Turtureanu Dan Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Salutare, Azi am fost sa-mi urce Jimny-ul sa vad de unde provine un zgomot la lasarea/apasarea brusca a acceleratie. Cauza: grupul spate, joc. Intr-o postare pe acest forum legata de service-uri din Cluj, un coleg a spus ca grupurile se pot regla, nefiind o problema. Intrebarile mele ar fi: 1) daca s-a mai lovit cineva de problema asta. Sunt cam ingrijorat sa nu trebuiasca schimbat tot pe-acolo... 2) Am cumparat masina recent, ea fiind din 1998, 1.3, 120.000km. In afara de uleiul ptr. motor, trebuie schimbate si cele din cutie + grupuri? Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Re: Joc grup spate Jimny Salutare, Azi am fost sa-mi urce Jimny-ul sa vad de unde provine un zgomot la lasarea/apasarea brusca a acceleratie. Cauza: grupul spate, joc. Intr-o postare pe acest forum legata de service-uri din Cluj, un coleg a spus ca grupurile se pot regla, nefiind o problema. Intrebarile mele ar fi: 1) daca s-a mai lovit cineva de problema asta. Sunt cam ingrijorat sa nu trebuiasca schimbat tot pe-acolo... 2) Am cumparat masina recent, ea fiind din 1998, 1.3, 120.000km. In afara de uleiul ptr. motor, trebuie schimbate si cele din cutie + grupuri? Multumesc! majoritatea care au suzuki,si nu numai,masina cu grupuri sa lovit de aceasta problema,pana nu este rupt nimic in grup se poate remedia problema da este sanatos sa schimbi si uleiul in cutie si grupuri suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Re: Joc grup spate Jimny vezi si tu cand schimbi uleiul daca e pilitura pe magnetul busonului.... Daca e cam multa dai grupu jos sa vezi uzura si cu un comparator ii reglezi jocul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 (editat) Re: Joc grup spate Jimny cu reglajul la grup si alte cele te pot ajuta. ma contactezi daca ai nevoie de ajutor tel 0763 630 114 Adam Editat Ianuarie 12, 2014 de adammoga80 suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Re: Joc grup spate Jimny Intrebarile mele ar fi: 1) daca s-a mai lovit cineva de problema asta. Sunt cam ingrijorat sa nu trebuiasca schimbat tot pe-acolo... 2) Am cumparat masina recent, ea fiind din 1998, 1.3, 120.000km. In afara de uleiul ptr. motor, trebuie schimbate si cele din cutie + grupuri? 1) Vezi sa nu fie jocuri (si) in crucile cardanice. In cazul asta nu ai nimic de reparat/reglat, se schimba crucea cu totul. Daca ai joc in grup se poate regla. 2) La orice masina SH se schimba toate zemurile din ea, cu exceptia cazului in care ai vreo dovada ca fluidele au fost schimbate si sint inca in termen. O sa te cam doara buzunarul, dar macar stii o treaba. Dupa an, ai motorul G13, deci distributie pe curea. Daca nu stii nimic despre ea, schimba distributia ca sa nu plingi dupa aia. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 (editat) Re: Joc grup spate Jimny Dupa an, ai motorul G13, deci distributie pe curea. Daca nu stii nimic despre ea, schimba distributia ca sa nu plingi dupa aia. După cum am mai spus-o și cu alte ocazii pe-aici, motorul G13BB, cel cu distribuție pe curea, este unul cu o arhitectură a chiulasei (supapelor) fără interferențe. Asta înseamnă că, indiferent de faptul că s-a rupt cureaua de distribuție sau că a "sărit de la punct" distribuția (se poate întâmpla), sau că cineva a montat greșit distribuția, supapele nu vor lovi în capul pistoanelor și nu plânge nimeni, cum se întâmplă la alte motoare. Nu se strică nimic. De ce spun asta? Pentru că știu cum e când ți-ai luat o mașină și vrei să stai liniștit. Dar pentru asta, afli că trebuie schimbată și aia și cealalaltă și uneori, bugetul este insuficient. Așa că, nu strică să prioritizați cheltuielile după importanța lor. Kit-ul de distribuție pentru acest motor (G13BB) este ieftin, pentru că e format doar din 1 bucată curea și 1 bucată rolă (și costă între de 170 - 230 lei - Continental, Dayco, Gates etc. - recomand Dayco), la acesta se adaugă și o pompă de apă care costă intre 120 și 300 lei, în funcție de producător. Distribuția chiar se poate schimba în momentul în care se constată o pierdere de antigel la pompa de apă, sau cureaua s-a rupt, sau rola face zgomot. Nu e nicidecum o prioritate. Cu banii aruncați pe un kit de ditribuție + o pompă de apă, doar de dragul de a le schimba, sau dintr-o frică nejustificată, se pot schimba toate fluidele + toate filtrele. Și alea sunt mult mai importante. Părerea mea!:h5 Mai jos pun textul descriptiv al motorului G13BB de pe wikipedia: G13BB[edit] The SOHC 16-valve G13BB (introduced in March 1995) has electronic MPFI Multi-point fuel injection, generating 56–63 kW (76–86 PS) and 104–115 N·m (77–85 lb·ft).[1] Later G13BBs have two coil packs bolted directly to the valve cover, although early models still had the coil packs mounted to the left side of the head - where the distributor was traditionally located. This engine uses a MAP sensor to monitor manifold pressure, unlike the G16 series. This engine has a non-interference valvetrain design. It uses the same G series block found in many other Suzuki models and so it is a popular conversion into the Suzuki Sierra/Samurai/Jimny 4WD, which uses either a G13A (85-88) or G13BA(88.5-98). This allows the engine to fit into the engine bay simply as engine and gearbox mounts are identical and both engines are mounted North-South. It was used in the following vehicles: 1995– Suzuki Baleno 1998–2004 Suzuki Jimny, Suzuki Swift 1998–2001 Geo/Chevrolet Metro 1999–2007 Maruti Esteem 2000–present Maruti Gypsy King Ultralight aircraft [1] Sursa: aici Toate cele bune! Editat Ianuarie 13, 2014 de mita31 1 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 (editat) Re: Joc grup spate Jimny mita31, mersi de info. Acum distributia coboara mai jos in lista de prioritati, cit de jos decide Dan. In cazul de fata ramine de vazut cit de uzata e cureaua de distributie si ce joc are rola intinzatoare. PS: sa plingi nu inseamna neaparat ca s-a rupt distributia si s-a distrus motorul, desi eu la asta m-am gindit, dar si daca ramii in drum, tot nasol e, mai ales ca spui ca pretul kitului nu e mare. Editat Ianuarie 14, 2014 de unde Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Re: Joc grup spate Jimny Bine bine, asta cu rămasul în drum, mai e și chestie de ghinion. Că oricând se poate rupe câte ceva la o mașină. Chiar și nouă fiind. Gândește-te doar, câți producători fac service recall la atâtea modele. Fierul e fier și poate ceda ... la fel și modulele electronice, aprinderile, senzorii, etc. Niciodată nu vei avea cum să schimbi absolut toate reperele care se pot strica ”în drum“. Am trecut printr-o belea asemănătoare la Wrangler, nu mai vroia să dea scânteie. Bobina, testată pe alt motor - ok, ecu-ul verificat - ok, instalație electrică - ok ... senzorul de poziție ai arborelui cotit - defect. Norocul a fost că s-a întâmplat în fața casei. Putea să mă lase și în munte, la fel de bine. Noroc că s-au inventat șufele :)) În rest noi să fim sănătoși!:h5 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate