Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Turbo propulsor si kit reparator

zaza

Postări Recomandate

Buna ziua

Am deschis topicul ,ce am probleme la turbo ,in sensul ca picura uleiul ,si se observa la parcare ,fie un drum lung sau scurt.Si ca am fost la service in decembrie ,la scimbat ulei -meseriasul mi atras atentia spunand -si cu turboul ai sa ma vizitezi curand .

Si ca folosesc masina in fiecare zi ,terbuie sa fiu meticulos ,si mai ales ca mai am un prieten care are tot 2.5 tdi ,si sa dus total turboul lui.

Ma tot intrebat ,unde si cum ar trebui inceput repararea ,ca unul de la noi (meseriasi),ar repara cu 2000 de lei.

E real ?,ca dupa cum vad se poate gasi cu 50 usd kitt,prin e-bay... kit reparator .

Sunt mai multe feluri de kit reparator ?,sau sunt unice ,in sensul ca piese de schimb .Daca cineva sa confruntat cu problema asta ,sau cunoaste kitul ,as multumi .

Ma tem sa nu ajung ,si eu acolo,si mai ajut si pe el .

multam

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Turbo propulsor,si kit reparator

Pai, e simplu: cumperi kit-ul de pe e-bay cu 50 usd, demontezi tu turbina de pe masina, o desfaci tu, inlocuiesti tu piesele din kit, montezi tu turbina la loc pe masina, apoi vei cumpara o turbina noua. Si vei plati pe cineva sa o inlocuiasca.

In principiu, orice lucru ieftin devine scump. Dupa ce il cumperi pe cel ieftin, il vei cumpara si pe cel scump.:ha:

Exista multe ateliere care reconditioneaza turbine, discutiile pro si contra sunt nenumarate.

Eu as face asa:

- m-as interesa cat costa o turbina originala

- m-as interesa cat costa o turbina after-market

- m-as interesa cat costa o reconditionare de turbina

Apoi as alege...o turbina noua. Originala sau after-market, alta discutie.

Din pacate, foarte multi conationali aleg sa cumpere masini, de cele mai multe ori second-hand, cu un grad de tehnicitate care genereaza gauri serioase in buget daca se strica ceva.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Re: Turbo propulsor si kit reparator

contrar tuturor lucrurilor o turbina poate fi reparata si acasa cu un kit de reparatie, eu am reparat 4 pana acum insa doar una a mers si merge inca.

una din probleme e ca se uzeaza si miezul din fonta, daca uzura e excesiva orice kit e inutil.

kitul nu contine decat segmeti, oring uri, diferite saibe si bucsi din bronz si aluminiu.

a doua problema este echilibrarea, se face mult tam-tam pe acest lucru, adevarul e ca o turbina care tine mult e una echilibrata.

sfatul meu, e cel de mai sus.

Link spre comentariu

Kit-ul de garnituri, segmenti il poti cumpara si monta singur.

Problema intervine la echilibrarea dinamica a axului si a palelor. Dupa cum stii, o turbina in boost se invarte cu 150000 de rotatii pe minut, ceea ce inseamna ca orice mic dezechilibru duce la distrugerea rapida a turbinei.

Ca sfat, daca vrei sa ti o faci singur, fa semne la pale cand le dai jos de pe ax iar la montaj le pui in exact aceiasi pozitie. Apoi te rogi....

Eu as merge pe varianta "reconditionare la un atelier specializat" nu la mecanicul care iti schimba uleiul. Din cunostintele mele o reconditionare costa in jur de 1000 1200 lei, din turbina originala mai ramane doar carcasa iar la sfarsit ai si garantie 6 luni sau 1 an.

Spor.

Hyundai Tucson, Jeep Cherokee 2.1, BMW F650 GS
Link spre comentariu

Problema cu atelierele e faptul ca nu au aparatura pentru echilibrare dinamica. Asa ca, mai bine dai 50 usd si mergi cat mai mergi cu turbina refacuta. Acasa. In bucatarie :D Nu esti primul, nu esti ultimul :)

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Un aparat de echilibrat costa in jut de 60000 de euro, de aia nu sunt asa raspandite.

In Bucuresti sunt insa cateva ateliere ce au acest aparat.

Hyundai Tucson, Jeep Cherokee 2.1, BMW F650 GS
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare