Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Modificare jante otel...corect-incorect?

Postări Recomandate

Re: Modificare jante otel...corect-incorect?

corect, incorect nu stiu , dar cred ca este practic si rentabil din punct de vedere financiar....

dupa cum lucreaza si dupa cum fiecare stie ce are de facut si fiecare stie pe ce scula sa puna mana. aproape instinctiv. eu zic ca au mai facut treaba asta de foarte multe ori si daca clientii lor nu se plang atunci inseamna ca lucrarea iese bine...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

corect, incorect nu stiu , dar cred ca este practic si rentabil din punct de vedere financiar....

dupa cum lucreaza si dupa cum fiecare stie ce are de facut si fiecare stie pe ce scula sa puna mana. aproape instinctiv. eu zic ca au mai facut treaba asta de foarte multe ori si daca clientii lor nu se plang atunci inseamna ca lucrarea iese bine...

cred ca daca i-ar face o roluire pe strung la talonul jantei acolo pe buza ar fi super ok

oricum la ce sudura faceau batraneii tine mai bine ca aia de fabrica in puncte:)

cu ce nu sunt eu prea deacord este ca pe langa latire nu au pus macar cateva tablite de intarire radial ca altfel tabla aia e cam prea putin rigida si fiind distanta de la oala la marginea jantei mai mare si momentul va fi mai mare deci implicit deformarea va fi mai rapida :)

oricum meseriasii stiu meserie :)

Link spre comentariu

Sunt o gramada care folosiesc jante modificate astfel. Pe la americani am vazut si de 13J. Astia cu masini de sosea au foarte multi prin alte tari.

spacesaver2.jpg.50bb919b4d847e99c87bad1abc393046.jpg

jantelarge.jpg.0eb990c02d990566ec58b9cbc680e706.jpg

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Desi manusile sau ochelarii de protectie sunt lasate la usa , strungul e din timpul de cand erau ei ucenici , sursa de sudura e un transformator la care pachetul de tole a fost strans odata cand era nou dar acu' probabil are splinglul agatat cu un electrod sa nu coboare , probabil electrodu' e rutilicu ala de 3.25 ca sa aibe spor ... meseriasii sunt totusi meseriasi . Cred ca nu le-au iesit mai nasoale decat au fost initial , jentile de otel oricum nu-s perfecte geometric , noi fiind . Nu le reprosez decat ca nu au sudat si pe interiorul tamburului , dar probabil ca sunt paranoic . Sau au sudat pe ambele parti si n-am bagat de seama ?...

Eu as fi sudat un cordon initial pe interior ( spre butuc ), cu patrundere minima ( pe sfert ) si depunere medie si apoi pe exterior ( spre cauciuc ) cu depunere si patrundere mare .

Am facut si eu jante late , pentru Dacia 1310 , dar fara adaugare . Am folosit alt set de jante de sacrificiu , si am facut o singura sudura . Desi le-am pierdut urma , cati ani le-am mai intalnit pe drumuri inca mai erau ok ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

.... ce n-ati remarcat e faptul ca, bancul de lucru pe care invarteau jumatatea de janta pt a puncta surplusul, de la atatea invartiri era ros, chiar strapuns, de cate jante au invartit pe el:grin:

... deci macar prin repetitie si tot ti se da mana ....

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Eu zic ca e de judecat....daca cineva face ceva de mult timp nu inseamna ca e si corect.

Din punctul meu de vedere am cateva obiectii:

-sudura cu rutilic in loc de mig-mag sau tig-wig ( e o mare diferenta de calitate intre rutilic si procedeele de sudura sub gaz protector)

-materialul de adaos mi se pare a fi o tabla moarta si subtire( taie cu bonfaieru in ea ca-n branza)

-cat plumb se pun la rotile astea sa le echilibrezi.

Va mai intreb si daca ati rula cu asa jante off-road? Eu nu as avea incredere!

Link spre comentariu

Punctual - sudura poate indeplini cu succes cerintele dpdv al solicitatarilor , adaosul nu e corespunzator - pare mult subdimensionat si e un aspect negativ major , echilibrarea poate rezulta ca fiind buna spre foarte buna .

In offroad as merge cu jantele alea numai daca ar fi ultimul meu drum si nu mi-ar pasa deloc , eu fiind ala imperturbabil de pe afet , intre trandafiri si cu capacul deja batut in cuie .

Onroad as merge numai de la showroom pana la masa juriului , in viteza intai , sa ma vaza lumea ca traiesc momentul . Sunt doua suduri manuale , paralele , cu eclisa nepotrivita . Un defect in sudura e inevitabil , o fisura poate deveni ruptura si nu-mi doresc deloc asta la 60kmh . Sau cel putin m-as feri tare de tot sa devin utilizatorul unor asemenea modificari .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Esti tu paranoic

Fara sa fiu (desi sunt) ''las-o ba ca merge asa'' vad lucruri la masinile noi mult mai slab lucrate sau mai prost concepute strict pt economia de materiale

Eu vad sasiuri de camion rupte si sudate acolo pe loc sub camion cu electrod in pozitii nefiresti sudate cum da domnu , care transporta dupa aia supra tonaj si merg si isi fac treaba in continuare.

Toti avem impresia ca unele lucruri se nasc in eprubeta, tot din fier si tot de oameni sunt facute. Ca unii visam idealul si conditiile ideale-e adevarat din pacate in viata te intalnesti extrem de rar cu idealul

Link spre comentariu

Cred ca ai drpetate . Sunt paranoic , pentru ca am facut si eu la randul meu prostii , din necunoastere si heirupism . In prezent , imi fac griji pentru fiecare element , si mi-e rusine de fiecare sudura din trecut , pe care acum as face-o iar , altfel ..

Link spre comentariu

Arata destul de profesional!! Dar nu sunt deacord cu sudura cu electrodul! Cred ca sunt foarte multi pori in acea sudura ! probabil este foarte vechi videoclipul,in rest cred ca este ok!

filmul e nou...maximum 6 luni

Link spre comentariu

E mai vechi de 6 luni dar a fost scos si incarcat iarasi in octombrie. Eu l-am vazut prin toamna lui 2012. Stiu sigur pentru ca l-am avut la preferate pe youtube si acum e locul gol.

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

• 10 luni mai târziu...

exista oare asa ceva si prin iasi? cineva care sa taie si sa modifice niste jante de tabla pentru a le scoate mai in afara ... gen cum au facut colegii de la oradea..

....

In Iasi nu stiu, dar poti intreba aici :

http://forum.club4x4.ro/forumdisplay.php?725-Modificarioffroad-ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare