mita31 Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 (editat) Cum vi se pare? Nu vreau să stârnesc polemici. Știu că sunt mulți vânători printre noi. Eu nu sunt vânător pentru că nu agreez această activitate. Am mâncat ocazional carne de vânat, nu-mi place (poate sunt eu mai conservator). Nu vreau să primesc răspunsuri gen "fă-te vegetarian!" etc. Nu am nimic cu vânătorii, oameni care din pasiune cheltuiesc sume importante pe arme, pe autorizații, de ce nu pe mașini 4x4 ș.a.m.d. E o pasiune ca oricare alta. Cu atât mai mult, apreciez pe vânătorii care respectă legea. Pe braconieri ..i-aș bracona. Mâine începe un eveniment mizerabil. De ce i se face publicitate de atâția ani? Prima dată, a fost organizat de Ion Țiriac, la Balc în 2005. Au fost împușcați atunci 185 de mistreți dintre care, 23 chiar de către Adrian Năstase. Ce mi se pare de tot căcatul este modul în care se organizează ... cum ni-i prezintă pe marii vânători cu oo-le mici și puștile scumpe, acționari sau deținători de corporații, (Wolfgang Porsche, Georges Marsan - primarul din Monte Carlo, dar şi Alfred Baumhauer - designerul brand-ului Cartier.) Oameni care își bat joc de noi, cred că banii îți dau drepturi. Da-le-ar Dumnezeu boala lui Steve Jobs, să realizeze că nici banii nu mai pot face nimic. Știu, unii dintre voi, veți spune că porcii mistreți sunt dăunători, că sunt crescuți pentru asta ... și ce fac ei e perfect legal și corect. Nu mi se pare. Să facă la ei în țările lor de gunoaie ce sunt. Mă deranjează modul cum sunt tratați oamenii amărâți de acolo, localnicii ... care pentru 50 lei/zi (11 euro) sunt dispuși să îndeplinească rolul de gonaci, pentru jegoșii ăștia care se distrează. Ca să nu mai vorbesc de limbinpizdismul specific românesc gen: "Ne mândrim, comuna Balc, că în fiecare an în ultima perioadă vin la vânătoare personalităţi din întreaga Europă, împreună cu domnul Ion Ţiriac, pentru comuna Balc este o onoare, este o cinste", spune Arsenie Maroşan, primarul comunei Balc. Sursa: http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Oradea/Stiri/Pregatiri+pentru+vanatoarea+de+la+Balc Voi ce părere aveți? Ne face cinste această poziție? Avem ceva de câștigat la imagine, sau avem alte avantaje de la UE (în afară de mUE)? Credeți că s-ar întâmpla ceva rău dacă nu s-ar mai organiza astfel de evenimente în Romania? Toate cele bune!:h5 editare ulterioară - mâncasem un "către" :ha1 Editat Ianuarie 11, 2014 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Re: Maine 11.01.2014 incepe vanatoarea de la Balc. Ce parere aveti despre acest "eveniment"? Din ce spuneau la tv(sau ce am inteles eu),domeniul respectiv de vanatoare este cumparat de Tiriac si este proprietate privata. Intrebarea pertinenta,ar fi: de ce se permite? Si cu imagine si fara,tot aia suntem.Imaginea se vede in tabloidele din afara tarii,nu la Balc.:uameni Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Re: Maine 11.01.2014 incepe vanatoarea de la Balc. Ce parere aveti despre acest "eveniment"? Singura diferenta fata de alte fonduri de vanatoare, la fel de private si unde se intampla cam tot la fel sau poate chiar mai rau, este faptul ca nu sunt mediatizate si pe aia "nu-i stie nici vantul, nici pamantul"..... Pe de alta parte, de ce jurnalistii astia atat de vexati de ce se intampla la Balc de ce nu manifesta aceeasi vehementa fata de proiectele legislative (e posibil ca deja sa fie legi in toata regula...) de aprobare a vanatorii in Rezervatiile naturale (Retezat, Ceahlau, etc) si de cele privind aprobarea de vanare a ZIMBRILOR ?!?? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Re: Maine 11.01.2014 incepe vanatoarea de la Balc. Ce parere aveti despre acest "eveniment"? S-a dus industria ...Aproape ca s-au dus si resursele ...Usor, usor in cativa ani o sa ne trezim chiriasi pe propriul nostru pamant! Si apoi de intrebam ...de ce se pot intampla in Ro asemenea chestii ...Ptr ca suntem lumea a patra ... Asta cu pozitia primarului ...imi aduce aminte ...de un vechi banc... La un bordel niste curve ... se laudau cu experientele: -Eu i-am supt-o odata la un american bogat...mi-a dat o groaza de parai -Fata esti proasta - zice a doua - eu i-am supt-o la un arab bogat ...mi-a dat o groaza de camile -E fata - zice a treia - eu i-am supt-o unui roman...care pe langa ca nu mi-a dat nimic mi-a tras la final si doua palme ... -Asa si care e chestia? - intreaba primele doua -Pai nu-i nici o chestie, doar a zis ca daca vreodata ajunge presedintele Romaniei ... va legaliza prostitutia si sa consider acea partida de sex drept cea mai sigura investitie ptr viitor. -Asa si de ce ti-ai luat doua palme la final? - intreaba una -Pai sa ma trezesc la realitate, ca cica inca nu a ajuns presedinte! - spune ultima. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Re: Maine 11.01.2014 incepe vanatoarea de la Balc. Ce parere aveti despre acest "eveniment"? Nefiind vanator, nu pot sa inteleg. O avea totusi vreo noima. Din pct meu de vedere este un biscuit pe care presa il roade de ani buni de zile. Si o va mai face multi ani de acum incolo. PS. Dar nu ma pot abtine ..daca in locul mistretilor erau maidanezii...cate ONG-uri si iubitori de caini care "lupta" pentru animale ar fi fost acolo ? Stiti raspunsul si singuri ... NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Re: Maine 11.01.2014 incepe vanatoarea de la Balc. Ce parere aveti despre acest "eveniment"? O sa ma cracanez de ras s-o vad pe Paula Iacob protestand la portile domeniului de la Balc ! :ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DXX Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Re: Maine 11.01.2014 incepe vanatoarea de la Balc. Ce parere aveti despre acest "eveniment"? avans chef de dat din degete, imi dau si eu cu parerea, punctual la ce a zis colegul asadar e o vanatoare ca oricale altele. fiecare si le organizeaza dupa posibilitati. unii doar isi iau pusca si cartusele, pleaca si se intorc cu 2 gugustiuci. altii au invitati. unii fac o petrecere mai mica, altii mai mare. repet. dupa posibilitati eu nu sunt vanator. sigur as vana pentru mancare. La fel ca si stra stra... strabunicul meu ( probabil si al vostru). E curios ca din tot regnul animal, doar omul vaneaza mai mult decat poate manca..... nu prea sunt de acord cu pasiunea asta ca oricare alta. AAAA!!!!! poate pentru aceia care se mai duc in padure, mai pun un pumn de fan, ceva acolo in iesle, sa mai creasca un pic cerbul pe care il va impusca poate la anul. pasiunea nu inseamna doar arma si cartusele. sau masina 4x4. In ceea ce priveste vanatoarea de la Balc, parerea mea e argumentata de cele de mai sus. Daca e adevarat, acela este un domeniu de vanatoare inchiriat (nu discutam cum pentru ca nu avem elemente), in care in timpul unui an niste anagati platiti de organizator, cresc un numar de mistreti ce urmeaza a fi sacrificati cu ocazia unui eveniment. stiu suna sec. nu imi spuneti ca daca era liber domeniul respectiv nu s-ar fi gasit vanatori anonimi si braconieri care sa impuste aceleasi sute de mistreti in timpul unui an. Mediatizarea e data de invitatii la petrecere. eu sunt convins ca se organizeaza vanatori si in sudul Romaniei, de catre primul purtator de cojones roman ( Ion Niculae) de asemenea vanator iscusit. Doar ca el vinde cereale si ingrasaminte chimice ( printre altele). Astept de la voi cateva nume de patroni de multinatioanale din domeniile mai sus mentionate. eu unul nu stiu. In schimb, de Porsche a auzit toata lumea. Inclusiv redactorii de stiri de pe la noi. Da. problema mare cu mediatizarea asta. Nu ar fi nici o problema nici cu asta, daca anul acesta ne-ar da niste informatii diferite de cele de anul trecut. parca vad: x participanti, y mistreti impuscati, cativa gonaci intervievati din remorca unui tractor, poate o vorba de la Tiriac, poate un interviu cu un invitat, 2312 referiri la faptul ca Nastase a impuscat 23 de mistreti in nu stiu ce an. Nu imi e deloc simpatic Nastase. Dar chiar nu a fost bine ca s-a luat atunci presa de el. Ati vazut ca nu s-a mai dus la vanatori si in timp si-a priedut antrenamentul. GLUMA. Nu doresc nimanui ce a patit Sarbu. iarasi gluma :) Nu impartasesc parerea colegului referitor la boala lui Jobs. Doamne fereste! Stati linistit, ei fac asta si in tarile lor. asa cum fac si alti romani prin Africa pe la safari. Asa merg lucrurile. Ia gaditi va ca 50 de ani de comunism s-au hotarit la Yalta, la un paharel cu bauturi fine si un trabuc (probabil cubanez) Asta m-a distrat: <Mă deranjează modul cum sunt tratați oamenii amărâți de acolo, localnicii ... care pentru 50 lei/zi (11 euro) sunt dispuși să îndeplinească rolul de gonaci, pentru jegoșii ăștia care se distrează> totusi imi pare bine ca te deranjeaza. In mod sigur nu te vei duce. unii de acolo nu par sa fie deranjati. si se vor duce. dar eu nu prea le plang de mila dacat mai pe sfarsitul zilei. hai sa detaliez un pic: 50 x 21 de zile lucratoare sun ceva peste 1000 lei pe luna. foarte multi romani nu castiga atata pe o zi de lucru. apoi gonacii o fac si de placere. sunt convins ca si lor le place vanatoarea. daca ma pui pe mine sa fiu gonac, nu as sti ce trebuie sa fac si probabil as incurca lucrurile pe acolo. probabil o fi si asta o stiinta. apoi din cate imi amintesc din anii trecuti, carnea celor sute de mistreti se imparte, si le revine si lor ceva. plus ca se mai cistesc si ei cu o cinzeaca ceva. eu nu ii judec, fiecare face ce doreste, dar nu imi amintesc de pe la televizor vreo fata trista de gonac. Chiar si aia de au venit din Bumbesti Jiu in Priata Universitatii era veseli. Sau aia se chemau alcumva. Plantatori de panselute. revenind la gonacii de la Balc. Duceti-va weekendul urmator vanatorii la balc si ii veti gasi pe toti gonacii la BIRT, consumand si cei 50 lei primiti de la Tiriac. plus ca nu vad diferenta inre 50 de lei de la Tiriac si galeata cu orez si ulei de la Ponta, Antonescu, Basescu etc, pentru un vot Paranteza (m a distrat tare de tot situatia primului roman din 2014 ajuns la munca in Anglia. cum nu stiti? a fost concediat dupa o saptamana ca vorbea prea mult la telefonul mobil :) inchidem paranteza Interviul primarului de acolo intareste ideea ca a primit si el la un moment dat o galeata ca cea de mai sus. sau poate a si dat. daca limba lui nu era ca lemnul de la patul pustilor implicate in eveniment, ar fi spus si el ceva legat de contributia domeniului la bugetul comunei, la niste locuri de munca pentru cei ce ingrijesc domeniul, la potential de turism acolo. etc. Nefiind din Balc, pe mine nu ma reprezinta acel primar. nu are cum sa imi faca cinste sau nu. Eu am aici probleme, cu Oprescu asta al nostru. nu am de castigat ca imagine nimic, si nici Romania. Doar Tiriac. si e normal asa. pentru ca el plateste. Nu are nimic de a face cu Europa. Cu investiie in tara. Porsche vine sa faca afaceri in Romania daca sunt fezabile si profitabile. sau daca are vreun interes. nu pentru ca i-a placut vanatoarea de la Balc. Sau de la Zimnicea. Am incercat in cele de mai sus sa imi spun parerea cat mai obiectiv, fara ca numele sa conteze, structurarea facandu se pe cat posibil pe postul initial al Topikului. Ma cam dor degetele, asa ca ma opresc. seara buna si tineti minte <viata i grea, dar trece> 4 DXX Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Re: Maine 11.01.2014 incepe vanatoarea de la Balc. Ce parere aveti despre acest "eveniment"? Prima dată, a fost organizat de Ion Țiriac, la Balc în 2005. Au fost împușcați atunci 185 de mistreți dintre care, 23 chiar de Adrian Năstase. :off Ce vremuri ... Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Re: Maine 11.01.2014 incepe vanatoarea de la Balc. Ce parere aveti despre acest "eveniment"? Mai frate, eu nu am nimic cu voi, ca nici vanator nu sunt, nici ONG-ist. Dar nu v-ati plictisit de aceleasi teme care revin obsedant? "X romani au intrat in spital datorita abuzurilor alimentare de sarbatori", "cat scot romanii din buzunare pentru", imbulzeala "crestinilor" la moastele ... , "un studiu al cercetatorilor britanici spune", "X rupe tacerea", blocaje pe DN1, blocaje pe A2, cainii vagabonzi, motocilistii. La asta as adauga cu umilinta si tema "ungurii", draga mie. Mie mi se pare ca ne muscam de coada ca un caine idiot... Tema Balc e si ea o porcarie de sezon care nu esueaza in nici un an sa ridice valuri aiurea. Ala e bogat de rupe, si ca oricarui bogatas din minunata noastra patrie, il doare in banana de ce parere are pulimea. Creste niste sute de mistreti pe un domeniu privat, pe care ii sacrifica regulat o data pe an. Cam restul rumanilor ca la Ignat, doar ca ei nu dau cu cutitul la gat ci cu glontul pe unde s-o nimeri. Asa a considerat Tiriac ca e eficient sa mentina relatiile cu alti putrezi de bogati ca el, carora nu le pasa ca "vanatul" nu e deloc salbatic si "sportul" lor nu prea e vanatoare. Ei se mint ca vaneaza, iar noi ne mintim ca omorarea mistretilor "just for fun" e diferita de sacrificarea godacilor pentru carnati. Interesant, peste tot in tara se impusca vanat adevarat in paduri proprietate publica si nu intereseaza pe nimeni... Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Ianuarie 11, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 (editat) Re: Maine 11.01.2014 incepe vanatoarea de la Balc. Ce parere aveti despre acest "eveniment"? Mai frate, eu nu am nimic cu voi, ca nici vanator nu sunt, nici ONG-ist. Dar nu v-ati plictisit de aceleasi teme care revin obsedant? "X romani au intrat in spital datorita abuzurilor alimentare de sarbatori", "cat scot romanii din buzunare pentru", imbulzeala "crestinilor" la moastele ... , "un studiu al cercetatorilor britanici spune", "X rupe tacerea", blocaje pe DN1, blocaje pe A2, cainii vagabonzi, motocilistii. La asta as adauga cu umilinta si tema "ungurii", draga mie. Mie mi se pare ca ne muscam de coada ca un caine idiot... Tema Balc e si ea o porcarie de sezon care nu esueaza in nici un an sa ridice valuri aiurea. Ala e bogat de rupe, si ca oricarui bogatas din minunata noastra patrie, il doare in banana de ce parere are pulimea. Creste niste sute de mistreti pe un domeniu privat, pe care ii sacrifica regulat o data pe an. Cam restul rumanilor ca la Ignat, doar ca ei nu dau cu cutitul la gat ci cu glontul pe unde s-o nimeri. Asa a considerat Tiriac ca e eficient sa mentina relatiile cu alti putrezi de bogati ca el, carora nu le pasa ca "vanatul" nu e deloc salbatic si "sportul" lor nu prea e vanatoare. Ei se mint ca vaneaza, iar noi ne mintim ca omorarea mistretilor "just for fun" e diferita de sacrificarea godacilor pentru carnati. Interesant, peste tot in tara se impusca vanat adevarat in paduri proprietate publica si nu intereseaza pe nimeni... Zoli, ca s-o începem cu sfârșitul ... interesează pe mulți și chiar am spus-o si eu ... și au amintit-o și alții. Se vânează haotic se braconează mult, fără noimă, există o nepăsare și o ură parcă, pentru natură și mediul înconjurător (floră, faună) - aceeași treabă ca și în problema distrugerii pădurilor (o altă mare mârșăvie), dar aia e o altă discuție și nu aș vrea să deviem. Pentru cine n-a văzut, nu a auzit, nu știe - uite aici: http://www.youtube.com/watch?v=NiWF5Tv33Ys Dar să revenim la oile noastre .. sau la porcii noștri. Te contrazic ... sacrificarea porcului din ogradă e una, vânătoarea-i alta (mai ales cea "just for fun!"). Dacă nu-ți crești și tai porcul, îl taie abatoarele și tu îl cumperi. Cine-și taie porcul la țară, o face pentru că poate iese mai bine să-l crească, decât să-l cumpere, sau are mai multă încredere să consume carnea porcului crescut cu produse din propria recoltă, decât cea provenită din sacrificarea pentru vânzare - crescut în ferme, îndopat cu cine știe ce fainoșag la saci (bigbag) ... pentru a obține PROFIT! Da, în rest sunt total de acord cu tine ... o temă de tot căcatul ... care revine obsedant an de an și deranjează. La fel și restul clișeelor amintite de tine. Și mai deranjantă mi se pare maniera în care e prezentat evenimentul. De parcă mare bravură a făcut/face Țiriac cu prietenii lui. Și parcă ar trebui să "ne mândrim" cu asta ... e o dovadă de bărbăție, de coaie mari, să tragi cu arma în niște animale într-un cadru organizat ... pe care noi ar trebui s-o apreciem, să vizionăm chiar în direct, televizat (dacă s-ar putea) - masacrul legal, înfăptuit de mizerabilii care se distrează omorând animale neajutorate - demn de evul mediu - halal popor! Spre ce ne îndreptăm, oameni buni, unde o să ajungem?!? Cum vrem să ne fie bine mâine, dacă astăzi facem atât de mult rău ... doar pentru că putem, pentru că ne permitem?!? Toate cele bune! Editat Ianuarie 11, 2014 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DXX Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Re: Maine 11.01.2014 incepe vanatoarea de la Balc. Ce parere aveti despre acest "eveniment"? astazi nu am somn si am chef de scris (ciudat, nu mi se prea intampla) Baietii astia au in lincul de mai sus doua chestii interesante: Daca esti bun ca individ, dar prost ca natie...... ESTI ROMAN si cea mai tare ( si adevarata ) Daca pentru tine exista o difenta clara intre a merge la munca si a merge la serviciu..... ESTI ROMAN. Ca sa fiu on topik. Zicetii cum vreti. poate cuvantul vanatoare nu e cel mai potrivit. poate porcii nu sunt chiar atat de mistreti. Conteaza un singur lucru. O persoana particulara concesioneaza un domeniu, isi ia aporbarile baga niste bani, pentru a-si satisface, sa -i zicem un viciu, impreuna cu prietenii. pana acum, cam asa facem si noi in plimbarile 4x4. la noi e pasiune. pina cand se intimpla o belea si devine viciu. dar atata timp cat e privata, treaba trebuie considera privata. Ma uitam la voi pe forum pe cand nu aveam nici poza din avatar. In gandul meu erau multe lucruri pe care le faceam mai bine decat voi. pana cand mi-am luat prima masina. atunci s-a schimbat situatia. fac aceasta comparatie pentru a atrage atentia asupra parerilor pe care ni le formam foarte des judecand din punctul nostru de vedere. revenind la balc, Haideti sa vedem pe cineva care sa concesioneze un teren ca acela si sa vaneze doar un mistret. sau haideti la Balc sa facem PHOTO HUNTING. Cati merg? .......... stiam eu........... Eu am o mare problema cu actiunile institutiilor de stat. Ele sunt singurele care conteaza. Daca era organizata de Frunza lui Udrea, atunci ma intrebam, in mod corect, daca ajuta ca imagine, sau ce interes are Romania etc. Un vecin, la Cornetu, langa Bucuresti, si-a facut un iaz, cam pe 350 mp. la el in curte. si a pus apa , si stuf, si pesti. si pescuieste, si isi invita prietenii la peste. e cam acelasi lucru cu ce face tiriac. desigur la alt nivel. La fel fac si pescarii care pescuiesc la pastravarie, sau in lacurile cu caras de 15 kilograme. nici ala nu mai e pescuit adevarat ( sorry nu sunt nici pescar). ca sa nu mai zic de pescuitul cu stiu eu ce scule de ultima generatie. Problema care vad ca roade, este mediatizarea. Astea sunt stirile care ni se servesc. Eu nu mai am televizor de cam cinci ani. ma informez de pe net. asa ca am avut foarte putin contact cu Suleiman Magnificu', Mizel invitat la Teo, si altele. toate astea au facut audienta. Incercand in continuare sa fiu obiectiv, revin la ce stiam mai sus, inspirat fiind de jocul de poker: INTRA LA MASA si vezi ce se intimpla. Daca as avea televiziune, poate as face emisiuni mai bune, sau poate as spune romanilor (care pe celelalte canale ar afla de partida de vanatoare de la Balc) ca zilele trecute cursul euro a sarit de 4.5 lei, sau alte lucruri interesante. si poate as avea audienta (audienta=bani). Sau poate nu. si atunci poate as baga o stire cu Dragusanu. si de la Balc. Vai, dar stai, eu nici nu am televiziune. deci nu sunt la masa. Pina atunci avem sansa ca ne putem informa, face o parere de ce vedem pe sticla, si apoi daca nu ne convine sa actionam. fiecare cum poate. dar tineti minte ca in Romania, cei care produc, sunt cei care lucreaza la intreprinderi particulare, pentru ca ce fac ei duc la plata de impozite. ei sunt cei mai activi, cei ce pot sa schimbe ceva, dar care sunt si cei mai ocupati cu munca de a i tine pe ceilalti. Si sunt doar vreo 3 milioane. Din cati om mai fi. Mai povestim DXX Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Re: Maine 11.01.2014 incepe vanatoarea de la Balc. Ce parere aveti despre acest "eveniment"? am vazut cateva opinii care sunt identice cu a mea, intradevar, omul a lut teren, l-a ingradit total (este tarc), a pus vanat, plateste un an paznici , da de mancare si duce apa zilnic...si cand merge o data pe an sa impuste din ei, se trezeste presa si mai merg si "militanti ecologisti" sa stea la poarta de dragul mistretiolor ucisi brutal. Dar NICI UNUL nu sta la poarta fermelor care creste porcii inghesuiti ca si cartile in biblioteca si nici la abatoare unde sunt sacrificati oribil in grup etc... ca este normal ce se intampla acolo. Presa... face si ea valuri pe ce poate. Papagalii care militeaza acolo sunt chiar idioti manipulati. Faptul ca toata lumea isi da cu parerea... hmmm, nu e prea bine, mai ales ca opinia a "plecat" de ani buni pe o directie aiurea (masacrul de al Balc, Tiriac cu a lui impusca sute de mistreti, asta nu mai este vanatoare, etc) prejudecati care nici nu se incearca sa se rastoarne. Mergand pe acelasi mod de gandire, la urmatoarul concurs offroad, poate pe forumurile bucatarilor, electronistilor, pescarilor, sculptorilor in lemn etc poate ca se va pune problema la fel, X si ai lui distrug natura si polueaza cu masini de sute de cai putere doar pentru distractie, asta nu e sport, o fac doar pentru ca sa arate cati bani au si ce masini bengoase si-au cumparat. Ba poate se mai si gasesc cativa care vor milita inainte de inceperea concursului. Si stiti ceva... au si dreptate, noi ne dam in "natura patriei", nu avem locul nostru de joaca cumparat, amenajat, pazit si intretinut ca si Tiriac... 1 forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IlieGeologie Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 (editat) Re: Maine 11.01.2014 incepe vanatoarea de la Balc. Ce parere aveti despre acest "eveniment"? @ ZOLI Mai frate, eu nu am nimic cu voi, ca nici vanator nu sunt, nici ONG-ist. Dar nu v-ati plictisit de aceleasi teme care revin obsedant? "X romani au intrat in spital datorita abuzurilor alimentare de sarbatori", "cat scot romanii din buzunare pentru", imbulzeala "crestinilor" la moastele ... , "un studiu al cercetatorilor britanici spune", "X rupe tacerea", blocaje pe DN1, blocaje pe A2, cainii vagabonzi, motocilistii. La asta as adauga cu umilinta si tema "ungurii", draga mie. Mie mi se pare ca ne muscam de coada ca un caine idiot... Tema Balc e si ea o porcarie de sezon care nu esueaza in nici un an sa ridice valuri aiurea. Ala e bogat de rupe, si ca oricarui bogatas din minunata noastra patrie, il doare in banana de ce parere are pulimea. Creste niste sute de mistreti pe un domeniu privat, pe care ii sacrifica regulat o data pe an. Cam restul rumanilor ca la Ignat, doar ca ei nu dau cu cutitul la gat ci cu glontul pe unde s-o nimeri. Asa a considerat Tiriac ca e eficient sa mentina relatiile cu alti putrezi de bogati ca el, carora nu le pasa ca "vanatul" nu e deloc salbatic si "sportul" lor nu prea e vanatoare. Ei se mint ca vaneaza, iar noi ne mintim ca omorarea mistretilor "just for fun" e diferita de sacrificarea godacilor pentru carnati. Interesant, peste tot in tara se impusca vanat adevarat in paduri proprietate publica si nu intereseaza pe nimeni... <<"Uite, tiu minte ca acuma: „Bravos natiune! Halal sa-ti fie! Sa traiasca Republica! Vivat Printipatele Unite!” si jos iscalit in original „Galibardi”.">> Felicitari, Zoli!! @ Mita 31 "masacrul legal, înfăptuit de mizerabilii care se distrează omorând animale neajutorate - demn de evul mediu - halal popor!". Totalmente gresit!!! As vre sa-i vaz pe burtosii oo-ati haladuind ca in Evul Mediu prin paduri, cu arcu-n spate si cu lancea-n mina, dupa mistreti. Atunce chiar ca i-as vota! Editat Ianuarie 11, 2014 de IlieGeologie ........ A Woman's Rule of Thumb: If it has tires or testicles,You're going to have trouble with it. ......... :2dr ... For men: Any hobby with tits or wheels will leave you broke...:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Re: Maine 11.01.2014 incepe vanatoarea de la Balc. Ce parere aveti despre acest "eveniment"? Eu ma simt bine ca "lollipop" nu mai poate participa anu' asta. 1 don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cotizo Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Re: Maine 11.01.2014 incepe vanatoarea de la Balc. Ce parere aveti despre acest "eveniment"? Ce face omul pe domeniul propriu e strict problema lui. OK, lumea in care traim nu e ideala, dar oamenii cu bani o duc inainte ( daca asculta pe cei cu idei, evident). Pentru Romania e probabil un bun PR, iar pentru cei din zona respectiva o sursa de venit. Mistretul nu e chiar un animal simpatic, daca vanau pisici salbatice ma enervam. 1 Niciodata nu esti destul de paranoic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Re: Maine 11.01.2014 incepe vanatoarea de la Balc. Ce parere aveti despre acest "eveniment"? Treaba cu vanatoarea este veche de cand este omenirea.Boieri mergeam la vanatoare cu mare fast chiar era fala mare intre ei si prostimea era folosita pe post de haitasi,carau caini si vanatul.Mi se pare ca nici in zilele de astazi nu s-a schimbat nimic.Vanatoare de la Balc se desfasoara civilizat si cu o buna organizare si carnea de fiecare data a fost donata.Si sa fim seriosi porci aia sunt mai multi domestici crescuti tot timpul anului special pt acest eveniment.Nu sunt vanator dar cel mai mare genocid mi se pare ca se petrece la vanatoarea sau braconarea ursilor mai ales ca strainii platesc bani grei pt a vana sau bracona acest animal care va disparea in cativa ani.Porci sunt frumosi asa cand ii vezi cum umbla ei in haita dar nimeni nu spune cate stricaiune face acest animal.Cine zice ca toti sunt egali pe lumea asta se inseala(doar in fata morti) pt ca cei cu bani isi permit sa cumpere orice.Si eu as vrea a ma duc la pescuit de baracude dar ce sa fac daca nu am.......rama mare.Asteptam vanatoarea de la anul sa vedem ce o sa mai fie si poate o invita si pe Bianca ca sa nu mai schimbam canalul de la tv ca pe un post este vanatoarea si pe celalalt post este plimbarea la Paris dar problemele reale(cusul euro,scumpirea carburantilor,saracia care se anunta si anul asta)nu se mai discuta. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
111lsd Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 (editat) Re: Maine 11.01.2014 incepe vanatoarea de la Balc. Ce parere aveti despre acest "eveniment"? Nu are importanta daca suntem vanatori sau nu ca sa ne dam cu parerea.Discutam si noi. Eu vad treaba altfel. Dupa cate stiu e un perimetru ingradit unde sunt crescuti si vanati mistreti, deci o proprietate privata unde Tiriac isi aduce prietenii, printre cei mai mari oameni de afaceri si personalitati din Europa. Mistretii sunt hraniti si se inmultesc mai bine, ca altfel nu vad cum in fiecare an s-ar putea impusca atat de multi, altfel de cand se tot organizeaza aceasta celebra vanatoare ii exterminau.Carnea e donata caminelor de batrani. Concluzia mea e ca acesta fond de vanatoare e foarte bine administrat, iar aceasta vanatoare nu dauneaza cu nimic, nici mediului si nici florei sau faunei Romaniei. Daca personajele invitate sunt mai mult sau mai putin iubite de public e treaba d-lui Tiriac. Nu eu stau cu ei la masa. Ce e rau in asta? Poate faptul ca nu ma invita pe mine si pe Mos' Florea lui Teaca, vajnici vanatori si posesori de IJ-uri. Una-i una si alta-i alta, sa nu amestecam lucrurile. Ca la ora actuala se vaneaza haotic in Romania, ca italienii o sa ne distruga pasaretul cum l-au distrus pe al lor, ca orice analfabet si oligofren poate detine o arma de orice fel in tara asta si nu in ultimul rand ca noi ceilalti sedem si privim pasivi la toate cate se intampla asta e de condamnat. Sa-l lasam pe Tiriac, ca omul e cu capul intre urechi si capitalist mai vechi ca multi dintre noi. Ori daca nu, sa-l inviem pe impuscatu' , ca el administra mai bine vanatoarea in tara........ Editat Ianuarie 11, 2014 de 111lsd Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JURJUT OVIDIU Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Re: Maine 11.01.2014 incepe vanatoarea de la Balc. Ce parere aveti despre acest "eveniment"? scurt, total de acord cu cei doi colegi din fata @111lsd si @ dulceanu ionel Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CarDriver Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Re: Maine 11.01.2014 incepe vanatoarea de la Balc. Ce parere aveti despre acest "eveniment"? Cum spune Oprescu "de-alde Gica-contra sunt o gramada, dar n-a vazut pe nimeni sa puna umarul sa urneasca lucrurile inspre bine!" ... Asa n-am vazut pe cei ce "pozeaza si pazesc" poarta de la Balc sa scrie si sa militeze pentru taierea ilegala, abuziva, nestapanita a padurilor (...exceptie emisiunea "Romania, te iubesc!") ... sa planteze macar un fag, nuc sau stejar, astfel incat sa manance liber la umbra lui ciurde de porci mistreti ... si alte vietuitoare salbatice!... Bravo,Tiriac! Manati mai! ... HAAAAI, haaai! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Re: Maine 11.01.2014 incepe vanatoarea de la Balc. Ce parere aveti despre acest "eveniment"? Ce-mi place mie ca de fiecare data cand cineva incearca sa deschida cate un subiect din asta sensibil, se gasesc imediat cativa sa-i inchida gura ca vezi doamne de ce nu vorbeste despre altceva, ca sunt si alte lucruri grave si ca despre alea de ce nu zice nimic... si uite asa nu se mai discuta nimic. Dragi aruncatori de idei, nu uitati ca de undeva trebuie sa incepem! Nu putem rezolva totul deodata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Re: Maine 11.01.2014 incepe vanatoarea de la Balc. Ce parere aveti despre acest "eveniment"? :) e bună carnea de porc sau aia de vită? dar aia de pui? sau de rată, sau de tot ce mai e prin galantarele magazinelor? dar cârnații de mistreț cum or fi? să-i condamnăm pe toți patronii de abatoare iar la grătare să facem numai ciuperci... așa, lumea va fi mai bună :) http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Re: Maine 11.01.2014 incepe vanatoarea de la Balc. Ce parere aveti despre acest "eveniment"? mare si multa ipocrizie prin tara asta :grin: ca de altfel si prin altele Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
111lsd Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Re: Maine 11.01.2014 incepe vanatoarea de la Balc. Ce parere aveti despre acest "eveniment"? Oameni buni intelegeti ca, ce face Tiriac e totuna cu a-ti taia porcu-n batatura, a-l parli si ....a-l dona unor camine de batrani. Hai sa nu fim carcotasi. Hai sa postam la "Rosia Montana" sau la "Exploatarea gazelor de sist" sau la "Hai sa plantam un copac" etc.,ca eu unul nu pot fi atat de "sensibil si civilizat" incat sa ma induioseze impuscarea mistretilor la Balc cum nu ma induiosaza nici o friptura mareeeeee in farfurie. Nu mi-o luati in nume de rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghitavsl Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Re: Maine 11.01.2014 incepe vanatoarea de la Balc. Ce parere aveti despre acest "eveniment"? Nu stiu daca a mai fost filmuletul pe forum... http://vimeo.com/59578518 Oare dintre porcii lui Tiriac si porcii din film care o fi mai fericit? ... se va pune problema la fel, X si ai lui distrug natura si polueaza cu masini de sute de cai putere doar pentru distractie, asta nu e sport, o fac doar pentru ca sa arate cati bani au si ce masini bengoase si-au cumparat. @soimu - vorbeste cu ciclisti sa vezi ce parere au...sau cu cei ce merg cu rucsacul in spate. Ce ai spus mai sus se intampla deja. E doar o chestiune de timp pana cand cineva va constata ca "limitarea" offroad-ului te face sa dai bine pe langa ecologisti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
b80xox Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Re: Maine 11.01.2014 incepe vanatoarea de la Balc. Ce parere aveti despre acest "eveniment"? Aprinsa discuția si tipic românească: o grămada de oameni care nu au nici in clin nici in mâneca sunt fericiti sau scandalizati de ce face unu pe proprietatea lui....... Niste cazuri tipice de mase de manevra pentru manipularea cu TV! Hai sa il lăsam dracu pe Țiriac cu porcii lui, pe tampitii aia de Ziariști cu știrile lor de tot cacatul (mare meserie de bou sa stai trei zile la poarta aluia care mănâncă, bea, chefuieste si tu aștepti sa mănânci cacatul) si șanse vedem fiecare de treaba si pasiunea lui. Ca doar nu a vânat, mâncat si băut din frigiderul meu sau al vostru.... 2 Mircea, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate