Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cod rulment grup punte spate

ugly_kid

Postări Recomandate

0.Salut,

Am si eu o problema la sami-ul meu, ieri cu ocazia schimbarii a unei foi de arc pe spate, am constatat ca am un joc la grup spate ( am miscat cu mana tot ansamblul cardan - flansa ce intra in grup ). intrebarea mea este daca stie cineva ce rulment este acolo (cod) precum si semering ca banuiesc ca trebuie si ala schimbat. Masina este 1.3 injectie, an 1991.

Suzuki Samurai 1.3
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cod rulment grup punte spate

Desfa intii cardanul spate si ai sa gasesti in interiorul flansei o piulita.incearca sa stringi acea piulita intii.Nu vreau sa te intristez dar problema, e posibil, sa nu se reduca doar la rulment.Acel rulment este conic, si tinut presat( a se intelege strins) cu ajutorul unei bucse elastice( care arata cam ca un bulb de ceapa) si este de unica folosinta.Daca ai mers mult timp asa, este posibil sa se fi "ascutit" dintii de pe coroana si cei de pe pinionul grupului.Asta duce la schimbarea lor.Asa ca parerea mea:

pasul 1: incearca sa stringi piulita din interiorul flansei si vezi cum se comporta(zgomot la rulare)

pasul 2:desfaci grupul vezi cum arata piesele si ce trebuie inlocuit

Link spre comentariu

Re: Cod rulment grup punte spate

rulmentii de la pinion au codurile 09265-30010 (30306) si 09265-35002 (30306).

simeringul are codul 09283-40027

treaba este ca daca schimbi rulmentii de pe pinion, cu o probabilitate de vreo 90% trebuie sa schimbi si saibele calibrate care regleaza inaltimea pinionului in angrenajul conic si au valori din 0,03 in 0,03mm.

bucsa deformabila iti trebuie oricum, 27315-60A01.

iti mai trebuie o cheie dimamometrica de masurare a prestangerii in rulmenti.

asta daca vrei sa faci un reglaj corect. daca nu te intereseaza si vrei doar "sa mearga" atunci schimbi doar rulmentii.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare