Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Noul meu Grand WJ

atar

Postări Recomandate

Re: Noul meu Grand WJ

Gata cu taiatul si cosmetizarea.

Eu zic ca a iesit foarte bine.

Fenderele din tabla vor costa cam 1.000 Ron cu tot cu vopsit, dar pentru ca va dura mai mult de o saptamana am amanat pentru luna mai.

Pana atunci, poate reusesc sa termin bara fata.

475536516_IMG_0122(Large).thumb.JPG.074db3679bd0c68938ec3cdee4c4aa8c.JPG

751665848_IMG_0124(Large).thumb.JPG.51ccab6afde7957885c373a9a71a20e1.JPG

1101033422_IMG_0126(Large).thumb.JPG.5966f3fa660b4d88c7f5135d2fbc1565.JPG

75712955_IMG_0127(Large).thumb.JPG.c1e39cb5b3bf138f5e5a0cfae275b4b9.JPG

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 5 luni mai târziu...

Nu am mai scris de mult aici.

Intre timp s-au intamplat mai multe.

Am rupt cardanul original.

Am in lucru un cardan cu articulatie dubla. Sper sa fie gata saptamana viitoare.

Acum trei saptamani am facut alte urechi de prindere pentru bara. Cu ocazia asta am dat jos bara si am zis sa o revopsesc neagra, pentru ca era data cu antifon auto peste care vopsea visinie. Arata jalnic.

Cand am curatat vopseaua, surpriza a fost imensa. Aproape jumatate din suduri erau fisurate pe lungime in profunzime. In 3 locuri crapaturile erau pana in partea celalta. Culmea e ca s-a intamplat asta fara sa fi folosit masina.

Am dus-o la un atelier de sudura. Acolo a fost desfacuta si reansamblata dar cu alt tip de suduri. Nu ma pricep, dar cei de acolo spun ca nu a fost sudata corect. Acum e ok. Tot in Santierul Naval Braila am facut si noile urechi de prindere pe care mi le-au schimbat. Mai jos sunt pozele cu bara refacuta.

A venit si troliul pe care l-am montat deja.

Fendere am sa mai caut. Daca nu fasesc flexibile la un pret decent, pana in primavara le fac din tabla.

Raman de rezolvat problemele incazirii scaunelor, radioul si pilotul automat.

1628435039_WP_20141012_002(Medium).thumb.jpg.17ab8d064d2ed65db3ff8a32d29f90de.jpg

532366541_WP_20141012_003(Medium).thumb.jpg.717bb336aeb89e4da1f2931cfc9c5bed.jpg

1773039598_WP_20141012_004(Medium).thumb.jpg.cfe572e3e709d4529ddd0f1b36542ea0.jpg

1411888171_WP_20141012_005(Medium).thumb.jpg.950372ab2e92c3efd8b3e7bfda0d635c.jpg

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Sorine, suportul ala de numar se da jos sau e fixat dupa role? Mi se pare ca ar cam incurca in caz de nevoie, nu de alta ;)!

In rest stii parerea mea despre ...suduri.

Sa va bucurati de ea!

2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac

http://www.jeepromania.ro

Link spre comentariu

Suportul de numar e prins pe niste inaltatoare de bara, nu de role. E fix si sper sa nu ma incurce nu nimic.

Alta pozitie nu am gasit.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Sutare Sorine,

Ai mai jos un link cu ceva "cugetari" mai vechi pe aci, pe tema suportului de numar fata, sa-i zicem escamotabil:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?62703-Suport-Numar-Bara-Fata-prindere-role-troliu&p=690432#post690432

:h5

2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac

http://www.jeepromania.ro

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Pentru ca am fost zgarcit cand a trebuit sa montez kit-ul de inaltare si nu am apelat la o persoana competenta sa-l instaleze, uite ce am patit duminica, dupa cateva ore de off-road.

1483940341_poz2591.JPG.bd5a07fa1889e04012a043e1fbd1977b.JPG247706436_poz2592.JPG.f08537cfaec4784856e36b5070b62f9b.JPG

A mai trebuit sa demontez si sa reinstalez bieletele decuplabile prin mai. Erau montate cu sigurantele in interior, neavand acces la ele.

Concluzia este: Nu apelati la amatori cand faceti reparatii si montaje la masina.

Link spre comentariu

Tin minte ca au transpirat p-acolo cote-a-cote doi amatori din care unul cu lunga istorie in Jeep . Ce s-a intamplat mai exact ca poza e neclara ? A sarit telescopul , s-a rupt capatul filetat sau mai exact ce e ? E interesant pentru acest tip de masina si descrierea problemei ajuta si pe altii chiar daca masinile asemenatoare sunt relativ putine .

...la bielete tin minte ca atunci cand s-a discutat problema accesibilitatii la bielete - discutabila in ambele posibilitati de montare - ai replicat ( reproduc exact ) :' pune-le asa , e treaba copliotului ' - exact asa s-a montat imediat sub ochii tai ca si restul tuturor componentelor mai putin o relocare-distantier de stopbumper spate/stg din cauza caroseriei prea corodate si ai hotarat sa ramana fara , deci ... memoria din care nu alegi doar ce-ti place poate fi uneori un lucru nasol ... in rest adevarul partial inseamna doar niste vorbe .

Editat de cos
... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

S-a desurubat piulita. Surubul l-am gasit intreg, dar piulita nu.

Ori nu a fost bine stransa, ori nu a avut saiba. Nu avea voie sa se desfaca dupa 700 km si doua iesiri soft in teren.

Ne oprim aici cu restul detaliilor.

Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...

Si cum vorba: "niciodata sa nu spui niciodata" este valabila, din ciclul: "cand te mananca, te scarpini", uite ca m-a mancat. :grin:

Am luat un set de jante ET -30 si le-am pus. Ce sa vezi? Freaca rotile fata la viraj in prag si cele spate in bara la flexare.

In concluzie, nu scapa nici masina asta de Sfantul Flex.:grin:

Evident ca mancarimea persista, asa incat urmeaza sa dau jos bara, cine a facut-o a montat-o lipita de faruri si de grila fata, chiar le impinge cativa milimetri, asa incat se va reface sistemul de prindere, se recentreaza , se repozitioneaza, se incearca cat de cat o recosmetizare, pentru ca e usor asimetrica (nu se vede cu ochiul liber, doar la masuratori), dupa care se refac ochetii fata, gaurile pentru proiectoare si sistemul de prindere a acestora si mascare a luftului si in final refinisarea si revopsirea cu negru mat.

Va tin la curent.

salut unde pot gasi niste jante intoarse de jeep wj 2.7

Link spre comentariu

S-a desurubat piulita. Surubul l-am gasit intreg, dar piulita nu.

Ori nu a fost bine stransa, ori nu a avut saiba.

Telescopul spate este prins atat in partea de jos cat si sus cu un surub cu cheie de 18, iar piulita este sudata pe partea cealalta. Jos este piulita spre roata iar sus invers, catre caroserie. Adica nu ai nevoie de doua chei.

Daca probabil strangi cu pistolul pneumatic cu 7-8 atm si insisti pe pozitia 3 e posibil sa rupi sudura piulitei sau poate sa si stergi filetul ei. Surubul este 10.9 deci are rezistente bune.

Posibil mecanicul tau a rupt sudura si a lasat si piulita stearsa de filet ca poate va tine si in timp va tine si uite ca nu a tinut...

" Nu mai lua viata asa in serios - la urma urmei, oricum nu scapi viu din ea !!! "
Link spre comentariu

S-a insurubat la mana , fara pistol , fara prelungitoare . Deci ... aaa ... e inca una din necorcondantele bizare care e trecuta intr-o lista ... ... intr-o lista .

Lista de verificat , ar trebui verificat totul .

La masina asta se dezvaluie atat de multe ciudatenii tehnologice ... unele in premiera . Dar asta fac premierele , sunt primele ...

Misterele dau tarcoale precum ideile negre intr-o livada ... de salcami .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Telescopul spate este prins atat in partea de jos cat si sus cu un surub cu cheie de 18, iar piulita este sudata pe partea cealalta. Jos este piulita spre roata iar sus invers, catre caroserie. Adica nu ai nevoie de doua chei.

Daca probabil strangi cu pistolul pneumatic cu 7-8 atm si insisti pe pozitia 3 e posibil sa rupi sudura piulitei sau poate sa si stergi filetul ei. Surubul este 10.9 deci are rezistente bune.

Posibil mecanicul tau a rupt sudura si a lasat si piulita stearsa de filet ca poate va tine si in timp va tine si uite ca nu a tinut...

Nu stiu ce s-a intamplat acolo.

Bine ca nu s-a inamplat nimic rau.

Am refacut profilul U care a venit cu Kit-ul de inaltare, am pus alta bucsa in suport si s-a prins cu acelasi surub dar cu piulita cu autoblocare.

Kitul de inaltare vine cu un adaptor, cu o bucsa si un surub mai lung, pentru ca la 4" se modifica pozitia de prindere a amortizorilor. Amortizorii nu mai intra in prinderea originala, ci in adaptorul din Kit.

Acum cand am schimbat si cutia de transfer cu una NP/NV231, am rugat mecanicul sa verifice cam toate suruburile si piulitele si nu am avut alte suprize.

Ce e nasol, e faptul ca deja umezeste un amortizor.

Iar e naspa ca am muncit degeaba cu cardanul fata. Dupa ce am schimbat cutia de transfer, acum e prea scurt. :ha::ha: Ca la nebuni.

Refac a treia oara cardanul. De data asta cu o culisanta de la @Stelea si o articulatie dubla noua, cumparata separat. Pastram U-urile de la cardanul vechi, si se construieste unul nou dupa noile dimensiuni, dupa care va fi trimis la echilibrat dinamic.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 7 luni mai târziu...

Salutare. Sunt interesat sa cumpar si eu un WJ V8 cu GPL bineinteles. Am citit cam tot ce se putea despre costuri revizie si cam tot ce-ai facut la ea si as vrea sa te intreb daca esti amabil, ce consum ai in oras pe GPL? La drum lung am inteles ca undeva in jur de 14 L/100km. Eu o s-o folosesc zilnic si vreau sa stiu cati L de gaz consumi la 100 km in oras. Multumesc!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare