Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Diferente punti ZJ versus WJ

KAROLOKW

Postări Recomandate

acum mai fac si eu un off topic mic dar e la subiect totusi

am aflat mai sus ca intre D30 de pe WJ si D30 de pe ZJ ar fi oarece diferente

stie cineva ce diferente? ca am sapat in wikipedia si pe unde am mai gasit si tot nu m-am lamurit,la mine pana acum arata cam lafel,adica nu am gasit nicaieri ca ar fi diferente de latime a puntii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: unghi de cadere grand cherokee wj

stie cineva ce diferente? ca am sapat in wikipedia si pe unde am mai gasit si tot nu m-am lamurit,la mine pana acum arata cam lafel,adica nu am gasit nicaieri ca ar fi diferente de latime a puntii.

Sunt diferite si nu se poate inlocui una cu cealalta .Nu cred ca merita sa ne batem capul cu diferentele .Da ,seamana ....dar nu rasare:wink:

Dac vrei una de fata(goala) ti-o fac cadou (de ZJ) urmeaza sa o arunc

Link spre comentariu

Sunt diferite si nu se poate inlocui una cu cealalta .Nu cred ca merita sa ne batem capul cu diferentele .Da ,seamana ....dar nu rasare:wink:

Dac vrei una de fata(goala) ti-o fac cadou (de ZJ) urmeaza sa o arunc

merci fain Alin dar va trebui sa te refuz politicos :)

am si eu una pe mine ma interesa doar aspectul tehnic aferent si spun si de ce

pentru ca daca intradevar ele difera prin faptul ca una e mai lata ca cealalta pot atunci sa pun punti de wj pe un zj si astfel nu mai e nevoie de jante intoarse care sa compenseze ridicarea din suspensie :)

asta era scopul si ideea intrebarii,acum daca mai sunt si alte diferente asta e altceva,eu nu am gasit mare lucru si deaia am intrebat :)

Link spre comentariu

merci fain Alin dar va trebui sa te refuz politicos :)

am si eu una pe mine ma interesa doar aspectul tehnic aferent si spun si de ce

pentru ca daca intradevar ele difera prin faptul ca una e mai lata ca cealalta pot atunci sa pun punti de wj pe un zj si astfel nu mai e nevoie de jante intoarse care sa compenseze ridicarea din suspensie :)

asta era scopul si ideea intrebarii,acum daca mai sunt si alte diferente asta e altceva,eu nu am gasit mare lucru si deaia am intrebat :)

O.K. acum am inteles despre ce este vorba .

Diferenta majora la puntea spate : la Zj este 4 link +Panhard

la Wj este cu bascula superioara

Ca latime o sa fac maine masuratorile .

Oricum nu cred ca este bine sa te gandesti la aceasta inlocuire numai din punctul de vedere al latimii .Nasolia la Wj este ca nu gasesti jenti decat de aliaj stoc iar cele din otel sunt destul de scumpe

Jentile de Zj nu se pot monta pe Wg si nu te avantajeaza nici rapoartele .

Link spre comentariu

Re: Diferente punti ZJ vs WJ

acum am inteles deci se pare ca intradevar nu merita varianta desi aia cu bascula superioara teoretic e mai buna la flexari dar tot 4link-ul e de baza :)

la rapoarte cred ca sunt similare din ce am vazut

adica 3,73 la zj si tot acolo la wj :) ma refer la variantele cu v8

motorul l-am studiat si la unul si la celalalt dar mult mai usor la Wj cu relativ aceleasi caracteristici de putere si cuplu desi valorile de cuplu sunt mai mici la turatie mica in comparatie cu 5,9 al meu dar merge :)

cred ca pana la urma fac ce ma gandeam de la inceput :) un rubicon in 2 usi cu motorul V8 de pe WJ daca gasesc unul in mintile lui si la bani putini :)

Link spre comentariu

Sunt cam cu 10cm mai late puntile de WJ fata de cele de TJ/YJ/ZJ/XJ.

Ce vrei sa faci?

Am explicat care sunt diferentele intre D30 de TJ/YJ/ZJ/XJ, pentru puntea spate Alin a adaugat ce trebuie (3-link vs 4-link cu panhard). In plus, pe spate are D35 sau D44a, deci iarasi nu faci nici o afacere.

90% din swap-uri V8 in Wranglere sunt motoare GM LS. Si motivul e evident: usoare, puternice (cu posibilitate de upgrade), suport aftermarket pentru conversii, foarte fiabile. Vrei V8 de WJ? Ia WJ cu V8. Vrei V8 calumea? Cauta pe Novak kituri pentru LS.

Editat de ssrli

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Sunt cam cu 10cm mai late puntile de WJ fata de cele de TJ/YJ/ZJ/XJ.

Ce vrei sa faci?

Am explicat care sunt diferentele intre D30 de TJ/YJ/ZJ/XJ, pentru puntea spate Alin a adaugat ce trebuie (3-link vs 4-link cu panhard). In plus, pe spate are D35 sau D44a, deci iarasi nu faci nici o afacere.

90% din swap-uri V8 in Wranglere sunt motoare GM LS. Si motivul e evident: usoare, puternice (cu posibilitate de upgrade), suport aftermarket pentru conversii, foarte fiabile. Vrei V8 de WJ? Ia WJ cu V8. Vrei V8 calumea? Cauta pe Novak kituri pentru LS.

pai eu incepusem discutia de la puntea fata pentru colegul nostru

iar de acolo am divagat si am ajuns la diferente intre punti care pentru mine sunt interesante si importante pentru ca ma gandeam sa iau in wj vo benzina,dar acest wj are motorul de 4,7 din ce stiu eu

motor mai usor si mai mic desigur cu vreo 120 kg per total in comparatie cu 5,9 al meu pe care il am pe zj

apoi cand am aflat ca punea e mai lata la wj m-am gandit sa pun puntile pe zj-ul meu dar am constatat ca eu am 4 link nu 3link iar 4 link-ul imi place mie personal mai mult

deocamdata ma abtin de la ce gandeam initial pentru ca desi acel motor de 4,7 e unul usor si are aceeasi putere cu 5,9 cuplul asa cum il percep eu ca utilizator e mai mic ca la 5,9 dar e parerea mea bazata pe senzatia la volan.

despre motoarele GM LS nu stiu nimic dar mai caut,mie in general mi-au placut variantele big block cu carburatoare si cele facute cu compresoare mecanice,dar intram in categoria jucarii pentru parinti :)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare