Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Grand Vitara proaspat achizitionata

Postări Recomandate

Va salut,

Cum poate stiti deja din alte topicuri pe acest forum eram foarte indeciz sa fac o alegere intre vechea Vitara masina de care am avut si am fost foarte multumit si G Vitara. Intre timp am achizitionat o Grand Vitara din 99 motor benzina 1.6 16V in 3 usi adusa recent din Belgia. Nu e stralucita estetic dar sper ca macar mecanic sa nu fie probleme.

I-am facut schimburi de ulei, distributie, filtre, telescoape pe spate, brat dreapta fata din cauza pivotului(care apropo e exagerat de scump) am mai schimbat o bieleta la directie ceva reparatii pe la toba si frane si sper ca acum e gata de dus la Testul RAR in vederea inmatriculari in RO.

Am o nedumerire si aici am nevoie de ajutorul dvs. In Cartea masinii nu scrie dimeniunea anvelopelor, am gasit niste documente in franceza pe care scrie 2 marimi de anvelope 235x60R16 si 195x80R15 masina a venit echipata cu cauciucuri 235x65r16C cu care arata foarte bine si un rand 195x80R15 de rezerva.

Din ce stiu eu C-urile sunt cauciucuri mai grele care implicit dauneaza bucselor in primul rand si in al doilea rand merg pe autoutilitare si microbuzuri. Intrebarea mea este daca stiti care dimeniuni merg si sunt recomandate pe o Grand Vitara ca sa stiu ce cauciucuri sa pun pentru RAR sa nu am probleme, las C-urile e posibil sa le omologheze, pun celelalte pe 15 sau caut altceva?

Am si o imagine cu masina care arata cam asa cu c-urile.

Intre timp pana ajunge la RAR vreau sa ii mai pun carlig care e pe drum si am si bari protectie praguri pregatite dar asta abia dupa inmatriculare.

Ca planuri de viitor, niste scuturi, ceva folie pentru geamuri sa fie mai fumurii si un rezervor ca a fost lovit si sonda nu mai indica cantitatea de benzina corect iar din ce am inteles schimbarea rezervorului e singura solutie.

SUZUKI_GRAND-VITARA-4.thumb.jpg.db85093c42dcd301e903ddde6033232f.jpg

Editat de danyab
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Grand Vitara proaspat achizitionata

Salut

Sa o stapanesti sanatos.

Masina din poza asta arata bine ( sfat prietenesc ...pune mai multe poze cu ea)

Cauciucuri daca vrei altele ...cauta pe forum si cu siguranta gasesti si unele mai usoara :))))

Multa bafta :cl

Link spre comentariu

Am cauciucuri 195x80R15 dar vreau sa stiu daca GV e prevazuta pe undeva cu astfeld e cauciucuri ca sa pot trece RAR si pe urma vad eu ce cauciucuri pun. Si cum fac sa imi treaca si cauciucuri pe 16 in carte chiar daca nu C-urile macar cele care sunt trecute pe actele de Belgia. 235x60R16. O sa schimb astazi cauciucurile si o sa pun poze cu masina si cu cauciucuri de 15.

Link spre comentariu

Din cate stiu eu in carte se trec doua marimi de cauciucuri...asa am si eu la masina mea.

Cu siguranta ca si la tine o sa fie la fel ..mai ales daca pe actele de Belgia sunt trecute doua marimi.

Bafta

Link spre comentariu

Va salut,

Am o nedumerire si aici am nevoie de ajutorul dvs. In Cartea masinii nu scrie dimeniunea anvelopelor...

Acelasi model, dar din 2003, are in CIV 215/65/16 si 235/65/16, iar pe ea 225/75/16. Sunt cam grele, se simte la consum si demaraj si intentionez sa le dublez cu unele mai usoare.

La multi km fara necazuri.

Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !
Link spre comentariu

Eu am pus pe ea acum 195x80R15 si cu astea am de gand sa ma duc la RAR si sa vedem, sper sa nu faca figuri sa treaca astea si sa treaca si pe 16 ceva dimeniune ca sa pot folosi si JANTELE alea macar vara ca astea pe 15 sunt cauciucuri Michelin Alpin aproape noi si iarna is ideale.

Later edit :

JANTE, in mortii lor, ca doar esti pe un forum auto si alea nu sunt genti vuiton, gucci !!!

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Am ramas cu jante pe 15 si cauciucuri 195/80 imi place cum merge masina are tinuta destul de buna cu ele dar imi zicea cineva ca jantele de 15 aduc probleme la ferodouri pe fata, stie cineva ceva despre acest lucru? Cei care aveti jante de 15 pe GV ati intampinat probleme?

Si daca tot sunt la capitolul asta as avea nevoie de o janta pe 15 de tabla cu un cauciuc pe ea 195/80 pentru rezerva...daca are cineva de vanzare.

Link spre comentariu

Din cite ziceau americanii pe site-urile de specialitate la gv-ul facut pt europa nu ar intra jenti pe 15 ca ar fi unele probleme la etrierele de frina fata.Acum daca tu ti-ai pus si se invirt:))or mai gresi si aia.In ce priveste "ferodourile" de pe fata ,Ferodo e o firma care or fi inventat probabil placutele de frina:))ca prea zic multi asa:))) e cam ca la Pampers toata lumea le zice pampersi dar fac o gramada de firme scutece pt copii.Lasind gluma la o parte probabil o sa ai probleme cu etrierii de frina care fiind prea mari o sa atinga in jantele de 15.

Nici un GV facut special pt CE nu vine cu jenti pe 15 ci pe 16 marimea trecuta in talon fiind 235/65/16.Eu personal folosesc dupa inaltare si ilegal:)))235/70/16 dar am vazut si 215/75/16.

Editat de grandvitara
Link spre comentariu

Mersi de raspunsuri @grandvitara

Eu am doua seturi de jante pe 15 cu cauciucri 195/80 dar am si o serie de jante pe 16 numai ca sunt cauciucuri C pe ele si nu imi plac deloc pentru ca termina bucse, pivoti fiind grele.

Probabil cu timpul o sa cumpar 4 cauciucuri 235/70 R16 pe jantele care le am si o sa trec in rand cu lumea astfel numai ca aici mai e o problema, am 195/80 R15 in talon si doar atat cand fac trecerea o sa cam umblu ilegal...

Editat de danyab
Link spre comentariu

Mersi de raspunsuri @grandvitara

Eu am doua seturi de jante pe 15 cu cauciucri 195/80 dar am si o serie de jante pe 16 numai ca sunt cauciucuri C pe ele si nu imi plac deloc pentru ca termina bucse, pivoti fiind grele.

Probabil cu timpul o sa cumpar 4 cauciucuri 235/70 R16 pe jantele care le am si o sa trec in rand cu lumea astfel numai ca aici mai e o problema, am 195/80 R15 in talon si doar atat cand fac trecerea o sa cam umblu ilegal...

Mai bine foloseste ce ai in talon ca e mai ok.235/70/16 nu intra fara sa o ridici.De curiozitate doar daca vrei pentru mine: seria ta de sasiu incepe cu J?Ma intriga faptul ca ai trecut pe certificat marimea pe 15.Toate cele bune si multumesc in avans.

Editat de grandvitara
Link spre comentariu

Da este cu J seria si in hartia aia cu care a iesit din fabrica din Japonia, unde sutn trecute tot felul de chestii despre masina, anul fabricatiei este 1998 desi in certificat si in brif era 99 plus ca in hartia aia erau trecute atat jante pe 15 cu cauciucrile ce le am eu cat si jante pe 16, deci eu de asta nu mi-am facut probleme ca nu ar merge jante pe 15. Ce-i drept pana acum am facut vre-o 2000km de cand o am si nu am sesizat nici o problema...poate ca doar de cateva zile scartatie ceva pe fata la o roata cand franez, dar atat. Scartaitul ala l-am avut si la alte masini si nu l-am prea bagat in seama.

Link spre comentariu

Da este cu J seria si in hartia aia cu care a iesit din fabrica din Japonia, unde sutn trecute tot felul de chestii despre masina, anul fabricatiei este 1998 desi in certificat si in brif era 99 plus ca in hartia aia erau trecute atat jante pe 15 cu cauciucrile ce le am eu cat si jante pe 16, deci eu de asta nu mi-am facut probleme ca nu ar merge jante pe 15. Ce-i drept pana acum am facut vre-o 2000km de cand o am si nu am sesizat nici o problema...poate ca doar de cateva zile scartatie ceva pe fata la o roata cand franez, dar atat. Scartaitul ala l-am avut si la alte masini si nu l-am prea bagat in seama.

Scirtiitul pe care il auzi e fie de la disc de frina murdar,fie de la placute de frina slabe calitativ(de obicei tari) caz in care o sa iti manince discurile de frina in timp.

Link spre comentariu

La vitara sunt anumite placute de frana care au ca si martor de uzura o tablita intoarsa, care, ajunge sa frece in disc in momentul in care s-a ajuns la uzura maxima admisa. Nu cred ca e un lucru de neglijat acel scartait, macar fa o constatare si dupa spui ca da, e de la placute tari sau discuri slabe. Parere personala!

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare