Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Problema planetare!

Emilas

Postări Recomandate

Salut. Am si eu o intrebare.... cand cuplez 4x4 in teren in viraj maxim imi trosnec ambele planetare (cred ca planetare .... nu ma prea pricep)... din cate am inteles sunt planetare bune cele verzi... din alea verzi am si eu si intrebare ar fi daca e mai bine sa le reconditionez sau sa iau alte planetare noi dar nu originale...? Daca ar fi sa le reconditionez imi puteti recomanda pe cine prin jurul Targoviste sau chiar si Bucuresti? Va multumesc!

Suzuki Vitara 1.6 1995

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Problema planetare!

Salut,

Nu cred ca planeterele sunt cele care fac zgomotul amintit. Pe suprafete cu alunecare mica (asfalt uscat, etc.) este normal ca ceva sa faca zgomot... poate sunt mrl-urile mai degraba, sau rotile care aluneca si induc vibratii/zgomot in transmisie.

Daca poti filma fenomenul iti putem spune sigur. Despre tema asta s-a scris mult pe forum.Incearca sa mai cauti; daca tot nu gasesti am sa ma uit eu de niste link-uri.

Sorin

P.S. e posibil sa faca asa si planetarele dar atunci nu stiu daca mai pot fi reconditionate...

Editat de Kibitz

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

Salut,

Nu cred ca planeterele sunt cele care fac zgomotul amintit. Pe suprafete cu alunecare mica (asfalt uscat, etc.) este normal ca ceva sa faca zgomot... poate sunt mrl-urile mai degraba, sau rotile care aluneca si induc vibratii/zgomot in transmisie.

Daca poti filma fenomenul iti putem spune sigur. Despre tema asta s-a scris mult pe forum.Incearca sa mai cauti; daca tot nu gasesti am sa ma uit eu de niste link-uri.

Sorin

P.S. e posibil sa faca asa si planetarele dar atunci nu stiu daca mai pot fi reconditionate...

NU am cuplat 4x4 decat in noroaie ... pe strada nu am avut nevoie pana acum :) ... acolo daca incerc sa urc santul format de la urmele anumitor masini cand iau stanga sau dreapta trosnesc. Cred ca sunt capetele de planetara. O sa le schimb dupa sarbatori si am sa scriu aici daca s-a rezolvat sau nu problema.

Link spre comentariu

NU am cuplat 4x4 decat in noroaie ... pe strada nu am avut nevoie pana acum :) ... acolo daca incerc sa urc santul format de la urmele anumitor masini cand iau stanga sau dreapta trosnesc. Cred ca sunt capetele de planetara. O sa le schimb dupa sarbatori si am sa scriu aici daca s-a rezolvat sau nu problema.

poate sa fie si partea de la grup,posibil sa fie cosarca purtatoare sparta si nu permite sa preieie unghiul,la viraj si la denivelari cum spui tu tija planetarei trebuie sa culiseze

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Nu are nimic nu te ingrijora.

Sigur ai MRL-uri automate si probabil cuplezi in 4x4 exact cand esti la greu si nu mai poti iesi (o greseala in opinia mea). In acel moment se cupleaza MRL-urile/planetarele cu un anumit soc.

Cupleaza fata inainte sa intri in necaz si o sa auzi pocnitura/trosnitura numai dupa ce ai dat in spate 1-1/2m si cu elan in fata.

Dupa ce ai terminat cu mersul in 4x4 este indicat ca dupa decuplare (din maneta) sa dai inapoi 1-2m pentru a decuple MRL-urile si astfel eliberezi planetarele.

Ai sa auzi MRL-urile cum fac "clanc" - zgomot specific cuplarii/decuplarii.

Link spre comentariu

Salut. Am si eu o intrebare.... cand cuplez 4x4 in teren in viraj maxim imi trosnec ambele planetare (cred ca planetare .... nu ma prea pricep)... din cate am inteles sunt planetare bune cele verzi... din alea verzi am si eu si intrebare ar fi daca e mai bine sa le reconditionez sau sa iau alte planetare noi dar nu originale...? Daca ar fi sa le reconditionez imi puteti recomanda pe cine prin jurul Targoviste sau chiar si Bucuresti? Va multumesc!

Suzuki Vitara 1.6 1995

la vitara ca si la samurai reductorul este 50% fata/spate.

nu este recomandat sa cuplezi 4x4 decat pe suprafete alunecoase.

daca suna la viraje in modul 4x4 este in mod sigur capetele de la planetare(cele dinspre roata)

nu merita reconditionate la pretul unui set de reparatie nou(cap/burduf/coliere/vaselina)

Link spre comentariu

la vitara ca si la samurai reductorul este 50% fata/spate.

nu este recomandat sa cuplezi 4x4 decat pe suprafete alunecoase.

daca suna la viraje in modul 4x4 este in mod sigur capetele de la planetare(cele dinspre roata)

nu merita reconditionate la pretul unui set de reparatie nou(cap/burduf/coliere/vaselina)

Da. Multumesc frumos! Cu 300 lei am gasit capete noi. Multumesc!

Link spre comentariu

Cand am luat-o pe amea , la inceput , facea la fel la viraje in 4x4, dar sunetul nu era din cap planetar, ci din partea dinspre grup. Am schimbat cu totul grupul si planetarele :D, si s-a rezolvat. ( planetarele le-am schimbat cu verzi , erau ok in cap).

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Da. Multumesc frumos! Cu 300 lei am gasit capete noi. Multumesc!

Salut,

si eu am aceeasi problema si ma gandesc sa schimb capetele de planetare, ce producator de piese ai ales si unde le-ai gasit la banii astia ?

Multumesc.

:clVitara 16B:cl
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare