MihaiK Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 (editat) Salut colegi, imi pare rau daca mai exista vreun topic pe seama asta pe forum dar eu nu lam gasit. De ceva timp ma mananca sa imi achizitionez un samurai si sa il prepar dupa gustul meu pt iesiri in padure: Sa il inalt din suspensie ceva si din caroserie cam 5 cm Sa aiba niste cauciucuri acceptabile ( la profil inca nu mam hotarat) 235/75/15. Sa ii pun o bara fata HD usurica. Sa ii pun un troliu. Sa ii pun flanse distantiere de vreo 3 cm si jante cu et negativ(pt marirea ecartamentului) Acestea fiind insiruite as dori sa va intreb ce motorizare ar fi ok? 1300cc carburator sau injectie?(eu as prefera carburator) 1000cc--- ce parere aveti despre el?(are taxa mica:banana), nu prea cred ca duce rotile care vreau eu sa le pun, dar totusi are taxa mica de inmatriculare ma refer. Sau daca las face autoutilitara pe 1300 cc tot ar fi ok, dar totusi ce motor recomandati? Mentionez ca samuraiul va duce maxim soferul si inca 2 persoane slabute prin padurile si muntii patriei si va cara un minim de echipament de alpinism sau parapante care oricum nu cantaresc prea mult. Si va face trasee usoare pe drumuri forestiere cu tipicele baltute de noroi, dificultate minima. Multumesc Editat Ianuarie 22, 2014 de MihaiK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
quick Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Re: 1300vs1000cc 1.3 injectie...sunt multe disacutii pe tema asta, o cautare la sectiunea samurai nu strica...daca am chef o sa caut si pun linku. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Re: 1300vs1000cc carburatorul de samurai e un vis urat daca trebuie reglat si intretinut, trebuie sa fie mester bun cine se apuca de el, sa nu crezi ca e pt oricine ca si cel de dacie...de altfel de ce crezi ca sunt asa de multe samuraie cu carburator de dacie ? 1300 cmc facut utilitara va iesi mult mai scump anual cu taxele decat autoturism ,fentezi un pic la taxa dar vei plati cu varf si indesat in fiecare an. parerea mea daca vrei samurai sa fie musai cu injectie si punti late dupa 95 au euro 2 si taxa decenta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
quick Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 (editat) Re: 1300vs1000cc tot ce ai scris tu ca vrei acolo sa-i faci masini, chiar si rotile alea mari, cer un motor de 1.3.....cel pe carburatie o sa fie un cosmar daca doamne fereste ai probleme cu el si dupa zeci de ani de functionare o sa ai 100% probleme cu el(asculta de un patit care dupa multa chinuiala a ajuns sa puna carburator de dacie) cel pe injectie este mai fiabil si mai usor de intretinut.... daca masina o lesi mai stok atunci merge si motorul de 1 litru, dar atata timp cat vrei roti mari, vrei troliu, vrei multe chesti pe masina, necesita 1.3....si mai vin c-o intrebare de ce toate plusurile astea(rotii mari, troliu,) daca faci doar trasee du dificultate mica...sa mergi pe drum forestier, prin balti, chiar si panti mari merge si motorul de 1 litru dar nu asa "impodobit" de multe gadgeturi ci lsat cat mai spartan si doar niste roti potente, si eventual latite putin puntile ori prin distantiere ori prin alte jante cu et negativ Editat Ianuarie 22, 2014 de quick Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 (editat) Re: 1300vs1000cc Eu zic sa faci o proba cu un SJ410 si un SJ413 ca sa vezi diferenta dintre motoare... defapt, nu e prea mare. SJ410 are toate rapoartele mai reduse si se descurca excelent. Motorul de 1000 are alt caburator fata de 413, are spiratie orizontala iar un carburator de dacie, merge pus cu ceva mai multe adaptari fata de motorul de 1300. Carbul de 1000 e mult mai simplu dar pana la urma....si el se cam infunda, deregleaza .... Cu gume de 195/80/15, SJ410 rupe muntii in doua iar mai toate modelele au blocant spate ! Alegerea mea ar fi un Samurai cu injectie. Editat Ianuarie 22, 2014 de Cristian1 Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Re: 1300vs1000cc Ia unul de 1000cmc, inmatriculeaza-l fara serie motor, schimba-i puntile si motorul... si gata.:wink: 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: 1300cc versus 1000cc la motor 1000 avem taxa 1264 lei la 1300 non euro 1880 lei la 1300 e2 2000 lei poti schimba motor+cutie+radiator+punti cu 730 de lei cat e diferenta maxima la taxa? tinand cont ca diferenta la pretul masinii dincolo se justifica din plin in starea si varsta ei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: 1300cc versus 1000cc 1300cc carburator sau injectie?(eu as prefera carburator) Si eu sint un fan al carburatorului, dar nu in teren, deci 1.3 injectie. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
manu-2lgp Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: 1300cc versus 1000cc Tine cont si de cutia cu 4 viteze de pe SJ410 si cutia cu 5 de pe Samurai, daca vrei sa mergi cu masina si pe asfalt. Nu o sa iti vina sa crezi de cate maruntisuri ai nevoie cand pui un motor de 1300 pe un SJ 410. - alti suporti motor sudati pe sasiu - alta cutie de viteze - radiator sau suporti - instalatie electrica + calculator - rezervor cu pompa de benzina daca pui injectie ...etc Cel mai bine iei unul gata facut de fabrica cu injectie + punti late si Euro2, cum te-au sfatuit si colegii mai sus. Dar cel mai bine analizeaza inainte daca Samuraiul e masina de care ai nevoie. (Au mai fost altii care au aranjat Samuraiul, si au bagat o gramada de bani in el, si apoi si-au dat seama ca le trebuie Vitara, apoi ceva mai mare - aici ma incadrez oarecum si eu...) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionica77 Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: 1300cc versus 1000cc Trebuie sa iei in calcul ca la non euro si euro 1 RAR-ul este 860lei pe cand la euro 2 este 430lei, la motoarele mici pana in 1600 cm nu se merita sa fie masina autoutilitara ca ii taxa mica dar impozitul,asigurarea si rovinieta te duc cât plătești taxa la una care ii autoturism,cel mai bun Samuraiul pe injecția după 1995 bun la taxa,impozit,asigurare etc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Ianuarie 23, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: 1300cc versus 1000cc Am cam inteles unde bateti voi, multumesc de raspunsuri, am luat decizia: Samurai de preferat dupa 1995 cu motor 1.3 injectie Da sami este masina de care am nevoie deoarece imi place, nu stiu, are acel ceva. Mai am un pajero pinin preparat, inaltat, gume, latit, bara, troliu, etc. Dar as vrea si un samurai pt ca imi place, nu sunt nemultumit cu ce am, deloc, dar miar placea sa pot modifica si un samurai. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate