Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

sudura fuzeta nissan patrol

costakala

Postări Recomandate

Salutare ,in urma unor modificari la directie sunt nevoit sa atasez un brat de comanda la o fuzeta de nissan patrol y60 prin sudura ...(plus o legatura mecanica-suruburi intre brat si fuzeta),oare cu ce fel de sudura sa o execut sa fie in regula..
Nissan patrol gr,y60 2.8 tubular
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: sudura fuzeta nissan patrol

Pentru o solicitare cu soc ( asa trebuie considerata ) pe carcasa fuzetei de Y 60/61 aproape ca nu ai variante . Prinderea mecanica combinata cu sudura nu e o varianta viabila , sudura e rigida si prinderea mecanica nu , si nu prea se comporta similar impreuna ( o solutie ar fi cu un material de adaos cu continut ridicat de nichel , electrod invelit sau bagheta neprotejata , dar sudura va trebui sa fie de mare grosime , multa depunere pe piese diferite dar cu aceeasi disipare termica la locul sudurii pentru aceeasi energie liniara cedata de arcul electric ) . Pentru o solutie sigura trebuie facute incercari pe piese etalon , chinuitor ca timp , munca si costuri .

Nu-i mai simplu sa instalezi un highsteer modelat pe ce ai avea nevoie ? sau sa folosesti doua fuzete cu brat de directie ( una de pe volan stanga si una de pe volan dreapta - ambele cu brat de directie in fata si brat de conexiune in spate ) ?

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Pentru o solicitare cu soc ( asa trebuie considerata ) pe carcasa fuzetei de Y 60/61 aproape ca nu ai variante . Prinderea mecanica combinata cu sudura nu e o varianta viabila , sudura e rigida si prinderea mecanica nu , si nu prea se comporta similar impreuna ( o solutie ar fi cu un material de adaos cu continut ridicat de nichel , electrod invelit sau bagheta neprotejata , dar sudura va trebui sa fie de mare grosime , multa depunere pe piese diferite dar cu aceeasi disipare termica la locul sudurii pentru aceeasi energie liniara cedata de arcul electric ) . Pentru o solutie sigura trebuie facute incercari pe piese etalon , chinuitor ca timp , munca si costuri .

Nu-i mai simplu sa instalezi un highsteer modelat pe ce ai avea nevoie ? sau sa folosesti doua fuzete cu brat de directie ( una de pe volan stanga si una de pe volan dreapta - ambele cu brat de directie in fata si brat de conexiune in spate ) ?

Uauuuuuuuuuuuu

Link spre comentariu

Ceee ... ceee ... ce-i ? Unde te doare ? ce-i cu miauuuuu ... ?? ...

Highsteer se prinde si de bratul de directie , cu o bucsa distantiera sanatoasa , inalta de 80 mm pentru un highsteer partial sau de 110 mm pentru unul total ridicat , si cu un surub care prinde capatul bratului de directie si bratului de la highsteer ( trecand prin gaura fostului pivot de directie de pe bara de directie ) . Suruburile de la pivot nu vor fi o problema , se vor inlocui cu altele mai lungi , de vreme de bratul highsteer este dintr-o bucata cu axul pivotului ( impreuna cu cilindrul de ghidare a axului pivotului ) . Pentru o mai multa rezistenta cele patru gauri filetate se pot majora pana la M12 , sau folosi suruburi mai bune ( 12.9 ) , aplicarea ambelor metode fiind posibila

Desi cele patru suruburi par putine si gresit exploatate , sunt masini care folosesc o aplicatie identica la bratul de directie ( IMS , Toyota ) , fara sa sughita purceaua . Nici eu n-am incredere , asa cum nici tie nu-ti pare de incredere .. dar , ma uit cu ochii mari si la altii , poate-s si ei destepti in ale lor ... si vad ca merge ...

Editat de cos

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Ceee ... ceee ... ce-i ? Unde te doare ? ce-i cu miauuuuu ... ?? ...

Highsteer se prinde si de bratul de directie , cu o bucsa distantiera sanatoasa , inalta de 80 mm pentru un highsteer partial sau de 110 mm pentru unul total ridicat , si cu un surub care prinde capatul bratului de directie si bratului de la highsteer ( trecand prin gaura fostului pivot de directie de pe bara de directie ) . Suruburile de la pivot nu vor fi o problema , se vor inlocui cu altele mai lungi , de vreme de bratul highsteer este dintr-o bucata cu axul pivotului ( impreuna cu cilindrul de ghidare a axului pivotului ) . Pentru o mai multa rezistenta cele patru gauri filetate se pot majora pana la M12 , sau folosi suruburi mai bune ( 12.9 ) , aplicarea ambelor metode fiind posibila

Desi cele patru suruburi par putine si gresit exploatate , sunt masini care folosesc o aplicatie identica la bratul de directie ( IMS , Toyota ) , fara sa sughita purceaua . Nici eu n-am incredere , asa cum nici tie nu-ti pare de incredere .. dar , ma uit cu ochii mari si la altii , poate-s si ei destepti in ale lor ... si vad ca merge ...

:grin: Era ,,uau" in semn de ,,admiratie" pentru argumentele ,,antisudura" in acea zona

Vad ca efectul a fost imediat : deja colegul nostru a trecut la varianta a II-a :ha:

...desi cred ca tot sudura o sa rezolve problema :grin:

Link spre comentariu

alin-jeep decat sa dai cu presupusu-l cum am sa rezolv ,mai degraba ai putea sa dai ceva ideei..(daca ai )pe tema asta ,am deschis discutia pe tema asta ca poate o sa foloseasca si la altii cunostiintele unor oameni care "Cunosc" (ex. cos care a venit cu argumente ),multumesc...,

apropo de tema discutiei ,pe fuzeta unde treb sa fac highsteer am numai bratul unde vine bara de conexiune la cealalta roata..,

Link spre comentariu

Cum zisei , iti mai trebuie una de la o masina cu volan pe partea opusa celei pe care o ai acum ... doar carcasa , care sa aiba si bratul directiei ...

Link spre comentariu

alin-jeep decat sa dai cu presupusu-l cum am sa rezolv ,mai degraba ai putea sa dai ceva ideei..(daca ai )pe tema asta ,am deschis discutia pe tema asta ca poate o sa foloseasca si la altii cunostiintele unor oameni care "Cunosc" (ex. cos care a venit cu argumente ),multumesc...,

apropo de tema discutiei ,pe fuzeta unde treb sa fac highsteer am numai bratul unde vine bara de conexiune la cealalta roata..,

Alte idei in afara de sudura n-am .Am facut si eu o astfel de treaba la un Cherokee ,m-am dat cu ea mult timp si mai tare si mai incet ,niciodata nu m-am gandit ca acea sudura ar putea creea probleme. Am vandut masina si merge in continuare. Dar teoria spune ca nu se face asa ceva .Tu alegi.

Succes

P.S. Ar fi interesant sa ne arati si noua cum ai rezolvat problema ,daca binevoiesti

(asa as putea sti daca am ,,dat cu presupusu" bine sau rau)

Link spre comentariu

Salut, daca nu vrei sa schimbi portfuzeta cu una de pe partea dreapta, incearca montarea cilindrului hidraulic (cu simpla actiune) in spatele puntii ,in spartea stanga , sa lucreze cu bara de conexiune.:wink:

TOYOTA HDJ 80 4.2 SUZUKI SJ 413

cei ce pot fac, cei ce nu.....dau sfaturi.

Link spre comentariu

Alin-jeep o sa pun fotografii cand termin proiectul,e o tubulara pe sasiu(ce a ramas din el) de nissan cu puntile de nissan,

Sorine ideea a fost de la inceput sa-l montez in spatele puntii legat de bara de conexiune,dar nu stiu cat de fiabil ar fi,in regim de concurs...

Link spre comentariu

Teoretic , la fel ca si in fata ...

Practic , te incurca rau diferentialul , dar cilindrul poate fi montat mai spre stanga .

Link spre comentariu

cernescucosti , ma gandesc ca a tinut si inca tine..varianta voastra,suruburile de la pivot au ramas tot de 10 sau le-ati majorat la 12 ..?

wolfman ,nu este obligatoriu sa fie mai protejat daca este in spatele puntii,ptr ca daca pui cilindru in fata cu un highsteer este deasupra punti intre 7-10 cm,in schimb in spatele puntii este undeva la mijlocul orizontal al puntii,,,,si na cand o pui pe burta..(si mai dai si-n spate) sunt toate sansele sa-l dai de-o piatra,cioata,etc cu el..

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare