brutu Postat Ianuarie 4, 2014 Partajează Postat Ianuarie 4, 2014 (editat) Am un JEEP GRAND 2003 2.7 CRD si am o problema cu martorul din bord care indica presiunea de ulei si anume ca din cind in cind nu conteaza daca motorul e cald sau rece nu mai indica presiunea de ulei vine pe 0 apre in bord un bec rosu CHECK GAGES si nu mai indica si dupa o perioada isi revine singur.Nu cred ca e vorba de pompa de ului pentru ca masina merge perfect si motorul nu bate precum nu ar avea ungere.Tin sa precizez ca merg asa cu ea cam de 2 saptamini si in afara ca nu mai indica presiunea masina merge perfect.Sa fie oare sonda de ulei? Editat Ianuarie 4, 2014 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentins1642944615 Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Re: Probleme martor presiune ulei Si eu am un GC ZJ 5.2 cu aceeasi problema , doar ca atunci cand nu mai arata presiune sesizez si o bataie usoara sus la culbutori. O sa ii dau baia jos sa vad daca sorbul pompei de ulei este infundat sau este mizerie in baie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
brutu Postat Ianuarie 6, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Re: Probleme martor presiune ulei A mea nu bate deloc fiindca am mers si 50 de km fara sa indice presiunea si nu are nici o bataie,odata chiar m-am enervat si am mers c-am 15 km cu 160km la ora si nici o schimbare doar ca nu indica si isi revine deodata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Re: Probleme martor presiune ulei Cred ca problemele voastre (desi par asemanatoare) au cauze diferite! @brutu In cazul tau cred ca e vorba fie de un contact electric imperfect (conector larg sau oxidat, fir ce joaca in conector), fie senzorul presiunii de ulei e defect! Verifica conectorul senzorului de presiune ulei, curata suprafata de contact, eventual da cu un spray de contact peste aceasta, verifica firul sa fie fixat ferm, fara joc in conector. Daca simptomele nu dispar verifica/inlocuieste senzorul presiunii de ulei! @Valentin's In cazul tau, desi nu ai dat prea multe detalii, cred ca problema vine de la scaderea efectiva a presiunii de ulei! Aceasta se poate produce din mai multe cauze: -utilizarea unui ulei necorespunzator (fie grupa nu e cea recomandata, indicele de rezistenta mai mic, sau un ulei ce nu e destinat a fi utilizat in motoare pe benzina); -filtru ulei necorespunzator; -sorb infundat, slabit, sau conducta de legatura fisurata; -supapa de suprapresiune a sistemului de ungere (by-pass) neetansa (blocata in pozitie semideschis sau deschis, corp strain in zona de inchidere, etc); -pompa de ulei uzata; -uzura mare a motorului (lagare arbore cotit, ax came, etc). Daca uleiul si filtrul sunt cele recomandate, atunci ai sanse mari sa fie una din urmatoarele doua cauze enumerate! Succes! :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ARTHUNTER Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Re: Probleme martor presiune ulei Si eu am un GC ZJ 5.2 cu aceeasi problema ' date=' doar ca atunci cand nu mai arata presiune sesizez si o bataie usoara sus la culbutori. O sa ii dau baia jos sa vad daca sorbul pompei de ulei este infundat sau este mizerie in baie.[/quote'] Nu temai agita...la modelele astea se duce o garnitura din senzorul de ulei..pierzi ulei pe acolo.eu merg asa din noiembrie,e foarte nasol de dat jos iti trebuie o tubulara de 22 foarte inalta...eu am facut rost de asa ceva si o sa o dau jos sa vad daca se poate repara...mie imi arunca ulei prin senzor...ii completezi cu ulei pana sa il dai jos si mergi fara probleme,este boala lor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentins1642944615 Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 Re: Probleme martor presiune ulei Multumesc frumos ! Maine dau jos baia de ulei sa vad ce este acolo , dar tot maine trebuie sa ma lamuresc cu pozitia cadranului la Wj pentru un lift de 4 inch......mi se pare ca sta chinuit tare , cu toate ca pana la 100km/h nu vibreaza . ( mai mult nu mi-a permis drumul ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Re: Probleme martor presiune ulei Ideal ar fi sa masori cu ajutorul unui manometru clasic presiunea de ulei, dupa ce motorul a atins temperatura de regim (85-90gr). Daca in momentul in care auzi bataia culbutorilor (probabil la relanti) presiunea este extrem de mica, cauta cauza. Succes! :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 (editat) Re: Probleme martor presiune ulei In primul post am mentionat uleiul de motor, si nu intamplator. Cu ani in urma, tot la un V8 american, dupa ce motorul se incalzea presiunea devenea oscilanta si se auzeau culbutorii. Proprietarul avea in motor un ulei care in conditiile de lucru specifice acelui motor spuma (ulterior am aflat ca era ulei folosit la motoare de locomotiva). Pompa de ulei impingea acel ulei emulsionat in motor, dar acesta fiind comprimabil, primii care protestau erau tachetii hidraulici! Cu greu am reusit sa scoatem afara toata "minunea" aceea de ulei din motor. Cam acelasi lucru se intampla (la o scara mai mica) cand ai uleiul care trebuie dar esti la nivelul minim (sau sub nivel) si te deplasezi in teren accidentat. Pompa trage aer uneori si primii care protesteaza sunt tot tachetii hidraulici! Sorb partial infundat ( cam 2cmp ramasi liberi) am avut si eu (incercam alte minuni in loc de benzina). Aveam presiune la relanti, nu aveam cand acceleram. :wink: Editat Ianuarie 9, 2014 de Iulian G Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ARTHUNTER Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Re: Probleme martor presiune ulei Corect ce spui tu,dar nu stim ce ulei foloseste,nu st6in cat ulei mai are,deobicei cand nu mai indica,prin sonda se pierde ceva ulei.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentins1642944615 Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Re: Probleme martor presiune ulei Am dat baai de ulei jos astazi si sorbul era destul de infundat de mastic . Probabil de la alta desfacere . Am curatat pompa si sorbul , mijeria din baie , am schimbat filtrul de ulei si uleiul . Rezultatul a fost cel dorit , acum nu mai imi cade presiune de ulei si motorul merge perfect :) . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ARTHUNTER Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Re: Probleme martor presiune ulei Am dat baai de ulei jos astazi si sorbul era destul de infundat de mastic . Probabil de la alta desfacere . Am curatat pompa si sorbul ' date=' mijeria din baie , am schimbat filtrul de ulei si uleiul . Rezultatul a fost cel dorit , acum nu mai imi cade presiune de ulei si motorul merge perfect :) .[/quote'] Bun asa...e de tinut minte si treaba asta...bagati ulei f bun in motoarele eastea pt ca e pacat e ele;) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Re: Probleme martor presiune ulei Masticul siliconic e o gaselnita buna, nimic de zis, dar trebuie curatat atent de pe suprafetele unde a fost aplicat si indepartate toate resturile la fiecare demontare. Ma bucur ca ai rezolvat! :wink: Succes pe mai departe!:br Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ARTHUNTER Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Re: Probleme martor presiune ulei Masticul siliconic e o gaselnita buna, nimic de zis, dar trebuie curatat atent de pe suprafetele unde a fost aplicat si indepartate toate resturile la fiecare demontare. Ma bucur ca ai rezolvat! :wink: Succes pe mai departe!:br si inca o chestie f importanta la acest masic,dupa aplicare se lasa cca 10-15 min sa se semiusuce..sunt multi care dau cu masit,loctite si aplica imediat si strang shuruburile...Nu se face asa ceva 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate