bogdan.sb Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 (editat) Au venit sarbatorile si am inceput sa ma gandesc la o statie... Nu stiu mai nimic despre ele (doar ca se poate vorbi intre posesori) si sincer, de 2 ore citesc prin forum si sunt mai incurcat decat la inceput. Din acest motiv deschid un topic nou. Va rog pareri cat mai obiective si rapid ca de nu....se duc banii pe altele :grin: Ce vreau: - statie mica (o montez pe Feroza), robusta (sa tina la socuri, praf, etc), SIMPLA, fara nu stiu ce afisaje, culori, tonuri, si alte prostii de marketing - sa aiva un microfon, cu buton de actionare vorbire, sa aiva pe statie un buton de volum si o selectie a canalelor, si poate o scanare automata. Si cam atat - sa bata cat mai mult, dar pe teren accidentat/padure (in camp deschis toate au zeci de mii de km in specificatii...) - daca se poate sa prinda si radio FM (ca sa renunt la radio-ul din auto) - dar habar nu am daca exista asa ceva - antena poate sa fie fixa (eventual pot sa o bat si in cuie :banana) - sa aiva ceva filtre de bruiaj (nu am xenon - am citit cate cava despre subiect) - SA FIE IEFTINA !!!! Si bineanteles, ce antena ar trebui? Si cam cum aflu distanta la care bate, in functie de putere si antena? Editat Decembrie 15, 2013 de bogdan.sb Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Re: Statie robusta, simpla, ieftina President Truman , cu antena President , ca sa beneficiezi de 5 ani garantie . Stabo XM3003e . Tot pentru President facute , dar in Vietnam , nu in China ca Presidentul. Sunt mici simple si fiabile. Nu exista statie CB care sa prinda Radio FM . Lungimile de unda sunt diferite. La 4 Watti , toate bat cam la fel , cu mentiunea ca la unele si intelegi ce receptionezi sau inteleg altii ce emiti tu . Nu sunt facute pentru zeci de km. Distanta poate sa sufere limitari drastice in functie de geografia locurilor ( nu te auzi nici la 1 km ) ...si poate suferii amplificari nebanuite - in caz de propagare - de te auzi la 200 de km sau mai bine . Legat de antena , e ca in viata. Cu cat o ai mai mare , cu atat sunt ceilalti mai impresionati de calitatea emisiei tale si nu in ultimul rand , ai satisfactia de a receptiona bine semnale mai putin puternice. Eu am avut o multime de statii , mai scumpe , mai putin scumpe ( niciodata nu mi-am luat ieftine ) , dar cel mai mult mi-a placut un Lafayette Zeus facut in Koreea . Si acum plang dupa ea ...in prezent fiind cu cu President pe masini . Mercedesul antenelor este ML 145 , indiferent cine il face ( President , Sirio , Midland ) . astea au cam 150 cm . Poti pune si mai lungi , 200 cm , dar arata ca naiba si agati toti copacii . Nu te chinui sa alegi prea mult. Ia una si bucura-te de ea ...dar sa nu fie Maxon , Cobra si alte petarde . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
abunea Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 (editat) Re: Statie robusta, simpla, ieftina Eu sunt incepator in ale CB-ului, insa am mers pe un Alan 100 cu antena S9, care are o sensibilitate mai mare ca ML145. A fost vreo 520RON tot pachetul. Editat Decembrie 15, 2013 de abunea - O | | | | | | | O - - O IIIIIII O - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Decembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Re: Statie robusta, simpla, ieftina Raspuns concret. Multumesc mult :wink: Ceva precizari: in afara de statie si antena mai trebuie ceva ca sa functioneze (alte accesorii)? Sunt "petarde": Midland, TTI ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
abunea Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Re: Statie robusta, simpla, ieftina Cu placere :wink: Midland e marca buna, din ce am inteles. A mea e Midland Alan 100 Plus B, e cea mai ieftina de la Midland cred. Ai nevoie de statie, antena, cablu de conectare antena si statie, baza antena (magnetica, prindere cu suruburi, etc) si o talpa de cauciuc in cazul in care o iei magnetica si nu are baza (asta ca sa nu zgarii tabla). Bineinteles statia vine si cu sistemul de montare in interior. - O | | | | | | | O - - O IIIIIII O - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SOGO Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Re: Statie robusta, simpla, ieftina Eu am Midland Alan 42 cu antena ML145 tot de la Midland. E compacta, nu nacesita ta montaj deci o poti muta usor de pe o masina pe alta sau lua in casa. Sunt f multumit de ea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Re: Statie robusta, simpla, ieftina Pai ...cat dai atata face , de obicei . Midland aveau o reclama foarte buna, in special cele vechi. Acum sunt asa comerciale , ca denumirea asta inseamna numai si numai CHINA . Gasesti multi producatori care au ieftinituri la "entry lavel " , dar nu stralucesc. Nu am avut TTI. Unii zic ca-s bune , dar astia , banuiesc ca sunt la primele statii. Nu au termen de comparatie. Pentru mica si robusta , as alege un producator consacrat . Am stat mult printr-un magazin de statii si le-am ascultat pe bancul de proba , legate toate la o antena fixa de pe acoperisul cladirii. Sesizai imediat diferenta intre ceva bine lucrat si ceva comercial. Cand stai mult printre statii vezi ca sunt niste ...sasiuri , sa zicem , care se folosesc de diferiti producatori , care fac statii absolut identice , cu denumiri total diferite. Stabo xm 4006 E ...este Avanti Primo ...sub alta denumire. Jopic Itaca este BlackHawk ...sau President Taylor II este SuperStar Lord ... ...si daca cauti adanc , pentru fiecare tip de statie reusit , vei vedea alti cativa producatori cu exact acelasi model , sub alt nume. PArca modelul de Jopix Itaca era campionul ...avea alte 5 sau 6 statii identice , facute de alti producatori . Intek mai fac statii bune. Dar sunt foarte groase ...toate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Decembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Re: Statie robusta, simpla, ieftina ...si o talpa de cauciuc in cazul in care o iei magnetica si nu are baza (asta ca sa nu zgarii tabla). Am zis si mai sus, daca e nevoie pot sa prind antena de masina si in cuie, nu ma deranjaza. Daramite cateva zgarieturi ... :banana Glumesc bineinteles. Nici chear asa... Cele magnetice au si sistem de fixare, ceva gen antifurt sau poate sa plece hotu' cand vrea cu antena? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Decembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Re: Statie robusta, simpla, ieftina Arata interesant si Midland Alan 42, dar ma cam pune pe ganduri antena mult prea aproape de "purtator". Antena suplimentara se conecteaza prin cablu? Daca da, cea de pe statie este anulata la conectarea exterioarei? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 (editat) Re: Statie robusta, simpla, ieftina de vre un an folosesc un president walker cu o antena president 145. sant foarte multumit de ea, cu asc pus pe auto e liniste si e confortabil de mers cu ea. butoane robuste, look vintage, o scula de nota 10, singura chestie aiurea e pretul cam maricel la vremea aia, poate s au mai ieftin intre timp. pt sa iti trimit un link pe pm cu ea montata de mine pe masina sa vezi cum arata montata . Editat Decembrie 15, 2013 de comanr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Re: Statie robusta, simpla, ieftina Eu nu dau jos antenele decat cand bag masinile in garaj , ca sa nu le indoi. Nu se prea fura antenele magnetice dintr-un motiv foarte simplu. Odata taiat cablul , este foarte complicat sa il inlocuiesti . DEci , furata , talpa magnetica , cu greu va putea fi refolosita . Eventual pentru spic , dar si ala trebuie pupat cam cu aceeasi talpa magnetica. Din cate stiu eu , lungimea cablului este cam in functie de performanta fiecarei bobine in parte . Poate , lasata mult timp in fata blocului ...sa tenteze pe careva , dar altfel , slabe sanse. Eventual ar putea fi un indicator ca in masina aia exista o statie, dar antena in sine nu reprezinta o atractie. De aia este magnetica , sa o iei jos si sa o repui pe plafon de cate ori doresti. Si ...nu au nici un sistem de fixare altul decat magnetul . Antifurtul principal este cablul care este imbredelit prin toata masina ...si mufat in fundul statiei , care , precis este si ea prinsa in nescai suruburi . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Decembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Re: Statie robusta, simpla, ieftina "president walker" are cam multe butoane.... nu zic, ma pricep la butoane de'astea de electronice, dar sunt satul de ele pana peste cap... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Decembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Re: Statie robusta, simpla, ieftina Nu se prea fura antenele magnetice dintr-un motiv foarte simplu. Odata taiat cablul , este foarte complicat sa il inlocuiesti . ..... Teoretic asa ar trebui sa fie, dar..... sti tu cu e pe la noi. De trece vre-un colorat pe langa masina, e in stare sa o ia pentru fier vechi :ha: Acum, tot discutand, ma gandesc totusi ca o sa o montez pe masina de offroad, dar poate nu strica sa o pot muta usor si pe cealalta masina, cand mai ies pe sosele. Si atunci e clar ca am nevoie de magnet. Si de covoras, ca la cealalta conteaza si zgarieturile :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Re: Statie robusta, simpla, ieftina Eu am pus colante pe plafoane. Mi le-a adus cineva cu 7 Ron bucata. PE o masina am de 3 ani si o spal numai la perii , macar o data pe saptamana. Este ca in prima zi. Sunt transparente si extrem de rezistente. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Decembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2013 (editat) Eu am pus colante pe plafoane. Mi le-a adus cineva cu 7 Ron bucata. PE o masina am de 3 ani si o spal numai la perii , macar o data pe saptamana. Este ca in prima zi. Sunt transparente si extrem de rezistente. Ce fel de colante ? Fi'rar sa fie de Romtelecom. Tot cade netu' !!!! Parca am fi in sec. 19, sa nu pot avea net stabil !!!! Editat Decembrie 15, 2013 de atar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SOGO Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Re: Statie robusta, simpla, ieftina Arata interesant si Midland Alan 42, dar ma cam pune pe ganduri antena mult prea aproape de "purtator". Antena suplimentara se conecteaza prin cablu? Daca da, cea de pe statie este anulata la conectarea exterioarei? Uita de antena din pachet...probabil nu o vei folosi niciodata. Statia este eficienta doar cu o atenta exterioara - caz in care antena din dotare se deconecteaza. Da antena externa se conecteaza prin acelasi cablu prin care o conectezi si la bricheta. Daca nu vrei accesoriile care iti ofera portabilitate poti sa alegi Alan 52. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Decembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Re: Statie robusta, simpla, ieftina Uita de antena din pachet...probabil nu o vei folosi niciodata. Statia este eficienta doar cu o atenta exterioara - caz in care antena din dotare se deconecteaza. Da antena externa se conecteaza prin acelasi cablu prin care o conectezi si la bricheta. Daca nu vrei accesoriile care iti ofera portabilitate poti sa alegi Alan 52. Asa da, tinem capul la distanta de "undele alea" :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Re: Statie robusta, simpla, ieftina alan 52 nu este o statie ok si o sa va zic si de ce , zilele astea a venit una la reparat. cu timpul se produce forfecarea firelor la iesirea din statie si astfel devine inutilizabila, are portabilitate dar nu e in regula , apar aceste probleme. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 (editat) Re: Statie robusta, simpla, ieftina Statiile de noi, oricum sint limitate la 4Wcind le cumperi.Diferenta o face antena.Eu folosesc de vreo 4 ani un Intek M100 Plus si o antena ML145 cu talpa magnetica de 16cm.Foarte multumit!De precizat ca statia asta e foarte mica(10 cm latime).Initial am avut-o in Samurai bagata in locul scrumierei. Editat Decembrie 15, 2013 de Astral VREUN/VREO ... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Re: Statie robusta, simpla, ieftina Midland 220....difuzor frontal, dar are si intrare pentru difuzor suplimentar, dimensiuni cat un casetofon auto, din fabrica vine cu 15W, dar se comercializeaza in 4W.... Mi-a fost recomandata ca fiind una din statiile cele mai intalnite pe masinile de concurs, deci cu robustete probata.... Antena Sirio 4000.....iarasi, cea mai intalnita pe masinile 4x4..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Re: Statie robusta, simpla, ieftina sunteti de coma...toti e plin forumul de discutii pro si contra statii vrei statie mica...ptr offroad..cumperi una de vreo 400 de lei...si o cuplezi cu un Sirio 4000 vrei statie adevarata...cumperi Yaesu.... in rest sunt discutii inutile 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
catasebi Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 Re: Statie robusta, simpla, ieftina Pt initiatorul topic-ului si nu numai, recomand rasfoirea celor "cateva" pagini de aici. Sau macar ultimele 20... http://forum.softpedia.com/topic/647263-sfaturi-achizitionare-statii-si-antene/ .Dupa lecturare, te poti considera cat de cat cunoscator 1 Sezi bland, ca-s din Maramu' ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Decembrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2013 Re: Statie robusta, simpla, ieftina Dupa toate discutiile, reies clar cativa producatori care merita atentia + ca antena trebuie sa tie MARE :grin: Statiile de noi, oricum sint limitate la 4Wcind le cumperi.Diferenta o face antena.Eu folosesc de vreo 4 ani un Intek M100 Plus si o antena ML145 cu talpa magnetica de 16cm.Foarte multumit!De precizat ca statia asta e foarte mica(10 cm latime).Initial am avut-o in Samurai bagata in locul scrumierei. Avand in vedere ca nici in Feroza nu prea ai loc sa dansezi, Intek M100 Plus chear mi-a atras atentia. Cum este ca producator? PYZ, zici ca esti multumit? Se "aude" bine la ea? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 Re: Statie robusta, simpla, ieftina Ce vreau: - statie mica ... robusta ... SIMPLA, fara nu stiu ce afisaje, culori, tonuri, si alte prostii de marketing - SA FIE IEFTINA !!!! Ia-ti un Maxon CM10, e fix ce spui ca doresti tu: mica, simpla, butoane mari, reglaj manual (are si squelch automat), nu prea are ce sa se strice/deregleze la ea. Am eu una din 2009 si merge brici. De peste 2 ani sta in masina, in bord, intr-o "zona fierbinte" si nu are nici o treaba. Cu o antena de minim 1,5 m vei avea emisie si receptie foarte bune. Eu am o Midland S9 Plus cu montura fixa, e drept ca e pusa pe plafon, si am o raza de actiune destul de mare. Este una de vanzare si aici pe forum, parca, deci dupa ca e ieftina, o iei si cu reducere. :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 (editat) Re: Statie robusta, simpla, ieftina Eu am experiente neplacute cu CM10 , si nu o singura statie . Dupa a treia CM10 , m-am reorientat . Poate n-a fost sa fie la mine , fiecare cu norocul lui ... dar trei CM10 la rand , cumparate fiecare din alta sursa , si toate trei picate destul de repede - mie mi-a dat de gandit ca ceva e in neregula . CM10 n-a rezistat la vibratii ( desi nu erau vibratii in adevaratul sens ala cuvantului , ci zgaltaielile specifice offroad ) - doar se alimenta si nu facea nimic in afara de ...lumina asta a fost nr. 1 ...nu mai emitea - nr. 2 ... a picat partea audio si receptia era pe program redus , cam 20% din total - la nr . 3 . Nr. 4 n-a apucat sa iasa din magazin pentru ca la proba cu difuzorul exterior s-a dat lovita la cantatoare , petcetluind opinia mea despre CM10 , si mi-am cerut banii inapoi ( de fapt , am mai pus si mi-am cumparat amplificatorul ... ) . Toate pe aceasi alimentare separata de la baterii , cu aceasi antena - sirio 4000 . In acesi configuratie am acum TTI TCB 881 , sau , Intek H-520 Plus . Intr-un timp aveam intercalat si un amplificator ( destul de modest... nu suta de w ) , cu alimentare separata , la care am renuntat , ramanand sa vad pe mai tarziu care-i va fi destinul . Fara a fi varf de gama , astea cam merg , si din acest motiv inca mai coabiteaza cu masina , in aceasi configuratie cu decedatele CM10 . Mi-au placut CM10 , se preteaza la instalare in consola de plafon . Dar ... Editat Decembrie 16, 2013 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate