Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Zgomot puternic spate

vanoss

Postări Recomandate

Imi cer scuze daca am deschis un topic despre care s-a mai discutat insa eu nu am gasit la cautare...

La viteze de peste 80km/h am un zgomot puternic pe spate, m-am gandit la rulmenti, insa am inteles ca s-ar putea sa fie si de la rulmentii de la cardan? Daca a mai patit cineva asa ceva poate sa imi spuna ce sa verific prima data?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Zgomot puternic spate

La >80km/h se aud si la mine rumentii, dar sunetul specific se aude cumva intre scaune, nu in spate. Verifica daca este ulei in grup spate.

Numai bine,

Alin

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

Zgomotul se aude peste tot in masina dar daca stai pe bancheta spate este mai accentuat la 90 la ora aproape ca iti infunda urechile.... o sa verific si eventual sa schimb uleiurile si in cutia de viteze si in cutia de transfer si in dif. spate... vroiam de mult sa fac asta numai ca nu am avut timp...

Link spre comentariu

Daca tot vrei sa schimbi fluidele, recomand sa ei de la land...., cele specifice pentru freelander (chiar daca sunt mai scumpe), decat alternativele. Cu aceasta ocazie poti sa vezi daca sunt depuneri de pilitura (la IRD, respectiv cutie). La grup spate uleiul merge schimbat fie prin extractie, fie prin demontarea capacului, ocazie buna sa vezi starea grupului, apoi dai cu silicon (nu exista garnitura).

Uzura rulmentilor de pe cardan poate fi verificata si vizual.

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Salut

Stie cineva daca exista o cauza anume pentru care cedeaza simeringul de la planetara spate- grup?

Am observat de curand ulei in zona.

A inlocuit cineva, trebuie achimbat urgent?

Link spre comentariu

Daca simeringul curge... ori se inlocuieste, ocazie cu care se face si schimbul de ulei, ori se completeaza periodic cu ulei (mult mai costisitor decat inlcuirea...). Ideal este sa faci si spalarea grupului...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare