sop Postat Iulie 2, 2008 Partajează Postat Iulie 2, 2008 M-am hotarat si io sa intru in “lumea bunaâ€� si ma chinuie o idee (vorba lui Calinvas). Toyota LC 90, 3.0 TD – e numele ei (cutie automata, 2 usi, an 2000-2002). Limuzina....asta e ceea ce-mi doresc mult de tot. In primul rand vreau o masina rezistenta, de zi cu zi si offroad “usurelâ€� (...la inceput...apoi mai vedem :twisted:), dar e o masina pe care o s-o tin mai multi ani asa ca trebuie sa reziste bine in timp. M-am oprit la Toyota pt ca am auzit lucruri bune de ea si pt ca am condus una si mi-a placut. Deci as dori sfaturi, pareri pro si contra, idei, date tehnice si constructive, link-uri, tot ce aveti si vreti sa-mi oferiti. :) S-acuma sa navalesc pe voi cu intrebarile: - Cum sunt masinutele astea, la modul general vorbind? (...am cateva idei de la soimu' – thanks man) - Motoarele sunt ok ? - Cum e intretinerea la ele, cum stau cu fiabilitatea ? - La ce-ar trebui sa ma gandesc inainte sa iau una? - Au 4x4 permanent? - Diferentiale, blocabile, cate, unde?(stock) - Puncte slabe? (...de avut grija...) - Puncte tari? (...de laudat...) - Altele...... Sper ca nu v-am zgandarit prea tare cu “aiureliâ€� de-ncepator ... da' toti tre' sa-ncepem de undeva. (s-apoi am vazut ca primiti bine incepatorii... :care) Numai bine! Sorin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Iulie 9, 2008 Partajează Postat Iulie 9, 2008 Re: Toyota....vreau si eu... Pina raspund profesionistii pot spune ca si eu vreau un 4x4 si ma orientasem la un RAV 4 deoarece: -are un prieten la firma si are 200.000km si nu au avut probleme -are motor de 2000 benzina si fiabil Problema pentru mine ar fi ca nu are reductor si este 4x4 permanent ceea ce ma trimite catre alta marca-KIA sau SUZUKI care am inteles ca nu se ridica la nivelul TOYOTA. Nu stiu cit te-am ajutat dar macar e un semn de viata ....colegi de suferinta :h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sop Postat Iulie 10, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2008 Re: Toyota....vreau si eu... ...da...eu astept cuminte si parerile "profilor". Despre Rav 4 numai bine. Cred ca e o masina buna (nu am avut/condus), dar parerea mea este ca e doar un SUV. Eu vreau insa o masina care sa poata mai mult decat mine (uufff...inceputurile...) si pe care sa o pot baga in padure fara prea multe batai de cap. M-am oprit la Toyota pt ca am condus una si mi-a placut mult ce poate. Deoarece va fi si masina de zi cu zi trebuie sa aibe si oarece confort. Am "sapat" un pic si netu' si m-am cam "speriat" de costuri, da' vreau sa fac tot ce pot sa iau una. Nu tin neaparat la Toyota (astept pareri si despre altele...) dar mi-a intrat la inima o masinuta d-asta si as vrea sa aflu cat mai multe despre ea, inainte sa ma hotarasc. Asa ca intrebarile de mai sus ma macina mai departe. Ceva pareri de la "cunoscatori" ar fi foarte bine venite. :) :pl Numai bine Sorin Ps. Multam' de semnal colega. :h5 ...Mare suferinta....boala grea... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iulie 10, 2008 Partajează Postat Iulie 10, 2008 Re: Toyota....vreau si eu... S-acuma sa navalesc pe voi cu intrebarile: - Motoarele sunt f f bune, au multa putere (cuplu) si nu se strica oricat o forjezi...la 300.000 km nu s-a schimbat decat uleiul si filtrul.. cred ca o sa mai mearga inca pe atata cel putin - Cum e intretinerea la ele, cum stau cu fiabilitatea ? f f fiabile, nu ai de schimbat nimik pe ele, bucse si cate o biela, dar mai rar decat la alte masini, iar la directie.. pur si simplu nu inteleg de ce se incapataneaza sa nu cada nimik - La ce-ar trebui sa ma gandesc inainte sa iau una? consuma destul de mult, iar daca tii si la aspect si te si bagi.. o sa te indoaie pretul la plasticele ce raman in padure, la stopuri si faruri sparte,, sa nu zic daca spargi un geam sau o janta de aliaj... - Au 4x4 permanent? da - Diferentiale, blocabile, cate, unde?(stock) da, central atat in mare cat si obligatooriu in low si spate de la buton... - Puncte slabe? (...de avut grija...) scuturile, trebuiesc date jos si facute altele profi din tabla de aluminiu are 3 scuturi in fata si unu la rezervor in fata 2 sunt din tabla f subtire si unul din plastic, nu sunt deloc rezistente dar ar fi f f utile, ala de la rezervor, cand se deformeaza sparge rezervorul (care e din plastic. ideal, iei tot jos si tragi din fata in spate scutiri de aluminiu cat mai groase - Puncte tari? (...de laudat...) greutate mica si putere f mare, fiabilitae f f buna, confort... - Altele...... pune pe ea maxim 31 bfg mt , nu te hazarda are garda mare datorita puntii inxdependente fata, deci unde trece unu cu punte rigida de 33 probabil ca treci cu 29 Sper ca nu v-am zgandarit prea tare cu “aiureliâ€� de-ncepator ... da' toti tre' sa-ncepem de undeva. (s-apoi am vazut ca primiti bine incepatorii... :care) Numai bine! Sorin forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sop Postat Iulie 10, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2008 Re: Toyota....vreau si eu... [consuma destul de mult] Cam cat? [scuturile, trebuiesc date jos si facute altele profi din tabla de aluminiu.....ideal, iei tot jos si tragi din fata in spate scutiri de aluminiu cat mai groase] Stie cineva cat costa o asemenea operatiune? A mai facut-o cineva? As vrea sa vad cum arata, si sa aflu cum se comporta in timp. Nu mareste greutatea masinii? @soimu: Multumesc inca o data! Numai bine Sorin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sop Postat Iulie 10, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2008 Re: Toyota....vreau si eu... Am gasit asta pe net si inca vreo doua pe mobile.de (da-i asa de lung linku' ca nu stiu cum pot sa-l editez sa-l pun aici fara sa ocup o pagina intreaga). http://www.autoscout24.ro/Details.aspx?id=lnq1hjx3hffu Cum vi se pare pretu'? TPI, conform http://www.mfinante.ro/calculator_taxe/ ... _2008.html este 2500 euro (s'-un pic); Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Iulie 10, 2008 Partajează Postat Iulie 10, 2008 Re: Toyota....vreau si eu... Scuturile de fabrica sunt foarte bune si solide, sunt din tabla groasa si ranforsate pe dedesubt. La cele mai noi au aparut scuturile din plastic. Eu am un LC95 din 1999 full-options (piele, cv automata, trapa electrica, geamuri electrice, blocant spate, etc) si sunt foarte multumit. Insa pentru offroad mai extrem am luat un LJ70 care este mai solid (mai ales ca are punte rigida in fata). Consuma cam 9-10 la drum si 12-14 in oras. Stopuri, oglinzi si faruri gasesti la ALPadrino in Bucuresti cu 100-200lei asa ca nu sunt o mare problema. Sunt variante care au diferentialul spate blocabil la buton cum am eu, insa daca cumperi o masina cu blocant sa probezi daca merge, il cuplezi si daca becul de la bord clipoceste in loc sa stea aprins, inseamna ca are o problema. Anvelope incap maxim 275/70R16 (echivalent 31"), fara sa dai jos niciun plastic. A mea are 300000km si nu am schimbat absolut nimic decat consumabile. Si i-am pus suspensie OldManEmu +4cm, sta mult mai bine pe drum si in teren. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sop Postat Iulie 10, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2008 Re: Toyota....vreau si eu... @georgenis: [La cele mai noi au aparut scuturile din plastic] Din ce an? [Eu am un LC95 din 1999] Este Euro2 sau 3? Din ce an sunt Euro 3? [sunt variante care au diferentialul spate blocabil la buton] Sunt si variante care nu au dif. spate blocabil? Cum stiu daca are sau nu? Are buton pe bord? Sunt si care au dif. spate blocabil fara buton? (cu maneta banuiesc?...) [Anvelope incap maxim 275/70R16] Are jantele pe 16 din fabrica sau le-ai schimbat tu? [si i-am pus suspensie OldManEmu +4cm,] Cat a costat distractia? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Iulie 10, 2008 Partajează Postat Iulie 10, 2008 Re: Toyota....vreau si eu... Este Euro 2. Nu stiu exact din ce an sunt Euro 3. Cele dupa 2002 cu motor D4D sunt sigur Euro3. Diferentialul blocabil de fabrica este numai electric si este o rotita rotunda in stanga volanului pe care scrie Diff Lock. Exista multe fara blocant spate. Din fabrica vine cu jante de 16, 15 nu au loc in fata din cauza etrierilor. Suspensia OME costa cam 900-1000 Euro depinde de unde o iei. Eu ma gandesc sa o vand pe a mea sa iau un HDJ80 dar ma gandesc inca. Oricum tu vrei in doua usi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sop Postat Iulie 12, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2008 Re: Toyota....vreau si eu... @georgenis: Thanks ! La cele care nu au blocant se poate pune ulterior? Ce implica asta si cat ar costa? Ps. Incerc sa-mi fac niste socoteli LE. Are si diferential central cu blocant? Stock? Stie cineva din ce an sunt Euro 3? (Toyota LC 90) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Iulie 12, 2008 Partajează Postat Iulie 12, 2008 Re: Toyota....vreau si eu... Se poate pune blocant ulterior, dar costa cam 1200Euro blocantul si compresorul. Diferentialul central este blocabil standard. Oricum masina este 4x4 mereu. Din 1999-2000 sigur este Euro2. Nu stiu ulterior, trebuie verificata seria masinii la RAR ca sa vezi exact.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sop Postat Iulie 12, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2008 Re: Toyota....vreau si eu... Stie cineva care sunt diferentele intre cele 4 modele LC din seria 90 (KZJ 90, VZJ 90, KZJ95, VZJ 95) ?? Sigur nu ma intereseaza diferentele de culoare, accesorii neimportante si alte d-astea. Intreb de diferente constructive din pct de vedere tehnic (benzina-diesel, capacitate motor, etc..) de ex: KZJ 90 si KZJ 95 au motoare de 2982 cmc, iar VZJ 90 si VZJ 95 au motoare de 3378 cmc. Am gasit cate ceva pe http://tlc.toyota-europe.com/main_frame.html, da' m-a bagat in ceata un pic. La VZJ90 la Tech Spec. da la motor "Model 5VZ-FE,gasoline engine,DOHC", iar la Engine zice "K-type (diesel)". Adicatelea? E benzina sau diesel? 90-ul e doar cel cu 2 usi sau si cu 4? (in poza la KJZ 90 e o masina cu 4 usi). V si K vin de la capacitatea motorului? LaterEdit: Stiu c-am vazut undeva pe forum un topic unde erau explicate initialele de la modelele LC dar nu mai stiu unde. Ma puteti ajuta sa-l gasesc? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Iulie 12, 2008 Partajează Postat Iulie 12, 2008 Re: Toyota....vreau si eu... Primele doua litere dau tipul motorului adica 1KZ-TE in cazul KZJ90,KZJ95 sau cel pe benzina (5VZ-FE) la celelalte. Iar 90 este varianta scurta (cu 2+1 usi) iar 95 cea lunga (4+1 usi). Cele noi cu motor D4D se numesc KDJ90 sau KDJ95, primele doua litere vin de la tipul motorului 1KD-FTV (3000cmc, commonrail). Au aparut din 08-2000 pe acest model, si au Euro 3 (marea majoritate din Europa, fiind piete unde nu se cerea Euro 3, de exemplu Asia, Rusia, etc). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sop Postat Iulie 12, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2008 Re: Toyota....vreau si eu... @georgenis: M-ai "luminat" oleaca. :ypu. Multumiri. Continuam "sapaturile".... Ps. Motoarele dinainte de 2000 sunt mai bune sau nu fata de cele de dupa (D4D)? Adica vreau sa zic dupa care ar trebui sa intorc capu' mai tare? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Iulie 12, 2008 Partajează Postat Iulie 12, 2008 Re: Toyota....vreau si eu... Cele D4D sunt mai puternice, injectia este de tip commonrail pe cand 1KZ-TE este un motor aparut initial in 1993 (varianta 1KZ-T) la care in 1996 s-a adaugat gestiunea electronica a injectiei (mai ales pentru reducerea noxelor). Puterea a ramas aceiasi, 125CP. Din pacate nu au avut intercooler, decat cateva variante in Australia si Africa care aveau 150CP si cuplul putin mai bun. 1KZ-TE este un motor mai clasic destul de reusit, mai ieftin de reparat in caz de ceva stricat. La cele noi 1KD-FTV am inteles ca se mai strica injectoarele, mai ales la primele aparute, si sunt destul de scumpe (cam 1000Euro bucata). Calinvas poate sa iti spuna pentru ca are cele doua variante de motoare pe masini. Pana la urma si eu as lua una cu motor D4D la acest model. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sop Postat Iulie 12, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2008 Re: Toyota....vreau si eu... @georgenis: Fara numar... :x :x :x :x :x ! Cu prima ocazie! Calinvas: Daca esti "prin zona" ne mai poti si tu ajuta cu neste sfaturi, idei, "asta da, asta nu", injectoarele si alte-alea, stiu eu ce ti s-a mai intamplat, orice cat de putin.... :) Numai bine! Sorin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Iulie 12, 2008 Partajează Postat Iulie 12, 2008 Re: Toyota....vreau si eu... Multumesc! Sper sa gasesti cat mai repede masina pe care ti-o doresti. Sunt sigur ca te va multumi intotdeauna LandCruiser-ul! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat Iulie 18, 2008 Partajează Postat Iulie 18, 2008 Re: Toyota....vreau si eu... Nu inteleg ce vrei dar ... Acum am 2 buc Land Cruiser , in curind o sa am 3 Buc :banana dar inca este secret .... In cele pe care le am in batatura am investit un pic si am schimbat ABSOLUT tot ceea ce CURGE prin MASINA. S-a dovedit o idee inteleapta . Am gresat cardanele PESTE TOT unde este specificat de Toyota. In rest .... liniste :h5 Au avut nevoie numai de Schimbul de Ulei si Motorina. Singura descoperire este ca in padure se zgiriie vopseaua de la crengi :P ceea ce m-a cam deranjat . Salutari, Calinvas http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sop Postat Iulie 18, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2008 Re: Toyota....vreau si eu... Cele D4D sunt mai puternice, injectia este de tip commonrail pe cand 1KZ-TE este un motor aparut initial in 1993 (varianta 1KZ-T) la care in 1996 s-a adaugat gestiunea electronica a injectiei (mai ales pentru reducerea noxelor). Puterea a ramas aceiasi, 125CP. Din pacate nu au avut intercooler, decat cateva variante in Australia si Africa care aveau 150CP si cuplul putin mai bun. 1KZ-TE este un motor mai clasic destul de reusit, mai ieftin de reparat in caz de ceva stricat. La cele noi 1KD-FTV am inteles ca se mai strica injectoarele, mai ales la primele aparute, si sunt destul de scumpe (cam 1000Euro bucata). Calinvas poate sa iti spuna pentru ca are cele doua variante de motoare pe masini. Pana la urma si eu as lua una cu motor D4D la acest model. @calinvas: intrebam de injectoare de care zicea georgenis ca ar avea ceva probleme. Si desigur, eventual ... o comparatie obiectiva intre cele doua motoare... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat Iulie 18, 2008 Partajează Postat Iulie 18, 2008 Re: Toyota....vreau si eu... La 125 de CP mai crapa chiulasa am auzit.\ Nu am auzit nimic de probleme la injectoare la nici una. Daca pui filtru naspa de motorina si motorina de pe camp sigur ca o sa se faca zob. Sugerez filtru de motorina NUMAI TOYOTA Original . Masinile intre ele nu suporta NICI o comparatie. 2003 este mai moale si luxoasa iar 1996 este o rabla care se incapatineaza sa mearga . Totusi 2003 = ~ 27000 Euro iar 1996 = ~11000 Euro , ce comparatie vrei intre ele ?? Salutari, Calinvas http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sop Postat Iulie 18, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2008 Re: Toyota....vreau si eu... Intradevar din pct de vedere al pretului nu cred ca se poate face comparatie. Ideea era de a compara cele doua tipuri de motoare (1KZ-TE--inainte de 2000 si D4D--dupa 2000) la tipul asta de masina, din pct de vedere al functionalitatii, fiabilitatii, etc... imi cer scuze daca intrebarile mele sunt "de gradinita", dar inca sunt puisor, in domeniu si orice chestiune noua aflata este binevenita. Si apoi vorba aia: "Nu exista intrebare proasta" :) Oricum multumesc de raspunsuri si de promptitudine calinvas. Cu riscul de a ma repeta,... pt. mine (si poate nu numai) orice informatie cat de mica conteaza. Numai bine. Sorin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat Iulie 19, 2008 Partajează Postat Iulie 19, 2008 Re: Toyota....vreau si eu... Dupa parerea mea la Second Hand este loterie. Loterie cind vorbim de 4~6 ani vechime. La peste 8~10 ani cred ca loteria se transforma in noroc sau ghinion. O Toy noua se duce in 54K , din 2003 gasesti cu ~27K din 1998 ~13K , din 1989 ~ 6k Eu cu cea din 2003 m-am dus la Toy sa o verific , mi-au zis ca o cumpar scump , ca NU merita . Am cumparat-o . Sunt EXTRAORDINAR de multumit de ea :bannana Salutari, Calinvas http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sop Postat Iulie 19, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2008 Re: Toyota....vreau si eu... Eu ma gandisem la una de prin 2001-2002 deci de vreo 7 ani. Asa ca o sa particip la loterie si sper sa am noroc... :bannana So, thanks again! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Giobica Postat Iulie 24, 2008 Partajează Postat Iulie 24, 2008 Re: Toyota....vreau si eu... Are dreptate Calinvas cu loteria sau ghinion. E vorba de masini de teren, nu ai de unde sa stii ce a facut cu ea din 2002 pana acum. Degeaba ti-ar spune colegii ca motorul X e mai bun, nu stii in ce stare e. Oricum LC90 este predecesorul lui LC120. Iar pretul de 27k pentru o masina din 2003 este urias. Un LC120 nou costa 38k si acest model este singurul fara electronica si cu doua diferentiale blocabile. Ia-l pe firma si ajunge 31k. In plus nu prea se compara cu 90. Putere, cuplu, spatiu, 6 viteze, confort.... Daca vrei o masina din 2001-2002 iti recomand sa ii afli istoria si sa platesti sub 15k. Sau "fa" un efort ia una noua si mergi linistit cu ea 20 de ani, sau pana apare una hibrida care consuma 3l/100. Apropos, ce vrei sa faci cu acest Landcruiser? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sop Postat Iulie 24, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2008 Re: Toyota....vreau si eu... Oricum LC90 este predecesorul lui LC120. Iar pretul de 27k pentru o masina din 2003 este urias. Un LC120 nou costa 38k si acest model este singurul fara electronica si cu doua diferentiale blocabile. Ia-l pe firma si ajunge 31k. In plus nu prea se compara cu 90. Putere, cuplu, spatiu, 6 viteze, confort.... Daca vrei o masina din 2001-2002 iti recomand sa ii afli istoria si sa platesti sub 15k. Sigurul model fara electronica (LC120)? Si LC90 ce are in plus fata de LC120 (la electronica ma refer)? Nu ma pricep mai deloc, asa ca ti-as fi indatorat de un raspuns asa ca pt un nepriceput fruntas. Stiu ca LC 120 ofera mai mult din pct. de vedere al confortului da' pretentiile mele nu-s chiar asa de mari si cred ca si LC 90-ul sta bine la capitolul asta (...e o parere personala...). Deocamdata ma "(con)strange" buzunaru' si nu "vreau" sa dau 30k pe o masina. Dar un 90 asa mai batranel cam pe-acolo ajunge, 14-15k. Apropos, ce vrei sa faci cu acest Landcruiser? O vreau ca si masina personala (de zi cu zi) si o vreau pt offroad turistic deocamdata.... da' vorbeste gura fara mine pen'ca nu prea stiu io cu ce se mananca offroad-ul, da' ma manca' tare sa ma dau si mai vreau sa fiu si "boier", cu confort si alte-alea. Stiu ...prea le vreau pe toate ...si vad ca-i un fel de "molima" a incepatorilor. Poate o sa-mi treaca fumurile ... om vedea :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate