Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Dimensiuni diferite la anvelope - e VREO problema ?

vio6868

Postări Recomandate

Re: Dimensiuni anvelope

Daca pe fata am 31x10,5x15 LT si pe spate 265x70x15 merg?Sa nu dauneze

Salut,

Eu nu le-as monta pe o masina 4x4,diferenta este de 4,43% intre aceste dimensiuni

Si la o masina 4x2 este cu cantec ca RAR-isti mai verifica pe drum

Ca sa verifici si tu

http://www.dakota-truck.net/TIRECALC/tirecalc.html

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cata vreme le pui pereche si nu le amesteci intre ele nu ai nici o problema....eu am avut pe galloper 33/12,5/15 cu jante et negativ si flanse de 5cm si nu ma oprit nici dracu in toata tara asta

Ca nu te a oprit ai ai avut noroc:wink:

Dar daca nu aveai noroc...Aveai ghinion cu amenda si certificatul uppp::fk

La 4x4 cind rotile din fata trebuie sa roteasca cat cele din spate pentru ca sunt cuplate atunci nu vad ce se intampla cu o diferenta de 44metri la un km drum parcurs:g

Link spre comentariu

Ce inseamna dauneaza?Daca te palmuiesc si nu-ti pica nici o dinte-dauneaza?Dar te doare!

Asa-i si cu 4x4,:no

In cazul 4X2 este altceva

Eu am experimentat pe propria piele cu Feroza,Am pus roti de dimensiuni diferite pe punti am parcurs doar 4-5 km cu 4X4 cuplat(am uitat sa decuplez) si am simtit un miros ciudat la oprire(noroc ca era traseul scurt),era puntea din fata incinsa.Nu s-a stricat,am mai circulat vreo trei ani cu masina dar dupa acest eveniment am schimbat urgent gumele.

Deci,faci cum crezi.Problema este cand ai roti diferite,si ai nevoie de 4X4,cuplezi,scapi de belea si pe urma uiti sa decuplezi(in cabina nu se simte mirosul incins)

Asa ca daca ma asculti...faci cum vrei

Bafta

Link spre comentariu

Daca cuplez 4x4 si nu mergi mult poate sa dauneze?La mers de 2x4 merge sau dauneaza?

Nu pot sa cred ca dupa atatia ani mai apare intrebarea asta pe un forum dedicat off-roadului si masinilor cu tractiune integrala.

Sper ca topicul sa fie din ciclul celui despre condusul serpuit si al celui cu mosorul.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

In 4x2 nu ai probleme (in prezent eu asa circul ...) In 4x4 doar sa iesi dintr-un impas, atat. Oricum, trebuie avut grija ca la producatori diferiti pot exista diferente de diametru la dimensiuni identice, de aceea la 4x4 e de preferat sa fie acelasi model si producator pe ambele axe.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

In 4x2 nu ai probleme (in prezent eu asa circul ...) In 4x4 doar sa iesi dintr-un impas, atat. Oricum, trebuie avut grija ca la producatori diferiti pot exista diferente de diametru la dimensiuni identice, de aceea la 4x4 e de preferat sa fie acelasi model si producator pe ambele axe.

Da dece la foarte multe vulcanizari si chiar magazine atunci cind am intrebat au spus ca 31x10,5x15 este echivalent cu 265x70x15.De mers am sa merg 4x2 cu ia asa si am inteles ca la actiuni de timp scurt in 4x4 pot sa o folosesc dupa care decuplez

Link spre comentariu

Da dece la foarte multe vulcanizari si chiar magazine atunci cind am intrebat au spus ca 31x10,5x15 este echivalent cu 265x70x15.(...)

Pentru ca la majoritatea vulcanizarilor lucreaza niste retardati, iar magazinele nu vor decat sa vanda, nu-i intereseaza ca-ti strici tu masina.

Ca se poate intampla ca anvelope de producatori diferiti sa se potriveasca la diametru, asta e alta poveste ...

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Da dece la foarte multe vulcanizari si chiar magazine atunci cind am intrebat au spus ca 31x10,5x15 este echivalent cu 265x70x15.De mers am sa merg 4x2 cu ia asa si am inteles ca la actiuni de timp scurt in 4x4 pot sa o folosesc dupa care decuplez

:ha:Oricine poate sa spuna orice,doar nu il doare gura:uameni

Omul destept invata din paguba altuia,pe cel prost il stim,nu?dar de cel TAMPIT ai auzit?:wink:

Link spre comentariu

Re: Dimensiuni diferite la anvelope - e VREO problema ?

cava erau 265/75 era acceptabil cred..asa e diferenta prea mare.. diametrul trebuie sa fie egal.. la toate 4 daca vrei sa mergi in 4x4 sau daca ai abs..

totusi e ciudat pt ca am vazut roti care era 255/75 r15 si sub scria 31x10.5r 15.. dar mai apropiat de 31 e 265/75...

0743380016 sau 0731443451

I ♥ APUSENI

:cort

Link spre comentariu

cava erau 265/75 era acceptabil cred..asa e diferenta prea mare.. diametrul trebuie sa fie egal.. la toate 4 daca vrei sa mergi in 4x4 sau daca ai abs..

totusi e ciudat pt ca am vazut roti care era 255/75 r15 si sub scria 31x10.5r 15.. dar mai apropiat de 31 e 265/75...

E simpla treaba,poti sa verifici si tu accesand Linkul urmator:http://www.dakota-truck.net/TIRECALC/tirecalc.html

Link spre comentariu

... totusi e ciudat pt ca am vazut roti care era 255/75 r15 si sub scria 31x10.5r 15.. dar mai apropiat de 31 e 265/75 ...

@DanT - dacă erau reșapate să nu te miri. Cele reșapate, în general, sunt cu mult mai mari decât cele normale. Pentru că procedeul implică folosirea unei carcase de anvelopă uzată, peste care se aplică (lipește) calea de rulare. Atunci normal că iese o struțocămilă de dimensiuni mai mari decât în mod normal. Și am mai observat o măgărie, unii producători de astfel de gunoaie, fac anvelope 31x10,5x15 pe care scriu 225/75/15 sau 235/75/15 ca să le poată monta cei care nu au în certificatul de înmatriculare dimensiuni mari și să nu-i ia miliția/RAR-ul la întrebări. Cunosc caz cu magazin de asemenea gunoaie, care întreabă ce dimensiune reală vrei și apoi ce vrei să scrie pe ele ... probabil există mai multe loturi.

@vio6868 - ascultă-i pe colegii care ți-au spus să găsești o variantă să nu mergi în 4x4 cu ele diferite, că dacă e să te iei după ăia de la vulcanizare ... n-ai să ajungi departe. Eventual caută-ți 2 bucăți second hand care să fie aceeași dimensiune și marcă/model cu cele pe care le ai pe față sau cu cele pe care le ai pe spate, dacă nu stai bine cu banii, să le iei pe toate 4 set.

Toate cele bune!:h5

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

dar...nu e mai bine sa experimentezi pe masina ta...si dupa aceea sa ne spui ce se intampla? :grin:

iti spune atata lume ca nu e bine...tu nu si nu....cu increderea oarba in vanzatorii de piese auto...nu apuci sa faci multi km

Link spre comentariu

S-a stabilit, e dovedit atat stiintific cat si practic ca afecteaza transmisia.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare