Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Diferential blocabil discovery 2

JURJUT OVIDIU

Postări Recomandate

Am si eu o nelamurire, poate ma ajuta cineva. Am vazut 2 discovery 2 din 2003, ambele aveau lipita, eticheta langa maneta mica de la reductor, cu diferential blocabil, dar pe maneta este desenat doar 3 pozitii L N H, fara pozitia in stanga de diff lock.Probat in stanga si nu se poate trage maneta merge doar in fata-spate. Au diferential blocabil acste masini sau nu?
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Diferential blocabil discovery 2

Am si eu o nelamurire, poate ma ajuta cineva. Am vazut 2 discovery 2 din 2003, ambele aveau lipita, eticheta langa maneta mica de la reductor, cu diferential blocabil, dar pe maneta este desenat doar 3 pozitii L N H, fara pozitia in stanga de diff lock.Probat in stanga si nu se poate trage maneta merge doar in fata-spate. Au diferential blocabil acste masini sau nu?

Au dar este comandat electronic la modelele din anii aia.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Salut. Raspunsul e simplu. Este comandat de Controlul Tractiunii. In momentul in care se pierde aderenta, acesta se blocheaza treptat pentru a repartiza cat mai bine puterea intre punti. Din experienta pot spune ca nu este cea mai fericita solutie, multi adaptand blocarea diferentialului central din maneta ulterior. Sunt multe topicuri pe tema asta pe forum.

Editat de Cristi S
Link spre comentariu

Cu maneta de care povestesti tu blocantul central nu se activeaza. Caseta de transfer este posibil sa aibe blocant central, dar pe acea masina nu ai timoneria aferenta.

P.S. Teddy nu exista asa ceva la Disco2.

Editat de mariusg

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

este un disco 2 cu facelift, eu stiam ca astea ori au ori nu au, este a doua masina care o vad si este asa pe eticheta figureaza cu dif lock, dar pe maneta nu? am nevoie toar de timonerie? Cu primul vanzator se considera autotstiitor si m-am contrazis, a sunat el pe la toate reprezentantele si am aflat ceva" noutati" vi le impartasesc si voua, un mare inginer de la Bucuresti, din pacate nu-i mai retin numele, a zis ca diferentialul e blocabil prin alunecare?, cel din Galati ca are ceva solenoid si ca asa se blocheaza, iar vanzatorul sustinea ca trebuie sa virezi rotile dreapta maxim si asa se blocheaza.

Poate ati invatat si voi ceva nou.

Inca o intrebare, chiar nu se poate modifica KM la Disco 2?

Azi am vazut unul din 2003, si avea la bord doar 136000?

P.S. Multumesc Astral pt informatia cu Galati-ul, dar nu l-am mai deranjat pe Atar ca eram deja acolo.

Link spre comentariu

La D2 din 2003 au inceput sa reintroduca diferentialul central blocabil! In general este posibil sa ai diferentialul central blocabil cu tot tacamul din fabrica, unele au (sau nu) eticheta si nici timoneria dar au tot sistemul de blocare in cutia de transfer (deasupra diferentialului central au spigotul de actionare), altele au eticheta si atat (cazul masinii mele, tot 2003). Posibilitatea de adaptare a diff-lock exista, dar ea depinde de ceea ce are masina pe ea in momentul achizitionarii, la unele fiind necesara numai timoneria (varianta mai ieftina), la altele fiind necesara si timoneria si inlocuirea/modificarea cutiei de transfer (varianta scumpa)! La o utilizare normala si chiar in teren de dificultate medie a masinii, daca TC-ul este functional (cum ti-a sugerat si Teddybear), nu vei simti niciodata lipsa diff-lock, bineinteles cu anvelope adecvate! In cazul in care TC-ul nu merge din varii motive, sau cu el functional dar in noroaie extreme, pot fi situatii in care sa-ti doresti aceasta optiune! Restul explicatiilor cu alunecari, solenoizi, roti virate bla-bla sunt din alte filme, nu au legatura cu aceasta masina!

Km nu sunt imposibil de modificat, dar este foarte greu si foarte costisitor! :wink:

• Like 1
Link spre comentariu

situatia e cam asa:

1. La modelul facelift ori are diff central blocabil cu timoneria aferenta ori daca nu are timoneria nu are nici partea din cutia de transfer...stickerul e irelevant, era pe console si l-au lasat asa indiferent de dotare...daca nu merge maneta spre stanga nu are central blocabil si nici timoneria nu te ajuta singura...trebuie kit de conversie pentru CDL a cutiei de transfer sau sa iei cutie de transfer SH cu 'maruntaiele' in dotare(cele din 99 pana in 2001)

2. La facelift are un SLABS ECU special conceput pentru CDL, primeste input de la CDL switch si lucreaza si TC la parametrii adaptati diferentialului blocat actionand numai pe punti nu si intre ele cardanele fiind blocate... asa-i softul(mi-am cumparat si eu un SLABS ECU din asta dar inca nu l-am montat)...chiar si la modelele mai vechi cum am eu in caz de derapaj major se simte TC ca intra si cu diff blocat... TC, EBD si ABS sun doar "inhibate" dar lucreaza toate

asa ca a nu se confunda TC cu CDL ca nu se elimina intre ele... de fapt e varianta optima...citez din RAVE doar ce-i relevant dar eu l-am citit din scoarta in scoarta si credeti-ma stiu ce vorbesc:wink:

ETC

The ETC function uses brake intervention to prevent wheel spin and maintain even torque distribution to the wheels. ETC is automatically enabled while the brakes are off at speeds up to 62.5 mph (100 km/h), and operates the brakes either individually or in axle pairs:

l At speeds up to 31.3 mph (50 km/h), ETC uses individual brake intervention to maintain even torque distribution between wheels on the same axle.

l Vehicles up to 03 model year – At speeds between 0 and 62.5 mph (0 and 100 km/h), ETC also uses brake

intervention in axle pairs to maintain even torque distribution between the front and rear axles. In effect, this mode of operation replaces !? the centre differential lock of the transfer box which, although still incorporated, is nonoperational under normal driving conditions.(aici e greseala de exprimare a lor care induce pe multi in eroare ca e exagerat spus "replaces" ca nu e chiar asa...dupa cum se vede din propozitia urmatoare, n.a)

+TRANSFER BOX - LT230SE, DESCRIPTION AND OPERATION, Description.

If the centre differential lock is in the locked condition, the SLABS ECU illuminates the ABS and ETC warning lamps and inhibits the ETC function (the ABS, EBD and HDC functions are retained, but at degraded performance levels).

l Vehicles from 03 model year (with differential lock fitted) – At speeds between 0 and 62.5 mph (0 and 100

km/h), ETC uses brake intervention in axle pairs to maintain even torque distribution between the front and rear

axles. If the centre differential lock is in the locked condition, the differential lock warning lamp in the instrument

pack is illuminated. The ABS, EBD, ETC and HDC functions are retained, but with revised parameters to suit the locked differential.

While the ETC function is enabled, if the SLABS ECU detects a wheel accelerating faster than the average, indicating loss of traction, it operates the ABS modulator in the active braking mode. Depending on the vehicle speed, active braking is employed for either the brake of the affected wheel or for both brakes on the affected axle, until all four wheels are driven at approximately the same speed again. During active braking the SLABS ECU also illuminates the ETC warning lamp, for a minimum of 2 seconds or for the duration that ETC is active. ETC operation is desensitised during 'hard' cornering.

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

cutia de viteze nu are relevanta, CDL e din cutia de transfer, astea sunt interschimbabile si aia din 2000 99.9% ca are 'hardware"-ul, doar mufa de la CDL switch difera iar la faceliftul care nu-l avea din fabricatie s-ar putea(nu-i sigur) sa lipseasca si partea aia de cablaj catre switch dar asta e usor de adaugat... daca nu gasesti o mufa atarnand pe acolo la care daca pui o punte sa se aprinda martorul rosu de diff blocat(cu contactul pus) vorbim atunci(martorul asta nu are self check dar e acolo sigur), trebuie doar trase doua fire pana la un conector sub consola...daca nu ai RAVE descarca pt ca o sa ai nevoie de "connector views"...dar poate ai noroc si ai cablajul totusi, depinde de seria din care a iesit masina nu exista vreo regula clara

se potriveste timoneria de cutie transfer de la D1 care e mai ieftina de obtinut

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Acum cativa ani cand cautam un Disco in mintile lui, din martie pana in septembrie, m-am tavalit din Germania pana in Scandinavia pe sub o multime de masini (prin natura serviciului ajung prin multe locuri), poate peste 15buc, majoritatea 2003, cateva 2002 si 2004, modelele cu facelift fiind vizate de mine in mod special. Am intalnit de doua ori cutia de transfer cu CDL, dar fara timonerie. Acum ce sa zic, nu pot afirma ca erau cutiile de transfer cu care au venit masinile din fabrica, dar sa fi fost schimbate dupa aceea fara sa fi montat si timoneria nu prea ar fi avut sens! Una dintre ele era 07.2003 (cu o luna mai "tanara" decat a mea) si nu ne-am inteles la pret, la mijloc fiind vreo 500eur. A stat pe mobile la vanzare pana prin noiembrie anul trecut, ultima oara pretul fiind cu mult mai mic decat cel oferit de mine la vremea respectiva. :wink:

Total de acord ca TC+CDL este varianta optima, am vrut doar sa subliniez ca daca TC-ul e functional, in conditii normale si medii de exploatare nu simti lipsa CDL.

@JURJUT OVIDIU CDL-ul este identic indiferent de cutia de viteze utilizata. :wink:

P.S. Scuze Ferry ai fost mai iute la butoane.:wink:

Editat de Iulian G
Link spre comentariu

sper sa nu fie perceputa ca o disputa(ca nu e) e o discutie poate uneori in contradictoriu din care sunt sigur ca invatam cu totii cate ceva... nu mai gasesc linkul ca s-a modificat site-ul la ashcroft dar de acolo am extras informatia cu dotarea CDL la facelift mai demult... sunt de acord ca se poate orice deci cel mai sigur e sa se verifice daca are sau nu "diff lock spigot"

de chestia asta cu activat CDL din ECU e prima data cand aud si tind sa fiu suspicios deoarece in meniul hawkeye si T4(astea-s pe softul original) nu exista asa ceva...daca exista la nanocom parerea mea e ca e doar pentru martor asa cum are si pentru TC sau HDC in mod total inutil si chiar "impotriva firii"... de ce ai anula niste martori care se aprind doar cand sunt in functie sau in caz de eroare,? nu inteleg, bine ca nu au facut posibila si dezactivarea martorului ABS ca sa poti ascunde defectiuni... SLABS ECU are inputul de la CDL switch in mufa indiferent de dotarea masinii si gestioneaza sistemul in functie de semnalul primit acolo(daca primeste sau nu masa prin switch cand CDL e blocat) nu are nevoie de nici o setare... nanocomul asta e interesant, am si eu, dar cand e vorba de SLABS, BCU sau ACE folosesc hawkeye(bine ca nu am avut cumparator) ca nanocom e complet instabil si de neincredere in zona asta mai ales ca l-au incarcat cu diverse "inovatii" total deplasate.... la subiectuil asta cu activat CDL din ECU accept orice argumente sau dovezi si daca exista voi recunoaste ca m-am inselat:wink:

o investitie buna pentru cutia de transfer ar fi asta http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/index.php?act=viewProd&productId=381 , eu ma gandesc serios sa imi iau

@sirrafery, un mecanic in zona ca suntem mai aproape care stie cu ce se mananca LR?

suna-ma deseara intre 7 si 8, imi gasesti numarul aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?64453-Posesori-de-tester-LR-dispusi-sa-ajute

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

Nici vorba de dispute, subscriu dialogului constructiv! :h5 Prezenta spigotului la cele doua masini era doar o constatare ce la vremea respectiva m-a intrigat si a ramas intiparita in memorie, deoarece gasisem si eu candva informatia cu CDL-ul la facelift!

Referitor la activarea cu testerul a CDL din ECU la modelele nai noi, nu mai gasesc informatia si inclin sa cred ca ai dreptate, nu e valabila (am corectat dealtfel, cu scuzele de rigoare). Cautand info despre ce fir sa sectionez la un D2 din 2000, la care dupa montarea CDL nu mai avea TC-ul functional, am dat peste acea informatie pe care am luat-o de buna (vazand si optiunea in meniul Nanocomului), fara sa am ocazia sa o pun in practica si fara sa o verific. Daca ECU pt SLABS este SRD 000150 (pt 2003) sau SRD 500070 (pt 2004) dupa montarea CDL totul ar trebui sa functioneze fara probleme, acestea avand softul schimbat, oferind un raspuns mai putin brutal al TC, deasemenea reactii imbunatatite ale EBD.

Diff-ul central de la Ashcroft e chiar o varianta faina, i-mi face cu ochiul si mie. Cu stima! :wink:

Editat de Iulian G
Link spre comentariu

singura completare ce mai trebuie sa o fac e ca SRD500070 e identic cu SRD000150 ca soft aparut din 2003, e schimbat numai numarul(supersedeed cum zic ei), de cumparat ca nou se gaseste doar SRD500070 toate celelalte se pot gasi doar second hand....am sa imi montez si eu SRD500070-ul in curand, ma codeam ca nu prea aveam incredere in nanocom la calibrare SLS dar am primit CD-ul de upgrade v.6 la hawkeye care contine si asta deci acum doar de chef mai am nevoie...din pacate lenea e mare la mine:grin:

Link spre comentariu

Pentru exemplificare http://forum.club4x4.ro/showthread.p...1-Proiect-Thor postul 14. Ai pozele necesare.

se poate copia de acolo direct daca dai click pe # inaintea numarului postarii si copiezi :wink: : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?58481-Proiect-Thor&p=676543&viewfull=1#post676543

Link spre comentariu

• 10 luni mai târziu...

Mersi baieti de informatii, o sa vad in primul rand cum stau cu CDL, poate am noroc si nu-mi trebuie decat timoneria, dar pana atunci, mai sunt altele suspensi,i bari, troliu, lumini.....

...si n-a avut noroc .I-a trebuit alta cutie de transfer:wink:....si alt grup pe fata...si alt ambreiaj complet .

P.s. Nu reusesc sa vad pozele mai sus .Sunt interesat de cum arata timoneria la cutia de transfer cu dif blocabil .

Povestea continua ......

:h5

Link spre comentariu

P.s. Nu reusesc sa vad pozele mai sus .Sunt interesat de cum arata timoneria la cutia de transfer cu dif blocabil .

Salut Aline!

Pana va rezolva @mariusg sa se vada din nou pozele din topicul lui, poti sa te inspiri de aici:

http://www.discovery2.co.uk/D1_to_D2_cdl.html

:h5

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

asta-i schema http://www.discoweb.org/cdl/index.htm

Link spre comentariu

Cred ca o sa montez a doua maneta, am de pe donator o maneta completa cu cablu(cea de la reductor), am studiat si incap amandoua, trebuie doar mutata mai lateral cea originala si au loc amandoua, de ce numai unii sa aiba mai multe manete:grin:

Revin cu poze cand e gata, mai trebuie facuta doar prinderea pe cutie si stift.

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 3 ani mai târziu...

o intrebare , timoneria de pe discovery 1 este exact la fel ca si pe discovery 2, a montat-o mecanicul si ceva nu merge. Mic mare merge , dar nu merge lateral . Sa fie din cursa de la reglaj sau....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare