Cristi07 Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 (editat) Buna, cum se cupleaza diferentialul la samurai sj 410 ,poate e cuplat sa nu stric ceva pe la ea,pun niste poze sa vedeti daca e blocat akuma sau nu, in ce pozitie ar trebui sa stea Editat Ianuarie 28, 2014 de Cristi07 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rockshox Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Re: Diferential Blocabil Sj410 din fabrica cum se cupleaza Buna, cum se cupleaza diferentialul la samurai sj 410 ,poate e cuplat sa nu stric ceva pe la ea,pun niste poze sa vedeti daca e blocat akuma sau nu, in ce pozitie ar trebui sa stea[ATTACH=CONFIG]202735[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]202736[/ATTACH] Cum arata acum in poza, spatele este blocat. In pozitia "spre botul masinii" :grin: este liber (FREI in germana) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi07 Postat Ianuarie 28, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Re: Diferential Blocabil Sj410 din fabrica cum se cupleaza Cum arata acum in poza, spatele este blocat. In pozitia "spre botul masinii" :grin: este liber (FREI in germana) eu pana akuma asa am mers cu el ,crezi ca am stricat ceva? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi07 Postat Ianuarie 28, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Re: Diferential Blocabil Sj410 din fabrica cum se cupleaza eu pana akuma asa am mers cu el ,crezi ca am stricat ceva? daca ridic spatele si bag in viteza sa vad daca e blocat amandoua roti ar trebui sa traga si daca nu e blocat una ar trebui sa se opreasca?sa stiu sigur cum e blocat si cum nu e Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rockshox Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Re: Diferential Blocabil Sj410 din fabrica cum se cupleaza Daca pana acum n-ai sesizat zgomote, vibratii sau alte probleme la puntea spate, inseamna ca n-ai stricat nimic... teoretic. Practic, depinde cum ai exploatat masina :grin:. Spatele nu este asa de periculos precum fata (la mersul cu blocantul pus ma refer) dar nu este totusi recomandat sa fie folosit pe asfalt si mai ales pe curbe. Despre test, da, trebuie sa se invarta ambele roti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Re: Diferential Blocabil Sj410 din fabrica cum se cupleaza Pentru a verifica functionalitatea blocantului suspenda masina de fund astfel incat ambele roti din spate sa fie in aer. Scoate-o din viteza, cupleaza blocantul si invarte de o roata. Daca blocantul functioneaza corect si nu este stricat ambele roti spate se vor invarti in aceeasi directie. Decupleaza blocantul si invarte iar de o roata, caz in care cealalta roata ar trebui sa se invarta in sens invers. Daca lucrurile stau asa cum le-am descris eu inseamna ca blocantul spate este functional, atat cuplarea cat si decuplarea lui functionand in parametri normali. Cred ca foarte important de stiut la acest blocant este si modul lui de actionare. Se cupleaza doar cu masina in stationare. Nu se cupleaza din mers, acest lucru conducand la deteriorarea blocantului! Un alt lucru important de mentionat este intretinerea lui. Trebuie sa ai grija ca acolo unde intra cablul blocantului in diferential sa nu-ti intre mizerie. Acesta este un alt lucru care poate conduce la deteriorarea lui. In rest, eu as spune ca nu se deterioreaza daca-l uiti blocat si mergi o oarecare perioada cu el asa. Nici in manevrabilitatea masinii nu se sesizeaza o mare diferenta, din cauza ampatamentului si ecartamentului redus pe care le are samuraiul. Eu am mers cu blocantul cuplat pe spate, inclusiv pe asfalt vreo 2000km si nu s-a intamplat nimic. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
quick Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Re: Diferential Blocabil Sj410 din fabrica cum se cupleaza de retinut ca nu se strica diferentialul inauntrul lui si n-o sa existe zgomote suspecte, de obicei se strica mecanismu de cuplare/actionare....si mecanismul asta original este foarte firav si nu rezista, de cele mai multe ori cand masinile astea ajung la noi este de mult defact.....rog pe initiatorul topicului sa revina cu impresi dupa ce face testul cu masina ridicata de spate...parerea mea este ca nu-i mai actioneaza indiferent de pozitia in care pune maneta si mecanismul este defect demult.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionica77 Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Re: Diferential Blocabil Sj410 din fabrica cum se cupleaza normal neamtul zice ca asta nu este un blocant este un fel de frana de mana cand lasi masina in panta si bagata in viteza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Re: Diferential Blocabil Sj410 din fabrica cum se cupleaza normal neamtul zice ca asta nu este un blocant este un fel de frana de mana cand lasi masina in panta si bagata in viteza Neamtul zice asta pentru ca frana de mana nu actioneaza pe roti, iar pentru siguranta este mai bine sa ai ambele roti franate... Dar blocantul este blocant in mers, si nu frana de mana. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Re: Diferential Blocabil Sj410 din fabrica cum se cupleaza ON Topic Daca ridici maneta si grupul nu se blocheaza, este posibil sa fie cablul prea larg. Poti sa il mai strangi de la reglajul din interiorul manetei. La al nostru Suzuki nu a functionat niciodata de cand a ajuns masina la noi. OFF Topic Exista cumva LSD de fabrica pentru fata la Suzuki SJ410 ? Sau mai bine zis, acesta din poza e LSD ? Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi07 Postat Ianuarie 29, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 (editat) Re: Diferential Blocabil Sj410 din fabrica cum se cupleaza Am rezolvat, maneta era pusa pe blocat dar el nu era blocat deoarece avea mizerie akolo si nu intra inauntru era ruginit ,akuma l`am deblocat dar nu imi intra pana in capat daca il blochez trebuie sa imping cu ceva in el sa intre intr`un locas doar daca invart rotile si imping in el merge ,nu stiu ce sa ii fac sa intre singur poate mai trebuie curatat Editat Ianuarie 29, 2014 de Cristi07 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi200100 Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Re: Diferential Blocabil Sj410 din fabrica cum se cupleaza ON Topic OFF Topic Exista cumva LSD de fabrica pentru fata la Suzuki SJ410 ? Sau mai bine zis, acesta din poza e LSD ? ala din poza e de spate Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Diferential Blocabil Sj410 din fabrica cum se cupleaza @adi200100, tot ce`i posibil...eu l-am scos dintr-o punte fata de 410. Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi200100 Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Diferential Blocabil Sj410 din fabrica cum se cupleaza scuze ai dreptate la mine la Samurai cel de fata arata altfel......si am crezut ca e valabil si la 410 Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate