Catalin0773 Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Buna seara. Dupa achizitionarea LR Freelender-ului, mecanicul a constatat ca nu am termostat, drept pt. care am cumparat unul si l-a pus la masina. Masina face caldura, nu urca apa, dar am observat la iesirea din radiator o "butelcuta" cum am mai vazut pe aici ca i se spune, adica valva de suprapresiune. Acum intrebarea este daca este noarmal ca pe masina sa fie si termostatul de langa motor si aceasta valva? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Re: Valva suprapresiune freelander 1.8 Termostatul are functia de a retine apa calda, generata de functionarea motorului, in circuitul mic de racire , pana la temperatura la care motorul functioneaza in parametri optimi. Cand se atinge aceasta temperatura , termostatul deschide doar atat cat este nevoie pentru ca lichidul de racire sa nu se supraincalzeasca si sa provoace necazuri , dar in acelasi timp sa nu se raceasca prea tare , pentru ca functionarea economica si la randament maxim a motorului este strans legata de temperatura de functionare. Valva de suprapresiune este pusa acolo pentru a proteja in special furtunele in cazul unei supraincalziri a lichidului de racire . Cresterea necontrolata a temperaturii ar duce la marirea presiunii in furtune ( in primul rand ) . Eliberand presiunea , cand este cazul , se tine sub control acest fenomen. Totodata , are functia si de a veacua aburul fierbinte aparut in cazul unei supraincalziri si protejeaza astfel motorul si garnitura de chiulasa. Cele doua au functii diferite . Cateodata , vara mai anles , la masini la care s-a umblat pe la radiatoare care nu mai au randamentul optim , pentru a evita supraincalzirea se elimina termostatul. AStfel , pompa de apa invarte lichidul prin circuitul mare , si lichidul este permanent racit. Este o solutie ieftina si proasta , pentru ca motorul va functiona sub randament tot timpul si va consuma mai mult. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin0773 Postat Ianuarie 29, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Re: Valva suprapresiune freelander 1.8 Termostatul are functia de a retine apa calda, generata de functionarea motorului, in circuitul mic de racire , pana la temperatura la care motorul functioneaza in parametri optimi. Cand se atinge aceasta temperatura , termostatul deschide doar atat cat este nevoie pentru ca lichidul de racire sa nu se supraincalzeasca si sa provoace necazuri , dar in acelasi timp sa nu se raceasca prea tare , pentru ca functionarea economica si la randament maxim a motorului este strans legata de temperatura de functionare. Valva de suprapresiune este pusa acolo pentru a proteja in special furtunele in cazul unei supraincalziri a lichidului de racire . Cresterea necontrolata a temperaturii ar duce la marirea presiunii in furtune ( in primul rand ) . Eliberand presiunea , cand este cazul , se tine sub control acest fenomen. Totodata , are functia si de a veacua aburul fierbinte aparut in cazul unei supraincalziri si protejeaza astfel motorul si garnitura de chiulasa. Cele doua au functii diferite . Cateodata , vara mai anles , la masini la care s-a umblat pe la radiatoare care nu mai au randamentul optim , pentru a evita supraincalzirea se elimina termostatul. AStfel , pompa de apa invarte lichidul prin circuitul mare , si lichidul este permanent racit. Este o solutie ieftina si proasta , pentru ca motorul va functiona sub randament tot timpul si va consuma mai mult. Am inteles. Mii de multumiri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate