opinion Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 Salutare Topicul nu e la misto. Imi aduc aminte ca am vazut in ceva prezentare de dinamica fluidelor cum poti sa golesti un recipient cu aercare circula pe o teava - ceva de genul paharului cu vopsea de la vopsitori. Problem e urmatoarea - am un "sant" pe care vreau sa il curat de praf/nisip si ce mai e prin el si nu pot sa o fac cu aspiratorul ca il "rezolv" in 2 minute. De aici intrebarea pot sa fac ceva cu compresorul care il am si niste furtune - fara sa ridic prea mult praf. Mersi Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 Re: poti sa aspiri cu un compresor? :br si eu sunt interesat de o solutie viabila pt a scapa de praful fin si pietrisul din fata casei!:g L.E-detin si compresor! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 Re: poti sa aspiri cu un compresor? Salutare Topicul nu e la misto. Imi aduc aminte ca am vazut in ceva prezentare de dinamica fluidelor cum poti sa golesti un recipient cu aercare circula pe o teava - ceva de genul paharului cu vopsea de la vopsitori. Problem e urmatoarea - am un "sant" pe care vreau sa il curat de praf/nisip si ce mai e prin el si nu pot sa o fac cu aspiratorul ca il "rezolv" in 2 minute. De aici intrebarea pot sa fac ceva cu compresorul care il am si niste furtune - fara sa ridic prea mult praf. Mersi Raspunsul se afla in intrebarea ta. Poti sa faci "santul" sa se comporte ca o conducta (teava)? Raspunsul, este nu. Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 Re: poti sa aspiri cu un compresor? Fenomenul exista. Se cheama efect Venturi. Sau Bernoulli. Sau impreuna, dracu sa le ia, ca am lipsit la fizica:grin: Principalul este ca nu aveti voi scule care sa faca treaba aia, chiar daca ati avea duza Venturi corespunzatoare. Ar trebui compresoare volumetrice cu surub, cu debit mare. Mai bine cumperi un aspirator ieftin, saci buni si multi, si dai in el ca si cum n-ar fi al tau. Eu am un Vortex de 2 lei, cu sac refolosibil, si nu vreti sa stiti ce si cat am aspirat cu el. Mai putin cataroaie, evident, p'alea le-am cules manual:ha: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Februarie 20, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2014 Re: poti sa aspiri cu un compresor? Sa precizez ca santul de lat de ~10cm si adanc de ~5cm si prin el sunt montate 2 tevi care merg la calorifere. Acum vreau sa torn o sapa acolo sa le sigilez, dar as vrea sa nu las mizeria care s-a adunat (nisip,praf, resturi de tencuiala) acolo. Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Re: poti sa aspiri cu un compresor? ... Raspunsul, este nu. de ce nu ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Re: poti sa aspiri cu un compresor? daca tot ai compresor...sufla mizeria de acolo ......si dupa ce jetul de aer o scoate din sant...dai frumos cu matura sau aspiratorul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Re: poti sa aspiri cu un compresor? parerea mea, doua reductii un t-eu si presiunea potrivita, fac minuni ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Re: poti sa aspiri cu un compresor? Sau o jetieră bună ... și nici nu se mai face praf :) All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Re: poti sa aspiri cu un compresor? Eu banuiesc ca opinion vrea sa faca asta in casa. Nu cred ca doreste cineva sa sufle, cu aer comprimat sau cu jet de apa, vreun strat generos de praf si moloz, fix prin toata sufrageria. Mai bine il lasi acolo:ha: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 (editat) Re: poti sa aspiri cu un compresor? ...cateodata cand nu avem activitate, ne facem singuri de treaba. Initial cand am citit, am crezut ca e vorba de vreun sant de evacuare a apelor pluviale colmatat sau altceva de genul, in care intradevar nu aveai ce face cu un aspirator. dar atata timp cat e in interiorul casei, imi inchipui ca in acel santulet de 5x10cm nu sunt reziduuri de frunze, chistoace, resturi organice (cu risc major de putrefactie daca sunt astupate) ... treaba sta atat de simplu, incat patim aproape ca in "povestea prostiei" a lui Creanga(no offence) 1. ori aspiri cu aspiratorul din dotare daca vrei sa fii mai catolic decat Papa( ca nu se va intampla nimic cu aspiratorul daca tragi ceva praf dintr-un santulet de cativa metri lungime) 2. fie il lasi asa(si e cel mai indicat), pentru ca acea "mizerie" de care amintesti e un praf rezultat tot din materiale de constructii(pulberi rezultate din nisipul din sapa de la slefuit etc), iar daca il aspiri, nu faci altceva decat sa indepartezi praful dintre tevi si de sub ele, strat ce le asigura un strat suport tevilor pe toata suprafata, nereusind ulterior sa il refaci cu un alt fel de material, cand refaci sapa, oricat de fluid ar fi el. Editat Februarie 22, 2014 de dan chiperi :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Re: poti sa aspiri cu un compresor? Și ca să-i răspundem omului la întrebare ... Da, poți. Uite aici cum se face Toate cele bune![/color] All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Re: poti sa aspiri cu un compresor? ...cateodata cand nu avem activitate, ne facem singuri de treaba. Initial cand am citit, am crezut ca e vorba de vreun sant de evacuare a apelor pluviale colmatat sau altceva de genul, in care intradevar nu aveai ce face cu un aspirator. dar atata timp cat e in interiorul casei, imi inchipui ca in acel santulet de 5x10cm nu sunt reziduuri de frunze, chistoace, resturi organice (cu risc major de putrefactie daca sunt astupate) ... treaba sta atat de simplu, incat patim aproape ca in "povestea prostiei" a lui Creanga(no offence) 1. ori aspiri cu aspiratorul din dotare daca vrei sa fii mai catolic decat Papa( ca nu se va intampla nimic cu aspiratorul daca tragi ceva praf dintr-un santulet de cativa metri lungime) 2. fie il lasi asa(si e cel mai indicat), pentru ca acea "mizerie" de care amintesti e un praf rezultat tot din materiale de constructii(pulberi rezultate din nisipul din sapa de la slefuit etc), iar daca il aspiri, nu faci altceva decat sa indepartezi praful dintre tevi si de sub ele, strat ce le asigura un strat suport tevilor pe toata suprafata, nereusind ulterior sa il refaci cu un alt fel de material, cand refaci sapa, oricat de fluid ar fi el. eu nu am inteles nimic din ce ai zis tu aici ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Re: poti sa aspiri cu un compresor? @mita31, iar, daca-l descarci intr-o galeata de apa ... se rezolva si problema prafului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate