adyytza06 Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 (editat) Buna seara, Intentionez sa cumpar o Toyota Hilux din 2008, cu 122000 km, azi am vazut-o si am observat ca are acest martor aprins in bord. Ce este? Multumesc anticipat! Editat Decembrie 13, 2013 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 (editat) Re: Martor aprins Toyota Hilux 2008 E posibil sa ai apa in filtrul de motorina. apa se separa de motorins si se aduna in partea de jos unde exista un senzor. Acel senzor detecteaza apa si aprinde indicatorul de pe bord. Ar trebui sa ai un surub sub filtru pe care daca il desfaci, apa curge afara. Editat Decembrie 13, 2013 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Re: Martor aprins Toyota Hilux 2008 Uita-te aici ...poate il identifici . Du-te in josul paginii ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adyytza06 Postat Decembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Re: Martor aprins Toyota Hilux 2008 Luni o sa o iau acasa! Este un single cab, 4x4. Cred ca o sa mai revin cu mai multe intrebari. :D Mai am un Nissan Pick-up, nu sunt chiar strain de japoneze. Multumesc frumos pentru promptitudine! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danutlupu Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Re: Martor aprins Toyota Hilux 2008 Si mie la Hilux din 2007 mi s-a aprins acel martor cu pompa acum vreo 2 luni, credeam ca e dus vreun senzorul din rezervor desi nivelul mi-l arata bine. Am sa vad ce e in filtru, desi il schimb la 15.000 si in prezent nu am mai mult de 5.000 cu asta nou, dar cine stie ce dracu am luat de la statie. danutlupu@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 (editat) Re: Martor aprins Toyota Hilux 2008 Si mie la Hilux din 2007 mi s-a aprins acel martor cu pompa acum vreo 2 luni, credeam ca e dus vreun senzorul din rezervor desi nivelul mi-l arata bine. Am sa vad ce e in filtru, desi il schimb la 15.000 si in prezent nu am mai mult de 5.000 cu asta nou, dar cine stie ce dracu am luat de la statie. Aici e un filmulet care arata cum se schimba filtrul de motorina: E posibil ca dupa schimbarea filtrului sa trebuiasca facuta o resetare pentru ca indicatorul de pe bord sa se stinga. Aici sunt instructiunile pentru restare: 1. Fara sa fie contactul pus, deconectezi conectorul de pe senzorul de pe filtru. 2. Pui contactul. 3. Dupa 3 secunde dar nu mai mult de 60 de secunde reconectezi senzorul. 4. Dupa aproximativ 3 secunde indicatorul de pe bord se va stinge. Ca sa revin cu niste informatii, practic indicatorul de pe bord avertizeaza ca este necesara schimbarea filtrului de motorina. La modele mai vechi de Toyota, separatorul de apa din motorina este separat de filtru si are senzorul pe el. Cand se aprinde indicatorul in bord, inseamna ca rezervorul unde se colecteaza apa e plin. Se goleste respectivul rezervor prin desfacerea unui surub din partea de jos iar indicatorul din bord se stinge fara a mai fi necesara schimbarea filtrului de motorina. Editat Decembrie 13, 2013 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adyytza06 Postat Decembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Re: Martor aprins Toyota Hilux 2008 Mai mult decat utile instructiunile de montaj! Multumesc mult!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Decembrie 14, 2013 Partajează Postat Decembrie 14, 2013 Re: Martor aprins Toyota Hilux 2008 Apa in filtru de motorina, sau nu de putine ori senzor prezenta apa in combustibil defect (cel din filtru evident), problema pe cablaj, mufa scoasa la ultima revizie si neglijenta in a o mai pune la loc. Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danutlupu Postat Decembrie 14, 2013 Partajează Postat Decembrie 14, 2013 (editat) Re: Martor aprins Toyota Hilux 2008 Multumesc de explicatii, tocmai am rezolvat cu martorul ala, e intradevar simplu dar explic si eu ca poate mai este unu ca mine (dummies) si nu merita dus in service pt asa ceva. Se lucreaza de langa aripa stanga, este loc suficient nu te julesti la mana. La mine nu a vrut sa iasa capacul ca aveam firul la senzor prea scurt, asa ca intai am scos conectorul la senzor (e in stanga sus din pozitia in care lucrezi, spre radiator) In carcasa filtrului erau ceva depuneri lichide pe fund, dar nu prea multe, asa cat un sambure de cireasa adunate. Surubul de golire a filtrului e o piulita flture din plastic cu pas mare situata in lateral dreapta cum lucrezi (spre volan), desfacut, curs toata motorina deci facut un pic de mizerie. Am sters un pic mazga cu o carpa curata pe acolo, dat un spary de curatare, pus filtru si capacul la loc cu grija, apasat pe buton sa vina motorina la loc pana s-a intarit, pus contact, pus rapid conectorul la senzor la loc si gata, a disparut eroarea. Dat cheie a luat-o dupa care s-a oprit, am mai apasat de cateva ori pe buton ca se slabise la loc si a fost ok. A durat 15 minute cu tot cu spalat pe maini, mai mult a luat sa scriu aici. Editat Decembrie 14, 2013 de danutlupu danutlupu@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robidesign Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Re: Martor aprins Toyota Hilux 2008 Salut, daca acel martor palpaie atunci ai apa in filtru, daca este aprins tot timpul trebuie sa schimbi filtrul de motorina. Scrie in cartea masinii si la a mea cel putin scrie la parasolarul de la sofer, are un cartonas. De resetat se reseteaza cum a scris colegul de mai sus. Don't hate the player, hate the game! Toyota Hilux Vigo 3.0 D4D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adyytza06 Postat Decembrie 28, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Re: Martor aprins Toyota Hilux 2008 Am incercat procedura de resuscitare a filtrului si nu a dat rezultate...luni merg sa cumpar unul nou! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robidesign Postat Decembrie 30, 2013 Partajează Postat Decembrie 30, 2013 Re: Martor aprins Toyota Hilux 2008 Salut, Nu e vorba ca il schimbi sau nu, il poti reseta si daca nu il schimbi(pe barba ta) eu cred ca nu ai facut ceva bine. Pori sa iti cumperi si aftermarket eu iti recomand mahle undeva la 80 lei. Nu lua chinezesti gen ashika sau jako parts ca il iei degeaba, nu potriveste, eu nu am reusit sa le amorsez.... nu se strange cutia aia de plastic pe ele sa nu traga aer. Don't hate the player, hate the game! Toyota Hilux Vigo 3.0 D4D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adyytza06 Postat Ianuarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Re: Martor aprins Toyota Hilux 2008 Arata destul de inchis la culoare, asa ca am facut bine ca l-am schimbat. Am luat toate filtrele originale Toyota... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robidesign Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Re: Martor aprins Toyota Hilux 2008 Eu am mai pus un filtru in plus dupa ce am schimbat injectoarele la a mea din cauza la motorina foarte buna. Un filtru Delphi 296. Don't hate the player, hate the game! Toyota Hilux Vigo 3.0 D4D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate