Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

rav4 versus xc90 vs forester

sacal

Postări Recomandate

dragii mei, am vandut lexusul si acum caut ceva mai nou. iata la ce m-am hotarat:

rav4- 2009.

subaru forester- 2010

volvo xc 90- 2008

pana in 80k km toate, motorina toate. pana in 17k euro.

o voi folosi mai mult extraurban cam 75%. putin offroad. nu merg repede (maxim 110) si nici nervos.

criteriul de departajare este consumul, dar si cost intretinere (distanta intre revizii, pret piese, fiabilitate) si nu in ultimul rand cat de bine isi pastreaza valoarea in timp.

va multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: rav4 vs xc90 vs forester

salut

din cele 3 am avut xc 90, 2 buc un diesel din 2006 si un benzinar din 2004

consum: diesel in oras intre 12 si 16%, benzina intre 18 si 22% in afara nu am mers decat cu benzinarul care la drum intins (bulgaria) nu a scazut sub 15%

ca fiabilitate au fost ok, le-am avut aproximativ un an timp in care nu am schimbat decat bielete antiruliu, placute frana si revizie normala (filtre si uleiuri )

ca si service trebuie evitat ( daca mai exista ) cel de pe dn1 de la centura, revizie cu placute frana 4.000 ron iar dupa 4000 km tot ei recomanda schimbarea placutelor de frana .

rav4 si subaru (cel diesel) sigur au un consum mai bun

succes

Link spre comentariu

Motorul de la Subaru cel de 2000 cmc boxer este foarte bun si economic.

Eu mi-as cumpara Rav4. Fiabilitatea de la Toyota inca este foarte buna.

XC 90....o masina frumoasa si mai luxoasa (sa spunem asa), dar scumpa cand vine vorba de intretinere.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Salut! Trebuie sa stii ca dintre cele 3 masini mentionate doar pe XC90 ai varianta de cutie automata la motorizarea diesel. XC90 este cel mai spatios, are 7 locuri. Confirm costul intretinerii mai ridicat - dar asta in cazul in care mergi la reprezentanta. Motorizarile la Toyota si Volvo sunt de 2.2 L si 2.4 L, deci impozit aproximativ 900 lei. La Subaru motor diesel pana in 2000 cmc, impozit 170 de lei. Capacitatea cilindrica se simte si in valoarea RCA-ului. Sisteme 4x4 bune pe Subaru si Toyota, aceasta din urma fiind singura la care poti bloc diferentialul central(sau ce are ea) prin intermediul unui buton. Volvo stiu ca nu are un sistem 4x4 extraordinar - in sensul in care distribuirea cuplului motor intre puntea fata si spate nu se face eficient si rapid.

Link spre comentariu

Daca iti plac masinile mari si confortabile, mergi pe Volvo.Fugi de reprezentanta(mai ales cea de pe DN1).Costurile de intretinere sint decente in regim propriu sau alt service, motorizarile diesel fiind Ford, la fel si placutele de frina si alte subansamble.Cel cu cutie automata merge chiar foarte misto.Daca vrei ceva mai mic, poti merge pe RAV4.Personal nu recomand Subaru, am doi prieteni care au avut noul Forester Diesel, si amindoi au renuntat la ele dupa ce sau saturat de problemele avute in primul an/primii 30-40 de mii de km.La Subaru nici calitatea plasticelor de la interior nu mi-a placut.Piesele sint nesimtit de scumpe asa ca mai degraba recomand Hiunday Santa Fe decit Subaru Forester Diesel.Chiar daca la Forester ai impozitul mic, parerea mea este ca nu e de luat in calcul ca si optiune.

Link spre comentariu

La Multi Ani pe 2014!

Nu am un xc90 dar am un xc60, motor 2,4 diesel, automata. Am 55k kmcu el (luat de la 0). Pe scurt:

- confort si stil. Este greu sa nu te simti bine cand o conduci.

- consuma mult. Foarte mult. Compar aici cu un Mercedes e220, cutie automata pe care am 110k. Cu Volvo merg 90% in afara localitatii si am 9,5% mediu. Pe Mertz am 10% dar merge 90% in oras.

- in offroad se descurca surpinzator de bine pentru un SUV. Are unghuri foarte bine gandite iar sistemul 4x4 face fata cu brio desi este reactiv (mai am un Patrol si un Samurai, ambele modificate deci am cu ce compara, evident pastrand proportiile).

-foarte spatioasa si acces facil

- fiabila dar chinezariile isi spun cuvantul in sensul ca tot timpul pica un lucru neesential dar iti faci drum la service (intai nu initializa Unitatea audio, mai apoi au crapat duzele stropire parbriz, apoi sistemul spalare faruri. A continuat cu claxoane arse si senzor nivel xenoane). Prin comparatie, la Mertz am schimbat o bucse. Iar cand spun fiabila ma refer la faptul ca intra des pe forestiere sau pe drumuri destinate tractoarelor agricole si totusi, dupa 55k suspensia este cea din fabrica.

- la interior mai are cate un "greier". Tribut pentru cateva repere executate din plastic de prost gust.

- preturi nesimtite la reprezentanta.

- comportament rutier bun cu limite inerente de SUV care se descurca bine in teren (raportat la clasa). Adica este tot o struto-camila care face din toate cate putin si nimic foarte bine. Am avut "placerea" sa ies de pe carosabil intr-o curba de 90 grade la 50 la ora. Mental gandeam ca sunt in masina de sosea dar ju este char asa, este grea si inalta, cu rotile bracate si si cu toata electronica activa, masina a mers drept inainte. Vara, uscat, anvelope noi.

- cutia automata nu este dintre cele mai reusite. Isi face treaba dar nu stie cand sa se abtina de la a schimba violent. Spre exemplu, pe serpentine la deal are mania sa schimbe in inferioara de o maniera care dezechilibreaza masina in loc sa transfere delicat greutate pe spate astfel incat sa te ajute sa iesi din curba. Pe sport face totul destul de violent. Compar iarasi cu cea de Mertz unde totul este foarte cursiv si elegant. Un plus al cutiei de Volvo este ca este foarte intuitiva cu frana de motor. In fapt, este cea mai desteapta din cate am vazut, in acest sens.

- asistenta la coborare, care functioneaza si la mers cu spatele face toti banii

- sistemul City Safety chiar functioneaza si este util. Chiar nu te lasa sa il tamponezi pe cel din fata ta.

Eu nu sunt fan SUV dar avand 2 copii este o varianta foarte reusita mai ales ca te ajuta pe asfalt umed, zapada sau teren accidentat (relativ la SUV). Firesc, in noroi nu face fata dar aici sunt anvelopele, nu masina. Si la incrucishari se descurca remarcabil, din electronica. Motorul are cuplu nesimtit iar automata iti permite sa dezvolti viteze de 3-5 km/ ora pe pante abrupte si teren accidentat ceea ce suplineste oarecum lipsa reductorului.

Intr-o vreme am avut si un XC90 in parc. A facut offroad la vanatoare si destul de mult. Eu am mers doar ocazional cu ea dar, statistic a avut mai putin service dact XC60. Pe la 150k a picat transisia care a facut 5k eur dar poate fi rezultat al vanatorii, al unul defect aleator sau o gramada de alti factori.

Si daca tot vorbim despre Volvo, dupa preturile de SH si review-uri, cel mai fiabil cred ca este XC70-ul. Se vand ca painea calda la 3-400k km si are o aura de catar de nadejde al familstului calator prin lume. Unde cred pierde masiv - unghiul de atac este mic prin comparatie cu celelate doua modele. Nu am folosit, vorbesc doar din statisticile altora.

Succes la cumparaturi!

Editat de andrei.mihailov

Samurai - pentru extrem

Patrol y60 LWB - pentru expeditii

Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place...

Link spre comentariu

Si daca tot vorbim despre Volvo, dupa preturile de SH si review-uri, cel mai fiabil cred ca este XC70-ul. Se vand ca painea calda la 3-400k km si are o aura de catar de nadejde al familstului calator prin lume.

este masina folosita de catre politia suedeza...

Link spre comentariu

este masina folosita de catre politia suedeza...

Acest fapt poate spune multe despre masina. Sau nu. Logan, Duster.... Sunt utilizate de multe autoritati din diverse tari. Decizia de achizite publica tine de diversi factori:, buget, prioritati, interese de grup, lobby, sustinere economie locala, etc.

Samurai - pentru extrem

Patrol y60 LWB - pentru expeditii

Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place...

Link spre comentariu

Cine a fost in Suedia a vazut ca off-road cum facem in Ro nu prea ai unde. In schimb Suedia e plina de drumuri pietruite, asa numitele forestiere de la noi, care fac legatura intre diverse asezari, de care iarasi e plina Suedia. XC70 echipat cu cauciucuri cu cuie merge oriunde. La fel insa ar merge si Subaru, astea 2 sunt masini care exceleaza atat pe sosea cat si pe forestier.

Pentru off road exista utilaje speciale...

Dar sunt off topic.

On topic: daca Forester se mai poate compara cu RAV, XC90 e cu totul alta categorie.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare