adyytza06 Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Salutare, colegi! Maine urmeaza sa imi ridic masina, o Toyota Hilux, Simple Cab, 2.5 D-4D, 120 CP. Intrebarea cea mai importanta e: Ce inseamna treptele de pe a doua maneta de viteze: N, 2H, 4H, 4L? Si cand se folosesc (conditii)? Din punct de vedere mecanic ce inseamna si cam tot ce trebuie sa stiu despre cand si cum sa folosesc 4x4 la aceasta masina. Sunt singur ca multi vor rade de intrebarea mea :grin: Multumesc tuturor pentru sfaturi si explicatii! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Re: Abecedar 4x4 Toyota Hilux Addytza , in semnatura ta scrie ca ai avea ...sau ai fi avut si un Navara . Sunt identice din punctul asta de vedere. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adyytza06 Postat Decembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Re: Abecedar 4x4 Toyota Hilux Addytza , in semnatura ta scrie ca ai avea ...sau ai fi avut si un Navara . Sunt identice din punctul asta de vedere. Din pacate asta e 2x4...:( Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 (editat) Re: Abecedar 4x4 Toyota Hilux N - neutru ( pozitia in care cutia ta de transfer este decuplata ...nimic nu iti invarte rotile ) 2H - 2 High ( trag doar rotile spate ) 4H - 4 High ( trag ambele punti - cutia ta de transfer da acelasi cuplu si pe puntea fata si pe cea spate ) . Se foloseste pentru mersul cu viteze mari in conditii de aderenta slaba. 4L - 4 Low ( tot ca 4 H doar ca prin reductor ) . Se foloseste in teren greu , mareste cuplul , dar scade foarte mult viteza . Hiluxul nu are diferential central ( sau cutie de transfer cu diferential , cum ar spune alti colegi ) . Are cutie de transfer simpla. Stia sa imparta cuplul in doua parti egale. Nu stie sa preia diferenta dintre cele doua punti care se rotesc cu viteze diferite in anumite conditii. Nu este un SUV cu 4x4 permanent , ceea ce inseamna ca poti folosi 4x4 doar in conditii in care aderenta este precara : zapada , gheata , polei , noroi , nisip , grohotis ... Nu cupla 4x4 pe teren dur ( dur , inseamnand asfalt uscat sau orice suprafata care nu permite ruperea aderentei ) , iar daca o faci , ai grija sa ai anvelopele identice , cu uzura aproximativ egala ...si mergi doar in linie dreapta , evitand pe cat posibil virajele. Editat Decembrie 15, 2013 de JurasikMan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adyytza06 Postat Decembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Re: Abecedar 4x4 Toyota Hilux Acum am inteles! Masina sta in permanenta pe 2H, ruleaza doar puntea spate. Initial credeam ca trebuie pusa in pozitia N si masina merge doar pe rotile spate :-)) Mersi frumos pentru explicatii...e prima masina pe care o avem de genul asta, semipermanent 4x4. Am mai codus Tucson, dar asta e cu buton si prieteni posesori de Navara si Hilux habar nu au ce face maneta a doua, trag de ea in jos si cupleaza puntea fata...macar acum eu vin cu explicatia si pentru ei! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kermit Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Re: Abecedar 4x4 Toyota Hilux - Dupa ce ai mers in 4x4, mai ales pe 4L, la revenire pe 2H da oleaca in mansalier pentru a decupla fata (dupa ceva timp te vei obisnui si vei auzi acel "click" cand decupleaza) - nu merge cu 4L la viteze mai mari de 40 km/h, - sa fii pregatit la viraje, mai ales in scurt ca da sa se franeze ... asta e datorita faptului ca nu disipa surplusul de putere - parca scrie si in carte, nu cupla in mers ..... fa-i plinul si restul le inteti pe parcurs. TOYOTA Hilux 2.4, D4D 4x4 SUZUKI Samurai 1.6, 8v 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 Re: Abecedar 4x4 Toyota Hilux Asa este :fa-ti plinul, a mea nu are martor de rezervor gol. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adyytza06 Postat Decembrie 17, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Re: Abecedar 4x4 Toyota Hilux, 2.5 D-4D Am priceput! Deja am facut si instructaj cu taica-miu si frate-miu pentru ce inseamna cea de-a doua maneta :grin: Multumesc, colegi!:be Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate