Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Statie robusta, simpla, ieftina

bogdan.sb

Postări Recomandate

• Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Statie robusta, simpla, ieftina

...si daca cauti adanc , pentru fiecare tip de statie reusit , vei vedea alti cativa producatori cu exact acelasi model , sub alt nume.

Legat de acest aspect cu "imprumutarea" tehnologiei intre brad-uri, stie cineva ceva despre K-PO K500? Din ce am vazut este exact 100% identica MAAS 4040 COLONIA.

Este mica, simpla, putere reglabila din fabrica (4W/10W)... si ieftina.

Diferenta de pret intre K-PO si MASS, in functie de site, este de pana la ~40lei

Foloseste/recomanda cineva asa ceva?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Legat de acest aspect cu "imprumutarea" tehnologiei intre brad-uri, stie cineva ceva despre K-PO K500? Din ce am vazut este exact 100% identica MAAS 4040 COLONIA.

Este mica, simpla, putere reglabila din fabrica (4W/10W)... si ieftina.

Diferenta de pret intre K-PO si MASS, in functie de site, este de pana la ~40lei

Foloseste/recomanda cineva asa ceva?

Eu o am si folosesc de mai bine de o jumate de an. O statie care-ti face calatoria in masina foarte linistita (Auto Squelch este destul de "agresiv"). Are 2 moduri de putere (4W standard si 8W High output mode). Se aude foarte OK si o am montata deasupra mp3-playerului la Patrol. Am avut-o si pe civila, dar am renuntat recent pentru ca sunt comod (ma deranjeaza sa o tot dau jos/montez).

K-PO K500 a inlocuit cu foarte mare succes President Truman (si pe Patrol si pe civila) - mi se pare o statie foarte onesta si performanta pentru pretul platit (250 lei/bucata).

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Bogdane ...cauti prea mult . Ia una , monteaz-o ...si intra in familia colegilor . Mie aia mi-a placut cel mai mult la folosirea statiei : " Colegu' ? ...Da, colegu' !

Ti-as face o sugestie , dar intri usor in ilegalitate. Ia-ti una cu PA ( Public Adress ) . Mai ales in off-road , e sarea si piperul utilizarii de statii.

Cum imi iau un pick-up pentru expeditii , o sa ii pun cea mai mare statie posibila ( ca dimensiuni , ca watti numai 4 vreau ) ..si musai sa aiba PA. Iti dai tu seama ce o sa fie la gura mea cand o sa ma supere unul in trafic , ca asa de iute cum sunt de dejte la imprastiat intelepciunea pe forumuri ...sunt si de gura ! :banana

Link spre comentariu

Bogdane ...cauti prea mult . Ia una , monteaz-o ...si intra in familia colegilor . ......

Da, este cea mai buna solutie. Oricum, dupa ultimele 24 de ore sumt putin mai lamurit ce si cum.

Si din discutii am mai prins o idee: se poate monta si pe plafon si castig spatiu.....Si da mai bine..... asa la ... aspesct :banana:banana (aici glumesc...)

Link spre comentariu

Se poate si pe plafon, in special daca esti oltean si ai capul tare :ha: Eu am evitat optiunea asta, desi sunt oltean, tocmai datorita faptului ca sansele de a da cu bostanul in ea sunt foarte mari, plus ca iti mai sta si cablul ala de la microfon atarnat prin masina. Nu stiu daca Feroza e mult mai spatioasa in interior decat Vitara mea, in asa fel incat sa o poti monta pe plafon si sa nu risti sa strici statia cu capul, cand te-oi amesteca prin masina pe coclauri :banana

Eu am montat-o pe tunelul median, in ideea in care sa nu pierd spatiul de depozitare de deasupra bordului (nu stiu daca Feroza are asa ceva) si sa nu stau cu matele trase la vedere prin masina. Ideea e ca dau jos si statia si antena, ca sa nu adere la palmele vreunuia mai cu lipici pe maini, asa ca nu pot trage cablul de antena prin bord. Depinde cum ai tu de gand sa faci. Cel mai bine, dupa ce o cumperi, te orientezi cu ea in masina si vezi ce si cum.

IMAG0591.thumb.jpg.75238cba84d39b107ce3c6f9d0b0f45f.jpg

Editat de abunea

- O | | | | | | | O -

- O IIIIIII O -

Link spre comentariu

Personal sint foarte multumit de statia/antena pe care o am.Si o folosesc si pe sosea si in off-road.Faptul ca o am de mai bine de 4 ani si nu am simtit nevoia sa o schimb, intaresc spusele mele.Acum depinde ce iti doresti.Ca la telefoanele mobile.Vrei ceva sa ai semnal si sa te tina bateria, sau vrei sa faci si poze, sa scrii si mailuri, sa aiba si lanterna, briceag, etc.. ;-))

de zis, ce sa zic? Doar de bine.Antena cu talpa de 16 cm e suuper.Sta la locl ei, indiferent ca ai 180km/h sau bananai prin tufisurile patriei...

Editat de PYZ
Link spre comentariu

Tocmai mi-a spus un prieten ca are una prin garaj si nu o mai foloseste. :grin: Abia astept sa vad ce model e si daca functioneaza.

Altfel Intek M100 Plus mi-a cazut rau de tot cu tronc, mai ales ca am masurat si cred ca incape in locul scrumierei si la mine. Dar are prioritate cea moka deocamdata ...

Link spre comentariu

Se poate si pe plafon, in special daca esti oltean si ai capul tare :ha: Eu am evitat optiunea asta, desi sunt oltean, tocmai datorita faptului ca sansele de a da cu bostanul in ea sunt foarte mari, plus ca iti mai sta si cablul ala de la microfon atarnat prin masina. [ATTACH=CONFIG]198345[/ATTACH]

Uite aici o varianta ptr. aia care nu e olteni :[ATTACH=CONFIG]198545[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]198544[/ATTACH]

DSCN0481.JPG.be7447c317b4db87b529cd5864214746.JPG

DSCN0490.JPG.118a74beba1c8be2677fd4561db176de.JPG

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Antena - Sirio 4000

Statie - poti sa pui orice ragalie!

Am incercat destule statii ...si performante si panarame ... am pe mai multe multe Jopix Omega de care sunt foarte multumit, mai am si cativa Midlandzi ...Presidentul sincer nu prea mi-a placut ...desi sunt multi care le lauda ...

Eu am pus statia pe masina 4x4 undeva in bord si i-am tras difuzor extern sa auda si urechea mea ce se vorbeste acolo ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Consola aia, daca masina nu vine din fabrica cu asa ceva, costa mai mult decat statia :) Cauta un pic pe gogu si o sa vezi.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Link spre comentariu

Consola aia, daca masina nu vine din fabrica cu asa ceva, costa mai mult decat statia :) Cauta un pic pe gogu si o sa vezi.

Masina nu vine echipata cu acea consola. Costa 200 - 300 euro, depinde de unde o iei. Adaptabila si la Nissan.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Masina nu vine echipata cu acea consola. Costa 200 - 300 euro, depinde de unde o iei. Adaptabila si la Nissan.

Stiu :) Statia ieftinica (un maxim de 100 euro)....consola...300 euro...biznis nu gluma. Din moment ce exista insa asemenea produse, exista si cerere pentru ele. Pentru cine stie a lucra cu fibra de sticla sau cu materiale (PVC sa zicem) termoformabile poate fi o idee de biznis, daca-si tine costurile de productie + profit la un nivel decent. Intram insa in alta discutie...

NADS Fitted

Link spre comentariu

Acum sa fim seriosi. Cine isi permite o a doua masina de distractie ( 4x4 ) ...cine isi permite reparatii la asemenea masini , nu saraceste din 400 de eurosi .

Pierdem ideea de la care a inceput discutia...

- SA FIE IEFTINA !!!!

Rationamentul ma duce la o concluzie logica...daca se vrea

- SA FIE IEFTINA !!!!
, nu intra in discutie un suport care face de cateva ori valoarea statiei. Poate nu gandesc cum trebuie...

NADS Fitted

Link spre comentariu

Ba gandesti cu trebuie MAre Urs , numai ca statiile au un atribut mai special fata de alte "optionale " .

Eu am considerat intotdeauna ca foarte importante la o statie sunt urmatoarele :

- performata tehnica ...

- dimensiunile si posibilitatea de a fi montata undeva ergonomic .

Daca as fi producator auto , nu as veni in intampinarea clientilor cu tampenii ( gen LCD-uri penibile prin toate tetierele si sauna in portbagaj ) ci cu un spatiu dedicat statiei , ca sa nu mai trebuiasca sa gaurim masinile sau sa cumparam console suplimentare.

Primul si cel mai important aspect al alegerii unei statii , este dimensiunea care sa iti permita montarea ei intr-un loc accesibil , vizibil , in care sa nu deranjeze si unde poate fi folosita ergonomic.

Stiu ca in busuri si tiruri este loc cat cuprinde , dar uite ca in turisme si in 4x4 ( chiar si in cele mai mari 4x4 ) orice rahatel de statie deranjeaza si creaza problema la un montaj profi.

DEci , o consola care sa rezolve aceasta problema trebuie prvita ca " a must " , nu ca un moft .

Link spre comentariu

Ba gandesti cu trebuie MAre Urs , numai ca statiile au un atribut mai special fata de alte "optionale " .

Eu am considerat intotdeauna ca foarte importante la o statie sunt urmatoarele :

- performata tehnica ...

- dimensiunile si posibilitatea de a fi montata undeva ergonomic .

Daca as fi producator auto , nu as veni in intampinarea clientilor cu tampenii ( gen LCD-uri penibile prin toate tetierele si sauna in portbagaj ) ci cu un spatiu dedicat statiei , ca sa nu mai trebuiasca sa gaurim masinile sau sa cumparam console suplimentare.

Primul si cel mai important aspect al alegerii unei statii , este dimensiunea care sa iti permita montarea ei intr-un loc accesibil , vizibil , in care sa nu deranjeze si unde poate fi folosita ergonomic.

Stiu ca in busuri si tiruri este loc cat cuprinde , dar uite ca in turisme si in 4x4 ( chiar si in cele mai mari 4x4 ) orice rahatel de statie deranjeaza si creaza problema la un montaj profi.

DEci , o consola care sa rezolve aceasta problema trebuie prvita ca " a must " , nu ca un moft .

Sa nu uitam ca marea majoritate a oamenilor nu isi pun statii pe masina si pt ei e mai important sa aiba sauna in portbagaj ;) Noi, ca vrem sa le tavalim prin noroaie si pe coclauri avem nevoie de comunicatii, altii nu au.

De exp, eu nu imi pun statia pe masina de sosea, acolo detectorul isi face treaba foarte bine, iar discutiile tiristilor nu ma prea intereseaza. Asa ca mi-ar fi inutila o astfel de consola. Tocmai de asta am si mers pe o statie entry-level, pentru ca va fi folosita ocazional.

Back on-topic, consola e foarte misto, insa se preteaza la masini late, cum e defenderul din poza, un Patrol, etc. La mine in Vitara e foarte posibil sa dau cu capul in ea, si cred ca e la fel si la initiator (zicea care un Feroza, parca).

- O | | | | | | | O -

- O IIIIIII O -

Link spre comentariu

Back on-topic, consola e foarte misto, insa se preteaza la masini late, cum e defenderul din poza, un Patrol, etc. La mine in Vitara e foarte posibil sa dau cu capul in ea, si cred ca e la fel si la initiator (zicea care un Feroza, parca).

Feroza, chear daca e ingusta si scurta, macar este inalta. Din 3 dimensiuni, macar una este cum trebuie :ha:

Deci, montatul pe plafon nu este cea mai rea solutie. In cazul meu, cu siguranta fara consola, desi arata super.

Acum, depinde de prietenu' cu statia ce model are. Daca este ok, o sa ii gasesc loc pe undeva, daca nu o sa cumpar Intek M100 Plus de care mi s-au lipit ochii si o sa o montez in locul scrumierei ....

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare