Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

harta romania

Maresalul

Postări Recomandate

Re: harta romania

Hartile 25k sunt obtinute prin scanarea hartilor pe hartie disponibile intern intr-o companie de stat.

Partea buna e ca AU FOST DESECRETIZATE deci pot fi facute publice, postate oriunde, fara probleme. Si sunt GRATUITE.

:-)

Daca le-ai obtinut gratis, bravo. Succes la calibrat.

Am sa continui topicul "Ozi-calibrare harti" cu ceva recomandari.

E o munca migaloasa care la un moment dat ti se va parea inutila asa cum au concluzionat multi. Trebuie sa fii tare pasionat de harti.

Eu n-am calibrat decat cateva zone montane unde aveam interes.

In ce priveste chestia cu desecretizarea. Pentru asta ar fi trebuit reeditata minus niste elemente. Cum e de exemplu harta la 100.000 care nu are cote.

Hartile au fost facute de Directia Topografica Militara si aceasta inca isi pastreaza dreptul de proprietate si copiere. Da, se vand publicului sub rezerva unei legi privind secretul care se pare ca inca nu a fost abrogata.

Daca o sa faci o lista(am sa postez si grila Index), ai sa observi zone lipsa.Acolo erau obiective secrete. Daca ai 2500 file iti mai lipsesc 250.

Daca iti trebuiesc neaparat te duci la poarta DTM si le cumperi.

Prin 2009 conducerea unitatii a avut o initiativa comerciala si a vandut cu 11lei+tva foaia. Dupa ce semnai o declaratie privind dreptul de autor.

Anul trecut am avut nevoie de 2 foi de prin Dambovita. Am facut cerere in care explicam scopul la care urma sa fie folosite, a trebuit sa duc copii dupa actele firmei inclusiv certificat de bonitare fiscala. Costa 65lei foaia format TIFF da trebuia sa dau si un CD. Dupa doua saptamani o directoare a aprobat cererea. Nu mai aveam neoie de ele.

Alta sursa ar fi Fondul National Geodezic. De acolo poti lua imaginea zonei intre coordonatele cerute insotita de un fisier de calibrare, nu-mi amintesc formatul. Se deschide cu Autocad.

Mai are foi tiparite si biblioteca Facultatii de geografie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 172
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Referitor la hartile 1 la 25.000

Eu cred ca hartile in sine sunt valoroase, mai ales pentru noi, cei care mergem pe coclauri. Eu, daca le-as avea, le-as face publice prin una din modalitatile expuse mai sus, indiferent daca sunt calibrate sau nu.

Si spun asta pentru ca noi nu facem raliu, nu mergem pe autostrada, vitezele noastre de deplasare sunt de obicei mici, nu cautam adrese. Avem tot timpul sa privim in jur, sa ne orientam, sa facem navigatie dupa harta si busola. Eu cel putin gasesc mai mult farmec in asta decat in a sta cu ochii in ecranul GPS-ului.

Sa stii ce sa cauti si aproximativ unde se gaseste este in sine de mare utilitate.

Despre calibrare, ea se va face dar cu erori inerente. Mentin ce am spus mai inainte, ajut fara probleme la calibrare, am soft, stiu cum, facem si timp pentru un astfel de proiect, dar nu asta ar trebui sa fie scopul principal.

Link spre comentariu

salutare tuturor

daca aveti nevoie de ajutor la calibrat ma bag si eu desi nu am mai facut asa ceva pana acum, da pe de alta parte sunt bun la teste (si implicit modest :grin:)

am si eu o intrebare am inteles ca pot aparea erori la aceste harti din varii motive, nu se poate imparti o harta la altele 4/9/16?. Oricum din cele 2500 de fisiere (cred ca am retinut bine numarul) nu toate sunt interesante pentru noi. Fiecare poate incepe cu ceva care e prioritar pentru el si vb cu Max sa construim un fel de lista aici unde sa vedem care sunt gata, care sunt deja in lucru (poate si de catre cine) si tot asa

cu stima

Adi

Too much of a good thing can be wonderful.
Link spre comentariu

Legat de hartile 25k:

Au fost desecretizate dar nu sunt free. Au drepturi de autor, Mapn si se vand oficial cu 10-16 lei plansa.

Avand in vedere acestea, hartile nu vor fi postate online si nu vor fi multiplicate.

PM pentru detalii.

Voi ajuta cu detalii necesare pentru calibrare si pentru export pe mobil.

Editat de catalin74
  • Like 1
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am si eu o intrebare: are cineva harta Romaniei de 100k, decupata (cropuita) si calibrata pentru OZI, fara marginea alba care se suprapune pe o distanta considerabila peste harta vecina la tranzitia din una in alta?

Va salut !

Link spre comentariu

Nu e nevoie sa se decupeze. Problema trecerii se rezolva prin fixarea Corner Marker in calibrare-Setup. Numai ca trebuie puse manual. Nu e nici o automatizare. Fisierele *mapstane le au puse. Chestia e ca nu se poate in OziCE. Daca nu se potrivesc pe jpeg-urile tale iti dau eu tot pachetul.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

ajutati-ma va rog si pe mine sa fac rost de aceste harti.am urmat link-urile de pe transfer.ro dar nu mai exista.multumesc!

Prietene,

Ti-am sters postul pentru ca ai intrat fara "sa bati la usa" adica sa te prezinti la

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?37712-Topic-de-prezentare-a-membrilor

Ai intrat pe fereastra.

Si pe urma la ce-ti trebuie hartile alea. Pe Okazii.ro ai cautat? Le am eu la licitatie.

PS: După punct ,în limba româna, se scrie cu majusculă. (poţi să-mi spui Pruteanu)

Urmaresc si interventiile altor useri care sunt prezenti numai in aceasta sectiune. Care-i interesul?

Editat de stane
Link spre comentariu

La fel si dupa punctul dumneavoastra.Nu stiam ca trebuie sa ma prezint.E prima data cand intru pe vreun forum.Imi cer scuze pentru deranj.Nu am de-a face cu pasiunea voastra,vroiam doar amaratele alea de harti....

Link spre comentariu

Negruzzu, un club inseamna ca suntem apropiati unii de altii, motiv pentru care ne ajutam intre noi cum putem. De exemplu ne dam harti unii altora. Daca vrei sa fii parte din club, citesti regulile casei, te prezinti cum scrie acolo, si nu esti artagos daca ti se atrage atentia ca nu te-ai conformat. Moderatorul sectiunii nu a dat cu parul ca sa te superi. Daca faci si "amarate" hartile alea, e si mai aiurea, Stane a muncit din greu sa le calibreze. Cu o vorba buna ajungi mai departe.

Samurai incepator
Link spre comentariu

@negruzzu a fost banat definitiv pe acest forum intrucat, asa cum spune "nu este pasionat de 4x4" si daca a intrat aici doar pentru "amaratele alea de harti", i-am redat libertatea de a le cauta/gasi pe alte site-uri/forumuri.........:uameni

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Buna ziua.

Sunt nou, m-am prezentat, si as avea mare nevoie de hartile topografice 1:25000. Bat mult coclaurii in timpul liber din simpla dorinta de a vedea natura de acolo, cu masina pina unde se poate (n-am 4x4 ci ...) apoi pe jos. Sa stiti ca ati ajuta un om care chiar are nevoie de hartile alea... Pina acum le foloseam pe cele 1:100000, dar drumurile sunt eronate fata de cele 1:25000 (am comparat citeva sectiuni si am mers cu pasul pe acolo).

Link spre comentariu

Multumesc pentru indicatii. Am mai incercat asa cu uDIG tot dupa un tutorial de pe site-ul OpenGIS, dar am reusit sa descarc doar la rezolutii foarte slabe, nu se vedea aproape nimic. La rezolutii mai mari serverul ma deconecta. O sa incerc si cu GlobalMapper, dar nu am programul full si e cam complicat... Parca spunea cineva pe aici si pe acolo ca le are deja descarcate la o rezolutie acceptabila. Nu vreau neaparat JPG, merge si TIFF sau PNG, le convertesc eu dupa aceea. Cum as putea sa fac rost de un DVD cu ele? Platesc ramburs, eventual si ceva in plus, pentru munca celui care le-a descarcat...

Link spre comentariu

... Cum as putea sa fac rost de un DVD cu ele? Platesc ramburs, eventual si ceva in plus, pentru munca celui care le-a descarcat...

Ma apuca dracii cand vad un nou user care vrea harti.

Adica platesti taxele postale si mai pui o bere?

Tu stii cate zeci de ore de munca petreci ca sa ai harti aranjate si calibrate de tine?

Fac pariu ca n-ai citit nici un sfert din tutoriale, sau ai ajuns la concluzia ca e greu si ai ales easy way.

Era unu care punea la dispozitie un server unde sa descarce toti munca lor. Smecher!

Altul, dupa ce i-am facut o oferta de "totul de pus pe gps" spune ca vreau sa-mi fac casa din harti.

NU, eu supraveghez sectiunea GPS dar munca in folosul comunitatii nu fac.

Am supus atentiei administratorilor situatia userilor care de altfel n-au nici o tangenta cu comunitatea, dar sunt fani gps si harti fara sa aduca vreo contributie.

Pentru moka exista GPS Zone.

• Like 1
Link spre comentariu

Eu am vorbit frumos. Cineva se oferise cu hartile. Nu e vina mea ca nu sunt BOGATAS ca sa am inca 4x4. Probabil ca locul meu nu e aici. cer sa fiu banat si sters.

Link spre comentariu

Si inca ceva: eu nu voiam harti calibrate. Nu folosec GPS. Voiam doar harti ca sa le pun pe hirtie si sa intru cu masina pe drumurile alea. Am intrat cu 4x2 pe unde nici nu ai visat tu...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare