul, dar totusi stiu ca abordam cu dacia veche niste rampe cu inclinatie mai mare decat cele din Ciucas si nu murea deloc motorul. Poate subestimez eu modul AUTO, care nu imi inspira prea multa incredere. Am de 2 ani masina si inca nu sunt lamurit ce poate si ce nu poate. Si cand trebuie si cand nu trebuie dezactivat ESP-ul. Multumesc mult pentru raspunsuri. Daca mai e cineva amabil, il rog sa imi dea ceva sfaturi. Editat Mai 16, 2014 de tavi_ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: A .s .r.-e.s.p ''Poate subestimez eu modul AUTO, care nu imi inspira prea multa incredere'' In carte trebuie sa scrie clar cand folosesti auto saul lock si este o regula generala cu ceva restrictii pe partea de lock.Intra pe forumurile dusteristilor acolo o sa gasesti mai multe raspunsuri. Banuiesc ca aici esti tu :) Vad acolo 1.6 16v benzina, ceva imi scapa, din cate stiu ESP a fost pus doar pe diesel 110 cai, sigur ai ESP si nu doar ASR? Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: A .s .r.-e.s.p La vw in carte spune clar sa dezactivez esp-ul pe plaja, nisip pietris. Esp are inclus si asr. Sistemul taie gazul, si nu se tureaza motorul chiar cu pedala blana. Dezactivezi si controlezi cuplul din pedala. Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tavi_ro Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 (editat) Re: A .s .r.-e.s.p Da eu eram, ESP-ASR sunt legate una de alta nu se pot comanda separat, a fost la optionale. Am comandat masina special cu ESP-ASR, din cate tin eu minte a fost o directiva europeana care a obligat producatorii de masini sa ofere ESP-ul macar ca optiune. Modul AUTO se recomanda pentru conditii de aderenta mai scazuta. Modul lock citat carte "Acest mod este rezervat traversărilor dificile şi drumurilor neamenajate (suprafeţe accidentate, noroi, nisip)." Incheiat citatul .Atat scrie despre el. Eu l-am folosit destul de rar si intotdeauna a mers impecabil. Daca nu eram obligat sa opresc in mijlocul rampei probabil ca ar fi fost o experienta mult mai faina. Totusi in alta plimbare am urcat 1km si ceva in Piscul Cainelui (de data asta am scos ESP-ul), dar nu am scazut sub nici o forma sub 3000 de ture de frica. La primul refugiu nu am stiut cum sa intorc mai repede. Am coborat mai mult cu ABS-ul ca nici vorba de aderenta, iar frana de motor nu exista la benzinar si aproape am lovit muntele. Cred ca ar fi prins bine ASR-ESP-ul in acest caz (la coborare), dar nu eram sigur cum reactioneaza masina. Din pacate nu stiu niciodata cand poate sa moara motorul si cand nu. Dupa mintea mea, indiferent de inclinarea pantei, in cazul cel mai rau, ar fi trebuit sa piarda aderenta si nu sa moara motorul ? Si la drumuri mai grele fara ASR iar mi se pare destul de rau. Editat Mai 16, 2014 de tavi_ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vali rfo Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: A .s .r.-e.s.p Cand te afli deja in mers, e mai greu sa inceapa sa patineze rotile. Asa ca nu intervine nici un sistem care sa taie gazu si masina merge. Si in plus de asta, motorul e intr-o plaja de ture care ii convine si te mai ajuta si inertia. Cand vrei sa pleci de pe loc in panta mare, pe macadam, se pot intampla 2 chestii. Daca esti cu 4x4 lock, masina ar avea teoretic aderenta buna. Motorul tau nu prea are cuplu si din cauza asta moare, chiar daca il turezi mai mult. Esp-ul nu are nici o interventie. O sansa ar fi sa patinezi ambreiajul, dar risti sa il strici. Un alt caz ar fi sa pleci mai in forta si rotile sa apuce sa patineze. Astfel motorul ar ramane in zona de cuplu. Acum insa, e probabil sa intervina ESP ( ASR ) si sa iti taie gazu si iar se opreste masina. Cu masina aia cred ca cel mai bine e sa abordezi pantele cu 4x4 auto si ESP decuplat. Am 2 masini cu probleme similare. Una e papucul dacia 4x4. Pe pante foarte abrupte, pe 4x4, moare motorul. Daca decuplez fata, sunt cazuri cand urca mai bine ( cand aderenta e foarte buna). Asta din cauza ca rotile incep sa mai patineze si motorul ramane intr-o plaja convenabila de cuplu. A doua masina e BMW X3 2.0i. In pante mari, face la fel cum zici tu. La plecare moare motorul. Ori trebuie sa patinez ambreiajul si s-o iau asa incet ( dar incepe sa puta imediat ), ori dezactivez ESP si o iau mai cu japca, asa incat sa patineze rotile, nu ambreiajul. Cu alte cuvinte, cevatrebuie sa patineze. Sau sa iti iei o masina cu reductor. Legat de diferenta dinter ESP si ASR, vad ca nu prea o stii nici pe aia. ASR e o functie mai rudimentara, care micsoreaza puterea motorului cand sesizeaza diferenta de viteza intre roti. Se gandeste ca masina patineaza si taind gazul, asta nu se va mai intampla. Nu actioneaza si franele. ESP, este o functie mai desteapta, care actioneaza si franele, concomitent cu micsorarea puterii. Prin senzorii de ABS simte roata sau rotile cu turatie mai mare si acestea sunt franate individual. Uneori pe aderenta foarte scazuta ( zapada, gheata, noroi pe camp ) se mai bulverseaza si asta si pune frana si taie gazu pana se opreste masina. Atunci daca nu te deranjeaza ca merge in drift, mai bine il dezactivezi. O alta functie a ESP-ului este aceea de a tine masina pe traiectoria aleasa de sofer. De ex, daca intri prea tare in o curba si masina se duce mai drept fata de cum ai luat de volan, ESP o sa franeze rotile de pe interiorul curbei sa ajute masina sa se inscrie pe traiectoria dictata de pozitia volanului. Daca masina pleaca de spate si ia mai multa curba decat iti doresti, franeaza mai mult exteriorul. Toate astea le calculeaza in funtie de pozitia volanului si de niste senzori de acceleratie laterala. Cand ai coborat nu stiu ce panta si nu te asculta masina, tu aveai nevoie de ABS si de anvelope mai bune, nu de ESP. 4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tavi_ro Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 (editat) Re: A .s .r.-e.s.p Am inteles. Multumesc mult pentru raspunsuri, si pentru timpul acordat. O sa imi pun un afis mare cu decuplarea ESP-ASR in caz de pante abrupte. Mai ramane sa ma lamuresc cum functioneaza ESP-ul in cazul incrucisarii puntilor si daca chiar are efect. Editat Mai 16, 2014 de tavi_ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 (editat) Re: A .s .r.-e.s.p Intersant ca au bagat esp si pe benzinar.Acum 4 ani cand ma uitam eu dupa Duster nu era optional pe 1.6 16v.Legat de frana de motor la benzinare mie unul mi se pare ok iti da putin morcov dar merge :) Legat de plecarea de pe loc din rampa cu inclinatie mare sa sti ca nu doar Dusterul ar avea probleme mai ales daca ai aderenta scazuta gen pietrisul ala dinspre Ciucas. Editat Mai 16, 2014 de Caphonne Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vali rfo Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: A .s .r.-e.s.p In cazul incrucisarilor de punti, la unele merge, la altele nu. Ex: toyota rav4, nu functioneaza. Nu reuseste sa opreasca roata fara aderenta. La bmw o face si chiar foarte bine. Desi te-ai astepta sa fie invers 4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tavi_ro Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 (editat) Re: A .s .r.-e.s.p Frana de motor, in cazul dusterului benzinar, mai ales pe pante abrupte e aproape inexistenta. Greutatea masinii invinge cu usurinta compresia motorului. E foarte adevarata treaba cu morcovul mai ales ca daca fortezi franele s-ar putea sa ramai fara ele. Ramane sa testez incrucisarea puntilor cu ESP-ul activ, dar avand in vedere ca s-ar putea sa moara motorul cred ca ma lipsesc. Multumesc inca o data tuturor si sa aveti parte de un week-end fain. Editat Mai 16, 2014 de tavi_ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vali rfo Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: A .s .r.-e.s.p Adevarul e ca eu am testat incrucisarea de punti cu x3-ul celalalt, cel 3.0sd automat 4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dnn Postat Mai 25, 2014 Partajează Postat Mai 25, 2014 Re: A .s .r.-e.s.p ASR si ESP sint functii de siguranta gindite pentru asfalt, nu pentru off. Chiar si asa, in caz de masina impotmolita in zapada, se recomanda dezactivarea temporara a acestor functii, altfel nu iesi niciodata de unde te-ai impotmolit. ESP monitorizeaza chestii precum unghiul de rotire al coloanei de directie, acceleratia unghiulara si viteza fiecarei roti in parte, astfel incit atunci cind ceva iese din parametri poate interveni prin frinarea independenta a pina la 3 roti, cu forte diferite de frinare pe fiecare pentru a pastra masina pe traiectorie. ASR sau sistemul antipatinaj face doar asta, adica taie puterea motorului in momentul in care la plecarea de pe loc vede diferente mari de rotatii intre roti. Tot asr stie sa simuleze un diferential prin frinarea rotii fara aderenta pentru a forta roata cu aderenta sa ajute masina. Dar sint gindite pentru asfalt, nicidecum pentru off road. Sint masini cu electronica facuta pentru off, dar sint in alta liga. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vali rfo Postat Mai 25, 2014 Partajează Postat Mai 25, 2014 Re: A .s .r.-e.s.p Prima masina cu ASR pe care am avut-o, era un Vw Bora din 2001. Si din ce am citit, la masina aia ASR-ul nu frana roata care patina. Doar reducea puterea. Exista optiunea de EDS ( electronic diferential spere - adica blocare electronica a diferentialului ), care cred ca facea treaba cu frana. Poate versiunile mai noi de ASR, pun si frana, dar pe vremea aia, nu prea puneau. Sa stii ca la BMW cu X-drive, controlul tractiunii lucreaza chiar bine. Daca ai vrea sa faci off-road cu masina, cred ca asta ar fi ultima grija ( cu mentinunea ca ar fi de preferat un motor mare si cutie automata, sa combata lipsa reductorului ). 4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florin1 Postat Iulie 28, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2014 Re: A .s .r.-e.s.p luni, 28 iulie 2014 O fată în comă şi un băiat grav rănit, transferaţi la Bucureşti Touareg făcut zob, la Smeura! Sîmbătă, trei oameni au fost răniţi, în timpul unui accident petrecut la intrarea în comuna Smeura, dinspre Piteşti. Şoferul unui Volkswagen Touareg, a pierdut controlul volanului, s-a izbit violent de un cap de pod, după care auto*vehiculul s-a răsturnat, fiind proiectat la cîţiva metri de şosea, pe o u*li*ţă denumită, ca o iro*nie a sorţii, „Aleea Spe*ranţei“. Două dintre vic*time au ajuns la Bucureşti, în stare gra*vă. În maşina condusă de Ionuţ Bogdan Cîrstea, 32 de ani, din Piteşti, se aflau Ionuţ Silviu P., 23 de ani, din comuna Merişani, şi o adolescentă în vîrstă de 17 ani, din Poiana Lacului. Şoferul rula cu viteză şi, odată ajuns într-o curbă, a pierdut controlul volanului. „M-a furat pietrişul...“ „M-a furat pietrişul şi n-am mai putut să-i fac absolut nimic. Era în curbă... Ce să-i fac? Maşina mare, roţile mari, m-a furat!“, povestea conducătorul auto despre nefe*ri*ci*tul eveniment. Impactul a fost u*nul violent, Touaregul izbind un cap de pod, după care a fost pro*iectat în afara şoselei, pe o uliţă. Martorii susţin că Touaregul s-a dat peste cap. „Am auzit că a venit cu viteză mare, că a depăşit o maşină, l-a luat derapajul şi n-a mai avut ce face. A lovit cu botul capul de pod şi s-a dat peste cap, s-a răsturnat. Erau trei în maşină“, susţinea un prieten de-al celor din Volkswagen, ajuns la locul acci*dentului, la scurt timp după ce a avut loc evenimentul. Impactul a fost extrem de puternic. Roata ma*şinii a fost pur şi simplu smul*să. Martorii spun că viteza era atît de mare, încît maşina a zburat prin aer cîţiva metri! Şoferul era băut Toate cele trei persoane din autovehicul au fost rănite. Ionuţ Silviu P. şi adolescenta au fost trans*portaţi la spital cu o ambu*lan*ţă, în timp ce şoferul a primit îngrijri de la echipajul medical SMURD. „Nu sînt rănit grav. Mă interesează de ei, nu de mine, cît de grav sînt răniţi. Faţă de mine, sînt puţin mai grav“, declara Ionuţ Bogdan Cîrstea. În timpul cerce*tă*rilor făcute la faţa locului, poliţiştii Serviciului Rutier Argeş au stabilit că şoferul era băut şi călcase tare pedala acceleraţiei. „Pe fondul vi*tezei excesive, conducătorul auto a pierdut partea carosabilă, s-a răs*turnat şi a ieşit în decor. Din accident au rezultat trei victime, sînt la spital, pentru îngrijri me*di*cale. Testul cu aparatul aclooltest a arătat un rezultat pozitiv”, de*cla*ra inspector Marius Nicolaescu, de la Serviciul Rutier Argeş. Con*du*cătorul auto avea o con*cen*traţie de alcool de 0,24 la mie în aerul expirat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dnn Postat Iulie 28, 2014 Partajează Postat Iulie 28, 2014 Re: A .s .r.-e.s.p Cred ca e evident pentru oricine ca ESP nu da derogari de la legile fizicii, ci doar o mina de ajutor... Cind ti-o cauti cu luminarea, ti-o gasesti fara doar si poate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florin1 Postat August 3, 2014 Autor Partajează Postat August 3, 2014 Re: A .s .r.-e.s.p http://www.curier.ro/images/a/c6062_1.jpg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate