Radu Buneanu Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Salut, Am un samurai 1,3i din 95 si i-am pus 235/75/15 copie Simex. Nu am condus alt samurai vreodata, incat sa pot face diferenta, dar in offroad chiar si la mic daca abordez o panta mai serioasa imi moare motorul intr-a-ntaia. Iar la mare, la deal nu pot decat cu 1-a. Intrebarea mea este, asa se comporta samuraiul normal, sau are ceva motorul si nu trage??? Sau daca asa se comporta el, daca pun grupuri de vitara, cu raport 5,12, am sa am si eu macar 2 viteze in offroad??? Multumesc mult de pe acum...asta daca ma lamureste cineva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adrian O Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Re: samurai puturos Salut.Nu cred ca e nimic in neregula.Samuraiul cu rapoarte stok,chiar cu simexuri 195 80 15 urca pantele mai abrupte doar in reductor treapta intai.Pe de alta parte pentru simex 235 75 15,care fiind resapate sunt si mai mari de fapt(echivalenut 30 sau chiar ceva peste) ti-ar trebui macar un reductor de sj 410 ,daca nu rapoarte schimbate-n grupuri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
WoBu Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Re: samurai puturos Salut. Am avut si eu un samurai in aceeasi configuratie.Am avut tot resapate profil simex de la Insa Turbo 235/75/15 , rapoarte stock si in grupuri si in reductor si nu am avut nici un fel de problema.Eu cred ca problema este motorul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TyH_vl Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Re: samurai puturos Schimba rapoartele in punti si va merge sigur .... Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rockshox Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 (editat) Re: samurai puturos Salut, daca pun grupuri de vitara, cu raport 5,12, am sa am si eu macar 2 viteze in offroad??? Cu rapoartele astea poti pune si 31'' si vei fi multumit (vei urca si cu a 3-a pante destul de abrupte, vei catara super bine cu a 1-a, vei avea o super frana de motor pt. comorari pretentioase, iar pe forestier bun vei alerga cu a 4-a de voie - doar rinichii sa te tina :wink:). Dar, pentru 235 cred ca va fi chiar prea mult :grin:... daca nu vei trece pe anvelope mai mari, eu as pune mai de graba reductor de SJ410. Cauta ca sunt destui cu ambele modificari pe aici pe forum. Bafta si tine-ne la curent :h5 Editat Ianuarie 11, 2014 de rockshox Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adb Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Re: samurai puturos Salut, Am un samurai 1,3i din 95 si i-am pus 235/75/15 copie Simex. Nu am condus alt samurai vreodata, incat sa pot face diferenta, dar in offroad chiar si la mic daca abordez o panta mai serioasa imi moare motorul intr-a-ntaia. Iar la mare, la deal nu pot decat cu 1-a. Intrebarea mea este, asa se comporta samuraiul normal, sau are ceva motorul si nu trage??? Sau daca asa se comporta el, daca pun grupuri de vitara, cu raport 5,12, am sa am si eu macar 2 viteze in offroad??? Multumesc mult de pe acum...asta daca ma lamureste cineva... Eu la fel pateam cu Simex-uri mai mici 195/80/15... Rar vedea a 2 a in urcare, iar talpa era foarte aproape de podea. Solutia mai simpla este sa schimbi rapoartele in reductor. Il comanzi din state, vine in maxim 1 saptamana, gasesti pe cineva priceput la mecanica.... Acolo unde abia urcam cu emotii cu viteza 1, acum urc lejer cu a 2 a, sau de multe ori cu a 3 a. Parca e alta masina, iar pe asfalt am inceput sa folosesc din nou viteza a 5 a. Solutia aplicata de mine are un raport foarte bun pret/calitate, asa ca iti recomand cu toata increderea. Numai bine! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Re: samurai puturos Adi, trebuie sa te contrazic putin. este simpla solutia dar nu e cea mai ieftina :) Solutia ieftina dar putin peste nevoie este raportul de 5.12 de pe vitara. Dupa mai multe cercetari cred (si chiar si eu am folosit) ca raportul de 4.62 e cel optim in configuratia de fata. este o diferenta de % fata de raportul stock care este peste diferenta de % dintre 235 si 205 (stock). intr-adevar pretul este ceva mai mare la seturile de 4.62 dar este sub 4.16 in reductor. Si ca sa inchei mai scriu si ce am eu la proiectul meu: roti pe 31', 4.62 in punti si 4.16 in reductor (4.16 e inca pe drum) Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Re: samurai puturos Adi, trebuie sa te contrazic putin. este simpla solutia dar nu e cea mai ieftina :) Solutia ieftina dar putin peste nevoie este raportul de 5.12 de pe vitara. Dupa mai multe cercetari cred (si chiar si eu am folosit) ca raportul de 4.62 e cel optim in configuratia de fata. este o diferenta de % fata de raportul stock care este peste diferenta de % dintre 235 si 205 (stock). intr-adevar pretul este ceva mai mare la seturile de 4.62 dar este sub 4.16 in reductor. Si ca sa inchei mai scriu si ce am eu la proiectul meu: roti pe 31', 4.62 in punti si 4.16 in reductor (4.16 e inca pe drum) Eu as zice sa incepi cu verificarea motorului. Compresia in cilindri, vacumuri, etc Intre timp gandeste-te la una din solutiile expuse de colegi mai sus sau chiar de tine pentru ca la rotile tale altfel nu se poate. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Apollyon Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Re: samurai puturos Daca tot s-a deschis discutia, si eu ma gandeam sa trec de la 195/80/15 la 235/75/15, si probabil sa ramana acolo pentru ca nu folosesc folosesc masina la nimic extrem. Citind mai multe topicuri cred ca pe 413-le meu cel mai bine s-ar preta un reductor de 410, problema e ca folosesc masina zi de zi pe asfalt credeti ca o sa mearga la fel?? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Re: samurai puturos Daca tot s-a deschis discutia, si eu ma gandeam sa trec de la 195/80/15 la 235/75/15, si probabil sa ramana acolo pentru ca nu folosesc folosesc masina la nimic extrem. Citind mai multe topicuri cred ca pe 413-le meu cel mai bine s-ar preta un reductor de 410, problema e ca folosesc masina zi de zi pe asfalt credeti ca o sa mearga la fel?? nu o sa mearga la fel ci mai bine. reductorul de 410 are pe hi acelasi raport ca kit-ul de 4.16, adica cu 12% mai redus decit cel stoc. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adb Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Re: samurai puturos Adi, trebuie sa te contrazic putin. este simpla solutia dar nu e cea mai ieftina :) Solutia ieftina dar putin peste nevoie este raportul de 5.12 de pe vitara. Dupa mai multe cercetari cred (si chiar si eu am folosit) ca raportul de 4.62 e cel optim in configuratia de fata. este o diferenta de % fata de raportul stock care este peste diferenta de % dintre 235 si 205 (stock). intr-adevar pretul este ceva mai mare la seturile de 4.62 dar este sub 4.16 in reductor. Si ca sa inchei mai scriu si ce am eu la proiectul meu: roti pe 31', 4.62 in punti si 4.16 in reductor (4.16 e inca pe drum) Pai eu ma refeream la preturile pieselor noi, si de asta am zic ca imi pare mai ieftin sa schimbi rapoartele in reductor decat in punti. Si daca ar fi fost dupa mine, mai era cum mai era... dar cand maestrul zice ceva... no comment. Oricum, eu sunt super multumit de masina acum!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Apollyon Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Re: samurai puturos Am inceput deja sapaturile, caut un reductor de 410, asta e primul pas, din ce citeam aici asta este varianta cea mai "low cost", mai apoi am sa umblu si la cauciucuri. Sincer nu ma intereseaza sa merg cu 100kmh , vreau doar sa mai multa putere si sa beneficiez de singura inaltare adevarata...cea din dimensiunea rotilor. Varianta cu raporte de vitara in punti e mai scumpa? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Re: samurai puturos Depinde costul de mai multe: 1. Preţul cu care cumperi rapoartele 2. Starea rulmentilor din puntea existenta (pe pinion) 3. Manoperă demontat montat grup 4. Manoperă reglat zona de contact pinion pe coroana (f important) Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Re: samurai puturos Am inceput deja sapaturile, caut un reductor de 410, asta e primul pas, din ce citeam aici asta este varianta cea mai "low cost", mai apoi am sa umblu si la cauciucuri. Sincer nu ma intereseaza sa merg cu 100kmh , vreau doar sa mai multa putere si sa beneficiez de singura inaltare adevarata...cea din dimensiunea rotilor. Varianta cu raporte de vitara in punti e mai scumpa? Ai grija ca la inaltarea masinii din roti, de la 235-uri in sus trebuie sa faci neaparat si un suspension lift sau macar body lift. De asemenea vei avea nevoi si de flanse sau jenti intoarse. La toate astea este posibil sa mai adaugi furtune de frana mai lungi pe fata si flanse distantiere de 1-2cm la cardane. In concluzie deci, nu e chiar atat de simplu. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Apollyon Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Re: samurai puturos Merci de atentionari! Jenti am deja intoarse, arcurile au fost respringuite si bagat o foaie in plus pe fata, in spate am arcuri de damas, la cercei nu am umblat inca insa sut pe cale sa-i modific. Masina mea deja sta mai sus vreo 2-3 cm decat una cu arcuri standard. Banuiesc ca flanse la cardan nu sunt greu de facut de catre un strungar priceput. Costurile nu sunt asa de mari, preturile sunt aproximativ egale rapoarte vitara-reductor de 410. Totusi tind spre schimbul in grupuri chiar daca necesita mai mult chitibuserai...chiar imi doresc sa pastrez reductorul meu pentru ca functioneaza perfect. Acum intrebarea este urmatoarea: Cu rapoarte de vitara si gume 235/70/15 nu o sa fiu "melc" pe sosea? Eu sunt perfect multumit daca voi putea sa merg cu 80kmh dupa modificarile astea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adrian O Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Re: samurai puturos Daca nu intentionezi sa pui roti mai mari de 235 75 15,nu cred ca ai nevoie in plus decat de cercei mai lungi (maxim 3 cm pe fata 5 pe spate) si rapoarte de vitara sau reductor de sj 410.Daca ating rotile ,dar ma cam indoiesc ,poti taia putin din aripi .Eu in configuratia asta (arcuri springuite,foi in plus,cercei mariti) ,nu am lungit nici furtunele la frane,nici nu am umblat la cardane.In schimb am pus prelungitoare la telescoape pe fata.Totusi sunt si dezavantaje majore.Suspensia nu prea flexeaza,atat din cauza arcurilor springuite si cu foi in plus cat si din cauza amortizoarelor prea scurte..De asemenea masina o sa cam topaie...:al... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Apollyon Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Re: samurai puturos Am deja si prelungitoare puse, nu cred ca am sa pun mai mult de 235/75/15, la ce o folosesc eu nu necesita, de taiat mai taiam din aripi daca e nevoie si asa in primavara e programata o vopsire+reparat pe ici pe colo. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Apollyon Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Re: samurai puturos Am reusit in final trecerea pe rapoarte de Vitara...alt utilaj. Motorul tragea bine inainte si in panta nu am prea avut probleme insa acum e total altceva. rotile au ramas cele vechi(195/80/15 insa-t. dakar) in vara o sa primeasca cel mai probabil 215/80/15 insa-t. simex. La sfaturile lui @ TyH_vl pe aceasta cale ii si multumesc pt rabdare, ma gandesc la un cardan de aro pe spate ca sa nu mai imi fac ganduri negre. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rockshox Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Re: samurai puturos o sa primeasca cel mai probabil 215/80/15 insa-t. simex. Sa ne spui si noua unde gasesti asa ceva :grin: Parerea mea, 235/75/15 sau 31" iti merg la fix cu rapoartele actuale (cum de altfel ti s-a recomandat si de alti colegi). In rest, spor la treaba! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TyH_vl Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Re: samurai puturos Sa ne spui si noua unde gasesti asa ceva :grin: Parerea mea, 235/75/15 sau 31" iti merg la fix cu rapoartele actuale (cum de altfel ti s-a recomandat si de alti colegi). In rest, spor la treaba! Pentru colegu Rockshox 215/80/15 Malatesta Kaiman Mud Terrain 100Q .... este exact profilul Simex , cauta pe google ....site ul nu ti l pun aici din motive gen reclama sau altele ..... Sanatate .... Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rockshox Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Re: samurai puturos in vara o sa primeasca cel mai probabil 215/80/15 insa-t. simex 215/80/15 Malatesta Kaiman Mud Terrain 100Q .... este exact profilul Simex , cauta pe google .... I know Malatesta :wink:. Cred insa ca e o mica mare diferenta intre marcile anvelopelor de mai sus... de aceea intrebasem unde a gasit Insa Special Track dimensiunea aia. Numai bine si spor la treaba! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Apollyon Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Re: samurai puturos In dimensiunile astea la insa turbo exista doar Sahara, chestiune pe care nu o inteleg insa... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TyH_vl Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Re: samurai puturos @rockshox , am folosit si Malatesta si Insa T profil Simex . ... ambele sunt re(E)sapate , tin la tavaleala pe asfalt , incomparabile in teren fata de Silverstone ..... mica , mare diferenta de care zici tu (intre marci) este de maxim +/- 0.5kg pe anvelopa ... sanatate ... Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rockshox Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Re: samurai puturos @rockshox , am folosit si Malatesta si Insa T profil Simex . ... ambele sunt re(E)sapate , tin la tavaleala pe asfalt , incomparabile in teren fata de Silverstone ..... mica , mare diferenta de care zici tu (intre marci) este de maxim +/- 0.5kg pe anvelopa ... sanatate ... Trebuie sa ma explic (din nou): postarea mea nu a avut ca scop compararea marcilor, "diferenta" de care era vorba se referea la faptul ca @Apollyon spusese (dupa cum am si citat, in doua randuri) ca pune INSA 215/80 (ceea ce nu exista - dupa cum si tu ai spus-o si o stim cu totii). Scuze de offtopic, dar, nu vad ce nu s-a inteles din postarea mea initiala: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?82442-samurai-puturos&p=943638&viewfull=1#post943638 Dupa cum am mai spus, spor la treaba @Apollyon si sa ne tii la curent cu acaretul :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Apollyon Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Re: samurai puturos Asa e ....probabil eu am produs confuzia. Oricum masina e diferita fata de ce aveam inainte. mai am ceva bibilele de facut pe la ea inainte de marea reparatie si vopsire. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate