bogdan.sb Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Salutare. Ieri, plimbandu-ma prin Carrefour (rar fac asa ceva) am vazut un "stift" de busola pentru lipit pe bord, cu 13,50 lei. Tot aveam de gand sa ma dotez cu asa ceva si am zis: hai sa incerc, dac-o fi, o fi, daca nu o arunc. Asa ca am cumparat-o, am lipit-o (in Feroza mea i-am gasit un locsor si arata chear ok) si culmea: FUNCTIONEAZA !!! Am verificat-o cu o busola adevarata si indica corect punctele cardinala. Am tot zgaltait-o si inca "raspunde" bine. Asa ca, daca sunt doritori, se pare ca este "un chilipir" care isi face treaba. :banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 Re: Busola ... utila ...rau de tot:grin: personal nu vad de ce mi-as incarca bordul cu asa ceva....ca doar nu-s in mijlocul Siberiei...dar asta e doar parerea mea 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Decembrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2013 Re: Busola ... utila ...rau de tot:grin: personal nu vad de ce mi-as incarca bordul cu asa ceva....ca doar nu-s in mijlocul Siberiei...dar asta e doar parerea mea dupa mine o busola este unul dintre lucrurile esentiale cand esti prin padure...si daca mai este si lipita pe bord inseamna ca nu o uiti acasa :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 Re: Busola ... sa inteleg ca tu mergi prin padure cu harta si busola? eu unul nu am folosit pana acum busola decat in concursurile de orientare turistica si in armata......in rest nu am avut nevoie.... nici macar de gipies :grin: dar no acum.... fiecare cu placerile lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Decembrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2013 Re: Busola ... sa inteleg ca tu mergi prin padure cu harta si busola? M-ai prins ... de fapt niciodata nu am folosit o busola prin padure (decat cum ai zis si tu). Dar totdeauna as fi vrut sa stiu spre ce punct cardinal ma indrept ....si de acum inainte O SA STIU !!!!! :banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 Re: Busola ... cu putin antrenament vei sti incotro te indrepti si fara busola Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 Re: Busola ... Nu vreau sa-ti stric ,,feeling-ul" vis-a-vis de noua achizitie, o busola poate fi utila intr-o atare situatie, nimic de spus. Cu busolele magnetice in masina insa se schimba un pic calimera, deoarece functionarea acestora e influentata de multitudinea campurilor electromagnetice ce se formeaza la conectarea diversilor consumatori. Asa ca de multe ori in interiorul masinii nu poti pune baza pe acuratetea indicatiilor furnizate de aceasta. Oricum e treaba fiecaruia sa-si accesorizeze masina cum pofteste! :wink: 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Re: Busola ... [@Iulian G Nu e cazul de acuratete cu asemenea jucarioara, indiferent unde o plasezi. Iti indica cele 4 pcte card. si cu aproximatie inca 4 intermediare. Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Decembrie 19, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Re: Busola ... [@Iulian G Nu e cazul de acuratete cu asemenea jucarioara, indiferent unde o plasezi. Iti indica cele 4 pcte card. si cu aproximatie inca 4 intermediare. Absolut corect. Nu vreau sa gasesc vre-o insulita in mijlocul Pacificului, ci doar sa am habar in ce directie ma indrept, fara sa ma mai uit dupa soare si stele ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Re: Busola ... Absolut corect. Nu vreau sa gasesc vre-o insulita in mijlocul Pacificului, ci doar sa am habar in ce directie ma indrept, fara sa ma mai uit dupa soare si stele ... Mare minune ca un anumit domn nu ti-a recomandat sa-ti iei o scoarta de copac cu muschi pe ea, asa, sa o ai in masina, si-ti va indica mereu nordul. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Re: Busola ... Cred ca daca te ajuta macar o data sa iti dai seama unde esti sau incotro te indrepti este mai mult decat suficient. Eu fac parte din cei cu un oarecare handicap, daca e ceata puternica sau ninsoare cu draci am tendinta sa ma pierd, mai ales daca sunt pe camp sau in padure si vad doar cativa metri in fata masinii... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Re: Busola ... te-ai ratacit pana acum prin vastele paduri din Romania? ca indiferent ce faci...cu exceptia mersului pe creasta muntilor.....in 4 ore de mers la vale gasesti un catun...sau ditamai orasul in padure consider ca e mult mai folositor un topor....scule de facut focul....rezerve de mancare...haine calduroase....un cutit solid....o lanterna.....celelalte sunt optionale busola intra la sectiunea de fitze :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Re: Busola ... :wink: ai dreptate... de ce sa merg undeva la sigur cand in 4 ore sigur ajung undeva... vezi, d-aia am ceas cu busola, sa nu se lege nimeni de mine ca o tin pe bord :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Re: Busola ... in padure consider ca e mult mai folositor ....scule de facut focul....: https://www.google.ro/search?q=focul+interzis+in+padure&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=VH6zUq-zFqn1yAPSu4HYCw&ved=0CF8QsAQ Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 Re: Busola ... Acum nu mai e la moda busola ...tablete, mablete, sablete ...smartphone ...etc ... Eu iti spun ca am doua bucati in torpedo, una veche antica si una dasta din zilili noastre ... Amandoua functioneaza perfect sau ma rog, aproape perfect. Eu cred ca ar trebui ca busola sa fie un accesoriu pe care trebuie sa-l ai neaparat in masina doar ptr urmatorul considerent - iti asigura cel putin confortul mental ca "ai directie"! Acum ... fiecare cu alegerea lui ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Decembrie 20, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2013 Re: Busola ... Am incercat si cu scoarta, dar... a naibi scoarta, arata ba nordul, ba sudul, ba estul, ......nu se hotara nicicum :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 Re: Busola ... cârcotași sunt destui... și eu am o jucărioară din asta lipită în mașină, nu ocupă loc și e plăcerea mea iar pentru cazurile în care mai ai hărți mai vechi ale zonei prin care te deplasezi, face mult mai mult decât un gps cu drumurile desenate aproximativ :) indiferent de ce cred unii, busola face parte din ABCul orientării http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 Re: Busola ... indiferent de ce cred unii, busola face parte din ABCul orientării conditia este sa stii s-o utilizezi si ce sa faci cu ea. 1 The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Decembrie 20, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2013 Re: Busola ... Initial, am vrut sa atrag atentia pentru doritaori ca am gasit ceva ieftin care, culmea, si functioneaza, dar imi place de nu mai pot intorsatura pe care a luat-o topicul. :banana Eu ma orientez dupa harti clasice (cu toate ca suntem in era gps-ului) si cand merg cu masina, si cu bicicleta si pe jos. Deci, o busola este cam necesara. Poate, mai incolo o sa ma uit si eu dupa vre-un Garmin, sau ceva, dar pana atunci.... Si pana la urma, un GPS te poate lasa cand ti-e lumea mai draga, dar o harta este sfanta! Bineanteles, busola nu exclude celelalte echipamente necesare ... Pana la urma, orice echipament poti sa il cari dupa tine de 100 de ori si sa nu ai nevoie, dar daca te scoate o singura data din r....t se justifica toate celelalte 100 de ori de carat degeaba. Parerea mea :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 Re: Busola ... eu am una sus pe plafon. este din dotarea patrolului. este ideala pentru copii, ii tine ocupati si te piseaza mai putin la cap. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 (editat) Re: Busola ... Si eu prefer hartile , dar ma uit pe geamul masinii ... si restul e instinctual ( daca-mi aduc aminte 'trackul' ) . Busola , am , pe undeva , dar Busola , inclinometru , barometru , fustometrul ... dau bine de tot in masina , au succes la golanii aia care zice fii-mea ca-s prieteni ... Editat Decembrie 20, 2013 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 Re: Busola ... Cos ...ai uitat ceva ...tzuicometru ...:grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 Re: Busola ... Initial, am vrut sa atrag atentia pentru doritaori ca am gasit ceva ieftin care, culmea, si functioneaza, dar imi place de nu mai pot intorsatura pe care a luat-o topicul. Cata dreptate ai! Ce era de spus s-a spus in 3-4 repl. Restul... Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate