vlad Postat Iunie 26, 2008 Partajează Postat Iunie 26, 2008 Facut revizia G-ului, mers 600 km (sub 100km off-road), observat joja ulei uscata. Completat 2L ulei Aral sintetic 5W40, nivel la minim pe joja. Motorul este curat, sub masina curat . Ori masina a consumat vreo 3L ulei/600Km ori mecanicul nu a pus destul ulei. Inclin spre a doua varianta, masina nu scoate fum vizibil. Prima varianta ar fi cam dureroasa.... Dar, impresia mea era ca uleiul trebuia sa fie 10W40 si nu neaparat sintetic. Ce ulei ii trebuie? Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Fritz Postat Iulie 29, 2008 Partajează Postat Iulie 29, 2008 Re: 280GE - ce ulei? Salut Eu am un GE 300 si pun ulei sintetic 15W50 de la Mobil. Si mie imi mananca ulei, dar nu am facut niciodata socoteala cat. Stiu doar ca pe drum intins am pus cam 1.5l la 2000km Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator nanuk Postat Iulie 29, 2008 Partajează Postat Iulie 29, 2008 Re: 280GE - ce ulei? vb cu supunere si umilinta : eu de 15w50 sintetic nu am auzit la motoarele de generatia celor de G nu as pune decat ulei mineral (adica 15w sau mai sus) de ce? oamenii cu halate si minte in cap spun ca este mai bine pentru motoarele vechi.explicatia : uleiul sintetic are un film mult mai subtire (care e drept, nu se rupe nicioadata).cel mineral are filmul mai gros si avand in vedere ca noi nu vorbim aici de motoare de mare turatie eu zic ca este mai indicat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Iulie 29, 2008 Partajează Postat Iulie 29, 2008 Re: 280GE - ce ulei? Subscriu la ceea ce spune ursul... Motoarele ceva mai vechi si mai old school prefera uleiuri minerale sau maxim semi-sintetice... le unge la suflet mai bine... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Fritz Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Re: 280GE - ce ulei? M-am mai uitat inca odata pe bidonul de ulei, am crezut ca am gresit ce am scris, uleiul pe care il folosesc este tri-sintetic 15W50 de la Mobil. Intr-adevar scrie pe bidon ca este pt vehicule moderne. Eu am urmat sfatul unui om care este tot cu halat albastru si am observat ca nu prea imi mananca ulei. Dupa cum vedeti parerile sunt impartite. Oricum ceeace spune Ursu are oarecum o logica ca pt motoarele vechi ar terbui ulei mineral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Re: 280GE - ce ulei? mai mult, as spune ca in motor se pune doar cel indicat de producator pentru acesta a fost conceput, cu acesta ar trebui sa mearga cel mai bine SI CEL MAI MULT un sintetic e indicat pt turatii mari si pentru motoare modele noi ... pentru care a si fost creeat, fara de care motoarele respective nu puteau functiona bagi un ulei subtire... sigur sigur il papa rapid, scade [presiunea, incepe sa fie mai zgomotos si in timp...poate ca strica mai mult decat te gandesti baga un ulei CAT MAI BUN dar cel specificat de producatorul masinii si o nu mai te doare capul forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad Postat August 4, 2008 Autor Partajează Postat August 4, 2008 Re: 280GE - ce ulei? Multumiri pentru sfaturi. As fi tentat sa folosesc uleiul prescris de producator, doar ca nu stiu care este acela. Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robert Postat August 5, 2008 Partajează Postat August 5, 2008 Re: 280GE - ce ulei? 15W40 MOBIL SAU UNI 15W40(cu metabond ) 0741140440-Robert Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad Postat August 6, 2008 Autor Partajează Postat August 6, 2008 (editat) merci Pentru GEU - vezi ca al meu are motorul de 2800, benzina, conceptie ceva mai veche. Al tau pare ceva mai nou si diesel. Ar putea folosi uleiuri diferite. Editat Ianuarie 25, 2010 de doktor4carz Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doktor4carz Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: 280GE - ce ulei? Atit la G-ul lui Vlad, cit si la alte turisme cu motoare generatzie mai veche, folosesc si in ziua de azi Selenia HPX. Echivalent norma MB 229.1, 20W50, sintetic. Mai multe detalii la ei... http://www.flromania.com/oleje/auto_s_hpx.htm Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
oube_la Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 Re: 280GE - ce ulei? Eu folosesc 10w60 si nu mananca nicio un gram de uçlei, merge foarte bine la turatia care le folosim noi Land Rover 90- 3.9 V8 L.R.Discovery I V8 Seat Pink Panther II Leon-1.9 TDI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate